![]() |
#1 |
BAN stały
|
Kurka domowa to ja?
Pomóżcie mi bo już nie wiem. Dziś mam urlop, mój facet kończy pracę o 22. Więc wyszłam na miasto opłacić jeden rachunek i przy okazji zrobię zakupy, spotkałam kolegę jeszcze z lat szkolnych i poszliśmy do knajpki zjeść coś i wypić i tak nam zleciło 4 godziny że wróciłam do domu krótko przed powrotem faceta. On od wejścia robi mi krzyki że nie ma żadnego obiadu zrobionego itp. teraz nie gadamy i nie wiem czy powinnam go przeprosić czy jak
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Gazela inteligencji
|
Dot.: Kurka domowa to ja?
Umowiliscie się, że zrobisz ten obiad? Jeśli nie, to na twoim miejscu wkurzylabym się za te pretensje. Jeśli tak, to i tak to nie jest żadna tragedia, ale powinnaś zaproponować np zamówienie czegoś. Jednak facet przesadził z pretensjami niezależnie od sytuacji. Co to za problem coś zamówić czy kupić gotowca do odgrzania?
Na pewno bym nie przepraszała.
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
A czy on Tobie gotuje?
![]() Pretensje to gruba przesada. Jak jesteś chora to tez oczekuje od Ciebie stania przy garach? |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A ja nie wierzę w to, że normalni ludzie pytają o takie rzeczy na forum internetowym.
Więc albo coś z Tobą nie tak albo jesteś trollem. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
To, czy jesteś kurą domową zależy od tego, jak zareagowałaś na niedorzeczne pretensje faceta. Jeśli potulnie kładziesz uszka po sobie i merdając ogonkiem ruszasz do kuchni naprawić swój błąd, to jesteś.
Twój facet zareagował jak typowy seksistowski pan i władca, którego niewolnica nie obsłużyła więc ma pretensje. Rączki mu oberwało? Szlag go trafi, jak sobie kanapkę zrobi? On zawsze tak? Bo jeśli tylko tym razem, to może zazdrość o tego kolegę mu padła na mózg i dlatego zachował się bez sensu? Normalny facet (przynajmniej mój ), cieszyłby się, że jego dziewczyna spędziła miło dzień wolny. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Też bym się wkurzył, gdyby moja Połówka nie wpadła na to, że wracając po całym dniu z roboty mogę być głodny.
Głupie zamówienie pizzy nie jest ani wybitnie drogie ani czasochłonne, a wystarczy krótkie info: nie ma mnie w domu, lodówka pusta, zamów sobie coś. Ale może to kwestia empatii.. |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-10-11 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Tak czy inaczej, nawet jeśli, krzyki i awantura w tej sytuacji to przesada. I znów, jeśli macie takie ustalenia, to jak już powiedziałaś, że spotkałaś znajomego, to co, nadal miał pretensje? Dla mnie po tekście: spotkałam znajomego na mieście, zasiedzieliśmy się dłużej, nie zdążyłam, zamówmy coś, cała sprawa powinna być definitywnie zamknięta.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja tez sobie nie wyobrażam gdybym wróciła późno jak on i nie czekało na mnie cokolwiek, nawet proste danie, przecież człowiek umiera z głodu po całym dniu. Nie wiem jaki układ macie ale u mnie nawet nie trzeba było tego ustalać, po prostu kto wróci wcześniej robi obiad i tyle, trudno żeby facet o 22 sobie gotował, i o 11 w nocy jadł... skoro ma dziewczyne na urlopie w domu?!
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
BAN stały
|
Cytat:
A skoro w domu jednak nic nie było, to prosty sms z taką informacją nie zrzuciłby korony z kurzej głowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Krzyków ani fochów bym na jego miejscu nie urządzała, natomiast na pewno byłoby mi w tej sytuacji przykro. Nie za brak obiadu, tylko za brak dania mi możliwości ogarnięcia czegoś we własnym zakresie. Chyba, że go uprzedziłaś, a on miał to w nosie i liczył, że i tak ten obiad będzie, wtedy po prostu zapłacił za swoją naiwność ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
W ogóle to creepy dla mnie jest brak troski o kogoś kogo kochamy. I jakieś kłótnie co kto powinien, czego nie i czy ma prawo się obrazić. Bo moim priorytetem jest druga osoba i tyle i tak to u mnie w związku działa. Ja w takiej sytuacji gdybym spotkała kogoś dawno nie widzianego jak autorka to po prostu spogladnelabym na zegarek po godzinie i wytlumaczyla, że mam sprawy do zalatwienia i zwyczajnie poszla na zakupy i zrobiła obiad, bo ona sama z kolegą zjadła a facet nie... kolega nie ucieknie, można się umówić na następny raz, spokojnie itd. A dla mnie taka zmiana planów jak za singla to nie na miejscu, bo jednak masz tą drugą osobę w domu, i nie ważne kto to jest, mlodsza siostra, matka, ojciec, wujek, przyjaciel, ktoś liczy na Ciebie a Ty go wystawiasz, bo tak to widzę. Nie wiem też ile jesteście razem i czy poważnie myślicie o związku, dzieciach itd. Ale ja bardzo poważnie podchodze do szacunku i obowiązków w związku i jakby mi facet zrobił taki numer jak autorka to chyba uznalabym, że jest niegotowy do małżeństwa i zakladania rodziny, serio. Bo to jest egoizm
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
po drugiej stronie szafy
|
Ja bym absolutnie nie skróciła spotkania, bo trzeba obiad ugotować, natomiast uprzedziłabym partnera, że mnie nie ma w domu i dziś obiad we własnym zakresie.
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Uprzedziłabym partnera, że nie będzie obiadu. A facet rąsie ma więc, może sam sobie coś upichcić na szybko no już bez przesady.. Za te krzyki i awanturę miesiąc bym nie robiła obiadów, a w lodówce byłby tylko biały chudy serek..
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I co z tego, że siedziałaś? Masz prawo do spotkań towarzyskich, a gościu sam może sobie ugotować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
Jak dzieci są, to tak samo, nic im się nie stanie, jak zjedzą zamówiony posiłek, ważne, że pełny obiad jest.
![]() |
#20 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
po drugiej stronie szafy
|
No to sama sobie odpowiedziałaś.
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
No to jak nie macie tego przedyskutowanego to warto to zrobić teraz, bo takie sytuacje będą. Może on widzi role kobiety w związku inaczej niż Ty i zawsze będą zgrzyty.
Kalor, można zamówić, nie twierdzę że nie ale w tym związku chyba brak ustaleń i dużo sztywnych podziałów, życie codzienne jest plynne, i trudno jest tak wszystko rozdzielac, bo ja czegoś nie zrobie bo coś tam, zrób se sam. Ja tak nie potrafię. To jak w innym wątku o psie, kto ma wyprowadzić zwierzę, dac mu jeść itd takich rzeczy chyba normalne kochające się osoby nie muszą ustalać i spisywać na papierku ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- A czy ten chłop coś porządnego je w pracy? Pełny obiad? |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
No i ok, ale jak coś z psem nie zostało zrobione, np spacer, karmienie, zabawa... to co, odwrocisz się tylkiem i będziesz czekać aż się zesika na dywan? To jak z dziećmi, nie może tylko jedna osoba chcieć dziecka, a druga już nie. Dlatego w związku trzeba razem decydować, brać odpowiedzialnosc nawet za z pozoru nic nie znaczące rzeczy jak obiad. Nawet facet który pół dnia stuka w klawiaturę jest głodny i sobie nie wyobrażam żebym mając wolny dzień nie zrobiła dla nas obojga fajnego obiadu tylko pojadla na mieście a Ty se zrób o 10 wieczorem, najlepiej zupke chińska bo szybciej... Może za studenckich czasów to tak działa, ale potem już chyba nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje że w tym wszystkim nie chodzi o ten obiad tylko o to spotkanie z kolegą. Zwykła zazdrość przemawia przez Twojego faceta. Sama napisałaś, że krzyki były po tym jak się dowiedział gdzie byłaś. I to nam tym powinnaś się zastanowić a nie nad tym czy jesteś kura domowa.
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Autorko, musisz z nim poważnie pogadać - zarówno o obowiązkach w domu - jego i Twoich, jak i o rozwiązywaniu problemów (że krzyk jest niedopuszczalny).
Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-10-11 o 10:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
To pierwszy wątek o nim
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.