okłamałam faceta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-10-21, 13:40   #1
riptideeee
Raczkowanie

okłamałam faceta

Hej dziewczyny. Dwa miesiące temu zaczęłam spotykać się z pewnym chłopakiem poznanym na imprezie. Pisaliśmy bardzo dużo, spotkania były tez intensywne. Mimo różnicy kilometrów widywaliśmy się bardzo często. No i wszystko szło okej, aż on zaczął mi dziwnie odpisywać. Byłam zdziwiona, spytałam o co chodzi, powiedział, że ma zły dzień. Następnego dnia dodał na social media zdjęcie z kolegą. Byłam w szoku, bo go znałam. Znaczy poznałam go na Badoo, pisaliśmy bardzo długo, ale finalnie nie chciałam się z nim spotkać. Chodzi o to, że on mnie kiedyś pytał czy go znam, bo to jego znajomy ale zaprzeczyłam, to było na pierwszym spotkaniu, nie wiedziałam, że coś wyjdzie z naszej znajomości i tak po prostu to powiedziałam... Ale nawet nie chodzi o to. Ja temu koledze wyznałam pewne rzeczy, bardzo dużo rzeczy. Z tym chłopakiem, z którym spotykam się teraz, gdy rozmawiałam, okłamałam go na te tematy i to tak bardzo grubo go okłamałam... Myślę, że dlatego się do mnie nie odzywa, bo wszystkiego się dowiedział. Napisałam wczoraj do niego, to nawet mi nie odpisał... Myślicie, że można jakoś uratować tę relację?
riptideeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-21, 17:17   #2
Ardenis
Przyczajenie

Dot.: okłamałam faceta

Istotna jest kwestia, na jakie tematy go okłamałaś. Jest różnica między "nigdy nie próbowałam trójkąta", a "nie, nie byłam kiedyś facetem". Chociaż sam fakt kłamstwa może być dla niego problemem. Z jego punktu widzenia może być tak, że skoro kłamiesz na początku znajomości, to tym bardziej będziesz kłamać później. Nie dowiesz się czy da się to uratować, dopóki z nim nie porozmawiasz. Zresztą nie wiesz w ogóle czy ten kolega coś mu powiedział. Możesz albo grać głupią i brnąć w to dalej, możesz założyć że wszystko wie i mu to wyjaśnić, możesz założyć, że nic nie wie, ale i tak mu to wyjaśnić, albo delikatnie wybadać sprawę. Nikt za ciebie decyzji nie podejmie, ale nie jest tak, że masz jakieś mnóstwo opcji. Jak widzisz, jest ich tylko kilka.
Ardenis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-21, 18:18   #3
dorris23
Pyskatka

Kłamstwem niczego nie zbudujesz. Okłamałaś na początku więc nie dziwie sie ze tak zareagował.
dorris23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-21, 18:34   #4
Antoiineette
Rozeznanie

Na 99 procent chodzi właśnie o te kłamstwa, które wyszły na jaw, a dodanie zdjęcia z tym akurat kolegą w moim mniemaniu miało być swojego rodzaju pokazówką. To mogło być coś w stylu: "zobacz, prawda wyszła na jaw". Zależy też o jakie kłamstwa chodzi, jakiego kalibru były to sprawy. Ale z własnego doświadczenia powiem Ci, że nie chciałabym rozwijać relacji z kimś, kto okłamałby mnie w istotnej dla mnie kwestii już na starcie :/Na pewno inaczej zareagowałabym, gdyby ktoś powiedział mi, że nienawidzi Justina Biebera, a okazałoby się że ma cały pokój w jego plakatach, a inaczej, gdyby ktoś powiedział mi że nie ma żadnego bagażu doświadczeń, jest wolny i nie ma dzieci, a potem dowiedziałabym się, że jest w trakcie drugiego rozwodu, a w domu czeka na niego dwójka dzieci.
Jeśli sama wiesz, że były to grubsze sprawy, to moim zdaniem możesz się juz powoli zacząc godzić z tym, że ten chłopak stracił ochotę na rozwijanie relacji, zwłaszcze że byl to początek znajomości, więc pewnie uznał, że dużo i tak nie traci.
Jeśli tak bardzo Ci zależy na nim, to napisz, że zauważyłas że się nie odzywa i chciałabyś wiedzieć dlaczego, czy jest na Ciebie zły czy co sie stało. Jak nie odpisze, to ja bym już więcej nie zawracała mu tyłka, bo nie zachęcisz go w ten sposób.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-21, 21:07   #5
andy_legionista
Raczkowanie

Zgadzam się z Antoiineette.
Dodam tylko że prościej może Ci będzie wybadać sytuację pytając o to tego drugiego chłopaka(po prostu czy się wygadał).
W przypadku gdy się nie wygadał w sprawie treści tych tajemnic, ale powiedział że ukrywasz ważne sprawy (a nawet kłamiesz w ich sprawie) to jedyną opcją jest przeprosić chłopaka (Twojego aktualnego) i mu powiedzieć wszystko. Ale nawet wtedy przyszłość związku (jeżeli on przetrwa) będzie raczej ciężka.
No niestety za ładnie nie postąpiłaś.

Edytowane przez andy_legionista
Czas edycji: 2018-10-21 o 21:08
andy_legionista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-21, 22:50   #6
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Kolejny dowód na to, że świat jest mały... Najlepiej nie wyznawać zbyt wiele ludziom, których tak na serio nie znasz (np. takie badoo), bo i po co? No i lepiej nic nie powiedzieć, niż skłamać. Miałam w życiu kilka sytuacji, gdy było mało prawdopodobne, że pewne osoby się o czymś dowiedzą, a potem zonk... Nagle okazuje się, że wszyscy się w jakiś sposób znają...
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-22, 00:08   #7
riptideeee
Raczkowanie

No i napisał mi, że nie chce mi robić nadziei i ranić... Jestem wręcz pewna, że napisał to dlatego, że tamten mu wyznał te rzeczy. Bo to chłopak głównie inicjował spotkania, ciągle pisał i mówił, że zaczyna mnie traktować poważnie. No cóż, już raczej nic nie wskóram.. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
riptideeee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-22, 05:33   #8
Karena 73
Kobieta z klasą

No niestety wyszłaś na kłamczuchę. Poza tym nie wiadomo jak on odebrał to, że zwierzasz się zupełnie obcej osobie w internecie. Dla mnie to też jest dziwne. Nie zaufałabym takiej osobie. Nauczka dla Ciebie na przyszłość.
Stary 2018-10-22, 06:28   #9
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez riptideeee Pokaż wiadomość
No i napisał mi, że nie chce mi robić nadziei i ranić... Jestem wręcz pewna, że napisał to dlatego, że tamten mu wyznał te rzeczy. Bo to chłopak głównie inicjował spotkania, ciągle pisał i mówił, że zaczyna mnie traktować poważnie. No cóż, już raczej nic nie wskóram.. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
No nic wskorasz,lubił cie taka jaką się wykreowalas,nie podobasz mu się taka jaką jesteś naprawdę
Nawet jakby ten kolega nic nie powiedział to i tak prawdopodobnie po jakimś czasie facet by się zorientował ze go oklamalas i zostawil
Nastepnym razem nie zwierzaj się z prywatnych spraw(ktore chcesz zachowa w tajemnicy przez innymi) obcym ludziom bo świat jest mały

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2018-10-22 o 11:59
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-10-22, 08:45   #10
elsene
Zadomowienie

Nic dziwnego, skoro okłamywałaś go od początku.

Dla mnie przy poznawaniu nowej osoby takie rzeczy są istotne. I nawet jeśli ktoś mnie okłamuje w drobnych sprawach to jest to dla mnie sygnał, że kłamstwa bez większego powodu przychodzą mu z łatwością, więc jeśli będzie miał w tym interes, to tym bardziej to zrobi.
Nie wiem jak chciałaś budować znajomość na kłamstwach.
Zwierzanie się obcym ludziom też nie jest rozsądne. Zwłaszcza, gdy treść zwierzeń jest różna w zależności od osoby, której się zwierzasz.
elsene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości