![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
On nie widzi problemu
Witam wszystkich. Mam problem z chłopakiem i niestety z jego byłą. Może zacznę od tego, że zdradził mnie z nią i zostawił dla niej rok temu. Zeszlismy się na początku sierpnia i jest wszystko idealnie poza tym, że była napisała do niego kilka dni temu z pytaniem. On grzecznie jej odpowiedział, ona podziękowała i koniec rozmowy, tylko zastanawia mnie dlaczego jej odpisuje wiedząc, że to tylko jej zagrywka?. Pokazałam swoje niezadowolonie i obawy. Stwierdził, że nie ma sił na moje gierki i nie mam co na niego liczyć jeśli się nie ogarnę i oczywiście krzyczę bo mam najwięcej za uszami i mam się zastanowić nad sobą i nie szukać w nim problemu. Nie wiem już co mam o tym sądzić.. Niełatwo jest wybaczyć, jeśli ona znowu zaczyna szukać z nim kontaktu. Proszę o jakieś rady..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: On nie widzi problemu
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Biedaczek pokrzywdzony, bo masz czelność denerwować się o osobę z którą się puścił. Ty niedobra!
Gościu cie robi w balona totalnie, a ty mu się dajesz szantażować tymi gadkami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Postanowiliśmy zapomnieć o przeszłości i spróbować jeszcze raz. Kocham go ale nie mam zamiaru być w trójkącie. Jakiś czas temu był zły o znajomość z moim przyjacielem. Zerwałam kontakt, a gdy ja proszę o to by nie reagował na zaczepki byłej to on nie widzi problemu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ty jesteś zazdrosna, a on ma gdzieś Twój lęk i niepewność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Uważałam, że to dobry pomysł. Po dzisiejszych jego słowach mam mieszane uczucia. Oczywiście rozmowa skończyła się tak, że jest obrażony..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Zobaczyłam na jego fb. Intuicja mi podpowiadała, że była będzie szukać kontaktu i miałam rację
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wasz problem nie jest do konca zalatwiony.
On nawalil ty wybaczasz ale stawiasz warunkii nowe zasady. 1 calkowite zerwanie kontaktu 2 odnowienie kontaktu oznacza rozstanie. Kropka. Inaczej bedziesz sie tak bujac do zasranej smierci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz problem z brakiem zaufania do niego a on i tak tego zaufania nadużywa. Chcesz tak sie męczyć? Po co Ci to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Kocham go i ciężko jest zrezygnować.. Choć po takich akcjach coraz mniej mam zapału. Zaczynam szukać winy w sobie a to już bardzo zły sygnał..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Może za bardzo się czepiam, może to nie było nic takiego a ja wyolbrzymiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Nie byłabym zadowolona gdyby mój partner pisał z Ex, nic mi o tym nie mówiąc. A nie zdradzał mnie z nią. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Facet Cię zdradził. Wybaczyłaś. Powinien automatycznie mieć zablokowaną tą pannę. Niezły manipulant, a Ty naiwniaczka.
Nie rozumiem, czy przez facetów musicie zapominać o jakimś szacunku do siebie? Czujesz się szczęśliwa? Wątpię, więc po co to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
nie szukaj winy w sobie, dziewczyno! zdrada i kontakt z eks to jedno. ale to, że on się obraża za takie coś to inna sprawa. jak zwykle facet uważa, że może więcej.... uciekaj, serio. przerabiałam to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;85800361]problemem w związku jest zrówno to że się czepiasz jak i to że on daje powody do czepiania się. Przy innym facecie, w innym związku, może nie będziesz nerwowo sprawdzać fb żeby sprawić z kim pisze i nie znajdziesz rozmów z Eksią.
Nie byłabym zadowolona gdyby mój partner pisał z Ex, nic mi o tym nie mówiąc. A nie zdradzał mnie z nią.[/QUOTE] NAJPIERW BYLA ZDRADA a potem BRAK ZAUFANIA i sie nie dziwie. Nic a nic. Nie mialabym zaufania juz do kontaktow mojego faceta z ta pania. Nie ty zepsulas ten brak zaufania i to nie jest twoja wina, ze go teraz nie masz, bo facet ma psi obowiazek, jesli chce cie odzyskac i odkupic swoje winy i tez zdobyc ponownie twoje zaufanie wszystko zrobic bys sie do niego przekonala i na nowo pokochala. On ma to gleboko w odwloku i jeszcze cie szantazuje zrzucajac na ciebie wine o jakies gierki? Ostatni raz mowie. Wkurz sie na calego i zazadaj kategorycznie zerwania kontaktow, bo jak nie to odchodzisz. Tylko tak uzyskasz uwolnienie sie od problemu. A jesli nie potrafisz , to problem masz inny. Uzaleznienie. Kobiety potrafia kochac ale madrze, tak, ze dbaja o siebie. Jesli bedziesz tak poddancza, to wykonczysz sie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Wysłałam mu link do tematu i jeśli to nie otworzy mu oczu, to nie ma sensu dalej się 'męczyć'. Dziękuję za odpowiedzi i spojrzenie na sytuację trzeźwym okiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I dziwi mnie, że zrywasz kontakt z przyjacielem, bo facet ma problem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
On nie widzi problemu w tym że odpisał dziwczynie z którą Cię zdradził. I przeczytanie tego wątku nie zmieni jego podejścia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85801651]Jego zapytaj dlaczego jej odpisuje. Opcji może być wiele. Na przykład nie chce być chamem, chce z nią mieć kontakt, chce pogadać itp. Kontakt z kimkolwiek nie jest z góry zabroniony tylko dlatego, że jesteście w związku. To jego wybór czy i komu będzie odpisywał. Ty masz sprawę jasną. Jeśli chcesz faceta, który utrzymuje kontakt z byłą, to musisz poszukać innego faceta. Co ty chcesz wybaczać, skoro to ona pierwsza napisała, a nie on?
To, że odpisuje byłej, nie oznacza od razu trójkąta. I dziwi mnie, że zrywasz kontakt z przyjacielem, bo facet ma problem.[/QUOTE] Tak nie oznacza. Ale ona zostala zdradzona z nia i teraz ma prawo do okreslonych zachowan nawet, zeby byly irracjonalne. A koles nie ma powodu, jak slusznie zauwazylas a mu odwala. Dlatego nie tolerowalabym kontaktu zadnego z ta byla a ciagle aktualna a z przyjaciela bym nie zrezygnowala, bo pan nie ma zadnego powodu ze mnie robic niewolnicy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zielona Driada
|
Komedia.
Facet Cię zdradził i zostawił dla innej. Wybaczyłaś, a on sobie z nią pisze. Na Twoja negatywna reakcję na ten fakt odpowiada, że nie ma sił na Twoje gierki? 🤣 I to Ty masz się nad sobą zastanowić, bo szukasz problemu i masz więcej za uszami? Buahahahahahah Powiem jedno, jak dałaś mu szansę, bo chciał powrotu to powinien być kryształowy i na jakiekolwiek próby kontaktu ze strony tamtej powinien milczeć. A skoro tego nie robi, to chyba najlepszy dowód, że nie traktuje Cię poważnie. A Ty już zawsze będziesz mieć problem z zaufaniem. Że też Ci się chce bawić w powtórki związku ze zdrajca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Ona ma dokładnie takie same prawa niezależnie od tego, czy została zdradzona, czy nie. Analogicznie facetowi wolno się kontaktować z ex, chyba, że się zobowiązał tego nie robić. Wtedy rozumiałabym oburzenie o kłamstwo. Natomiast tutaj nie pozostaje nic innego jak zostawić faceta, który ma cechę nieakceptowalne dla autorki, czyli zamierza utrzymywać kontakt z byłą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Z moim przyjacielem była taka sytuacja, że się we mnie podkochiwal, co nie spodobało się mojemu chłopakowi. Twierdził, że kontaktując się z nim daje mu przyzwolenie na podrywanie mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
To nic nie zmienia w tej sytuacji. Kontakt z osobą podkochującą się to nie jest żadne przyzwolenie. Takie są fakty. Ty jednak postanowiłaś z jakiegoś powodu kierować się widzimisię twojego faceta, zamiast sama to rozważyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Oczywiście jeśli zamierza kontaktować się z byłą i odpowiadać na jej dziecinne 'zaczepki' to pozostaje jedno wyjście - wyjście z tej relacji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;85801651]
Co ty chcesz wybaczać, skoro to ona pierwsza napisała, a nie on? [/QUOTE] W sumie dobre pytanie. A to pytanie jest odpowiedzia na to, ze nie maja problemu do kona przepracowanego. Ty jesli nie chcesz faceta z ta konkretna kobieta mowisz mu o tym a on sam powinien zrezygnowac z baby, bo chec bycia dla niej dzentelmenem, moze kosztowac go zerwaniem przez ciebie. Jego to powinien byc wybor a nie twoj warunek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.