|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Sklep stacjonarny czy internetowy?
Witam kochane wizażanki
Mam do Was nietypowe pytanie, mianowicie gdzie wolicie kupować kosmetyki do pielęgnacji twarzy, kosmetyki kolorowe, akcesoria do makijażu, lakiery hybrydowe, akcesoria do paznokci? Wolicie sklepy stacjonarne czy internetowe? Pytam, ponieważ od dłuższego czasu zastanawiam się nad założeniem sklepu internetowego. Mam świadomość tego, że bez reklamy może to słabo wypaść, już zaczęłam myśleć gdzie się mogę reklamować Mam w głowie także plan na promocje w oficjalnym starcie sklepu mianowicie spore promocje, dodatki do zakupu, kody rabatowe to wszystko aby zachęcić jak najwięcej klientów, z tym że mam świadomość że sporo już takich sklepów powstało i pytam gdzie osobiście lubicie robić zakupy? Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie |
|
|
|
|
#2 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Sklep stacjonarny czy internetowy?
Cytat:
No chyba, że dasz opcję paczkomatów, albo nową usługę jaką jest wieczorny kurier. Ja do paczkomatu mam daleko, więc nigdy nie wybieram tej opcji. Do kiosku ruchu też mam kawałek, do poczty tyle samo. Kurier przyjeżdża zwykle w godzinach południowych jak ludzie są w pracy. Póki jestem bezrobotna to zamawiam przez internet, jakbym była robotna to bym zachodziła stacjonarnie. No chyba, że chodziłoby o Revlona, który w Rossmannie kosztuje 70zł a w internecie 25-30zł i do tego dostaję zwrot % z zakupów online poprzez refunder czy cashbackrabat
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Kosmetyki kolorowe do makijażu - przynajmniej pierwszy zakup stacjonarnie, jak już dobiorę kolor i sprawdzę to kolejne mogę kupować internetowo.
Pielęgnacja, akcesoria i lakiery internetowo. |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Wolę kupować kosmetyki stacjonarnie.
Internetowo zdarza mi się - w przypadku pielęgnacji stacjonarnie niektóre rzeczy trudno znaleźć, w przypadku kolorówki dlatego, że w takim Rossmannie cena x 2 ![]() Stacjonarnie wolę dlatego, iż: - mogę sobie powąchać - zobaczyć datę ważności - skorzystać z testera - po zakupie mam je od razu, a kosmetyki czasem lubią się kończyć nagle i niespodziewanie - w sklepach internetowych zdarza się, że nie ma podanej pojemności produktu - lubię sobie chodzić po drogerii |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
U mnie różnie to bywa, często kupuję online, ale równie często korzystam ze sklepów stacjonarnych, gdzie mogę się przejść, pooglądać, sprawdzić i dotknąć. Online kupuje, bo często jest tam taniej, a do tego większy wybór niż w sklepach stacjonarnych.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To znaczy tak mi się wydaje - ja bym chciała, aby w internetowych była też marka taka jak wibo czy miss sporty bo mam tam swoje perełki jak tusz do rzęs Za to stacjonarnie nie kupię pudru z ecocery (chyba, że gdzieś daleko na jakiejś wyspie ale w rossmannie nie widziałam)
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze jest kupic online.Wtedy w przypadku wadliwego towaru mozna, w przypadku gdy nam cos nie odpowiada mozna zwrocic do 14 dni z tego co pamietam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#8 |
|
zielony stworek
|
Tam gdzie taniej, czyli online.
Dobrze jeśli przesyłka jest za darmo, bo to też są często niemałe koszty. |
|
|
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
zielony stworek
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;79045096]Przesyłkę ok 10zł jestem w stanie zaakceptować - zakupy kosmetyczne robię na pół z siostrą i siostrą jej TŻ-a więc wychodzi nas to ok 1/2 - 1/3 kwoty czyli po 3-5zł
[/QUOTE]Ja kalkuluję koszt całkowity i jeśli gdzieś nie muszę za dostawę płacić to tym lepiej. Nie zamawiam raczej w Polsce. Tanie kosmetyki są w USA i Austrii
|
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Online, bo taniej i wygodniej. Zamawiam do paczkomatów (prawie wyłącznie).
|
|
|
|
|
#12 |
|
.
|
u mnie to różnie wygląda. niektóre rzeczy kupuję przez internet, a jeśli nie ma wielkich różnic w cenie to stacjonarnie po wymacaniu.
dobrze się zastanów zanim wydasz kupę kasy na coś, co niekoniecznie będzie miało wzięcie. sklepów internetowych jest pierdyliard, więc trudno będzie się przebić. co będzie cię wyróżniało na tle konkurencji? skąd będziesz brała produkty, w jakiej cenie i za ile będziesz sprzedawać? oszacuj sobie realnie, czy to ma sens.
|
|
#13 |
|
Inez
|
Ja większość rzeczy kupuję stacjonarnie. Używam kosmetyków, ale raczej nie szaleję z ich ilością. Jakieś żele pod prysznic, płyn micelarny kupuję najczęściej podczas promocji. Kosmetyki kolorowe przeważnie na dużych przecenach w Rossmanie, super-pharm czy naturze. Zdecydowanie wolę sobie wszystko najpierw obejrzeć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Według mnie oba rodzaje sklepu mają swoje zalety.
W internetowym plusem jest wygodniej i w wielu przypadkach taniej. Ale za to w stacjonarnym możesz zobaczyć produkt, przymierzyć etc. _________________________ ____ Gdzie potrzebny jest xxx xxx Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2018-05-30 o 16:24 Powód: nieopłacona reklama |
|
|
|
|
#15 |
|
Pani Mizantrop
|
Wole stacjonarnie, zaluje, ze w sumie jedynie w poniedzialki moge sobie pojechac na zakupy.
Lubie wszystko zobaczyc na zywo, pomacac, powachac.
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie online. Wtedy mogę sobie spokojnie pomyśleć nad zakupem, poczytać recenzje, inne klientki się nie pchają do tej samej półki, sprzedawcy nie męczą niechcianą pomocą. Łatwiej się też szuka produktów, bo wystarczy wybrać kategorie i ma się wszystko obok siebie. W sklepach stacjonarnych jeszcze niesamowicie mnie wkurzają klientki testujące produkty z szaf. Witrynki w Rossmanie to czasem wyglądają gorzej jak po wojnie i boję się, że kupując np. tusz wezmę coś, co ktoś już mazał na sobie
.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Interleukina Druga
|
Nowości wolę kupować stacjonarnie, bo mam możliwość "pomacania" kosmetyku, sprawdzenia koloru, konsystencji, formuły, zapachu. Z kolei sprawdzone rzeczy wolę kupować online, bo są w większości znacznie tańsze.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam tak,że jeśli wiem konkretnie czego potrzebuję, to wolę kupić przez internet.
Jeśli szukam czegoś niespotykanego i wiem, że trudno byłoby mi to znaleźć na żywo, to również szukam w sieci. Jeśli natomiast chcę sobie kupić coś ładnego, ale sama nie wiem co i chcę sobie pooglądać, to wolę pochodzić po sklepach stacjonarnych
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Przez jakiś czas miałam szał na kupowanie większości rzeczy online, ale zaczynam od tego odchodzić (zadecydowało o tym również kilka wpadek - np. balsam perfumowany Avon kupiony w niby sprawdzonej perfumerii internetowej, a pachnący starym strychem...). Jeżeli czegoś nie mogę kupić "od ręki" to oczywiście zamawiam, chociaż zaczynam preferować miejsca, gdzie można zamówić online, ale odebrać stacjonarnie (np. apteka DOZ). Jakoś tak ostatnio wolę wszystko jednak obejrzeć przed kupieniem. Poza tym przy zakupach online zbyt wiele razy dałam się ponieść i dokładałam do zamówienia niepotrzebne mi rzeczy, bo "darmowa wysyłka" / "bo się nie opłaca zamawiać 1 rzeczy, skoro płacę za wysyłkę".
---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o kosmetyki zdecydowanie wolę robić zakupy internetowo.
Po pierwsze: znacznie niższe ceny niż stacjonarnie Po drugie: czas na spokojne zastanowienie się, nikt nie atakuje mnie od drzwi z pytaniem "czym mogę pomóc? " |
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Lakiery do paznokci, szminki i inne kolorowe rzeczy - koniecznie w sklepie stacjonarnym. Nie raz zamówiłam jakiś ładny lakier, a potem na mojej dłoni mi się nie podobał, albo szminka nie pasowała do mojej cery. Natomiast jeśli potrzebuję kolejną sztukę znanego mi już koloru, to wolę przez internet. Stacjonarnie kusi mnie zbyt wiele innych rzeczy.
Perfumy, mgiełki, pachnące sole do kąpieli - też stacjonarnie. Kremy, szampony i inne rzeczy, przy których zapach i kolor nie jest ważny, wolę zamawiać przez internet. Mogę się wtedy na spokojnie zastanowić, poczytać opinie i poszukać w którym sklepie mogę kupić coś najtaniej. |
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o kosmetyki również kupuje w sklepac stacjonarnych. Zawsze miła obsługa I jeśli szukam jakiegoś konkretnego koloru hybrydy to zawsze pomogą, ale jeśli chodzi o różne akcesoria do paznokci lubię zamawiać przez Internet,zazwyczaj jest taniej z darmowa wysyłka to już wgl super.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taki komfort ze kupuje w stacjonarnych sklepach sklepów internetowych
![]() Reszta Hebe. Lakiery do paznokci kupuje przez internet. Mam zrobione zdjęcia wzorników i po kupuje ten na który mam ochote. Nie opłaca mi sie wydawać na bilet i tłuc sie po mieście skoro dostawa wyniesie mnie ciut więcej niż bilet. Artykuły do paznokci też kupuje w internecie. Mam swoje sprawdzone sklepy i robię tam zakupy. Wcześniej dużo rzeczy kupowalam w internecie. Teraz prawie wszystko co potrzebuje mam na wyciągnięcie ręki. Nie musze kupować w necie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:37.

Mam do Was nietypowe pytanie, mianowicie gdzie wolicie kupować kosmetyki do pielęgnacji twarzy, kosmetyki kolorowe, akcesoria do makijażu, lakiery hybrydowe, akcesoria do paznokci? Wolicie sklepy stacjonarne czy internetowe? Pytam, ponieważ od dłuższego czasu zastanawiam się nad założeniem sklepu internetowego. Mam świadomość tego, że bez reklamy może to słabo wypaść, już zaczęłam myśleć gdzie się mogę reklamować