Blizny po powiększeniu piersi - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-02, 09:23   #1
klarrra
Raczkowanie

Question

Blizny po powiększeniu piersi

Panie Doktorze, Drogie Koleżanki!

Jestem tydzień po zabiegu powiększenia piersi. Z efektu, póki co jestem zadowolona, choć jak narazie mam, w moim mniemaniu, piersi twarde, a szwy wciąż ciągną. Jednak ogólnie czuję się już dobrze i zamierzam iść do pracy w najbliższy poniedziałek.

Moje pyatnie do Pana Doktora, jak i forumowiczek dotyczy blizn pod piersiami, które pozostaną po operacji. Jakie są bezoperacyjne sposoby na ich zmniejszenie, zniwelowanie?

Wiem, że na forum jeste wiele wątków dotyczących blizn, ale o bliznach pod piersiami nie znalazłam nic.

Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi i porady!
klarrra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-02, 15:33   #2
miamasvin
Przyczajenie

Dot.: Blizny po powiększeniu piersi

Czesc, nie miałam jeszce operacji ale też bardzo mnie interesuje jak to jest po, co z bliznami. Mam termina na koniec marca. Prosze powiedz mi, czy na drugi dzien po operacji mogłas normalnie chodzic albo np. przebrac sie? jak masz gg to błagam skontaktuj sie ze mna, moje gg3557675 albo napisz na meila.
Chciałabym wiedziec czy bardzo boli na drugi dzien, narazie chciałabym utrzymac zabiego w tajemnicy przed znajomymi i nie wiem czy to sie uda... dodam ze mam tylko 3 dni i musze wracac na zajęcia do szkoły, czy na 3 dzien ból był bardzo silny, ze np. nie mogłas ubrac bluzki przez głowe?
Prosze odpowiedz, każda rada sie dal mnie liczy
miamasvin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-03, 15:05   #3
andziaga
Przyczajenie

GG do andziaga
Red face Dot.: Blizny po powiększeniu piersi

Witam
Ja też miałabym do Ciebie prośbe abys napisała mi wszystko jak to jest z zabiegiem. Podobnie jak koleżanka przede mna chciałabym wiedziec czy to bardzo boli, oraz po jakim czasie można wrócić do normalnego życia??
Odpisz na e-maila fistaszek2@wp.pl
Dzięki
andziaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-04, 16:29   #4
Gonia1
Zakorzenienie

A może napisz tutaj, na forum, Klarro?
Gonia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-12, 21:32   #5
Angi74
Wtajemniczenie

Podaje Wam link do forum o operacjach plastycznych-masa cennych informacji.http://www.beautywpolsce.com/forum/i...16994fc7730048
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-15, 10:09   #6
gixi
Przyczajenie

Blizny po operacji trzeba odpowiednio pielęgnować, po ściągnięciu szwów i odpadnięciu strupków smarować odpowiednimi preparatami np. maść sylikonowa Veraderm, Dermatix bądż tańsze Cepan, Contratubex, bardzo dobrze sprawdzają sie też plastry sylikonowe np. Silon, o tym powinien informować lekarz. Wygląd ich jest też uzalreżniony od zdolności lekarza operującego .
gixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-15, 10:21   #7
gixi
Przyczajenie

A co do bólu po operacji piersi to u każdego indywidualna sprawa, każdy organizm inaczej reaguje. Najlepiej mieć choć tydzień wolnego i opiekę, bo pierwszy tydzień jest najgorszy, tak bynajmniej było w moim przypadku, ale jak pisałam każdy przechodzi inaczej. Jestem 3 tyg po operacji. Na drugi, trzeci, czwarty dzień akurat mnie bolało niesamowicie, piersi są bardzo opuchnięte, sama nie mogłam wstać ani połozyć się do łóżka, ubrać tym bardziej, ani ruszać rękami za bardzo, nie mówiąć o samodzielnym kąpaniu i czesaniu, to nie możliwe było samemu przez ponad tydzień. Tabletki przeciwbólowe brałam 1,5 tyg, ale i one do końca bólu nie uśmierzały. Dla mnie nieoceniona była pomoc mojego chłopaka, sama raczej bym sobie nie poradziła, choć znam osoby, które poradziały sobie same i łagodnie znosiły stan po operacji, ale i też znam osoby, którym i przez dwa tygodnie było bardzo ciężko. W żadnym przypadku nie można dżwigać ciężkich rzeczy, zadnych zakupów, cży coś w tym stylu. U mnie doszła jeszcze wysoka gorączka przez ponad tydzien, co jest też uciążliwe i niebezpieczne. Jeśli macie jakieś pytania to piszcie na e-mail gixi0@buziaczek.pl lub gg 616156 .
gixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-18, 21:49   #8
pskupin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gixi
Blizny po operacji trzeba odpowiednio pielęgnować, po ściągnięciu szwów i odpadnięciu strupków smarować odpowiednimi preparatami np. maść sylikonowa Veraderm, Dermatix bądż tańsze Cepan, Contratubex, bardzo dobrze sprawdzają sie też plastry sylikonowe np. Silon, o tym powinien informować lekarz. Wygląd ich jest też uzalreżniony od zdolności lekarza operującego .
Blizny twarde - np. Cepan, Contractubex,
blizny przerastające - żele lub plastry silikonowe.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-22, 20:13   #9
kinga19855
Przyczajenie

U mnie wszystko bardzo ładnie się zagoiło. Myślę, że dlatego, iż słuchałam swojego lekarza. Po pierwsze trzeba delikatnie się z piersiami obchodzić, nawet podczas mycia, nie uprawiać sportów, do tego należy unieruchomić piersi (tu lekarz kazał mi kupić stanik yajlee), tak żeby mogły się dobrze zagoić. Do tego doktor zalecił mi używanie Cepanu na rany pooperacyjne. Jestem już po zabiegu i blizn praktycznie nie widać
kinga19855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-06, 12:36   #10
agatkawariatkaa
BAN stały

ja w sumie mialam dosc duze blizny po operacji biustu, dlatego od razu pytalam chirurga jak sie ich pozbyc- wiadomo, ze im szybciej zadzialamy na swieza blizne, tym wieksza szansa, ze sie jej pozbedziemy. moj lekarz zalecil mi smarowanie veradermem i efekty sa fajne teraz juz po bliźnie nie ma ani sladu, ale tez przyznam, ze bardzo sumiennie uzywalam tego zelu, regularne stosowanie jest bardzo wazne!!
agatkawariatkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości