Jak oczyścić wątrobę? Tabletki? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-15, 20:24   #1
bernikula
mOLDerator

Jak oczyścić wątrobę? Tabletki?

Dziewczyny zwracam się do Was z zapytaniem odnośnie oczyszczenia wątroby. Od razu zaznaczam, że nie chodzi mi o odchudzanie tylko stricte o wątrobę. Przeszukałam wątki, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie- JAK to zrobić najskuteczniej? Zwracam się do osób, które już testowały. Czy lepiej tabletkami? Jakimi? Czy może innymi metodami (czytałam o tej z piciem soku z olejem....)??? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-16, 07:22   #2
FashandRoll
Raczkowanie

Dot.: Jak oczyścić wątrobę? Tabletki?

Mi lekarz zalecił jedzenie OSTROPESTU PLAMISTEGO. Łyżka dziennie. Biorę dużo leków i strasznie dokuczała mi wątroba, to mi pomogło. Ostropest wygląda jak pasza, jest gorzkawy w smaku, kupujesz go w zielarskim (koszt to ok. 5 zł za opakowanie). Ja mieszam go np. z jogurtem i musli, wtedy nie czuć tej goryczki.
FashandRoll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-16, 10:13   #3
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez FashandRoll Pokaż wiadomość
Mi lekarz zalecił jedzenie OSTROPESTU PLAMISTEGO. Łyżka dziennie. Biorę dużo leków i strasznie dokuczała mi wątroba, to mi pomogło. Ostropest wygląda jak pasza, jest gorzkawy w smaku, kupujesz go w zielarskim (koszt to ok. 5 zł za opakowanie). Ja mieszam go np. z jogurtem i musli, wtedy nie czuć tej goryczki.
Bardzo dziękuję Ci za podpowiedź. Pierwszy raz o tym słyszę i poczytałam właśnie w google. Faktycznie ma działanie detoksykujące

Insta
Stary 2014-05-16, 17:33   #4
201605161006
Konto usunięte

Na ochronę i regenerację wątroby dobra jest sylimaryna z ostropestu plamistego oraz fosfatydylocholina (lecytyna) z soji. I jedno i drugie można spożywać w formie jedzenia jak i kupić tabletki (silimax/sylimarol lub coś z fosfolipidami sojowymi albo lecytyna gold olimp).
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-16, 22:15   #5
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Na ochronę i regenerację wątroby dobra jest sylimaryna z ostropestu plamistego oraz fosfatydylocholina (lecytyna) z soji. I jedno i drugie można spożywać w formie jedzenia jak i kupić tabletki (silimax/sylimarol lub coś z fosfolipidami sojowymi albo lecytyna gold olimp).
Sylimarol mam zawsze w domu "w razie czego". Natomiast chciałabym dokonać oczyszczenia wątroby samego w sobie, ponieważ nigdy jeszcze tego nie robiłam, a mam wysoki cholesterol i inne objawy, mogące wskazywać na jej zanieczyszczenie. Widzę, że kolejna osoba poleca ostropest plamisty. mam go już na liście zakupów i w poniedziałek lecę do zielarskiego

Insta
Stary 2014-05-17, 09:39   #6
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Sylimarol mam zawsze w domu "w razie czego". Natomiast chciałabym dokonać oczyszczenia wątroby samego w sobie, ponieważ nigdy jeszcze tego nie robiłam, a mam wysoki cholesterol i inne objawy, mogące wskazywać na jej zanieczyszczenie. Widzę, że kolejna osoba poleca ostropest plamisty. mam go już na liście zakupów i w poniedziałek lecę do zielarskiego
A co masz na myśli przez oczyszczenie wątroby? Chcesz zmniejszyć ilość cholesterolu?

Co do ostropestu to najlepiej kup na allegro od rolnika, 10 zł za kilogram, ceny w zielarskich są gigantycznie wysokie, w stosunku ceny do ilości.
Stary 2014-05-17, 14:32   #7
bernikula
mOLDerator

Cytat:
A co masz na myśli przez oczyszczenie wątroby? Chcesz zmniejszyć ilość cholesterolu?

Co do ostropestu to najlepiej kup na allegro od rolnika, 10 zł za kilogram, ceny w zielarskich są gigantycznie wysokie, w stosunku ceny do ilości.
Tak, chodzi mi właśnie głównie o ten cholesterol i jak ostatnio przeczytałam- zalegające w organizmie złogi, toksyny. Nigdy nie robiłam oczyszczania, a ponoć to bardzo ważne. No i wspomniany cholesterol.... Wiesz może ile można zbić go przez oczyszczanie? Dzięki za podpowiedź z Allegro, tak na początku myślałam, więc skoro sprawdzone to mogę zamówić.

Insta
Stary 2014-05-17, 16:22   #8
MeredithGrey
Zadomowienie

wpisz w gogle Metoda oczyszczenia wątroby Dr Huldy Clark.
Ekstremalna nieprzyjemna i hardcorowa.Ale bardzo skuteczna,
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-17, 17:55   #9
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
wpisz w gogle Metoda oczyszczenia wątroby Dr Huldy Clark.
Ekstremalna nieprzyjemna i hardcorowa.Ale bardzo skuteczna,
Wpisywałam i wcześniej czytałam, ale ... boję się. Mam bardzo wrażliwy żołądek i boję się, ze nie zniosłabym tego. A stosowałaś to?

Insta
Stary 2014-05-17, 18:11   #10
201605161006
Konto usunięte

Hm, ja mam ''nadmiar'' dobrej frakcji cholesterolu i ''niedobór'' złej frakcji. Piszę tu w ten sposób, bo są ustalone jakieś normy, ale oczywiście im więcej dobrego tym lepiej. Bo cholesterol też jest potrzebny organizmowi - do budowy błon komórkowych, do produkcji witaminy D, do budowania osłonek mielinowych, do rozpuszczania witamin, do produkcji steoridów. I ja mam niski cholesterol zły, a dobry wysoki głównie dzięki spożywaniu siemia lnianego (kupuję normalnie w sklepie, na świeżo mielę w młynku do kawy i daję do ciast, do jogurtu, do pizzy itp.), pestki dyni, właśnie ostropest plamisty sobie kupuję z allegro od rolnika (akurat ten rolnik jest spod Poznania więc ja odbieram bezpośrednio), też na świeżo mielę, do tego olej z wiesiołka i tran, też poprawiają te parametry. Natomiast na samą regenerację wątroby niezależnie od cholesterolu to zdecydowanie ostropest i lecytyna (fosfatydylocholina). Możesz sobie poczytać trochę mojego bloga (link w podpisie), bo też w niektórych notkach pisałam na ten temat.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-05-17 o 18:13
Stary 2014-05-17, 19:11   #11
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Hm, ja mam ''nadmiar'' dobrej frakcji cholesterolu i ''niedobór'' złej frakcji. Piszę tu w ten sposób, bo są ustalone jakieś normy, ale oczywiście im więcej dobrego tym lepiej. Bo cholesterol też jest potrzebny organizmowi - do budowy błon komórkowych, do produkcji witaminy D, do budowania osłonek mielinowych, do rozpuszczania witamin, do produkcji steoridów. I ja mam niski cholesterol zły, a dobry wysoki głównie dzięki spożywaniu siemia lnianego (kupuję normalnie w sklepie, na świeżo mielę w młynku do kawy i daję do ciast, do jogurtu, do pizzy itp.), pestki dyni, właśnie ostropest plamisty sobie kupuję z allegro od rolnika (akurat ten rolnik jest spod Poznania więc ja odbieram bezpośrednio), też na świeżo mielę, do tego olej z wiesiołka i tran, też poprawiają te parametry. Natomiast na samą regenerację wątroby niezależnie od cholesterolu to zdecydowanie ostropest i lecytyna (fosfatydylocholina). Możesz sobie poczytać trochę mojego bloga (link w podpisie), bo też w niektórych notkach pisałam na ten temat.
A ja mam niestety i dobrego bardzo dużo i złego też. Ponadto mam wysokie trójglicerydy, mimo, że mam prawidłową wagę, a nawet przed ciążami miałam wręcz anorektyczną, więc to na pewno wina wątroby. Idę na Twojego bloga.

Insta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 20:24   #12
201605161006
Konto usunięte

Z tego co kojarzę (nie jestem teraz na 100% pewna, ale na 99%) to witamina C bierze udział w rozkładzie cholesterolu i jej niedobór może też powodować nadmiar tego związku w organizmie.
Stary 2014-05-19, 13:33   #13
bernikula
mOLDerator

Tak więc kupiłam ostropest plamisty (w sklepie zielarskim, bo chciałam mieć od ręki) i zrobiłam tak, że zalałam wrzątkiem, poczekałam aż ostygnie i dolałam mleko. Wypiłam to i zgodnie z instrukcją na opakowaniu zjadłam te nasiona. Tyle, że to się ciężko je-chrupie między zębami. Jak to zmiękczyć???

Insta
Stary 2014-05-19, 15:29   #14
201605161006
Konto usunięte

Hm, wiesz, ja to jem tak: kupuję całe ziarna od rolnika (serio o wiele bardziej się opłaca), na świeżo mielę w młynku tyle ile chcę/potrzebuję i dodaję do ciasta np. na pizzę, do takich placków-chlebków z mąki, wody i ziaren, które jem prawie codziennie, albo do jogurtu. I wtedy jest ok.
Stary 2014-08-08, 09:12   #15
Zelda87
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny zwracam się do Was z zapytaniem odnośnie oczyszczenia wątroby. Od razu zaznaczam, że nie chodzi mi o odchudzanie tylko stricte o wątrobę. Przeszukałam wątki, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie- JAK to zrobić najskuteczniej? Zwracam się do osób, które już testowały. Czy lepiej tabletkami? Jakimi? Czy może innymi metodami (czytałam o tej z piciem soku z olejem....)??? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
Bernikula ni9e stosowałabym tabletek. Dla mnie najlepszą rzeczą pod słońcem jest...sok z kiszonych buraków (kisisz je identycznie jak ogórki) - dawniej polecano osobom starszym i rekonwalescentom (teraz lobby farmakologiczne bombarduje nas gotowymi produktami z apteki- nie, dziękuję Piję ten sok głównie zimą 2x dziennie. Pomagają też sok ze świezych owoców i warzyw oraz z...młodych pokrzyw- serdecznie Ci polecam

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A jeśli stosujesz dodatkowo nasiona i ziarna - możesz je zmiękczyć w blenderze miksując z mlekiem lub mlekiem migdałowym żeby lepiej smakowało
Zelda87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-08, 13:13   #16
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez Zelda87 Pokaż wiadomość
Bernikula ni9e stosowałabym tabletek. Dla mnie najlepszą rzeczą pod słońcem jest...sok z kiszonych buraków (kisisz je identycznie jak ogórki) - dawniej polecano osobom starszym i rekonwalescentom (teraz lobby farmakologiczne bombarduje nas gotowymi produktami z apteki- nie, dziękuję Piję ten sok głównie zimą 2x dziennie. Pomagają też sok ze świezych owoców i warzyw oraz z...młodych pokrzyw- serdecznie Ci polecam

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

A jeśli stosujesz dodatkowo nasiona i ziarna - możesz je zmiękczyć w blenderze miksując z mlekiem lub mlekiem migdałowym żeby lepiej smakowało
Cały czas jem ten ostropest plamisty, o którym pisała takasobie93 i powiem szczerze, że nie mam po pierwsze żadnych niestrawności i bólu wątroby oraz coraz rzadziej mam jakieś wypryski na twarzy (nawet przed okresem). A soku z kiszonych buraków w życiu jeszcze nie piłam, bo taki z ogórków to jest super

Insta
Stary 2014-08-09, 09:57   #17
201605161006
Konto usunięte

Jeśli lubisz alko to dzięki ostropeście zauważysz też lżejsze kace. Ja zmagałam się z milionem dolegliwości ostatni rok. Miałam nawet biopsje węzłów, podejrzewano u mnie ziarnicę złośliwą. A się okazało niedawno, że to najprawdopodobniej alergia na sylimarynę właśnie. Niestety nie mogę go za często i dużo jeść a szkoda bo efekty jego działania na narządy wewnętrzne, zwłaszcza na wątrobę są super. No i cieszę się Bernikula, że moja rada Ci się przydała . Muszę w końcu napisać solidną notkę na blogu o ostropeście i sylimarynie.
Stary 2014-08-09, 14:25   #18
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Jeśli lubisz alko to dzięki ostropeście zauważysz też lżejsze kace. Ja zmagałam się z milionem dolegliwości ostatni rok. Miałam nawet biopsje węzłów, podejrzewano u mnie ziarnicę złośliwą. A się okazało niedawno, że to najprawdopodobniej alergia na sylimarynę właśnie. Niestety nie mogę go za często i dużo jeść a szkoda bo efekty jego działania na narządy wewnętrzne, zwłaszcza na wątrobę są super. No i cieszę się Bernikula, że moja rada Ci się przydała . Muszę w końcu napisać solidną notkę na blogu o ostropeście i sylimarynie.
O, matko i córko- to niezły stres przeżyłaś! Dobrze, że to tak się skończyło. Wiesz co masz rację- w zeszłym tygodniu mieliśmy ognisko, piłam whisky i na drugi dzień dobrze się czułam, ale w życiu bym nie sądziła, że to sprawa ostropestu. Notka na blogu by się przydała, ponieważ mało kto o nim wie, powinien być bardziej "nagłośniony". P.S. Tydzień bez cukru- już mi herbata zaczyna smakować

Insta
Stary 2014-08-09, 18:17   #19
MeredithGrey
Zadomowienie

Cytat:
Wpisywałam i wcześniej czytałam, ale ... boję się. Mam bardzo wrażliwy żołądek i boję się, ze nie zniosłabym tego. A stosowałaś to?
Stosowalam, raz. Nie dokucza mi watroba, ale uslyszalam o tym i chcialam wyprobowac , nie boje sie takich rzeczy.
ALE
zrobilam pare godzin wczesniej sobie lewatywe (u pilegniarki, fachowa, bo sama nie umiem).
Ze dwa dni wczesniej nie jadlam smazonego ani nie pilam alkoholu. PIlam baaaaardzo duzo soku jablkowego , i chyba wody z cytryna (nie pamietam, ale na pewno duzo czegos rozmiekszajacego te watrobe i kamienie przed).
Potem ta gorzka sol, odczekac dwie godziny,
no i ta oliwa.

Ja popilam sokiem y cytryny
Nastepnie lezalam cala noc z termoforem na brzuchu.

Czuc, ze watroba pracuje. Nomralnie jakby mi podskakiwala, do tego jak sie na nia nacisnie to po prostu slychac jak kamienie sie przesuwaja! (male kamyczki;p nie mam jakichs wiekszych problemow)

niemniej przyjemne to nie bylo, tej nocy nie spalam, jest takie bardzo dziwne uczucie w przelyku i w brzuchu, inne niz bol brzucha ale tez takie nieprzyjemne.

necie czytalam ze niektorzy maj a odruch wymiotny, ja nie mialam.

No i nastepnego dnia po wypiciu wody z cytryna w duzej ilosci na sniadanie (cieplej), kupe za przeproszeniem zrobilam jak nigdy, no i -TERAZ WRAZLIWCOW PROSZE O NIECZYTANIE.p- widac w niej te czarne, twarde, zgrubiale fragmenty ktore zalegaly w watrobie zapewne latami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-09, 20:23   #20
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez MeredithGrey Pokaż wiadomość
Stosowalam, raz. Nie dokucza mi watroba, ale uslyszalam o tym i chcialam wyprobowac , nie boje sie takich rzeczy.
ALE
zrobilam pare godzin wczesniej sobie lewatywe (u pilegniarki, fachowa, bo sama nie umiem).
Ze dwa dni wczesniej nie jadlam smazonego ani nie pilam alkoholu. PIlam baaaaardzo duzo soku jablkowego , i chyba wody z cytryna (nie pamietam, ale na pewno duzo czegos rozmiekszajacego te watrobe i kamienie przed).
Potem ta gorzka sol, odczekac dwie godziny,
no i ta oliwa.

Ja popilam sokiem y cytryny
Nastepnie lezalam cala noc z termoforem na brzuchu.

Czuc, ze watroba pracuje. Nomralnie jakby mi podskakiwala, do tego jak sie na nia nacisnie to po prostu slychac jak kamienie sie przesuwaja! (male kamyczki;p nie mam jakichs wiekszych problemow)

niemniej przyjemne to nie bylo, tej nocy nie spalam, jest takie bardzo dziwne uczucie w przelyku i w brzuchu, inne niz bol brzucha ale tez takie nieprzyjemne.

necie czytalam ze niektorzy maj a odruch wymiotny, ja nie mialam.

No i nastepnego dnia po wypiciu wody z cytryna w duzej ilosci na sniadanie (cieplej), kupe za przeproszeniem zrobilam jak nigdy, no i -TERAZ WRAZLIWCOW PROSZE O NIECZYTANIE.p- widac w niej te czarne, twarde, zgrubiale fragmenty ktore zalegaly w watrobie zapewne latami
Szok! Chciałabym się kiedyś pozbyć tych złogów, które każdy z nas pewnie ma, ale cykam się. A słuchaj jak robiłaś tę mega kupę to z bólem?

Insta
Stary 2014-08-11, 19:58   #21
Zelda87
Raczkowanie

Cytat:
Cały czas jem ten ostropest plamisty, o którym pisała takasobie93 i powiem szczerze, że nie mam po pierwsze żadnych niestrawności i bólu wątroby oraz coraz rzadziej mam jakieś wypryski na twarzy (nawet przed okresem). A soku z kiszonych buraków w życiu jeszcze nie piłam, bo taki z ogórków to jest super

Można też kupić mąkę z ostropestu- już mi się skończyła i narazie robię przerwę ale dodawałam jej do naleśników i omletów - tylko nie za dużo bo się rozpadają. Sok z kwaszonych buraków poprawił mi bardzo ogólną kondycję organizmu - żadnych przeziębień i ładna cera (dużo witamin i minerałów a oprócz tego dobre szczepy bakterii - one chronią nasz organizm jak antybiotyk), ale stosuję zimą bo gdybym piła przez cały rok to by mi się znudził.
Stary 2014-08-11, 21:05   #22
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Zelda87 Pokaż wiadomość
Można też kupić mąkę z ostropestu
Tylko taki przeleżały, rozdrobniony wcześniej produkt ma mniej wartości odżywczych, lepiej kupić ziarno i na świeżo mielić.
Stary 2014-08-12, 11:10   #23
Zelda87
Raczkowanie

Cytat:
Tylko taki przeleżały, rozdrobniony wcześniej produkt ma mniej wartości odżywczych, lepiej kupić ziarno i na świeżo mielić.
pewnie że lepiej na świeżo mielić w ogóle wszystkie ziarna - na mąkę też, tylko że ja mam ręczny młynek więc zabiera to strasznie dużo czasu - myślałam o żarnach ale są drogie i nie wiem czy takie wydajne, kupię po prostu elektryczny jak tylko odłożę trochę gotówki. A ty w czym mielisz? podzielisz się?
Stary 2014-08-20, 14:33   #24
MeredithGrey
Zadomowienie

Cytat:
Szok! Chciałabym się kiedyś pozbyć tych złogów, które każdy z nas pewnie ma, ale cykam się. A słuchaj jak robiłaś tę mega kupę to z bólem?
Nie, nie bolało w ogóle
Stary 2014-08-20, 18:45   #25
Nameria
Zadomowienie

Dziewczyny, mam problemy z wontrobą bo wielu latach brania hormonów. Dziś lekarka mi poleciła żywokost, najlepiej w formie oleju do picia. Stosowała któraś z was może?
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-13, 11:17   #26
miewka
Przyczajenie

ostropest jest chyba lepszym rozwiązaniem
jak dbać o wątrobę bez suplementów tutaj -> http://www.informed.com.pl/main/Jak-...nie-a-208.html
to jako baza, poszukaj jeszcze w sieci lekkostrawnych posiłków. bardzo dobrze służą szejki owocowo-warzywne. No i alkohol, zwłaszcza kolorowy, musi pójść w odstawkę - co najwyżej trochę czerwonego wina lub koniaku. Skuteczna profilaktyka wątroby to przede wszystkim dieta, suplementy działają doraźnie i nie rozwiązują problemu.
miewka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-15, 13:15   #27
Michoben
Raczkowanie

Cytat:
Jak chcesz sie wziasc za watrobe bez zadnych tabletek cudow to polecam:

Wyrzucenie kompletnie z diety kompletnie alkoholu, jak rowniez cukru. Nie pisze tylko o cukrze bialym przetworzonym ale rowniez miodzie, syropie klonowym i tym podobnych pseudozdrowych cukrach( duzo osob nie zdaje sobie sprawy jak fruktoza jest toksyczna dla watroby)
Soki owocowe, zarowno kupione i domowe( akceptowalne tylko zielone soki bez owocow)
Z owocami tez lepiej nie szalec a najlepiej jesc tylko warzywa.
polecam rowniez rezygnacje z wszelkich podrobow i to wcale nie z powodu tluszczu tylko konserwanow w nich zawartych.
Dobrej jakosci mieso, nawet czerwone wcale nie szkodza. Mit o jajkach i wysokim cholesterolu rowniez zostal obalony wiec tez nie polecam ograniczac.
Pogadanki o tym by porzucic wszelka przetworzona zywnosc sobie oszczedzilam bo jest to sprawa oczywista.
Na koniec: Wysoki cholesterol moze sugerowac stan zapalny w organizmie, problemy z tarczyca itp wiec warto byloby ta sprawe zbadac glebiej.
Michoben jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 08:47   #28
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez Michoben Pokaż wiadomość
Jak chcesz sie wziasc za watrobe bez zadnych tabletek cudow to polecam:

Wyrzucenie kompletnie z diety kompletnie alkoholu, jak rowniez cukru. Nie pisze tylko o cukrze bialym przetworzonym ale rowniez miodzie, syropie klonowym i tym podobnych pseudozdrowych cukrach( duzo osob nie zdaje sobie sprawy jak fruktoza jest toksyczna dla watroby)
Soki owocowe, zarowno kupione i domowe( akceptowalne tylko zielone soki bez owocow)
Z owocami tez lepiej nie szalec a najlepiej jesc tylko warzywa.
polecam rowniez rezygnacje z wszelkich podrobow i to wcale nie z powodu tluszczu tylko konserwanow w nich zawartych.
Dobrej jakosci mieso, nawet czerwone wcale nie szkodza. Mit o jajkach i wysokim cholesterolu rowniez zostal obalony wiec tez nie polecam ograniczac.
Pogadanki o tym by porzucic wszelka przetworzona zywnosc sobie oszczedzilam bo jest to sprawa oczywista.
Na koniec: Wysoki cholesterol moze sugerowac stan zapalny w organizmie, problemy z tarczyca itp wiec warto byloby ta sprawe zbadac glebiej.
- cukru nie jem w ogóle (żadnego)
- mięsa nie jem (tylko ryby i owoce morza)
- jajka jem
- żadnej przetwarzanej żywności

Czuję się super

Insta
Stary 2016-06-24, 07:30   #29
chances
BAN stały

Aktualnie przyjmuję kilka rodzajów tabletek:
antykoncepcję
tabletki na dne moczanową ( z tego na pewno nie mogę zrezygnować).
oraz w ostatnim czasie przeciwbólowe bo łapią mi migreny
Jutro zamierzam zbadać sobie próby wątrobowe bo jednak trochę się obawiam,ze może mieć to wpływ. Szczególnie,że piję również ra na jakiśc czas alkohol.
Myślicie,że warto jest kupić sobie jakieś ziółka na wątrobę? Wspomagające typu ostropest?
chances jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-24, 10:08   #30
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Napisane przez chances Pokaż wiadomość
Aktualnie przyjmuję kilka rodzajów tabletek:
antykoncepcję
tabletki na dne moczanową ( z tego na pewno nie mogę zrezygnować).
oraz w ostatnim czasie przeciwbólowe bo łapią mi migreny
Jutro zamierzam zbadać sobie próby wątrobowe bo jednak trochę się obawiam,ze może mieć to wpływ. Szczególnie,że piję również ra na jakiśc czas alkohol.
Myślicie,że warto jest kupić sobie jakieś ziółka na wątrobę? Wspomagające typu ostropest?
Uważam, że zawsze warto, ostropest wypróbowałam, sprawdziłam- DZIAŁA

Insta
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości