|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Duphaston, objawy, ból piersi
Hej, po jakim czasie od odstawienia zazwyczaj pojawia wam się okres? Czy ból piersi podczas brania duphastonu ból piersi i podwyższona temperatura są normalne?Lekarz przepisał mi na wywołanie okresu bo spóźnia mi się ponad miesiąc i mam nadzieję że ze stresu, wykluczył ciążę, powiedział, że śluzówka jest trochę pogrubiona, ale ciąży na 1000% nie ma. Duphaston zażywam od 6 dni po 1 tabletce rano i wieczorem, mam jeszcze 4 dni go brać i potem odstawić i w ciągu 10 dni mam mieć okres. Jednak martwię się bo w drugim dniu, gdy go zażyłam rozpoczęły się całe objawy okresowe i silny ból brzucha, a to wszystko dzisiaj ustało. Jednak zastanawiam się, czy te objawy okresowe były wywołane przez to, że po wizycie zszedł ze mnie stres, a potem zaczęłam kurację tym progesteronem i możliwe ze to zatrzymało
okres? Proszę o pomoc bo nie wiem co się dzieje :/ Dodam, że jakiekolwiek ryzyko zajścia w ciążę było praktycznie zerowe i nawet nie wiem czy coś się dostało do pochwy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duphaston, objawy, ból piersi
u mnie @ przychodziła kilka dni po odstawieniu dupka , roznie, 2-4 dni około
a objawami sie nie przejmuj, to progesteron, wiec objawy mozesz miec jak we wczesnej ciazy, bol piersi, zawroty glowy, mdlosci itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Duphaston, objawy, ból piersi
hej nie chce zakładać już nowego wątku a też mam pytanie dotyczące stosowania duphastonu, u mnie sytuacja jest taka,byłam u lekarza, aby przepisał mi coś na opóźnienie miesiączki (planowana na 27 październik dzień ślubu) ostatnia miesiączka] 27 sierpień, cykle ok. 30 dniowe, duphaston biorę od 10 września 2 razy dziennie, dziś tj. 20 września skończyłam jedno opakowanie, a mam przepisane dwa, to co teraz czekam na miesiączkę czy biorę od razu drugie opakowanie?
Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2018-09-21 o 17:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.