Pomocy... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-01, 15:41   #1
Wiola255
Przyczajenie

Pomocy...

Wpakowałam się w nieciekawą sytuację. Domyślam się, że żadna z Was nie pogłaszcze mnie po głowie za to co zrobiłam, ale może pomożecie mi to sobie ułożyć.

Poznałam go w pracy, został zatrudniony przy nowym projekcie. Zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. Rozstałam się z chłopakiem, ale nadal nie robiłam nic, bo obiekt moich westchnień jak się domyślacie był i jest żonaty. Czasem pogadaliśmy w pracy i tyle. Po ponad pół roku, przy okazji jakiejś słuzbowej sprawy zaczęliśmy pisać i przepadliśmy. Twierdził, że ożenił się pod presją ciąży dziewczyny w bardzo młodym wieku. Że w domu są ciągłe awantury. Romans trwał 4 miesiące. On chciał się rozwieść, a ja głupia przestraszyłam się i poprosiłam go żeby dał mi spokój. Rozstaliśmy się miesiąc temu i nadal nie potrafię sobie poradzić. Nie mogę o tym nikomu powiedzieć, a czuję, że się duszę. Nie chce mi się żyć. Jak to wszystko ogarnąć?
Wiola255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 16:58   #2
kennedy
Zakorzenienie

Dot.: Pomocy...

Cytat:
Napisane przez Wiola255 Pokaż wiadomość
Wpakowałam się w nieciekawą sytuację. Domyślam się, że żadna z Was nie pogłaszcze mnie po głowie za to co zrobiłam, ale może pomożecie mi to sobie ułożyć.

Poznałam go w pracy, został zatrudniony przy nowym projekcie. Zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. Rozstałam się z chłopakiem, ale nadal nie robiłam nic, bo obiekt moich westchnień jak się domyślacie był i jest żonaty. Czasem pogadaliśmy w pracy i tyle. Po ponad pół roku, przy okazji jakiejś słuzbowej sprawy zaczęliśmy pisać i przepadliśmy. Twierdził, że ożenił się pod presją ciąży dziewczyny w bardzo młodym wieku. Że w domu są ciągłe awantury. Romans trwał 4 miesiące. On chciał się rozwieść, a ja głupia przestraszyłam się i poprosiłam go żeby dał mi spokój. Rozstaliśmy się miesiąc temu i nadal nie potrafię sobie poradzić. Nie mogę o tym nikomu powiedzieć, a czuję, że się duszę. Nie chce mi się żyć. Jak to wszystko ogarnąć?
dobrze wiec ze tutaj napisalas. moze ci ulzy. zastanow sie czemu ciagnelas romans skoro wiedzialas ze ma rodzine.

widzisz ze sama sie teraz tym martwisz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 17:21   #3
I am Rock
lokalna gwiazda

Dobrze, że odeszłaś. "Rozwiodę się" to stara śpiewka. I na gadaniu się kończy.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 17:30   #4
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Dobrze, że odeszłaś. "Rozwiodę się" to stara śpiewka. I na gadaniu się kończy.
czesto ale nie zawsze. aktualnie mam taka sytuacje wsrod znajomych. odszedl do kochanki.

Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 20:26   #5
InesJoven
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
czesto ale nie zawsze. aktualnie mam taka sytuacje wsrod znajomych. odszedl do kochanki.

A u mojej znajomej odwrotnie. Ponad dwa lata facet ją zwodzi, że się rozwiedzie, że nie układa mu się z żoną, że jego małżeństwo jest tylko na papierze. Nie ma z żoną dzieci ale żony zostawić nie chce. Myślę, że często faceci tak gadają żeby mieć ciastko i zjeść ciastko.

Absolutnie nie żal mi znajomej. Wręcz przeciwnie.
InesJoven jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 21:04   #6
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiola255 Pokaż wiadomość

Ale czego tak naprawdę od niego chcesz? Jeśli tak cierpisz i chcesz z nim być, to porozmawiaj z nim, niech się rozwodzi i po rozwodzie spróbujecie. A jak chciałaś mieć tylko romans z doskoku, nie miałaś wobec niego długoterminowych "zamiarów", ale i tak ci smutno - cóż, tylko czas przyniesie ulgę.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-01, 21:11   #7
Sevrinerro
Raczkowanie

Dodam iż często na zauroczeniu się kończy, czasami po tygodniu czasami po roku. Nie zaprzątaj sobie nim głowy, tym bardziej iż jest żonaty i ma dziecko.

Sevrinerro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-11-02, 07:25   #8
mirabelka3690
Zakorzenienie

No dobra, ale nawet jeśli zostawiłby żonę dla ciebie to chciałabyś takiego związku? Z mężczyzną, który bez problemu może i ciebie w przyszłości zdradzać? Skoro bez skrupułów zdradził żonę, to jeśli nawinie się jakaś inna panna to i ciebie zdradzi. Nie chciałabym aż tak niepewnego faceta.
Stary 2018-11-02, 09:19   #9
Sylvviiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
No dobra, ale nawet jeśli zostawiłby żonę dla ciebie to chciałabyś takiego związku? Z mężczyzną, który bez problemu może i ciebie w przyszłości zdradzać? Skoro bez skrupułów zdradził żonę, to jeśli nawinie się jakaś inna panna to i ciebie zdradzi. Nie chciałabym aż tak niepewnego faceta.
Dokładnie tak...
Stary 2018-11-02, 20:38   #10
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

zawsze te same teksty,zawsze zmuszony bo byla w ciazy,zawsze zona robi awantury
dlaczego te awantury?z tego ze taki swietny jest
bys go wziela,pomieszkala troche razem i caly czar by prysl bo wszystko jest super jak sie spotykasz w ukryciu,planujesz wypady do restauracji cekasz na telefon a co innego zyc z takim z jego dziecmi na weekendy,bulic wspolnie na alimenty (bo przeciez mniej kasy by bylo do waszego budzetu)
bierz poprawke na jego smetne opowiesci jak by byl taki nieszczesliwy to juz by sie spakowal i odszedl a nie bzykal na boku

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2018-11-02 o 20:49
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-02, 22:26   #11
Claudia
Raczkowanie

Zgadzam się z dziewczynami i mam nadzieję, że Cię nieco pocieszę

Sama miałam niedawno dylematy podobnej natury, bo bardzo długo byłam zakochana w zajętym koledze z pracy. Boże, świata poza nim nie widziałam, wydawał się moim ideałem, tą drugą połówką jabłka... Tyle miesięcy nie istniał dla mnie inny facet, bo w głowie miałam tylko jego. Zaprzyjaźniliśmy się, była między nami niesamowita chemia, doskonale się dogadywaliśmy, rozumieliśmy, no bratnie dusze.

I nagle tak samo jak nagle się zakochałam, tak po tym mega długim czasie, równie nagle przejrzałam na oczy. W momencie w którym zaproponował mi romans. Niby tak o nim marzyłam, ale nie mogłam się przemóc, bo ma kobietę. Wysłuchałam tej całej gadki jak do siebie nie pasują, jak się nie rozumieją, jak się żrą między sobą a ja jestem taka cudowna, tak mu się podobam i wiesz co? Pomyślałam sobie - rany, co ja w nim widziałam! Bez mrugnięcia okiem chce zdradzać tą babkę, która z nim żyje tyle lat, kłamie mi w żywe oczy, żeby sobie zaliczyć na boku... Bo gdyby było między nimi tak tragicznie, to serio, oboje by się tak męczyli kolejne lata? Dla zasady? Logiczne, że któreś by odeszło.

Nawet nie kierując się jakimś kodeksem moralnym, jeśli oferowana jest mi jedynie opcja bycia tą drugą, znaczy jestem gorsza i mniej istotna od tej straszliwej, kłótliwej i męczącej babki? I powiem tak - przez liczne zarzekania się po mojej odmowie, że nie jest z nią szczęśliwy, że nie sypiają ze sobą, bla,bla, coraz bardziej tracił w moich oczach. Po czym jak już dotarło do niego, że nie skorzystam z tej łaskawej propozycji, nagle się okazało, że jak ona do niego dzwoni w pracy, to chodzi jak zegarku, że nie idzie na imprezę firmową, bo ona się nie zgodziła, że z niego przerażony tchórz i pantofel, który teraz trzęsie się ze strachu, że komuś powiem i wyjdzie szydło z worka, co mi proponował

Pierwszy raz byłam w takiej sytuacji, ale jednego mnie nauczyła - kiedy spadną różowe okulary i zaczniemy patrzeć na takiego człowieka obiektywnie, okazuje się że nie tylko nie ma czego żałować, ale wręcz należy się cieszyć, że nie dałyśmy się nabrać. To tylko te głupie hormony zaburzają prawdziwy obraz, gdyby kobiety, które zostają kochankami mogły pozbyć się na jeden dzień tej burzy uczuć i zobaczyły w zwodzącym je żonkosiu jego prawdziwe ja - manipulatora, egoisty i kłamcy, skończyłyby się te wszystkie smutne historie z romansami w tle.

Dążenie do perfekcji jest szokująco nakręcające pomimo kosztów, zachodu i wyrzeczeń...
Claudia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-02, 22:39   #12
Hultaj
BAN stały

No zaraz. Przecież chciał się rozwieść to autorka zerwała bo się wystraszyła że się robi za poważnie. Określ może więc czego chcesz i albo w to wchodzisz albo nie. Nie da się żeby był i nie był rozwiedziony jednoczesnie, żył z tobą i z nią tak żeby żadna o sobie nie wiedziała i myslała że ma go na wyłączność. Ty już wiesz a jak zacznie za dużo czasu spędzać z tobą dowie się i żona.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-02, 22:40   #13
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86070670]zawsze te same teksty,zawsze zmuszony bo byla w ciazy,zawsze zona robi awantury
dlaczego te awantury?z tego ze taki swietny jest
bys go wziela,pomieszkala troche razem i caly czar by prysl bo wszystko jest super jak sie spotykasz w ukryciu,planujesz wypady do restauracji cekasz na telefon a co innego zyc z takim z jego dziecmi na weekendy,bulic wspolnie na alimenty (bo przeciez mniej kasy by bylo do waszego budzetu)
bierz poprawke na jego smetne opowiesci jak by byl taki nieszczesliwy to juz by sie spakowal i odszedl a nie bzykal na boku[/QUOTE]

Amen, amen, amen. Schadzki - randki w tajemnicy, z dreszczykiem emocji to wiadomo, że zawsze bardziej emocjonujące i och ach, niż proza życia.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości