|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wielkie twierdzenie fermata. zaprzecz mojemu zaskakujaco prostemu rozwiązniau.
Poruszyłem ten temat na innym forum, ale nikt nie zanegował mojej metody, ani tym bardziej nie potwierdził, więc pisze o tym tutaj. Metoda jest logiczna, prosta, łatwo da się sprawdzić, spełnia założenie. Pytanie jakie mnie trapi czy to może być aż tak proste? Wpadłem na to stosunkowo dawno bo chyba 2 lata temu, ale wydawało mi się to zbyt prozaiczne żeby to sprawdzać.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Wielki...dzenie_Fermata ![]() ![]() wpadłem na pomysł że jedyne rozwiązanie jakie jest możliwe to takie żeby znaleźć sposób dla ![]() ![]() uniwersalność polega na tym że wówczas niezależnie od potęgi równanie jest niespełnione dla "wyznaczonego ogóły liczb", a nie pojedynczej pary. jak to osiągnąć? wystarczy skorzystać z parzystości. czy to może być aż tak proste? jeżeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeżeli ![]() ![]() pamiętaj pomijamy potęgi, wtedy rozumowanie jest klarowne po czym można je przenieść na " ![]() pytanie jakie mnie trapi czy parzystość można uznać za "Warunek" jak liczebność? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.