|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Spotkanie z koleżanką z internetu
Witajcie. Chciałabym się poradzić w pewnej sprawie.
Ostatnio w moim związku działo się sporo złych rzeczy. Często się kłóciliśmy, kilka razy zdawało się już, że się rozstaniemy, jednak ostatecznie zawsze szczerze porozmawialiśmy i próbowaliśmy dalej. Teraz również tak jest. Jesteśmy świeżo po poważnej kłótni i dopiero się wszystko zaczyna klarować. No i nagle wczoraj mój partner stwierdził, że planuje spotkać się z koleżanką, którą od paru lat znał wyłącznie przez internet. Przyznam, że trochę mnie to zaskoczyło. Czy uważacie, że takie spotkanie jest w porządku? Co zrobiłybyście na moim miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Spotkanie z koleżanką z internetu
Spotkanie z koleżanką bez ukrywania się? Tak, w porządku.
Nie w porządku są te wielkie kłótnie i prawie-rozstania. Na tym powinniście się skupić - oboje.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z koleżanką wyżej. Poinformował Cię o spotkaniu, więc raczej nie jest to "koleżanka", o której nie powinnaś wiedzieć. Inna sprawa to Wasze funkcjonowanie na co dzień. Konflikty się zdarzają, ale ciągłe kłótnie dobrze nie wróżą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Właśnie mi chodzi głównie o moment, w którym zdecydował się na to spotkanie. Między nami jest średnio, rzadko mnie gdzieś zabiera sam z siebie, a teraz nagle wyskoczył z tą koleżanką. Tym bardziej, że zna ją trzy lata, a nigdy wcześniej nie widział jej na oczy.
Nie wiem, może przez te kłótnie czuję się zbyt niepewnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lokalna gwiazda
|
Skoro w związku "jest średnio", to po co go ciągniecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mam na myśli to, że mieliśmy sporo sprzeczek w ostatnim czasie i trochę się pogmatwało. Przed tą lawiną kłótni było między nami naprawdę dobrze. Nie wiem, może to jakiś etap docierania się. Chyba jestem jeszcze zbyt niedoświadczona, by to określić.
Teraz bardziej mnie nagli temat koleżanki, bo spotkanie ma się odbyć w przyszłym tygodniu, a ja dalej nie wiem co mam o tym myśleć. Przez cały nasz związek nie musiałam się tym martwić, bo on nie spotykał się z żadnymi kobietami poza mną. Nie miał takiej potrzeby. Z tą też tylko pisał. Nawet nie rozmawiali nigdy przez telefon. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Tak jak dziewczyny pisały, macie większe problemy niż to, że Twój facet chce mieć znajomych.
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dla mnie to bardzo dziwne. On naturalnie ma samych znajomych-facetow, czy to pod wplywem Twojej presji zrezygnowal z kolezanek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kobieta z klasą
|
Zapytaj go czy spotkanie z koleżanką nie wynika czasem z tego, że między Wami jest średnio. Generalnie w tej sytuacji chyba lepiej, żebyście rozmawiali otwarcie. Co ma być to i tak będzie ale unikanie tematu, który Cię zastanawia/niepokoi (?) tylko pogorszy sprawę.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Tak często byłam po tej drugiej stronie, że aż nie zliczę.
Wiele dziewczyn miała pretensje, o to, że gram z ich facetami w gry. ![]() Niektóre pretensje były słuszne, inne nie. Może to być coś więcej, ale nie musi. Najlepiej po prostu porozmawiać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
jeśli cię to uwiera, to masz prawo o tym mu powiedzieć. i zrób to, bo milczenia będziesz mogła tylko żałować. ja już mam doświadczenia z 'koleżankami' i gdybym ja była na twoim miejscu, to wyraziłabym niezadowolenie. a co on z tym zrobi? to już inna kwestia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;85825754]Dla mnie to bardzo dziwne. On naturalnie ma samych znajomych-facetow, czy to pod wplywem Twojej presji zrezygnowal z kolezanek?[/QUOTE] Nigdy nie kazałam mu z nikogo rezygnować. Głównie ma kontakt z tą jedną koleżanką i miał go jak się poznaliśmy. Piszą ze sobą parę razy w miesiącu. Czasem rzadziej. Edytowane przez kamila19899999 Czas edycji: 2018-09-04 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Śnięta Mucha
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Byłabym zaniepokojona tym, że domator, stroniący od towarzystwa innych osób, w szczególności kobiet nagle, w chwili kryzysu w związku zaczyna się otwierać na jedną koleżankę.
Może być tak, że w związku jest źle to ucieka do koleżanki, gdzie dobrze. A może być tak, że z koleżanką zaczęło się dziać lepiej i przez to zaczęło się dziać gorzej w związku. Jak wyżej napisały dziewczyny -problemem nr 1 jest wasza relacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
No naprawdę was to nie dziwi? Koleś tyle lat miał koleżankę tylko internetową, nie czuł potrzeby, aby się z nią spotykać, a teraz nagle chce, po dużej kłótni z dziewczyną. Z innymi koleżankami też się wcześniej nie spotykał. To bardzo podejrzane. W dodatku związek się sypie. Może warto się zastanowić, czy jest wam ze sobą po drodze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Też bym była zaniepokojona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;85830167]No naprawdę was to nie dziwi? Koleś tyle lat miał koleżankę tylko internetową, nie czuł potrzeby, aby się z nią spotykać, a teraz nagle chce, po dużej kłótni z dziewczyną. Z innymi koleżankami też się wcześniej nie spotykał. To bardzo podejrzane. W dodatku związek się sypie. Może warto się zastanowić, czy jest wam ze sobą po drodze.
[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Zostaje wam tylko wyłożyć karty na stół. Jeżeli ta koleżanka to zwiastun śmierci waszego związku to chyba lepiej, żeby każde już teraz poszło w swoją stronę niż sklejać na siłę coś co już dawno się rozpadło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Zabronić mu nie możesz. A jak on będzie się z chciał z nią spotykać, to tylko utwierdzisz się w przekonaniu, że ten związek nie ma sensu...
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez z czasow kiedy gralam w gry internetowe spotykalam sie z ludzmi z tych gier - i to nie od razu, jakos po roku-dwoch grania (czesto przy okazji bo ktos akurat przyjechal na koncert w moim miescie czy cos). I byly to spotkania raczej bez romatycznych nadziei, wiekszosc na stopie kumpelskiej i z wielkiej ciekawosci jaka jest naprawde ta druga strona. Ale powiem Ci,ze z tymi z ktorymi tylko pisalam, bez skypowego gadania to spotkania zawsze byly dziwniejsze, bo jednak nie znasz czyjesj mimiki, tonu glosu i jest to dla Ciebie ktos jednoczesnie bardzo dobrze znany i obcy i to jest troche niezreczne, wiec pewnie Twoj facet tez tak bedzie mial ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;85830167]No naprawdę was to nie dziwi? Koleś tyle lat miał koleżankę tylko internetową, nie czuł potrzeby, aby się z nią spotykać, a teraz nagle chce, po dużej kłótni z dziewczyną. Z innymi koleżankami też się wcześniej nie spotykał. To bardzo podejrzane. W dodatku związek się sypie. Może warto się zastanowić, czy jest wam ze sobą po drodze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Zgadzam sie. Możliwe, ze po kłótniach żalił sie koleżance i zaczęło sie przyciąganie. Często tak bywa w związkach... Autorko masz prawo mu powiedzieć, ze ci sie nie podoba. Masz prawo zakazać mu sie spotkać a on ma prawo nie posłuchać. Jesli pojdzie to masz prawo zakończyć związek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;85835587]Zgadzam sie.
Możliwe, ze po kłótniach żalił sie koleżance i zaczęło sie przyciąganie. Często tak bywa w związkach... Autorko masz prawo mu powiedzieć, ze ci sie nie podoba. Masz prawo zakazać mu sie spotkać a on ma prawo nie posłuchać. Jesli pojdzie to masz prawo zakończyć związek.[/QUOTE]Dokładnie tak. Daj znać autorko ci postanowiłas. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.