|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Brak szacunku do dziewczyny
Cześć wszystkim,
Na pewno takie żale odnośnie faceta palanta padały na tym forum wielokrotnie. Tym razem ja chce wyrzucić z siebie to z czym wydawało mi się, że będzie mi się trudno pogodzić. Byłam z chłopakiem blisko 2 lata , zżyliśmy się ze sobą i trudno było mi wyobrazić sobie życie bez niego. Teraz wiem, że było to tylko głupie przyzwyczajenie i strach przed tym co będzie bez tej osoby. Schody zaczęły się już po niecałym roku jak w Walentynki nawiązałam, że nie otrzymałam od niego kwiatów. Jego reakcja wbiła mnie w osłupienie, zaczął na mnie wrzeszczeć i obrażać na odchodne powiedział mi spier*** . Bardzo uroczo usłyszeć takie słowa w dzień zakochanych, byłam w taki szoku, że do tej pory nie rozumiem jak po czymś takim mu wybaczyłam. Gdzie był ten szacunek do samej siebie, który w tym czasie prysnął jak bańka mydlana. Po dniach przeprosin i zapewnieniach, że już więcej się to nie powtórzy.. wybaczyłam mu.. Mijały dni i było nam dobrze nie dochodziło już do takich spięć, zdarzały się co prawda jakieś kłótnie ale w związkach tak bywa. Pojechaliśmy razem na wakacje i było nam super ani razu nie było między nami nieporozumień,opiekował się mną itp. Aż do czasu.. umówiliśmy się razem do kina, czekał na mnie przed domem aż się wyszykuje.. W momencie jak już wsiadałam do auta trzasnęłam mocno drzwiami ( nie było to celowo) ale jego reakcja była identyczna jak ta w Walentynki . Zaczął się na mnie wydzierać ( czy jestem nie normalne itp ) tego było za wiele.. kazałam mu się zatrzymać..wysiadłam z auta i nie chciałam kolejny raz udawać że nic się nie dzieje, jak mogłam być tak ślepa. Na odchodne dostał ode mnie w twarz. Próbował mnie dogonić, przepraszać, żebyśmy jednak poszli do tego kina. Ja byłam nieugięta kolejny raz nie pozwolę się tak traktować. On widząc, że się nie przekonam po raz kolejny padło z jego ust słowo spier*** wtedy byłam już pewna że związek z takim człowiekiem to istne piekło w którym godzę się na to by ktoś traktował mnie jak śmiecia. Związek ten zakończyłam definitywnie i ostatecznie co było z lepszych decyzji w moim życiu. Mogę teraz rozpocząć nowy etap w swoim życiu. Teraz co prawda jestem sama ale na pewno jest to lepsze niż życie z takim dupkiem. Mam nadzieje ze dziewczyny, które mierzą się z podobnymi problemami, raz na zawsze kopną takiemu osobnikowi w cztery litery.. Nie ma co się łudzić, że będzie lepiej ... bo nie będzie ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam was kochane i życzę Wam jak najwięcej szacunku dla samego siebie bo bez tego ciężko będzie nam przetrwać i znaleźć kogoś kto będzie nas tym szacunkiem darzył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brak szacunku do dziewczyny
Wspaniała decyzja. Wiele kobiet tkwi w takich relacjach całe życie i nie potrafią się uwolnić (albo nie chcą) a potem powstają tu kolejne wątki o tym jak bardzo są nieszczęśliwe. Cieszę się ze są jeszcze kobiety mające do siebie szacunek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za te słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Bardzo dobrze.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
bardzo dobrze zrobiłaś autorko że kopnęłaś mu w tyłek, że nie pozwoliłaś sobie na takie traktowanie. W związku trzeba się szanować.
trzymam kciuki żeby na Twojej drodze, w przyszłości stanął normalny facet, który będzie Cię na rękach nosił ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Jestem dumna z takich dziewczyn/kobiet jak Ty!! Szacunek do samej siebie to podstawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Super!! Kiedyś też tkwiłam w takiej matni.. ale to on mnie zostawił a ja potem jeszcze długo płakałam. Dopiero po tym, jak spotkałam się z dawnymi znajomymi, oni dali mi do zrozumeinia, że on nigdy mnie nie szanował. I też nie wiem jak ja mogła m tego nie widzieć, taka byłam zaślepiona a on mną manipulował do tego stopnia że zrobiłabym dla niego wszystko.. Jesteś naprawdę asertywna oby dużo dziewczyn i chłopaków to przeczytało i zrozumiało że najpierw trzeba kochać siebie i znać swoją wartość a dopiero potem drugiego człowiak!
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nigdy bym nikogo nie uderzyła, chyba że w samoobronie. Z szacunku dla drugiego człowieka, wiesz. A gdyby ktoś mnie uderzył pierwszy, oddałabym, a nie leciała z przeprosinami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Czym się więc chwalić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.