![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
W kim ja się zakochałam???
Witam, przejdę do sesna. Trzy miesiące temu poznałam pewnego faceta. Wcześniej znałam go z widzenia i to od kilku lat, z kościoła. Sprawiał sympatyczne wrażenie, zdarzało się, że uśmiechaliśmy się do siebie. Ale na tym się kończyło, ja jakoś też nie wgłębiałam się w to. Przypadek sprawił, że nagle nasze drogi się zetknęły... i chociaż mam 34 lata naiwność sprawiła, że pomyślałam sobie, że to może nawet "przeznaczenie"... Podszedł do mnie, przedstawił się i tak zaczęła się znajomość. Od początku bardzo burzliwa i dynamiczna, mimo to, może przez ten naiwny, "romantyczny" początek zakochałam się jak idiotka... Facet mimo 40 lat dopiero kończy studia, robi prawo jazdy, nie ma konkretnej pracy. Jest kawalerem i mieszka z rodzicami. Ogólnie jest nawet z wyglądu dość charakterystyczny, taki oryginał. Duża inteligencja i elokwencja. Godzina przy nim mijała jak minuta. Ale... od razu stwierdziłam, że jest mnóstwo rzeczy, które mnie niepokoją. Na przykład jest typem despotycznym, władczym i ostatnie zdanie należy do niego. Zaczął wywierać presję, abym zmieniła styl ubierania, styl uczesania, nawet lakier do paznokci mu przeszkadzał. Ja pomimo oporów uległam temu. Za każdym razem jak się widzieliśmy uważnie mnie oglądał i coś mu nie pasowało zawsze, jak nie makijaż, to buty, to kolczyki, to ton głosu mojego nawet... Często przed spotkaniem odczuwałam dziwne napięcie, nie wiedziałam czego się spodziewać...Ponieważ był w trakcie robienia prawka to ja chętnie próbowałam go "uczyć",.tłumaczyć zasady, udostępniałam nawet samochód, z czego skwapliwie korzystał. Sam ma węża w kieszeni, ciężko go namówić choćby na wyjście do kawiarenki. Rozlicza się ze mną co do złotóweczki. Bardzo chętnie opowiadał mi o swoim bujnym życiu erotycznym i o tym jak to nie mógł i nie może opędzić się od kobiet. Uwielbiał wręcz wywoływać we mnie stan zazdrości. Podkreślił, że jest dość ostrym dominatorem i w seksie... fantazje ma bardziej przerażające niż Grey... Nie patyczkuje się ze mną, potrafił mi wygarniać w sklepie przy ludziach używając nawet wulgaryzmów jak np. nie ubrałam się według jego wytycznych... Jednocześnie jest człowiekiem niesamowicie kochającym zwierzęta... Na zewnątrz sprawia wrażenie fajnego człowieka, lubianego przez znajomych, jak taki ktoś potrafi jednocześnie odnosić się z taką pogardą do kobiety??? Czasem mam wrażenie, że on mnie karze za to, że się nim zauroczyłam. Poza tym wszystkim potrafi być "chwilami" czuły, miły... Jestem ogólnie bardzo pozytywną osobą, pełną energii i pomysłów, życzliwą ludziom i lubiącą ich towarzystwo. On to podkreśla, że niesamowicie poprawiam mu nastrój, że moja dobra energia świetnie na niego wpływa... za to ja zaczynam tą relację odchorowywać... i jeszcze jedno, po 3 miesiącach znajomości nie znam ani jego znajomych ani rodziny i tak samo on unika poznawania moich znajomych i rodziny. Nawet nie mogę go podwieźć pod dom, tylko w pewnej odległości...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: W kim ja się zakochałam???
no i? nie wiesz co masz zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gazela inteligencji
|
No świetnie. Nawet się nie kryje, 3 miesiące i już udało mu się cię zdominować. Zastanów się, czy chcesz tak żyć, inteligencja i miłość do zwierząt chyba nie wystarczą u partnera.
![]() |
#4 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Edit: Ja bym nic tu nie próbowała naprawić (tyle problemów w 3 miesiące? To co będzie dalej?), tylko zakończyła to wszystko.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
Edytowane przez srebrnykot Czas edycji: 2018-09-03 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;85809896]no i? nie wiesz co masz zrobić?[/QUOTE]
Chyba nie wie, więc jej podpowiem - UCIEKAJ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jestem ogólnie osobą lubianą przez otoczenie, miłą i lubiącą towarzystwo ludzi, wesołą i pozytywnie zakręconą... On sam wielokrotnie twierdził, że moja dobra energia pozytywnie na niego wpływa, że sam mój uśmiech działa na niego kojąco... bywały miłe chwile, ale też bardzo wiele dziwnych i niezrozumiałych zachowań z jego strony... To chyba nie jest normalne, że poznałam faceta a ląduję u psychologa po 3 miesiącach??? Nie wiem tylko dlaczego tak dałam się w to wkręcić i teraz wykręcić nie mogę??? On teraz tłumaczy mi, że to normalne wszystko jest, że w związku muszą lecieć iskry i wióry, wtedy jest ok, że to ja jestem za delikatna i słaba i powinnam nad tym popracować... co do jego sytuacji życiowej to ciężko mi powiedzieć, jak próbuję dociekać to złości się, że go przesłuchuję... w każdym razie liczy się z każdą złotówką, na imieniny moje nie dal mi złamanego kwiatka, widzieliśmy się tego dnia, ale złożył mi życzenia "wszystkiego najlepszego " smsem wieczorem... zresztą stwierdził, że on nie obchodzi imienin. Nie przyszedł też do mnie na imieniny, chociaż robiłam imprezę i zaprosiłam swoich przyjaciół... potem był wręcz wściekły, że mam do niego o to żal. Przyjaciele moi chociaż go osobiscie nie poznali ( bo przecież on nie chce) siłą próbują mnie wyciągnąć z tego związku...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Na. sile poczekaj aż ci przywali może wtedy się ewakuujesz skoro wyzwiska pod twoim adresem w miejscu publicznym nie działają może potrzebujesz silniejszych bodźców zeby się otrząsnąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No facet jest nieźle poje... i co w związku z tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gazela inteligencji
|
Czekasz, aż zamknie cię w komórce i pozwoli wychodzić tylko po ziemniaki, i to w szmatach po samą ziemię, żeby nie kusić? To czekaj.
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
stary jednooki dachowiec
|
Przecież sama wiesz, że to nie ma sensu. Po to założyłaś ten wątek. Sama pytasz, czy to normalne, że już teraz stresujesz się przed spotkaniami, że potrzebujesz psychologa po 3 miesiącach.
Nie, masz dobrą intuicję, i to nie jest normalne. To nie ma sensu.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BLACK&WHITE
|
Dziwi mnie, że w tym wieku dajesz sobą pomiatać takiemu nieudacznikowi. Jeszcze odnoszę wrażenie, jak byś się tym chwaliła i była z tego dumna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Sztandarowy przyklad psychopaty. Tacy zawszeszukaja wrazliwej i delikatnej kobiety zeby ja omotac i oglupic. Jemu udalo sie to w 3 miechy.
Zadzwon i skoncz relacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Świetna partia. Teraz cieżko o takiego faceta. Poukładany, przedsiębiorczy. Nazywasz go dusigroszem, a on pewnie oszczędza i mieszka u rodziców tylko dlatego, ze zbiera pieniądze na jakaś większa inwestycje: moze dom?? Kto wie.
Trzeba go szybko do ołtarza zgarnąć bo inaczej jakaś inna go zgarnie spod kościoła.
![]() |
#16 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;85811096]Na. sile poczekaj aż ci przywali może wtedy się ewakuujesz skoro wyzwiska pod twoim adresem w miejscu publicznym nie działają może potrzebujesz silniejszych bodźców zeby się otrząsnąć?[/QUOTE]
A tutaj to masz akurat 100% racji. Dziewczyna chyba rzeczywiście potrzebuje silniejszych wrażeń, żeby zrozumieć, że związała się z psychopatą. Nie znam faceta ale to, co opisuje to typowo podręcznikowe cechy. Autorko, uciekaj, póki masz jeszcze poczucie wolnej woli. Im dłużej, tym ciężej, więc nie czekaj aż on Cię zmieli na proszek. A co do Greya...cóż. Takie są skutki czytania kiepskiej literatury.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2018-09-03 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja nie wiem za jakie grzechy ty sobie to robisz dziewczyno. Facet jest do natychmiastowego odstrzału, a ty się jeszcze zastanawiasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo to troll, ostatni wyskok, bo szkoła się już jutro zaczyna, albo facet jest jednym z tych... krów, które dużo ryczą, a mało mleka dają.
![]() |
![]() |
#19 |
astro-loszka
|
Zalatuje psycholem. I to konkretnym.
Co Ty jeszcze robisz z tym facetem?
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Pewnie boisz sie z nim zerwac. Z takimi psycholami najlepiej po prostu zerwac kontakt, poblokowac i unikac spotkań.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Cytat:
Chcesz kogoś kto czyta złą literaturę i się tego nie wstydzi? ![]() A tak poza tym to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A dla tych, co tkwią w takim szambie...Każdy kto się szanuje nie pozwala na takie traktowanie i to po 3 miesiącach znajomości. Jeśli nie jesteś trollem, to weź się autorko otrząśnij, albo skończysz z limem pod okiem, bo wybrałaś zły odcień czerwonego lakieru do paznokci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-09-03 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() A porównanie z G. mogło być równie dobrze autorki, nie faceta.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
O matko, jaki troll??? Rozumiem, że kogoś to może bawić, ale ja autentycznie mam problem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Grey mial calkiem niezla prace i prawo jazdy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() ![]() http://8-pietro.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() Kupujemy, remontujemy i urządzamy mieszkanko Cieszymy się, wkurzamy, rozmyślamy i lamentujemy ![]() Zapraszam na pierwszego bloga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Jego ojciec może być nawet Marsjaninem - co to ma do rzeczy, skoro problem ewidentnie tkwi w Tobie?
I nie wiem, czego od nas oczekujesz. Przecież my nie zerwiemy tej relacji za Ciebie. Przestań sobie wszystko usprawiedliwiać i tłumaczyć, tylko coś z tym zrób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zielona Driada
|
Gratulacje
![]() Trafiłaś na prawdziwy skarb. Pielęgnuj ten związek. Troll jak nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#29 |
Gazela inteligencji
|
Im dłużej, tym będzie ci gorzej i trudniej zerwać
![]() |
#30 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Tylko kiepskiej literatury ![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.