Czy tylko kolega??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-12-15, 22:45   #1
Nikodem15
Przyczajenie

Czy tylko kolega???

Hej proszę Was bardzo o pomoc. Rok temu w pracy poznalam chłopaka fajny mily wygadany . Od razu ze sobą zaczelismy pisac i gadać . Przerwy spędzaliśmy razem . Po pół roku okazalo się ze wyjezdza do Niemczech wiec sobie go odpuściłam jak tylko dowiedzialam sie o wyjeździe . Predzej rozmawialiśmy o wszystkich o naszych bylych poprostu o wszystkim . Pozniej nadszedł czas wyjazdu myslalam ze kontakt się urwie ale on caly czas pisal do mnie pierwszy tak samo jak bylo na poczatku znajomości starał sie pisac codziennie .Stwierdził ze jak wroci do kraju to sie spotkamy ja mu tego nie potwierdziłam czy tak czy nie . Po roku wrocil do pl chcial się spotkac ale wtedy to ja byłam na wyjezdzie i nie chciałam się z nim spotkac lekko go splawilam. Z miesiaca na miesiac zaczął pisać coraz mniej .teraz zaczal sie znowu odzywac .ostatnio napisał czy bym się z nim nie spotkała ja mu powiedziałam ze muszę się zastanowic. On mi napisał ze chyba się lubimy, ze chciałby czegos wiecej niz tylko pisanie i ze nie liczy na milosc bo to zycie pokazuje. Jak ja mam to rozumieć??. Mi się wydawalo że ja go traktuję jak kolegę ale on chyba to troche inaczej odbiera proszę o pomoc
Nikodem15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-15, 22:49   #2
Natalia3107
Raczkowanie

Dot.: Czy tylko kolega???

wyjaśnij to z nim. najlepiej się w końcu spotkajcie i pogadajcie jak kumple Zależy Ci wogóle na nim jako koledze?
Natalia3107 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-16, 05:43   #3
Nikodem15
Przyczajenie

Powiem Ci szczerze ja go traktowałam jako kolegę od samego poczatku nic więcej .To on zawsze do mnie pierwszy pisze nigdy ja do niego czasami się czepia ze nic do Niego nie pisze ale ja nie lubię pisać pierwsza do chłopaka bo nie wiem co sobie o mnie pomyśli . W pracy czas praktycznie spędzałam z nim wraz z grupką znajomych, czasami gadalismy sami. Zebym sie nie dowiedziala ze wyjezdza z kraju może by cos bylo nie wiem. Ja mu mówiłam ze traktuję go jako kolege nic wiecej ale to on do mnie pisze ze jednak chcialby czegos wiecej niz pisać i wgle że się lubimy. Nie wiem jak ja mam go rozumiec , co powinnam zrobić
Stary 2017-12-16, 06:34   #4
Fortuna1
Zakorzenienie

Jeśli nie wyobrażasz sobie z nim nic więcej niż być tylko koleżanka, to powiedz mu to otwarcie zanim jeszcze bardziej się zaangazuje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-12-16, 06:37   #5
katemoss1
Raczkowanie

Podobasz się chłopakowi ewidentnie, jeżeli on Ci się nie podoba, napisz mu to delikatnie, ale tak żeby zrozumiał
katemoss1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-17, 10:33   #6
lady666macbeth
Zakorzenienie

zacznij się z nim spotykać
przecież możesz zaproponować mu kawę.
Stary 2017-12-17, 10:44   #7
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikodem15 Pokaż wiadomość
Hej proszę Was bardzo o pomoc. Rok temu w pracy poznalam chłopaka fajny mily wygadany . Od razu ze sobą zaczelismy pisac i gadać . Przerwy spędzaliśmy razem . Po pół roku okazalo się ze wyjezdza do Niemczech wiec sobie go odpuściłam jak tylko dowiedzialam sie o wyjeździe . Predzej rozmawialiśmy o wszystkich o naszych bylych poprostu o wszystkim . Pozniej nadszedł czas wyjazdu myslalam ze kontakt się urwie ale on caly czas pisal do mnie pierwszy tak samo jak bylo na poczatku znajomości starał sie pisac codziennie .Stwierdził ze jak wroci do kraju to sie spotkamy ja mu tego nie potwierdziłam czy tak czy nie . Po roku wrocil do pl chcial się spotkac ale wtedy to ja byłam na wyjezdzie i nie chciałam się z nim spotkac lekko go splawilam. Z miesiaca na miesiac zaczął pisać coraz mniej .teraz zaczal sie znowu odzywac .ostatnio napisał czy bym się z nim nie spotkała ja mu powiedziałam ze muszę się zastanowic. On mi napisał ze chyba się lubimy, ze chciałby czegos wiecej niz tylko pisanie i ze nie liczy na milosc bo to zycie pokazuje. Jak ja mam to rozumieć??. Mi się wydawalo że ja go traktuję jak kolegę ale on chyba to troche inaczej odbiera proszę o pomoc
No jak to jak masz to rozumieć, chłopak wprost Ci napisał, że chciałby rozwinąć znajomość, że mu szkoda, że Wasza relacja przeszła na poziom pisanie i się nie spotykacie jak kiedyś. 'Nie liczy na miłość' czyli krótko mówiąc chciałby ff. Jak nie za bardzo to widzisz to mu o tym powiedz. Jak nie chcesz w ogóle żadnej relacji, nawet koleżeńskiej z nim, to też mu o tym powiedz. W czym problem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-17, 17:03   #8
lady666macbeth
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
W czym problem?
no właśnie, w czym problem autorko ?
Stary 2017-12-19, 16:55   #9
Nikodem15
Przyczajenie

Problem w tym ze zaskoczył mnie tą ostatnią wiadomością napisaną do mnie i nie wiem jak mam ją interpretować . Ze chciałby czegos wiecej niz pisania ze chyba się polubiliśmy i nie liczy na wielką milosc bo na to przyjdzie czas . .. Do konca nie wiem jak mam to rozumieć....
Stary 2017-12-19, 17:38   #10
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Problem w tym ze zaskoczył mnie tą ostatnią wiadomością napisaną do mnie i nie wiem jak mam ją interpretować . Ze chciałby czegos wiecej niz pisania ze chyba się polubiliśmy i nie liczy na wielką milosc bo na to przyjdzie czas . .. Do konca nie wiem jak mam to rozumieć....
No jak to jak masz ją interpretować? Koleś Ci powiedział, że chciałby rozwinąć znajomość w kierunku ff. Skoro Ty widzisz w nim Tylko kolegę i nie chcesz, to odpowiadasz, ze nie, jeśli jednak chcesz, to mu o tym mówisz. Serio, tu nie ma nic więcej. Działaj.

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

'Nie liczy na wielką miłość', bo nie chce zobowiązań. Chce seksu, Ty jesteś spoko, no to czemu nie. Ale sam seks, nic więcej. Więc gada pierdoły, że 'na to przyjdzie czas', zeby Ciebie przekonać na wypadek gdybyś jednak nie było do końca przekonana.
Stary 2017-12-19, 17:52   #11
zlotowlosa_slowianka
Przyczajenie

Spotkaj się z nim chociaż raz, bo jak go tak długo nie widziałaś, to skąd masz wiedzieć, jak się przy nim czujesz i czego chcesz. Ja już też po takim czasie sama bym zgłupiała.
No i jak uznasz, że Ci z nim fajnie i chcesz czegoś więcej, to spotykaj się dalej, a jak nie - to mu to powiedz i tyle.
zlotowlosa_slowianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-19, 21:36   #12
monique97
Raczkowanie

Noo spotkaj się z nim w końcu, przecież się kumplowaliście. Widać, że facetowi zależy na znajomości i nie chce jej zaprzepaścić. Częściej się zdarza, że czas i odległość zabija relację... więc ratuj swoją bo może rzeczywiście warto. Jeśli będzie nalegał na bliższą znajomość niż jest możesz mu lekko zasugerować przyjaźń przecież. Dobry przyjaciel to skarb.
monique97 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 07:25   #13
Nikodem15
Przyczajenie

No właśnie i boję się, że po takiej dlugiej przerwie juz nie będzie to samo, ta sama relcja ,rozmowa i wgle .

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

No i mam nadzieję, że jemu chodzi o to abysmy dalej byli dobrymi kolegami / przyjaciolmi. Że nic wiecej ode mnie nie oczekuje...

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

No i mam nadzieję, że jemu chodzi o to abysmy dalej byli dobrymi kolegami / przyjaciolmi. Że nic wiecej ode mnie nie oczekuje...
Stary 2017-12-20, 09:43   #14
new_life
Rozeznanie

Hej

Mi też wydaje się, że szuka tylko dziewczyny do seksu. Wieeele takich sytuacji przeszłam i zazwyczaj wygląda to tak samo. Pisze, dzwoni tylko po to, żebyś poczuła się "ważna" obdarzyła go jakimś uczuciem (zauroczeniem może) a on mógł z tej znajomości dodatkowo od czasu do czasu korzystać czyli się zaspokajać. Ty narobisz sobie nadziei a dla niego to nic więcej nie będzie....tylko zwykła znajomość z profitami.

[QUOTE=Nikodem15;79828486]No właśnie i boję się, że po takiej dlugiej przerwie juz nie będzie to samo, ta sama relcja ,rozmowa i wgle .

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

[QUOTE=Nikodem15;79828486]

Edytowane przez new_life
Czas edycji: 2017-12-20 o 09:44
new_life jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 10:00   #15
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Czytasz wgl odpowiedzi? Chodzi mu tylko o seks. Miłości będzie chciał z kimś innym. Było już o złej byłej i złamanym serduszku?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 10:44   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Czytasz wgl odpowiedzi? Chodzi mu tylko o seks. Miłości będzie chciał z kimś innym. Było już o złej byłej i złamanym serduszku?
Jak wyżej. Czas zejść na ziemię, Autorko. Facet chce pokochać się z Tobą (chodzi o seks), a nie pokochać Ciebie. Wiadomo, jest przy tym miły, uroczy, nie pakuje Ci łap pod bluzkę, bo podryw nie musi być chamski i natarczywy. Kultura. Jednak z jego słów jasno wynika o co chodzi.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-12-20, 18:29   #17
Nikodem15
Przyczajenie

Akurat o zaden sex tutaj nie chodzi . On nie jest naszczęście taki ze bzyka wszystko co się rusza. Miał prędzej dziewczynę z którą byl 3 lata i wiem że on sam tak szybko do lozka nie chcial isc. Wiem bo byla to kolezanka mojej dawnej znajomej.
Stary 2017-12-20, 18:38   #18
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Akurat o zaden sex tutaj nie chodzi . On nie jest naszczęście taki ze bzyka wszystko co się rusza. Miał prędzej dziewczynę z którą byl 3 lata i wiem że on sam tak szybko do lozka nie chcial isc. Wiem bo byla to kolezanka mojej dawnej znajomej.
A nie kot sąsiadki tej koleżanki?

W każdym razie skoro masz pewność, że nie seks i nie miłość, to wygląda na to, że chce koleżeństwa tak samo jak Ty
Stary 2017-12-20, 19:20   #19
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie i boję się, że po takiej dlugiej przerwie juz nie będzie to samo, ta sama relcja ,rozmowa i wgle .No i mam nadzieję, że jemu chodzi o to abysmy dalej byli dobrymi kolegami / przyjaciolmi. Że nic wiecej ode mnie nie oczekuje...
Jezu, no to nie wychodź z domu, trzęś się ze strachu, bo mże okaże się, że on już nie jest taki fajny jak dawniej. Jezu. Tak, chodzi mu o kolegaowanie się, co robiliście do tej pory, dlatego właśnie napisał,że prosi o taką zmianę. Ma sens. I dlatego wspomniał że nie mysli o miłości, to ma tyle wspólnego z koleżeństwem.

Cytat:
Jezu, skoro Ty wiesz o co mu chodzi, to po co wątek? Jakby serio, odpowiedziałaś sobie na pytanie w tytule, więc o co chodzi?

Edytowane przez patrycjapatib
Czas edycji: 2017-12-20 o 19:21
patrycjapatib jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-21, 16:51   #20
Nikodem15
Przyczajenie

No mam nadzieję że chce koleżeństwa a nie jakas tam miłość
Stary 2017-12-21, 17:07   #21
stewardesa
BAN stały

Masz tyle lat, ile w profilu?
Stary 2017-12-22, 01:25   #22
ANKA54321
Zadomowienie

Cytat:
No mam nadzieję że chce koleżeństwa a nie jakas tam miłość
To z nim pogadaj i przede wszystkim sie spotkaj. Nie wiem skad tutaj tyle wypowiedzi, że chłopak oczekuje tylko seksu? Nie znamy jego intencji wiec mozna tylko gdybac.
ANKA54321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-10, 21:32   #23
Nikodem15
Przyczajenie

Powiedział mi ze chciał być ze mna ze się angażował a ja ze swojej strony nic. I stwierdził ze kogoś poznal i ona chciala by czegos więcej. Więc ja mu na to ze nie zamierzam przeszkadzac i niech robi co chce. Po 3 dniach ustawił status w zwiazku z jakas dziewczyna oczywiscie mile komentarze itp.i skonczyla się nasza znajomosc ja o nim zapomnialam przez ten czas sie nie odzywał. Byli ze sobą 5 miesiecy i nagle zerwali. Ja nie wiedzialam ze in z nia zerwał i ostatnio dostalam od niego wiadomosc wyslal i emotikonke pozniej po godzinie nic nie odpisalam napisał ze pomylka, bylam na treningu nic nie odpisalam to znow napisal co u mnie i ze chyba przeszkadza i znow cisza. O ci mu chodzilo?? I po co do mnie wgle napisał
Stary 2018-09-10, 21:39   #24
patrycjapatib
Wtajemniczenie

A czego Ty od niego chcesz?
Stary 2018-09-11, 07:14   #25
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedział mi ze chciał być ze mna ze się angażował a ja ze swojej strony nic. I stwierdził ze kogoś poznal i ona chciala by czegos więcej. Więc ja mu na to ze nie zamierzam przeszkadzac i niech robi co chce. Po 3 dniach ustawił status w zwiazku z jakas dziewczyna oczywiscie mile komentarze itp.i skonczyla się nasza znajomosc ja o nim zapomnialam przez ten czas sie nie odzywał. Byli ze sobą 5 miesiecy i nagle zerwali. Ja nie wiedzialam ze in z nia zerwał i ostatnio dostalam od niego wiadomosc wyslal i emotikonke pozniej po godzinie nic nie odpisalam napisał ze pomylka, bylam na treningu nic nie odpisalam to znow napisal co u mnie i ze chyba przeszkadza i znow cisza. O ci mu chodzilo?? I po co do mnie wgle napisał
Skończył się jeden związek to znów szuka szczęścia u byłych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-09-11, 11:01   #26
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez patrycjapatib Pokaż wiadomość
A czego Ty od niego chcesz?
Przyłączam się do pytania.
Stary 2018-09-11, 22:27   #27
Nikodem15
Przyczajenie

Traktowalam go jako kolegę od poczatku nic więcej. Doradźcie dziewczyny co powinnam zrobic w tej sytuacji jak postąpić. Nic mu nie odo odrazu usunelam wiadomosci i tyle. Ale nie rozumiem tego po co on do mnie napisal jak się rozstał z dziewczyną

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-11, 22:31   #28
stewardesa
BAN stały

W każdym poście pytasz, o co chodzi, chociaż wielokrotnie Ci odpowiedziano. Jaki jest sens się powtarzać?
Stary 2018-09-11, 23:29   #29
patrycjapatib
Wtajemniczenie

Cytat:
Traktowalam go jako kolegę od poczatku nic więcej. Doradźcie dziewczyny co powinnam zrobic w tej sytuacji jak postąpić. Nic mu nie odo odrazu usunelam wiadomosci i tyle. Ale nie rozumiem tego po co on do mnie napisal jak się rozstał z dziewczyną
Skoro to jakiś kolega, z którym przez pół roku nie miałaś kontaktu, to powinnaś mieć gdzieś czego on od Ciebie chce. A roztrząsasz to jak nie wiem. Chcesz z nim pisać - pisz, nie chcesz - nie pisz. Problem rozwiązany. A rok czy dwa się tym chłopakiem zamęczasz, mimo że jesteście jakimiś znajomymi, którzy piszą ze sobą kilka razy w roku jak się im nudzi.
Stary 2018-09-12, 07:38   #30
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Cytat:
Bo się nudzi? Chce odnowić stare znajomości? Podup...? Skąd mamy wiedzieć. Skoro nic od niego nie chcesz, to skąd ta panika i spina, bo facet się odezwał? Naprawdę nie masz w życiu lepszych zajęć, niż roztrząsanie tego?
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości