|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czym modelować twarz ?
Dziewczyny - czym powinnam modelować twarz: pudrem brązującym, pudrem rozświetlającym czy zwykłym pudrem, tylko ciemniejszym o 2-3 tony ?
Problem tkwi w tym, że mam bladą cere, która bardzo często czerwieni się. Róż na zaczerwienionej twarzy nie wygląda za dobrze. Obawiam się, że pudry brązujące mogą być za ciemne, a puder rozświietlający podkreśli rumieńce. I dlatego jestem w kropce. Poza tym pudry brązujące i rozświetlające z reguły mają złote lub srebrne drobinki i nie wiem, czy najadą się do mojej cery. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: czym modelować twarz ?
Na pewno nie zwykłym ciemnym pudrem, bo on się do modelowania twarzy nie nadaje. Może byś spróbowała słynnych już na wizażu kuleczek Vollare? Są tanie, więc dobre na początek nauki z modelowaniem i możesz dobrać odpowiedni odcień dla siebie lub je wymieszać jak chcesz, bo kolorów jest mnóstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Luna83 --- dziękuję za odpowiedź.
Może ktoś jeszcze mi coś doradzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
kuleczki Vollare też polecam. a pozatym brązery, niekoniecznie super-ciemne pudry. duży pędzel i modelujemy: policzki, czoło, brodę. trzeba ćwiczyć, to na pewno, ja tez sie jeszcze uczę, najpierw kupilam puder brązujący, pozniej kuleczki a pozniej pędzel
![]() ![]() ja tez jestem blada jak ściana! jak wapno ![]() ja mam akurat z drobinkami, podoba mi się to, aczkolwiek wiem ze wiele dziewczyn drobinek unika ![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/images/agaz/kurs_makijazu_04/
brązery występują w różnych odcieniach, lepiej kupić jaśniejszy i stopniować jego nasycenie poprzez nakładanie kolejnych warstw niż nałożyć jedną ale dużą i ciemną
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Editaphx i Estella --- dziękuję za rady
![]() Czy możecie mi polecić jakiś jasny puder brązujący i w miarę bezproblemowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
rzeczywiście kuleczki vollare są świetne. a jeśli chodzi o pudry brązujące i róże do policzków to popatrz na KWC - tam znajdziesz dużo opinii o różnych produktach:
pudry brązujące: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/kategoria.php?kat=216 róże: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/kategoria.php?kat=45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.