Jestem w rozsypce... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-08-21, 18:38   #1
sashenk_a
Przyczajenie

Jestem w rozsypce...

Dziewczyny, nie wiem, czy potrzebuje porady, czy po prostu wyrzucić to z siebie. Byłam z chłopakiem prawie rok, ja mam 20 lat, on był 6 lat starszy. Na początku było ok, jednak od jakiegoś miesiąca zaczęło się psuć. Zaczęliśmy się coraz rzadziej widywać, ja w złości zasypywałam go wiadomościami żeby mi wytłumaczył o co chodzi.. i tak on przestał w ogóle się odzywać. Ostatnio weszłam na jego Facebooka, zyje, ma się dobrze, dodaje nowe posty i odpowiada na komentarze swoich koleżanek. Jakby nigdy nic. Nie powiedział mi o co chodzi, ja czuje się jak totalna idiotka i ktoś bezwartościowy. Cały czas miałam kompleksy i porównywałam się z jego koleżankami, które wyglądały milion razy lepiej ode mnie. Teraz, gdy odszedł, całkiem się załamałam. Nie dbam o siebie, mam bałagan w pokoju, potrafię ryczeć całymi dniami i wyrzucać sobie, ze tak mi zależało i tyle do niego wypisywałam. Zawsze pokazywał mi zdjęcia zrobionych dziewczyn z instagrama i wypominał, ze wg niego za skromnie się ubieram. Gdy pojawiał się problem nigdy nie mówił o tym na żywo, zawsze w smsach albo wcale, milczał i po czasie sie odzywał. Wydaje mi się, ze może nie jestem jakaś mega ładna, ale dużo dawałam z siebie i chciałam, żeby był szczęśliwy. Teraz zwątpiłam, w pracy dosłownie wegetuje, przez co wypominam sobie, ze nic mi w życiu nie wychodzi i jestem beznadziejna. Bardzo się do niego przywiązałam, myślałam, ze coś dla niego znaczę, a on po prostu kopnął mnie w cztery litery bez słowa wyjaśnienia.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Dodam tylko, ze pisałam wprost: jest mi przykro, porozmawiajmy, teraz mi okropnie głupio i mam ochotę zapaść się pod ziemie. Jak ja mam sobie z tym poradzić, z uczuciem zarówno wstydu, jak i smutku? Bliskie mi osoby udzielają rad w stylu „weź się w garść” ale ja nie potrafię. Moja samoocena sięga dna i żyje z dnia na dzień. W związku czułam się olewana, ale myślałam, ze tak może być, ze on nie ma czasu się spotkac czy rozmawiać. To boli i dlatego proszę o radę, co Wy byście zrobiły na moim miejscu.
sashenk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 18:46   #2
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Dot.: Jestem w rozsypce...

Cieszyłabym się, że pozbyłam się takiego dupka. Za jakiś czas będziesz się cieszyć, że to wyszło tak szybko. Z drugiej strony niepokojące jest to, że takie sygnały nie dały Ci do myślenia.
Stary 2018-08-21, 19:14   #3
Yenotek
leśny stwór

Cytat:
Napisane przez sashenk_a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem, czy potrzebuje porady, czy po prostu wyrzucić to z siebie. Byłam z chłopakiem prawie rok, ja mam 20 lat, on był 6 lat starszy. Na początku było ok, jednak od jakiegoś miesiąca zaczęło się psuć. Zaczęliśmy się coraz rzadziej widywać, ja w złości zasypywałam go wiadomościami żeby mi wytłumaczył o co chodzi.. i tak on przestał w ogóle się odzywać. Ostatnio weszłam na jego Facebooka, zyje, ma się dobrze, dodaje nowe posty i odpowiada na komentarze swoich koleżanek. Jakby nigdy nic. Nie powiedział mi o co chodzi, ja czuje się jak totalna idiotka i ktoś bezwartościowy. Cały czas miałam kompleksy i porównywałam się z jego koleżankami, które wyglądały milion razy lepiej ode mnie. Teraz, gdy odszedł, całkiem się załamałam. Nie dbam o siebie, mam bałagan w pokoju, potrafię ryczeć całymi dniami i wyrzucać sobie, ze tak mi zależało i tyle do niego wypisywałam. Zawsze pokazywał mi zdjęcia zrobionych dziewczyn z instagrama i wypominał, ze wg niego za skromnie się ubieram. Gdy pojawiał się problem nigdy nie mówił o tym na żywo, zawsze w smsach albo wcale, milczał i po czasie sie odzywał. Wydaje mi się, ze może nie jestem jakaś mega ładna, ale dużo dawałam z siebie i chciałam, żeby był szczęśliwy. Teraz zwątpiłam, w pracy dosłownie wegetuje, przez co wypominam sobie, ze nic mi w życiu nie wychodzi i jestem beznadziejna. Bardzo się do niego przywiązałam, myślałam, ze coś dla niego znaczę, a on po prostu kopnął mnie w cztery litery bez słowa wyjaśnienia.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Dodam tylko, ze pisałam wprost: jest mi przykro, porozmawiajmy, teraz mi okropnie głupio i mam ochotę zapaść się pod ziemie. Jak ja mam sobie z tym poradzić, z uczuciem zarówno wstydu, jak i smutku? Bliskie mi osoby udzielają rad w stylu „weź się w garść” ale ja nie potrafię. Moja samoocena sięga dna i żyje z dnia na dzień. W związku czułam się olewana, ale myślałam, ze tak może być, ze on nie ma czasu się spotkac czy rozmawiać. To boli i dlatego proszę o radę, co Wy byście zrobiły na moim miejscu.

Jest palantem i to z nim jest coś nie tak, a nie z Tobą. Wiadomo, że się przywiązałaś, ale masz dopiero 20lat, uczucia pewnie były dość gwałtowne, jak to w tym wieku. Nie żyj przeszłością, bo on już do Ciebie nie wróci, a nawet gdyby chciał, to Ty nie powinnaś się na to godzić.
Spójrz na to z innej perspektywy - jesteś wolna, możesz się bawić, możesz szukać nowych znajomości i poznać kogoś, kto naprawdę będzie wart Ciebie. Korzystaj z tego. Samo nic się nie zrobi, szczęście nie spadnie z nieba.
Aha, a uczucie wstydu minie samo i jest prosty sposób na to, by tak się stało trochę szybciej - przestać o tym myśleć. Bo uwierz mi, tylko Ty tak odbierasz to, co zrobiłaś - myślisz o tym, rozpamiętujesz. On ma to głęboko w poważaniu i nie myśli "ale zrobiła z siebie idiotkę". Tylko Ty tak myślisz.

Edytowane przez Yenotek
Czas edycji: 2018-08-21 o 19:17
Yenotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-21, 19:43   #4
stitches
Zadomowienie

Dziewczyno, ale za kim Ty Płaczesz?
Za dzieciakiem, który nie potrafił docenić czegos prawdziwego, którego interesują tylko te wygięte w jakis dziwnych pozach jakby miały daleko posunieta skoliozę gwiazdeczki z instagrama? Za kimś kto nie potrafi rozwiązywać normalnie problemów, ani rozmawiać? Za kimś kto nie szanował Twoich uczuć?
NIE MA ZA KIM PŁAKAĆ.
To, że jesteś skromna i z klasą, nie musisz świecić tyłkiem na portalach społecznościowych to wręcz świetnie. Masz do zaoferowania o wiele więcej, a skoro on tego nie chciał to jego bardzo wielka strata i Twoje szczęście. Szybciej znajdziesz tego, który będzie Ciebie wart.
Szkoda Twojego życia, Twojej młodości na żale i płacze. Wyjdź do ludzi! Też z miłości się czasem upokarzalam i jak sobie to przypomnę to do teraz mi wstyd i sobie myślę jaka bylam głupiutka, ale teraz już dorosłam, zrozumiałam, ze to było bez sensu i jestem inna osoba. Każdy czasem robi głupie rzeczy, a tym co on o Tobie ewentualnie myśli kompletnie się przestan przejmowac, bo czy słonia obchodzi to, że mucha bzyczy?
Jak każdy malutki człowieczek tej ziemii, osiągnąć coś przez wysiłek..."

Edytowane przez stitches
Czas edycji: 2018-08-21 o 23:53
stitches jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-08-22, 11:54   #5
Antoiineette
Rozeznanie

Śmieci same się wyniosły.

A Ty musisz żyć dalej. Wiem, że takie gadanie "weź się w garść" może być wkurzające, ale to właśnie powinnaś zrobić. Ogarnij syf w pokoju, ogarnij siebie, idź na spacer, spotkaj się z koleżanką. I nie porównuj się z wymalowanymi lalami z Instagrama.
Z czasem zrozumiesz, że sto razy lepiej być singielką niż tkwić w nieszczęśliwym związku z palantem.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości