|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Okropny ból podczas miesiączki
Witajcie, jestem tu po poradę. Otóż pierwszej miesiączki dostałam w wieku 12 lat i od pierwszego krwawienia towarzyszył temu niesamowity ból. Nigdy nie miałam sytuacji aby okres przebiegł bezboleśnie. Co miesiąc muszę się faszerować lekami, niestety jedynym lekiem który daje mi na trochę ulgę jest ketonal. Źle mi z tym bo nie chce truć wątroby, niestety ból jest nie do wytrzymania. Nie jestem w stanie funkcjonować. Mój cykl jest wyjątkowo długi, trwa około 38 dni, miesiączki kiedyś były bardzo obfite i długie, trwały około 7 dni, jednak teraz zmniejszyły się do najmniej 4 dni krwawienia. Niepokojącym faktem jest to, że odczuwam ból przy "głębszym stosunku" przy chociażby lekkim dobijaniu. Ginekolog nie wziął sprawy na poważnie jedynie dał mi tabletki antykoncepcyjne których nie dopasowal pod organizm i narobił tylko szkód. W tym momencie jestem podczas pierwszego dnia okresu i dwóch dawkach ketonalu jednak czuje ze ból się ponownie zbliża. Bardzo proszę o poważne rady, czy któraś z was jest w podobnej sytuacji? Z góry dziękuję za okazane zainteresowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okropny ból podczas miesiączki
Cytat:
Idź do innego ginekologa, może znane Ci kobiety są w stanie polecić sprawdzonego, który faktycznie szuka przyczyn a nie tylko daje tabletki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.