|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co ja mam zrobić!?!?
Witam, otóż sprawa wyglada tak: Mam 15 lat i przez ostatnie kilka miesiecy moja cera tylko sie pogarsza i pogarsza, pojawilo mi sie cos w stylu prosaków między brwiami (strefa T) i po obu stronach nosa+skora jest tam do tego bardzo zaczerwieniona, do tego wyskoczylo mi pelno pryszczy zaraz przy skorze glowy.
Ogólnie zawsze mialam (i pewnie bede miec juz zawsze) strasznie zaczerwienione policzki, prawy jeszcze jest ok taki ma różowawy odcień, ale lewy wyglada jakby mnie potraktowali jakims kwasem ![]() Ja niewiem co mam robic, nie moge isc do dermatologa bo mama mowi mi ze przesadzam i wymyslam ![]() Moze macie jakies rady dla mnie? Jakies ziola moze do picia? Nie uzywam podkladu ani korektorow jak cos, tylko ołówek do brwi i troche mascary na rzesy D; |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Co ja mam zrobić!?!?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dokładnie tak, marsz do dermatologa. Twoja mama nie powinna tak bagatelizować problemu. Z opisu wynika że masz równolegle kilka różnych nakładających się na siebie problemów z cerą, prawdopodobnie będziesz musiała brać na to jakieś leki. Im szybciej się tym zajmiesz tym lepiej. Inaczej w przyszłości sytuacja może być już nie do opanowania!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Oczywiście, że powinnaś iść do dermatologa. Trądzik w takim wieku jest normalny, ale to są ostre objawy trądziku i powinnaś brać jakieś retinoidy albo nawet antybiotyk
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
brzmi to trochę jak trądzik różowaty.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wręcz na 95% to jest trądzik rozowaty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:37.