Cała prawda o kobietach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-08-21, 16:09   #1
Nazwa Uzytkownik
BAN stały

Exclamation

Cała prawda o kobietach

W sumie nie wiem czy nazywanie płci zenskiej kobietami w erze insta ,fb, i innych buraczanych portali jest na miejscu. Ale niech już będzie.

Chciałbym wypowiedzieć się jaką mam opinie o w.w osobnikach.

JEDEN czyli Pseudozwiązki
Śmieszy mnie to, naprawde. Łączycie sie w pary a potem udajecie lansujecie się jaki to fajny związek macie. Serio? Czy wy wiecie coś w ogole na temat zdrowego związku? (chyba z seriali na tvp1) U was związek polega jedynie albo na lansowaniu się przed znajomymi, w szkole lub na zwykłym handlu czyli ja jestem z nim bo czerpie z tego zwiazku korzyść materialną tym samym podnosząc sobie swoj status /samoocene jego statusem społecznym. Czasami oczywiscie jest to facet z zawodem ojciec - czyli tu ma miejsce tylko czerpanie korzyści materialnych i dbanie o swoją przyszłość bo taki osobnik zazwyczaj jest malo ambitny zeby jakiś status społeczny osiągnąć.
Na tym etapie wychodzi wasz egoizm czyli kolokwialnie mowiąc dbanie o własną du..
Wiele tych pseudozwiązków opartych głównie na Lansowaniu rozpada się po zamieszkaniu razem - wtedy trzeba więcej czasu przebywać razem w domu a nie na pokazywaniu sie znajomym i to nie przechodzi próby.
Zdrowy związek to interesowanie się tematem czyli czytanie ksiazek tego typu które opisują jak tworzyc związki odpowiednie. Odważyłbym sie stwierdzić, że 80% związków to chore związki, gdzie jedno jest nałogowcem uzależnione od drugiego. A wynika to wszystko z doświadczeń z dzieciństwa a jakże by inaczej...

DWA czyli Upośledzenie poznawcze
Śmieszy mnie wasza ułomność dobierania facetom cech charakteru.
Potraficie błędnie przypisywać chłopakom typu sebix cechy charakteru takie jak odważny, pewny siebie. Z reguły takie osoby nie są odważne przypisujecie im tą ceche mylnie to zwykły idiotyzm, zazwyczaj bycie idiotą bywa w oczach dziewczyn jako przejaw bycia odważnym. A druga tak chętnie przypisywana cecha czyli pewność siebie wynika w większosci przypadkow z tego ze koleś nie łączy z wami zadnych planów, chce was tylko do jednego i nie jest to wspólne pieczenie ciasta w niedziele. Musicie wbić sobie do głowy, że zainteresowany facet który myśli powaznie i przyszlosciowo nie będzie luzakiem i zazwyczaj będzie spięty i nerwowy.
Tu wychodzi na jaw to idealizowanie , nadinterpretacja, kazdy chce miec odpowiedniego partnera wiec przypisuje sie takie cechy ktore chcielibysmy miec u partnera.

TRZY czyli ja sama? Nigdy w zyciu
Zastanawia mnie co mają dziewczyny w głowach które ustawiają statusy w związku lub jawnie mówią, że sa zajęte. W sytuacji gdy są wolne i nie mają nikogo.
Zrozumiałe to jest gdy podrywa was jakiś facet którego chcecie spławić, ale wygłaszanie takiej opinii na internecie lub wsród znajomych jest zabawne. Nie, nie, źle myślicie to, że powiecie napiszecie, ze jestescie w związku nie uczyni was lepszą wartościowszą dziewczyną. Nie sprawi to, że chłopak sie zacznie o was starać wręcz przeciwnie. Każdy zdrowy facet jak sie dowie ze dziewczyna jest zajęta to swoje wysiłki skieruje gdzie indziej.

CZTERY czyli zjeść ciastko i mieć ciastko - bezpieczenstwo
Dziwi mnie wasze zachowanie, czy wy widzicie jak wy sie zachowujecie? Ze strachu o zostanie byciem stara panną włazicie w związki jak najszybciej zeby miec kogos to takie poczucie bezpieczenstwa a w razie czego jak sie ktos pojawi to mozna przeskoczyc z kwiatka na kwiatek. Robicie sobie krzywde tym. Chodzicie z chłopakami ktorych poznaliscie za młodu byleby nie byc sama , bo wszystkie kolezanki kogos mają... I co z tego wynika? Chodzicie z tym chłopakiem którego poznałyscie gdzies tam na przełomie liceum w wiekszosci przypadkow zeby kogos miec. A potem blokujecie sobie tym samym mozliwosci na poznanie kogos lepszego na kogos wartosciowego. Tzn nie blokujecie bo wy i tak lubicie skakac z kwiatka na kwiatek ale blokujecie tym wartosciowym chłopakom, bo nikt nie będzie startował jak sie dowie ze jestescie zajęte. To jest chore.

Naprawde ciężko patrzeć na was czasami, młode matki które chwalą się przed kolezankami ze w klubie ktoś je dotykał... to jest żenujące..
Co wy mozecie wpoić swoim dzieciom? Jakie wartości? Miłosc do pieniądza? W sumie to nie jest mi żal was, ale tych chłopaczków co zyją w wyimaginowanym świecie, w świecie gdzie mają wypaczone błędne pojęcie o was, potem dopiero sami to weryfikują kazdy sam. Mówi się, że trzeba uczyć sie na błędach innych ale nie w tym przypadku. Tutaj każdy musi sam się spalić aż jego zbroja rycerza opadnie i przejrzy samodzielnie i wyciagnie wnioski.

Żyjcie dalej egoizmem, wyrachowaniem, usprawiedliwiajcie się, że nie poleciałyście na korzyści które osiągnięcie z daną osobą tylko na jego osobowość. Wyparcie to bardzo fajna sprawa pozwala nam myśleć o samym sobie w samych superlatywach.
Nazwa Uzytkownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:02   #2
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dot.: Cała prawda o kobietach

Nie bardzo wiem, do kogo adresujesz swoje spostrzeżenia. Do ogółu kobiet/do wizażanek ogólnie/do konkretnych kobiet? Bo na razie to wygląda, jak byś ulewał jad.

Będę bacznie obserwować i założony przez Ciebie wątek i dalsze Twoje wypowiedzi.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:06   #3
kalor
Gazela inteligencji

Aha.

Nie każdy musi wchodzić w związki z kobietami, jeśli ich nie lubi.
Stary 2018-08-21, 17:06   #4
KarmelowaKrowka
Raczkowanie

Przybyłeś do nas z bracisamców, radia samiec, swiadomość związków, sandman, redpill, uwodzeniewdzien czy może skądś inąd?
KarmelowaKrowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:10   #5
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Dlaczego w sumie nie zainteresujesz sie facetami? Po co robic z siebie cierpiętnika w imię czego właściwie?
Stary 2018-08-21, 17:11   #6
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez KarmelowaKrowka Pokaż wiadomość
Przybyłeś do nas z bracisamców, radia samiec, swiadomość związków, sandman, redpill, uwodzeniewdzien czy może skądś inąd?
Stawiam na wypok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:11   #7
TakaSamaInna
live your passion

Kobiety, pamiętajmy, mamy jeden wspólny mózg

angielski - C2
rosyjski - B2
hiszpański - ?
TakaSamaInna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:13   #8
kalor
Gazela inteligencji

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
Dlaczego w sumie nie zainteresujesz sie facetami? Po co robic z siebie cierpiętnika w imię czego właściwie?
Albo dlaczego nie pozostanie przy masturbacji lub agencjach towarzyskich czy jednorazowych numerkach. Tyle możliwości, które nie zmuszają gościa do wchodzenia w związki
Stary 2018-08-21, 17:15   #9
Vanir410
Wtajemniczenie

Jakiś dziwny zlot frajerów, których olała każda posiadaczka pochwy na tym świecie. Ciekawe czemu?
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:16   #10
matcha
Zadomowienie

Coś ostatnio duży natłok tych trolli
Cytat:
Napisane przez KarmelowaKrowka Pokaż wiadomość
O matko, znam te dwa pierwsze miejsca w internecie o reszcie nie słyszałam, nie wiedziałam, że tyle tego jest

Edytowane przez matcha
Czas edycji: 2018-08-21 o 17:18
matcha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:18   #11
KarmelowaKrowka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Stawiam na wypok

Oooo tam też sieje się nienawiść wobec kobiet?

Cytat:
O matko, znam te dwa pierwsze miejsca w internecie o reszcie nie słyszałam, nie wiedziałam, że tyle tego jest
Ooo kochana, ja podejrzewam że tego jest całkiem sporo i o większości nawet nie wiemy Ale robi się to coraz bardziej popularne wśród panów (albo mi się tak wydaje bo co jakiś czas czytam co się u nich dzieje). Ciekawe kiedy zostanie uznane za szkodliwe społecznie

Edytowane przez KarmelowaKrowka
Czas edycji: 2018-08-21 o 17:19
KarmelowaKrowka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-08-21, 17:31   #12
kennedy
Zakorzenienie

Chcialabym moc zobaczyc gebe tego cwaniaka co to napisal. Serio serio. A potem wyslalam wiadomosc do jego mamy

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:49   #13
f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a
Konto usunięte

dawno się tak nie uśmiałam Autorze przykro mi że nie możesz sobie znaleść partnerki ale to naprawdę nie jest nasza wina. Może jakbyś miał trochę lepsze zdanie o kobietach to któraś by Cię chciała

f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:54   #14
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Czy to jest multiklon tego ostatniego, czy wysłał kolegę z "bractwa"?

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 17:55   #15
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Chcialabym moc zobaczyc gebe tego cwaniaka co to napisal. Serio serio. A potem wyslalam wiadomosc do jego mamy

Serio, trądzik chcesz oglądać?
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-08-21, 17:58   #16
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Dziwi mnie trzymanie tego samczego wątku, ale długiej przyszłości mu nie wróżę.

Rzuciłam tylko okiem i skisłam. Oryginalne:

Cytat:
Zdrowy związek to interesowanie się tematem czyli czytanie ksiazek tego typu które opisują jak tworzyc związki odpowiednie.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 18:03   #17
Minna
Zielona Driada

Ale pocisnął.

Skąd przybywasz? Z odmętów internetu, gdzie podobni tobie głaszczą się wzajemnie po odwłokach i pływają we własnym sosie obrzydzenia do kobiet?

Dzięki, przynajmniej mnie rozbawiłeś setnie.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 18:21   #18
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nazwa Uzytkownik Pokaż wiadomość
Tutaj każdy musi sam się spalić aż jego zbroja rycerza opadnie i przejrzy samodzielnie i wyciagnie wnioski.
Mnie wzruszył ten fragment
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 18:23   #19
ukladlimbiczny
miss twin peaks

Cytat:
A wynika to wszystko z doświadczeń z dzieciństwa a jakże by inaczej...
Jest też coś z psychoanalizy
ukladlimbiczny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 18:30   #20
Pani_Robot
Śnięta Mucha

Cytat:
Zdrowy związek to interesowanie się tematem czyli czytanie ksiazek tego typu które opisują jak tworzyc związki odpowiednie.
Perła

Cytat:
Musicie wbić sobie do głowy, że zainteresowany facet który myśli powaznie i przyszlosciowo nie będzie luzakiem i zazwyczaj będzie spięty i nerwowy.
Tak się starał, a sam się wkopał.

Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26)
Wyzwanie Filmowe
5 / 100
100 książek w 2023 92 / 55

Pani_Robot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 18:42   #21
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2
Konto usunięte

Nie wiem jak Wy, ale ja się bardzo przejęłam słowami autora.
Idę posypać głowę popiołem. Może zasłużę jeszcze na jego łaskę.
61a08125505a341f1365cc627294330b05bf0ff7_5eb5e47234ae2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-08-21, 19:21   #22
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

No ok. Autor się nie odzywa, zatem zamykam trollowy wątek.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości