![]() |
#1 |
mOLDerator
|
Jak oczyścić wątrobę? Tabletki?
Dziewczyny zwracam się do Was z zapytaniem odnośnie oczyszczenia wątroby. Od razu zaznaczam, że nie chodzi mi o odchudzanie tylko stricte o wątrobę. Przeszukałam wątki, ale nie mogę znaleźć odpowiedzi na pytanie- JAK to zrobić najskuteczniej? Zwracam się do osób, które już testowały. Czy lepiej tabletkami? Jakimi? Czy może innymi metodami (czytałam o tej z piciem soku z olejem....)??? Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak oczyścić wątrobę? Tabletki?
Mi lekarz zalecił jedzenie OSTROPESTU PLAMISTEGO. Łyżka dziennie. Biorę dużo leków i strasznie dokuczała mi wątroba, to mi pomogło. Ostropest wygląda jak pasza, jest gorzkawy w smaku, kupujesz go w zielarskim (koszt to ok. 5 zł za opakowanie). Ja mieszam go np. z jogurtem i musli, wtedy nie czuć tej goryczki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Na ochronę i regenerację wątroby dobra jest sylimaryna z ostropestu plamistego oraz fosfatydylocholina (lecytyna) z soji. I jedno i drugie można spożywać w formie jedzenia jak i kupić tabletki (silimax/sylimarol lub coś z fosfolipidami sojowymi albo lecytyna gold olimp).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do ostropestu to najlepiej kup na allegro od rolnika, 10 zł za kilogram, ceny w zielarskich są gigantycznie wysokie, w stosunku ceny do ilości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
mOLDerator
|
Tak, chodzi mi właśnie głównie o ten cholesterol i jak ostatnio przeczytałam- zalegające w organizmie złogi, toksyny. Nigdy nie robiłam oczyszczania, a ponoć to bardzo ważne. No i wspomniany cholesterol.... Wiesz może ile można zbić go przez oczyszczanie? Dzięki za podpowiedź z Allegro, tak na początku myślałam, więc skoro sprawdzone to mogę zamówić.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
wpisz w gogle Metoda oczyszczenia wątroby Dr Huldy Clark.
Ekstremalna nieprzyjemna i hardcorowa.Ale bardzo skuteczna,
![]() |
#9 |
mOLDerator
|
Wpisywałam i wcześniej czytałam, ale ... boję się. Mam bardzo wrażliwy żołądek i boję się, ze nie zniosłabym tego. A stosowałaś to?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Hm, ja mam ''nadmiar'' dobrej frakcji cholesterolu i ''niedobór'' złej frakcji. Piszę tu w ten sposób, bo są ustalone jakieś normy, ale oczywiście im więcej dobrego tym lepiej. Bo cholesterol też jest potrzebny organizmowi - do budowy błon komórkowych, do produkcji witaminy D, do budowania osłonek mielinowych, do rozpuszczania witamin, do produkcji steoridów. I ja mam niski cholesterol zły, a dobry wysoki głównie dzięki spożywaniu siemia lnianego (kupuję normalnie w sklepie, na świeżo mielę w młynku do kawy i daję do ciast, do jogurtu, do pizzy itp.), pestki dyni, właśnie ostropest plamisty sobie kupuję z allegro od rolnika (akurat ten rolnik jest spod Poznania więc ja odbieram bezpośrednio), też na świeżo mielę, do tego olej z wiesiołka i tran, też poprawiają te parametry. Natomiast na samą regenerację wątroby niezależnie od cholesterolu to zdecydowanie ostropest i lecytyna (fosfatydylocholina). Możesz sobie poczytać trochę mojego bloga (link w podpisie), bo też w niektórych notkach pisałam na ten temat.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2014-05-17 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Z tego co kojarzę (nie jestem teraz na 100% pewna, ale na 99%) to witamina C bierze udział w rozkładzie cholesterolu i jej niedobór może też powodować nadmiar tego związku w organizmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
mOLDerator
|
Tak więc kupiłam ostropest plamisty (w sklepie zielarskim, bo chciałam mieć od ręki) i zrobiłam tak, że zalałam wrzątkiem, poczekałam aż ostygnie i dolałam mleko. Wypiłam to i zgodnie z instrukcją na opakowaniu zjadłam te nasiona. Tyle, że to się ciężko je-chrupie między zębami. Jak to zmiękczyć???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Hm, wiesz, ja to jem tak: kupuję całe ziarna od rolnika (serio o wiele bardziej się opłaca), na świeżo mielę w młynku tyle ile chcę/potrzebuję i dodaję do ciasta np. na pizzę, do takich placków-chlebków z mąki, wody i ziaren, które jem prawie codziennie, albo do jogurtu. I wtedy jest ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- A jeśli stosujesz dodatkowo nasiona i ziarna - możesz je zmiękczyć w blenderze miksując z mlekiem lub mlekiem migdałowym żeby lepiej smakowało |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Jeśli lubisz alko to dzięki ostropeście zauważysz też lżejsze kace. Ja zmagałam się z milionem dolegliwości ostatni rok. Miałam nawet biopsje węzłów, podejrzewano u mnie ziarnicę złośliwą. A się okazało niedawno, że to najprawdopodobniej alergia na sylimarynę właśnie. Niestety nie mogę go za często i dużo jeść a szkoda bo efekty jego działania na narządy wewnętrzne, zwłaszcza na wątrobę są super. No i cieszę się Bernikula, że moja rada Ci się przydała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ALE zrobilam pare godzin wczesniej sobie lewatywe (u pilegniarki, fachowa, bo sama nie umiem). Ze dwa dni wczesniej nie jadlam smazonego ani nie pilam alkoholu. PIlam baaaaardzo duzo soku jablkowego , i chyba wody z cytryna (nie pamietam, ale na pewno duzo czegos rozmiekszajacego te watrobe i kamienie przed). Potem ta gorzka sol, odczekac dwie godziny, no i ta oliwa. Ja popilam sokiem y cytryny Nastepnie lezalam cala noc z termoforem na brzuchu. Czuc, ze watroba pracuje. Nomralnie jakby mi podskakiwala, do tego jak sie na nia nacisnie to po prostu slychac jak kamienie sie przesuwaja! (male kamyczki;p nie mam jakichs wiekszych problemow) niemniej przyjemne to nie bylo, tej nocy nie spalam, jest takie bardzo dziwne uczucie w przelyku i w brzuchu, inne niz bol brzucha ale tez takie nieprzyjemne. necie czytalam ze niektorzy maj a odruch wymiotny, ja nie mialam. No i nastepnego dnia po wypiciu wody z cytryna w duzej ilosci na sniadanie (cieplej), kupe za przeproszeniem zrobilam jak nigdy, no i -TERAZ WRAZLIWCOW PROSZE O NIECZYTANIE.p- widac w niej te czarne, twarde, zgrubiale fragmenty ktore zalegaly w watrobie zapewne latami
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Można też kupić mąkę z ostropestu- już mi się skończyła i narazie robię przerwę ale dodawałam jej do naleśników i omletów - tylko nie za dużo bo się rozpadają. Sok z kwaszonych buraków poprawił mi bardzo ogólną kondycję organizmu - żadnych przeziębień i ładna cera (dużo witamin i minerałów a oprócz tego dobre szczepy bakterii - one chronią nasz organizm jak antybiotyk), ale stosuję zimą bo gdybym piła przez cały rok to by mi się znudził. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problemy z wontrobą bo wielu latach brania hormonów. Dziś lekarka mi poleciła żywokost, najlepiej w formie oleju do picia. Stosowała któraś z was może?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
ostropest jest chyba lepszym rozwiązaniem
![]() jak dbać o wątrobę bez suplementów tutaj -> http://www.informed.com.pl/main/Jak-...nie-a-208.html to jako baza, poszukaj jeszcze w sieci lekkostrawnych posiłków. bardzo dobrze służą szejki owocowo-warzywne. No i alkohol, zwłaszcza kolorowy, musi pójść w odstawkę - co najwyżej trochę czerwonego wina lub koniaku. Skuteczna profilaktyka wątroby to przede wszystkim dieta, suplementy działają doraźnie i nie rozwiązują problemu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyrzucenie kompletnie z diety kompletnie alkoholu, jak rowniez cukru. Nie pisze tylko o cukrze bialym przetworzonym ale rowniez miodzie, syropie klonowym i tym podobnych pseudozdrowych cukrach( duzo osob nie zdaje sobie sprawy jak fruktoza jest toksyczna dla watroby) Soki owocowe, zarowno kupione i domowe( akceptowalne tylko zielone soki bez owocow) Z owocami tez lepiej nie szalec a najlepiej jesc tylko warzywa. polecam rowniez rezygnacje z wszelkich podrobow i to wcale nie z powodu tluszczu tylko konserwanow w nich zawartych. Dobrej jakosci mieso, nawet czerwone wcale nie szkodza. Mit o jajkach i wysokim cholesterolu rowniez zostal obalony wiec tez nie polecam ograniczac. Pogadanki o tym by porzucic wszelka przetworzona zywnosc sobie oszczedzilam bo jest to sprawa oczywista. Na koniec: Wysoki cholesterol moze sugerowac stan zapalny w organizmie, problemy z tarczyca itp wiec warto byloby ta sprawe zbadac glebiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
mOLDerator
|
Cytat:
- mięsa nie jem (tylko ryby i owoce morza) - jajka jem - żadnej przetwarzanej żywności Czuję się super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Aktualnie przyjmuję kilka rodzajów tabletek:
antykoncepcję tabletki na dne moczanową ( z tego na pewno nie mogę zrezygnować). oraz w ostatnim czasie przeciwbólowe bo łapią mi migreny Jutro zamierzam zbadać sobie próby wątrobowe bo jednak trochę się obawiam,ze może mieć to wpływ. Szczególnie,że piję również ra na jakiśc czas alkohol. Myślicie,że warto jest kupić sobie jakieś ziółka na wątrobę? Wspomagające typu ostropest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.