|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Romantyczna
|
Studia, a ubezpieczenie zdrowotne
Mam do was pilne pytanie.
Wczoraj spotkała mnie nieprzyjemna sytuacja. Okazało się, że nie mam ubezpieczenia zdrowotnego. Do tej pory ubezpieczała mnie uczelnia z tytułu ukończenia 26 roku życia. W październiku się obroniłam. Szukałam informacji i wszędzie pisze, że powinnam być ubezpieczona przez kolejne 4 miesiące... Czemu zatem nie przedłużono mi ubezpieczenia??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Studia, a ubezpieczenie zdrowotne
Teraz to już chyba bez znaczenia, i tak nie jesteś już studentką i potrzebujesz znaleźć sobie inne źródło ubezpieczenia (np. z pracy).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Romantyczna
|
Dla mnie to ma znaczenie, bo aktualnie nie pracuję, a choruję przewlekle i muszę być pod kontrolą lekarza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Z tego, co wiem, to ubezpieczenie wygasa, a tylko prawo do świadczeń zdrowotnych zostaje jeszcze na 4 miesiące. Niemniej mamy już koniec listopada, więc wiele Ci z tego i tak nie zostało.
Rozumiem, że Twoja przewlekła choroba nie daje prawa do renty? Jeśli nie, to leć się zarejestrować jako bezrobotna, wtedy będziesz miała ubezpieczenie. Zdrowotne można też opłacać dobrowolnie, ale to kosztuje, obecnie ponad 400 zł miesięcznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Romantyczna
|
Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.