|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak sobie poradzić po wyjściu z więzienia?
Miała któraś z was podobną sytuację? Jak sobie radzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: Jak sobie poradzić po wyjściu z więzienia?
Nie miałam takiej sytuacji i pewnie mało kto na forum miał, ale wyobrażam sobie, że chyba tak samo jak musiałaś sobie poradzić trafiając do więzienia tak samo teraz musisz przyzwyczaić się do nowych warunków i nauczyć w nich żyć. Ważne pewnie też jest to jak długo tam przebywałaś, bo wówczas proporcjonalnie ciężko będzie Ci się odnaleźć w nowej rzeczywistości.
Dobrze by było, byś miała wokół życzliwych i pomocnych ludzi, a wiadomo, że z tym może być największy problem. A wychodząc z więzienia nie kierują np na jakieś spotkania z psychologiem, jakimś terapeutą, który pomaga osobom w takiej sytuacji? Pytam, bo nigdy nie spotkałam takiej osoby i trochę zgaduję, jednocześnie wyobrażając sobie jak ciężko musi być takim ludziom z ponownym przystosowaniem się do warunków życia na wolności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak sobie poradzić po wyjściu z więzienia?
Nie miałam podobnej sytuacji, ale mam do czynienia z osobami pozbawionymi wolności.
Według mnie najważniejsze jest znalezienie pracy. Wtedy codziennie ma się cel, żeby wstać, uczymy się od nowa kontaktów interpersonalnych itp. Ogólnie dla mnie praca jest jedną z najważniejszych rzeczy w życiu, uczy nas funkcjonowania w wielu obszarach. Może napisz coś więcej o swojej sytuacji? Jak długo byłaś pozbawiona wolności, czy masz gdzie mieszkać, jak relacje z rodziną itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.