![]() |
#1 |
BAN stały
|
Co jest nie tak z garnkiem ?
Dotychczas gotowałem jajka w stalowym garnku. Jednak gdzieś naczynie się zapodziało i kupiłem nowy garnek.
Tego samego dnia ugotowałem jajka w nowym garnku i odziwo bolał mnie brzuch. Moją uwagę zwróciła również podejrzanie pachnąca woda w garnku. Z uwagi na problemy żołądkowe nie jadłem jajek przez 2 tygodnie. Potem nocując poza domem ugotowałem jajka w innym garnku i było w porządku. Dzisiaj ugotowałem jajka w moim garnku i ponownie bolał mnie brzuch, a woda dziwnie pachnęła. Poza tym jedno z jajek było pęknięte i do środka dostała się woda. Po zdjęciu skorupki woda z jajka wyleciała, jednak jajko miało dziwny smak. Poniżej zdjęcie wnętrza garnka. To możliwe by garnek mógł zaszkodzić? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co jest nie tak z garnkiem ?
Ja bym garnek wywaliła. To nieduże pieniądze w sumie a lepiej sobie nie szkodzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Garnek wygląda jak normalny, emaliowany garnek. Po zakupie należy garnek umyć a potem wypełnić wodą i zagotować, żeby pozbyć się ewentualnych chemikaliów na powłoce. Skoro z tego garnka nie smakują Ci jajka, to gotuj je w innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Wnętrze garnka nie wygląda podejrzanie.
No ale skoro takie masz odczucia, to ja zmieniłabym garnek na stalowy i gotowała jajka w stalowym jak do tej pory.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Mogła to być też wina jajek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Śnięta Mucha
|
Nie mogę polecić wizyty u psychiatry, bo już dziś komuś polecałam, a norma jest raz dziennie.
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sugerujesz, że Autor ma coś z garem? ![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zielona Driada
|
A co na ten garnek powiedziała Twoja dziewczyna, z którą rozmawiasz godzinami przez telefon? Bo nie wierzę, że nie omówiliście tak ważkiego tematu.
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie, to albo partia jajek była niepełnowartościowa albo garnek miał być odrzutem, jednak jakoś trafił do sprzedaży... Zła emalia, czy coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Odkąd zjadłem ugotowane w garnku jajka boli mnie brzuch. Co kilka godzin odwiedzałem toaletę. Wieczorem obwąchałem wodę po ugotowanych jajkach w garnku. Sam zapach wywołał u mnie odruch wymiotny. Garnek jest importowany z Chin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
... czyli może być powleczony całą tablicą Mendelejewa... Wyrzuć go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Garnek z Chin, uuuuu... znajoma kuzyna ciotki mojego szwagra jadła codziennie jajecznicę z chińskiej patelni. Po miesiącu wyłysiała i zaczęła emitować zieloną poświatę w ciemności. Naprawdę! Sam słyszałem, jak ciotka Teresa opowiadała, w pierś się bijąc! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Haha, wizaż znowu w szczycie formy, widzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Polecam terapię.
Najlepiej dla Was obojga, ale Jeśl i garnek nie bedzie chciał się zmienić, to nawet najlepszy terapeuta nie pomoże. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#16 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ps. Wczorajszego wieczoru nie musiałem włączać lampki :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
A będzie znowu pisanie wierszy?
![]() Pewnego razu garnek zmieniłem i jakże oczy swe otworzyłem gdy zamiast gotować - szkodził w bóle żołądkowe ugodził wtem na wizaż wyruszyłem sytuację naprawiłem terapia długa i kosztowna lecz garnek działa i głowa dogodna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Garnek pokryty tajemniczym metalem,
że odbiera nawet i radiowe fale. Za jego pomocą bez żadnej przyczyny mogę zadzwonić do swojej dziewczyny. Częściej to jednak ona wydzwania, co jest powodem mego rozedrgania. Może to jednak nie jajka mi mi szkodzą, a nerwy przez nią mnie srodze zawodzą. Ikeo, czemuż do Ciebie tak daleko... Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-09-25 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zróbmy kiedyś tomik wizażowej twórczości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Coś mi w garku śmierdzi jajo
Jakie garki to sprzedajo? Że jak jajo w garnek włożę To obes*am później łoże! Takie garki robio w Chinach, Tak mówiła mi dziewczyna, Taki garnek, to już wiecie, Gdzie go włożyć se możecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zielona Driada
|
[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;85911872]Coś mi w garku śmierdzi jajo
Jakie garki to sprzedajo? Że jak jajo w garnek włożę To obes*am później łoże! Takie garki robio w Chinach, Tak mówiła mi dziewczyna, Taki garnek, to już wiecie, Gdzie go włożyć se możecie.[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Dostał kuzyn mego przodka,
gar przecudny, z Państwa Środka. W garze smaży, dusi, piecze, najszczęśliwszy jest na świecie! Wtem - u licha! Co się dzieje?! W brzuchu gwiżdże, z tyłu wieje. Na nic przeciągi w chałupie - on ma rewolucje w dupie! Zawołali wójta, księdza, złego nic stąd nie przepędza! Lekarz też rozłożył ręce, "ja się, kurna, tu przekręcę!" Po miesiącach tej udręki, gdy chciał umrzeć z własnej ręki, rozwiązała się zagadka - to był nocnik wujka Władka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Leżę i kwiczę
![]() Pewien smutny pan w internecie Miał garnek najgorszy na świecie. Gdy w nim jajka ugotował To mu zadek eksplodował Słychać było to w całym powiecie.
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No jak tak można, zero współczucia, a ból brzucha to nie fajne uczucie...
![]() Widzę, że tu każdy co trafił ma coś z garem chyba ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Pewna dziewica spod Łomży,
co raz tylko była w ciąży, w garnku jaja gotowała - chata już się nie ostała. Czy ktoś za tym tu nadąży? Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2018-09-26 o 00:26 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Fajne limeryki
![]() Raz użytkownik wizażu dodać chciał sobie kurażu lecz nie te jajka gotował nie pomógł żaden konował umarła nadzieja mariażu.
![]() |
#29 |
lokalna gwiazda
|
O tym, czy garnek wylądował na śmietniku i czy gadatliwa dziewczyna autora podzieliła jego los, dowiecie się z następnego wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A próbowałeś wyłączyć i włączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.