![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zdrada, jak żyć dalej...
Właściwie, to nie wiem od czego zacząć, bo...bo... jeszcze do mnie nie dotarło.
Byliśmy (jesteśmy?) razem prawie dwa lata. Nie mieszkamy razem, ale mieliśmy plany. Duże plany. Wspólne mieszkanie, przeprowadzka, za jakiś rok zaręczyny, a potem ślub. Wszystko obgadane, miałam z tym człowiekiem spędzić życie. Od jakiegoś czasu, czułam jednak że coś jest mocno nie tak. Długie godziny w pracy, telefon zabierany do ubikacji, jakieś nieobecne zachowanie. Jestem dzieckiem rozwodników, gdzie jedna strona zdradzała i znam sygnały. Ktoś może mnie potępić, ale zrobiłam coś, czego się nie spodziewałam - weszłam na jego fb .... Ma romans. Koleżanka z pracy. Od niedawna, może miesiąca albo dwóch. Ona o mnie wie, chce, on jej pisze, że "to ze mną to z przyzwyczajenia, od dawna jej nie kocham, ale nie chcę jej skrzywdzić". To było wczoraj wieczorem. Nie byłam w stanie dziś iść do pracy, skłamałam że jestem chora. Siedzę w mieszkaniu i nie wiem z kim porozmawiać i co robić. Zerwać? Awanturować się? Naprawiać? Chyba do końca nie dotarło do mnie, co się stało, ale człowiek, którego kocham zdeptał mnie, jak nikt nigdy w życiu. Nie mam z kim o tym porozmawiać, a chyba muszę to z siebie wyrzucić, bo sama już przestaję dawać sobie radę. Myślę o tych wszystkich planach, moim życiu i nagle po prostu wszystko się rozpadło, nie rozumiem, jak on mógł na to wszystko zniszczyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zdrada, jak żyć dalej...
No trudno zdarza sie
W sumie lepiej ze wyszło teraz zanim zaczęłaś realizować te plany (wspólne mieszkanie itp) Dlaczego nie masz z kim o tym pogadać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Kocia_Mama81 Czas edycji: 2018-04-11 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz próbować ratować, choć dla mnie nie ma czego. Może kłamał lasce, żeby się z nią przespać - ale co z tego. Chcesz spędzić życie z człowiekiem, którego już nigdy nie będziesz pewna? Ja bym nie chciała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Poza tym co tu ratować jak gosciu mówi że z Tobą jest z przyzwyczajenia i od dawna cie nie kocha?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
okropna sprawa.
odejdź od tego człowieka. Skoro tak pisze innej to nie kocha Cię. Odejdź, daj sobie szansę, nim będzie za późno. ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;82852136]Poza tym co tu ratować jak gosciu mówi że z Tobą jest z przyzwyczajenia i od dawna cie nie kocha?[/QUOTE] no właśnie, nie ma już czego ratować..
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Sama musisz sobie zadać pytanie czy jesli wybaczysz to nie będziesz wypominać, wspominać, kontrolować itp.?
To jest kluczowe. Bo ludzie myślą, ze dadzą radę a potem przy każdej kłótni wyciąga sie to na wierzch. Jakby to miał być argument aby wygrać kłótnie. Znam wiele takich par. Ona nie ma racji w kłótni ale na koncu mowi „bo mnie zdradziłeś” i płacze Wiele par jest nadal po zdradzie. Jedni jednak po jakimś czasie sie rozchodzą bo druga strona ciagle wypominała, podejrzewała, kontrolowała. Znowu zdradzają bo i tak byli podejrzewani i mieli awantury z tego powodu. Albo ktos tak lubił. Niektórym sie udaje ale pewnie tak było wybaczenie i odcięcie życia gruba linia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi, postaram się zbiorczo odpowiedzieć.
Nie mam z kim o tym pogadać, to skrót myślowy. Mam przyjaciółkę, ma ona teraz jednak swoje problemy (chora i umierająca mama). Nie chcę jej jeszcze dodatkowo obciążać swoimi problemami. W rodzinie, nie jestem z nikim blisko, poza moją mamą, która... zdradzała mojego ojca. Z tego powodu nie chcę z nią o tym rozmawiać, była stroną zdradzającą. Związek moich rodziców to zawiły temat, który nie chcę wchodzić, a rozmowa z moją mamą na pewno przywołałaby wspomnienia. Wystarczy, że dzięki obserwacji mojej mamy, jako dziecko dość szybko zauważyłam, że "coś jest nie tak". Macie rację, nie ma tu czego ratować. Dałabym radę wybaczyć skok w bok. Jednak sam fakt, że przez 2 miesiące oszukiwał, romansował, kłamał sprawia że nie ma tu czego ratować. Dawno temu, obiecałam sobie, że nigdy nie będę w takim związku, jak moi rodzice. Nie wiem, jak mógł mi to zrobić, czemu po prostu mnie nie zostawił? Nie rozstał się, skoro mnie nie kocha i to "z przyzwyczajenia"? Po co planować słub, zaręczyny, mieszkanie z kimś, kogo nie kocha? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
I teraz co ja bym zrobiła.
Odeszła. Zdrada u mnie jest niewybaczalna. Bo wiem, ze ja bym juz nie ufała. Ze wypominałabym a to nie ma sensu. Związek bez zaufania to nie związek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A rozmawiałaś z nim o tym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Bo tak jest często łatwiej. Paradoksalnie łatwiej. Dobre, stare, bezpieczne klimaty. Adrenalinka na boku, ale w domu cicho, bezpiecznie, wszystko ustalone. Wiele osób, chociaż chyba faceci tu przodują, wybiera właśnie takie "związek z rozsądku" (co wcale nie wyklucza występowania szczęśliwych chwil, czy uniesień) jednocześnie wiedząc, że wierności nie dotrzymają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jesteście razem dopiero dwa lata. To dopiero początek całej tej drogi, a on już zdradza. Nie wiem jakim cudem miałabyś z nim przeżyć całe swoje życie, bo skoro jemu po 2 latach się spieszy do skoku w bok, to w przyszłości tych romansów byłoby tylko więcej i więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Sam powiedział ze Cie nie kocha - co chcesz naprawiać?
Dla marzeń o białej sukience, chcesz sie tak przed nim poniżać? Edytowane przez MeganEagle Czas edycji: 2018-04-11 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;82852136]Poza tym co tu ratować jak gosciu mówi że z Tobą jest z przyzwyczajenia i od dawna cie nie kocha?[/QUOTE]
Znam taka pare. Oboje tak mówią. Ale nie sobie w oczy. A teraz ślub biorą ![]() Ona narzeka na niego, ze gdyby nie dziecko itd. On mowi dokładnie to samo. Jest przemoc, ciagle awantury, kontrolowanie itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82853181]Znam taka pare.
Oboje tak mówią. Ale nie sobie w oczy. A teraz ślub biorą ![]() Ona narzeka na niego, ze gdyby nie dziecko itd. On mowi dokładnie to samo. Jest przemoc, ciagle awantury, kontrolowanie itd.[/QUOTE] Ale my nie wiemy czy ona już z nim rozmawiała Może on wcale nie będzie zaintetesowany żadnym ratowaniem ,może odetchnie z ulgą ze to się wydało |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Może tak a moze będzie chciał ratować
![]() Dla mnie nie ma co ratować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Umiałabyś żyć dalej ze świadomością, że Cię zdradzał?
Zadaj sobie to pytanie i zastanów się na spokojnie, czy ważniejszy jest dla Ciebie spokój, zaufanie i pewność, czy już dalsze życie w niepewności.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;82853321]Może tak a moze będzie chciał ratować
![]() Dla mnie nie ma co ratować ![]() Dla mnie tez nie ma sensu Nie mają dzieci kredytu na wspólne mieszkanie .nie ma nic dla czego warto by poświęcać następne lata Jeśli gościu po 2 latach mówi że nie kocha, ze Jest z nią z niejako obowiązku plus szuka kogoś na boku to naprawdę dobrze nie rokuje Rozumiem że np w dlugoterminowym małżeństwie mogą wystąpić jakieś problemy para odsuwa się od siebie bo dziecko ,problemy z czasem itp ale w tak młodym zwiazku?bez zobowiązań bez zadnych problemów? Po co ciągnąć taki szit? Lepiej poszukać kogos kto będzie z nami bo lubi i kocha nas a nie bo nie umie zerwać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
On zapewne zamydli oczy podczas konfrontacji, bo facet nie chce stracić życia jakie budował. Jakby nie było, niezbyt fajnie jest potem świecić oczami przed rodziną, znajomymi, jak prawda wychodzi na wierzch, będąc stroną zdradzajaca.
Autorko, to tylko 2 lata, a on już zdradza, już twierdzi, że jest z Tobą z przyzwyczajenia. To ile czasu on faktycznie coś do Ciebie czuł? A może nie czuł nigdy nic? Zerwij ten związek jak najszybciej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Strasznie mi przykro.
![]() Wiesz, ja jestem mściwa. ![]() Nic bym z nim nie gadała. Wysłałabym gostkowi smsa że zrywam, to koniec i bez dyskusji. A jakby zapytał dlaczego, to bym mu odpowiedziała, żeby się domyślił, dlatego. I więcej bym nie gadała. Potrzebuje adrenalinki w życiu- proszę bardzo. ![]()
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Nie ma czego tu rozkminiać. Facet cię nie kocha, to już koniec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wstretny typ.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Nie jeszcze nie rozmawialiśmy. Nie wiem, jak i nie wiem o czym, chyba nie mam ochoty, czuję obrzydzenie, że mówił że mnie kocha, planował ze mną życie, kochaliśmy się, a parę godzin później był w łóżku z inną.
Dla mnie jest to chore, że traktował mnie jak "wygodną, ciepłą opcję", nie potrafię tego pojąć. Wiem, że muszę z nim zerwać, nie wiem czy mam silę na konfrontację. Nie mieszkamy razem, choć jest u mnie trochę jego rzeczy. Mam ochotę to zapakować, wystawić na śmietnik, a jemu wysłać smsa, że już koniec. Byle tylko go więcej nie widzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mu nie jesteś winna.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Napisał właśnie smsa, że dziś musi zostać dłużej w pracy. Przeprasza, że "tak często to wypada, ostatnio" i że mi to wynagrodzi. Wiem, że nie powinnam, ale znowu weszłam na jego fb. Jest dziś z nią umówiony.
Mam ochotę wyć. Postanowiłam dziś to załatwić. Spakuję jego rzeczy, odwiozę do jego mieszkania i napiszę mu, że to koniec. Jutro muszę być już w pracy, muszę jakoś wytrzymać do weekendu i wtedy mogę się rozkleić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Jaki okropny facet. Autorko, bardzo ci współczuję i życzę ci dużo wewnętrznej siły, żeby sprostać temu co cię spotkało.
![]() Wizaż jest świetnym przykładem, że istnieje życie po zdradzie. Wiele dziewczyn opisywało, jak poradziło sobie z traumą, że znajdowały jeszcze miłość i tworzyły udane związki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ps. Zrób screeny jego rozmów z tą panią. Na wszelki wypadek, gdyby zaczął robić z Ciebie wariatkę np. przez rodziną. Miej dowody w razie czego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co za menda kłamliwa... ![]() Kochana, trzymaj się. I po prostu tu pisz. Wizaz jaki jest, taki jest, ale w takich sytuacjach dziewczyny zawsze udzielały mocnego wsparcia.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.