|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak dbać o ciało?
Z góry przepraszam za kategorie ale nie wiem gdzie to umieścić. Mój problem polega na pielęgnacji ciała. Mimo mycia wciąż czuje się niedomyta, a myje się czasem 2 albo 3 razy w ciągu dnia. Myje się mydłem, używam mgiełki lub perfumu i czasem kremu do ciała. Czuje się zle przez włosy na rękach nogach. Mam nawet drobne włoski na brzuchu. Oczywiście gole włosy na nogach ale one odrastają i to bardzo szybko. Nie mam gładkiej skory pod pachami... oprócz tego mam cellulit na udach i nie mam aż tak płaskiego brzucha. Są wakacje i nie umiem się oprzeć tym wszystkim słodkościom. Włosy są nawet na palcach... irytuje mnie to. Moje stopy są również suche a paznokcie nieładne. Mam na ciele tez pełno krostek głównie na dekolcie plecach i rękach. Nawet jak się umyje moje ciało ma później dziwny zapach, który mi się okropnie nie ma podoba..Pomocy nie wiem już jak mam dbać o tę higienę bym była zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak dbać o ciało?
Może pomyśl o jakiejś depilacji laserowej, trochę kosztuje ale masz efekty na długo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak dbać o ciało?
Myślę, że problem może leżeć w psychice... to dziwne, że tak ciągle czujesz się brudna, mimo że nie jesteś bo w końcu się regularnie, często myjesz. Obstawiam, że jesteś na co dzień perfekcjonistką? Może to coś w stylu nerwicy natręctw?
Nie chce być jakimś psychiatrą/psychologiem bo nie jest to moja dziedzina, tak mi to tylko wpadło do głowy - przemyśl to. Jak na razie pozostaje mi życzyć Ci wszystkiego dobrego! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.