![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Mam faceta, a podoba mi się inny... PILNE!
Mam problem...
Jestem w związku, ale podoba mi się inny mężczyna. Jestem też wierna więc chodzenie na 2 fronty odpada. Od jakiegoś czasu ja i mój partner się dużo kłócimy (o jakieś pierdoły). Ja miesiąc temu zmieniłam pracę, mam większy kontakt z ludźmi niż wcześniej, więc również z innymi mężczyznami... Mój obecny chłopak jakiś czas temu jakby przestał się starać, jakby mu nie zależało mimo że dbam o siebie, staram się i mam dla niego czas (on rzadko znajduje czas dla mnie). Nie wiem gdzie leży problem ale jestem już zmęczona ciągłymi kłótniami. Wiem że dalej coś pomiędzy nami jest, na pewno z mojej strony. Ale ta atmosfera mnie przybija. Wspomniałam że podoba mi się inny, od ponad tygodnia (prawie 2 tyg) zaczepia mnie chłopak o imieniu Kamil. Jest bardzo uroczy i widocznie mu się podobam. Jest wysoki (wyższy niż mój obecny, ale mi to odpowiada), trochę umięśniony, ale to jego oczy skradły moje serce... Na samą myśl o nim się uśmiecham. Ale, ja przecież mam chłopaka... Mogłabym zerwać, przecież i tak nam się od jakiegoś czasu nie układa, ale dalej coś do niego czuję, nie wiem czy to miłość (zapomniałam, jesteśmy parą już prawie rok, a wszystko się sypie od około 4 miesięcy) czy coś mniej poważnego, ale czasem wystarczy że go zobaczę i czuję się lepiej. ~I co mam teraz zrobić? Mój obecny chłopak wie o Kamilu bo mu o nim powiedziałam, ale Kamil nie wie o tym że mam chłopaka... ~Jak powiedzieć Kamilowi że jestem zajęta, ale również że jestem nim zainteresowana i że mi się podoba? ~Czy powinnam zaryzykować nasz rozsypujący się, ale długi związek na rzecz chłopaka którego praktycznie nie znam, ale jest mną zainteresowany? ~Czy na siłę trzymać koniec z końcem byśmy tylko byli razem..? Ahh powodem kłótni nie jest zazdrość obecnego chłopaka bo on ani trochę nie jest zazdrosny... (nawet o Kamila) Nigdy nie jest zazdrosny ![]() Nie znam nikogo kto był by w takiej sytuacji, a pilnie potrzebuję rady. Pomocy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mam faceta, a podoba mi się inny... PILNE!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serio powiedziałaś obecnemu partnerowi o innym gachu specjalnie aby wzbudzić w nim zazdrość?? Jakaś Ty uczciwa... Ręce opadają...
![]() |
![]() |
#4 |
live your passion
|
Musisz wybrać albo A albo B, nie możesz ciągnąć dwóch srok za ogon, a tak byś chciała, bo chcesz pokazać zainteresowanie jednocześnie mając chłopaka i zobaczyć który się będzie bardziej starał. Skoro z Twoim się nie układa to porozmawiałabym z nim, a jak już totalnie Ci zbrzydł to pozostaje zerwanie i dopiero potem myśl o tamtym.
![]() |
#5 |
Gazela inteligencji
|
Jesteś z facetem tylko prawie rok i niemal przez polowe tego czasu jest źle i się sypie. Nie rozumiem, po co coś takiego ciągnąć.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
1. Zostawić obecnego
2. Drugiemu powiedzieć, że nie jesteś zainteresowana 3. Dorosnąć.
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Nie rozumiem po co Kamil ma wiedziec, ze jestem nim zainteresowana skoro nie chcesz na dwa fronty?
Jaki to problem powiedzieć „Kamilu nic z tego nie będzie bo jestem zajęta” Jak dla mnie to Ty chcesz na dwa fronty... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Podpisuje sie pod tym. ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Podobać to sie każdy moze. ![]() Myślisz, ze mi albo mojemu mężowi nikt inny sie nie podoba od kiedy jestesmy razem? A co nagle straciliśmy wzrok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo są ze sobą już rok. ![]() Serio, czasami jak poczytam Wizaż to mam potem tak: ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Może próbuje ratować ten związek,ja walczyłam prawie 2 lata a byłam w związku 4 lata,wyprowadziłam się ale chcieliśmy dalej próbować ale niestety chyba nic z tego nie będzie,ważne że dałam mu szansę bo spakował mnie i nie potrafił rozmawiać.
Ja już po 30 więc nie mam szans na poznanie kogoś dlatego daje szansę,w pierwszym związku gdzie były rękoczyny też dałam szansę bo warto związki ratować.Ja na Twoim miejscu bym starała się o swój związek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chcesz ratować swój obecny związek, to pogadaj szczerze z chłopakiem. O związek trzeba się starać CAŁY CZAS, a nie tylko na początku, kiedy chcemy kogoś do siebie przyciągnąć. A o problemach trzeba rozmawiać i szukać rozwiązań. Spytaj, czy jemu się odechciało z Tobą być, czy może to tylko lenistwo i rutyna? Jeśli to drugie, to niech zacznie się starać. A jeśli nie zacznie, to po co Ci taki facet? Będziesz się czuła zaniedbana i niedoceniona. I przede wszystkim, jeśli chcesz naprawić ten związek, to nie mów temu drugiemu, że Ci się podoba!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
... choć nie Westwood
|
Aha
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Zerwij z partnerem. Umów się z Kamilem. Za jakiś czas wróć i skopiuj swój post, tylko wstaw zamiast "obecny partner" "Kamil", i zamiast "kolega Kamil" jakieś inne imię.
Jak Ci źle w związku to zajmij się tym najpierw. Kamil mógł dać Ci dodatkowy impuls do przejrzenia na oczy, że jesteś w niesatysfakcjonującej relacji. Myślisz, że jak powiesz Kamilowi, że jesteś w związku, ale jesteś nim zainteresowana, to on zacznie myśleć o Tobie na poważnie? ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Memories90
No może przesadziłam bo miałam tylko toksyczne związki,jak już jest mocna patologia to lepiej nie dawać szansy,chociaż ja dam zawsze nawet jak mnie zdradzono. Ale to ja a co do tego,że nie znajdę po 30 kogo no niestety ale po pierwszym 3 lata byłam prawie sama a kobiety jak wiadomo w tej kwestii mają dużo gorzej. ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Bo są kobiety które chcą mieć rodziny,a jak ja mam PCOS to już w ogóle bez szans na rodzinę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Zerwij. Pobądź trochę sama i wtedy zastanów się, czy umówić się z Kamilem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Mam nadzieję przynajmniej, że nikt tutaj nie bierze do serca twoich mądrości, bo są szkodliwe.
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Co zanczy że nie może ciągnąć znajomości z Kamilem i obecnym facetem? Przecież obecny zazdrosny o Kamila nie jest.
Autorko, nie widzę również sensu byś musiała mówić Kamilowi, że jesteś w związku. To jakiś obowiązek? Umów się z Kamilem. Dodatkowo to czy chcesz być z obecnym partnerem zależy tylko od Ciebie. Uważasz tą relację za satysfakcjonującą na tyle, że lepiej w niej być niż nie być? To bądź w niej. Jeśli nie, to skończ to. Jednak sprawa Kamila nie ma kompletnie żadnego znaczenia w Twojej relacji z obecnym partnerem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
"~Czy powinnam zaryzykować nasz rozsypujący się, ale długi związek na rzecz chłopaka którego praktycznie nie znam, ale jest mną zainteresowany?"
" Mogłabym zerwać, przecież i tak nam się od jakiegoś czasu nie układa, ale dalej coś do niego czuję, nie wiem czy to miłość (zapomniałam, jesteśmy parą już prawie rok, a wszystko się sypie od około 4 miesięcy) czy coś mniej poważnego, ale czasem wystarczy że go zobaczę i czuję się lepiej." UWAGA WSZYSCY!! prawie rok = długi związek To jak swoje związki mają nazwać ludzie którzy są po kilkanaście, kilkadziesiąt lat ze sobą skoro prawie rok to dlugo? Podpisuję się również pod tym, że czas dorosnąć!
![]() |
#19 |
lokalna gwiazda
|
Żeby zbytnio nie komplikować życia, zadzwoń dziewczyno do swojego chłopaka, powiedz, że związek wam się sypie zamiast się rozwijać i w związku z tym uważasz, że pora się rozejść.
Tylko nie rzucaj żadnych propozycji na temat naprawiania sytuacji, bo tylko przedłużysz agonię tego związku. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Lady in red.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Rok to wcale nie jest długo-
zwłaszcza, że przez znaczną część tego roku Wam się psuje. Musisz spokojnie pomyśleć, na którym chłopaku bardziej Ci zależy. Jeśli masz wątpliwości co do obecnego chłopaka, to chyba na tak wczesnym etapie związku nie ma co tego ciągnąć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki długi związek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#23 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=453034 Czytaj ten wątek, zamiast bez sensu dawać drugie szanse. Nie ma czegoś takiego "każdy zasługuje na drugą szansę", to wymyślona zasada przez kobiety, które boją się samotności. Z patologii trzeba uciekać natychmiast.
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
danuta_nowa 2018-08-20 11:11:29
Oczywiście takich wątków całe mnóstwo,nawet według statystyk to sporo facetów zdradza taka mają naturę,ja też nie lubię być sama ciągnę związek byle nie czuć się samotna ale jednak to nie uniknione,a druga kwestia to czasami myślę że lepiej mieć dzieci jako samotna matka niż wcale ich nie mieć bo ciężko o normalnego faceta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
1. Zerwać z obecnym, nie układa się, olewa Cię, nie jest zazdrosny, w sumie chyba mu to wisi a sypie wam się od połowy czasu razem. Gdzie sens?
2. Spróbować na spokojnie rozwinąć znajomość z Kamilem. Co Ci szkodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Wystarczy poczytać artykuły na ten temat w internecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Pani Mizantrop
|
Ale ze co, ze trzeba wybaczyc misiowi pukanie na boku (czy chlanie, czy bicie, czy co tam jeszcze) i dac druga (i trzecia, i dziesiata) szanse w imie milosci bo natury nie oszukasz?
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziwię się, że są jeszcze kobiety które wolą być z byle kim, byle żeby ktoś był obok. A pożytku i szczęścia z tego tyle co nic. No chyba że są jeszcze jakieś finansowe aspekty, to jeszcze dochodzi premedytacja. Tylko po co dzieci unieszczęśliwiać, dla własnego widzimisię posiadania, nawet bez ojca? ![]() Jest wielu normalnych facetów, tylko jak się dba tak się ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Lady in red.
|
Cytat:
Ale nie pisz szkodliwych bzdur, bo jeszcze zachecisz do dawania dziesiątych, pięćdziesiątych i setnych szans. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.