|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie czuję działania peelingu na twarzy - za słaby?
Witam serdecznie.
Dopiero niedawno zaczęłam używać peelingu do twarzy - i tak ogolnie dbać o cerę, bolepiej późno niż wcale ![]() Mam cerę tłustą, a więc kupiłam sobie peeling drobnoziarnisty, gdyż niby nadają się do takiej cery. Bo do wrażliwej to już tylko enzymatyczny... Ale do rzeczy. Ten peeling to "Sylveco - oczyszczający peeling do twarzy", ale mimo tego, że jest to peeling drobnoziarnisty a nie enzymatyczny, to i tak nie czuję kompletnie jego działania na twarzy ![]() Po jego użyciu, moja cera nie robi się bardziej miękka, lepsza w dotyku, gładsza, itp. A sądzę, że tak powinno być... Mam dobre porównanie, bo po zastosowaniu peelingu do ciała "Vianek" z serii zielonej, skóra na moim ciele robi się jak nowa, oczyszczona i jest to bardzo wyczuwalne. Kiedy zastosowałam go pierwszy raz, skóra stała się mięciutka, gładka i bardzo przyjemna w dotyku. Dlatego rozumiem, że to oznacza "dobre złuszczenie martwego naskórka". Jednak niczego podobnego nie czuję na twarzy... ![]() Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.