|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Ciężka sprawa - pryszcz :/
Od kilku dni mam 'trudnego' pryszcza na boku nosa... jest on tak bardziej pod skora wiec nie da sie go wycisnac nijak a w dodatku odstaje tak ze mam taka kulke z boku;/ wyglada to beznadziejnie nawet pod korektorem.. Moze znacie jakies sposoby na szybkie pozbycie sie takiego pryszcza? Smaruje go zelem punktowym co kilka godzin ale to tylko wysusza skore i tak naprawde nic nie daje... POMOZCIE prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężka sprawa - pryszcz :/
lol-a może spróbuj potraktować go maścią ichtiolową ona ma to do siebie, że wyciąga wszystko na zewnątrz. w rezultacie jest łatwiej wycisnąć "przyjaciela"
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja wyciskam, bo chyba wole strupa od jakies baaardzo dojrzalego pryszcza!!
przemyj może spirytusem salicylowym i daj maść jakąś. ale może jednka sprobuj go wycisnąć po kąpieli zeby był taki "rozmokły". wyciśnij, odkarz i daj maść:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Maść ichtiolowa powinna go wyciągnąć. Możesz też kupić w aptece maść Tribiotic w saszetce (ok. 2 zł za saszetkę, bez recepty) i posmarować to tą maścią dość grubą warstwą na noc. Mi ona bardzo pomaga na takie właśnie podskórne problemy, z którymi nie wiadomo co zrobić.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.