Co robić ? Zmienić lekarzy. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-01-03, 15:55   #1
uniperfect
Rozeznanie

Co robić ? Zmienić lekarzy.

Co robić ? Pomóżcie. Pojechałam do kliniki dentystycznej aż 70 km po za miejscem zamieszkania. Konsultacja była bezpłatna. Na konsultacji Pani doktor powiedziała, że widzi 2 zeby do leczenia. Kazała zażywać antybiotyk. Ale nie miała terminu na leczenie, więc umówiłam się do tej klinki do innej pani doktor. W rejestracji nikt mi nie powiedział, że pani doktor pracuje tylko 2 dni w tyg. Gdybym o tym wiedziała. to bym się do niej nie umawiała. Pani doktor znalazła więcej niż 2 zęby do leczenia. Zaczęła leczenia zeba ze stanem zapalnym. Na 1 wizycie wyczyściła kanały założyła lekarstwo ząb wogóle nie bolał. Później była 2 wizyta , leczenie i założenie lekarstwa. I nagle po założeniu lekarstwa zrobił się stan zapalny . Pani doktor dała antybiotyk. Potem rozbolał mnie inny ząb. Trafiłam do innego dentysty w tej klinice. Pytam się 2 dentysty czy dokończy zęba za 1 dentystkę powiedział, że nie. Powiedział też, że zdjęcia wygląda, że ząb został dobrze wyleczony i kazał mi wrócić z tym zębem do 1 dentystki. Wyleczył mi innego zęba. Terminów na leczenie też nie ma by szybciej inne zeby u niego wyleczyć. W tą sobotę byłam znów w tej klinice u 3 dentysty na leczenie innego zęba . Też powiedział, że nie podejmie się leczenia tego zęba . Wyleczył innego zęba , która pierwsza pani doktor kwalifikowała do kanałówki, on wyleczył normalnie. I znów ból powrócił. Ząb przy nagryzaniu, który dentysta wyleczył w sobotę boli. Dziś byłam na poprawkę tego 1 zęba u tej 1 dentystki. Powiedziała, że przy nagryzaniu boli zarówno jej ząb jak i ząb robiony w sobotę, Z zęba sobotniego zmniejszyła wypełnienie ma pomoc. Ale jak nie pomoże to trzeba kanałowe robić Ona od początku była za kanałówką a ten trzeci dentysta był za zwykłym leczeniem bo ząb zywy. Dziś poprawiała kanałówkę po sobie Zamykała kanał. Ten trzeci powiedział, ze ja ząb, który robił będzie bolał dalej to zrobi mi kanałówkę wtedy. . Nie mógł od razu zabrać się za kanałówkę. Zapłaciłam 300 zł za zęba a teraz mam dać znów 1300 zł za zęba. Łącznie już wydałam prawie 2000 zł u nich. Za kanalówkę 1300 zł za zęba 300 zł i za zęba 270 zł plus zdjecia itd. Dwa zęby za 1300 zł i ten za 300 zł bolą. Znów mnie dziś po przyjeździe do domu ostro rozbolał któryś ząb oba te zęby są obok siebie więc, nie wiem który to ale pewnie ten z kanałówki. Nie mam kasy na nowych dentystów. Cz y na moim miejscu szukalibyście nowych dentystów ?. Oprócz tych 2 zebów mam jeszcze dwie ósemki do leczenia i jednego do kanałowego. Tylko żaden dentysta nie podejmie się leczenia kanałowego skoro ona już go raz leczyła kanałowo a teraz leczy od nowa. Teraz kazała czekać czy ząb dalej będzie bolał jak nie będzie bolał to wypełni kanały i koniec leczenia. A jak będzie bolał to nie wiem co zrobi. Teraz czytam na necie, ze kanały się zamyka jak dochodzi do perforacji w zebie i że takie zeby są do wydarcia. Boje się że tego zęba z dzisiaj będę musiała wyrwać i tego obok co każdy dentysta ma inną opinię na temat jego.
uniperfect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-03, 17:20   #2
natalia_t
Zakorzenienie

Dot.: Co robić ? Zmienić lekarzy.

Zmień lekarza tak, żeby za każdym razem trafiać do tego samego. Jeśli już jeden dentysta wszedł w kanał zęba, to inny nie wie co tam właściwie jest i albo musi robić wszystko od nowa, żeby zrobić do końca po swojemu, albo ryzykuje, że jak zrobi coś na czymś, co ktoś inny zrobił niezbyt dobrze i coś będzie nie tak, to pacjent będzie miał pretensje do niego. A i pacjent jest wtedy w pupie, bo jeden dentysta powie, że to nie on kończył, więc źle zrobił ten drugi, a ten drugi, że to było źle zaczęte przez tego pierwszego. Dlatego dla własnego komfortu lepiej iść do jednego dentysty i wiedzieć na pewno, kto jakby co zrobił coś nie tak.
natalia_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-06, 11:49   #3
uniperfect
Rozeznanie

Byłam wczoraj w klinice. Wydarłam zęba nr 8. Ząb martwy. nie reagował na zimno, dentysta mówi, że to była martwa ósemka, i bardzo trudno było by do niej dojść z narzędziami do leczenia kanałowego, a ząb bołał jak przy stanie zapalnym. 4 dentysta przyjmował mnie już w tej klinice. Ponadto miałam leczony ząb nr 7 kanałowo. Po wyleczeniu zęba zrobił się na drugi dzień stan zapalny. Nie wiem jaka była przyczyna tego stanu zapalnego. Pisałam wam już o tym. Pani doktor otworzyła zęba wyczyściła kanał jeden od nowa , We czwartek na kolejnej wizycie zamkneła kanał materiałem bodajże mt białe coś tam ale nie wiem czy dobrze dosłyszałam. Na razie kanału nie wypełniła . Chyba doszło do perforacji w zębie. Na wypełnienie mam za 1,5 tyg , bo pani doktor czeka czy dalej będzie bolał. przy okazji konsultowałam wczoraj zęba nr 7 z tym lekarzem co mi wydzierał . Pan doktor zrobił zdjęcie tego zęba nr 7. Pan doktor powiedział, że na zdjęciu nie ma już zmian okołowierzchołkowych ( dokładnie tak powiedział. nic innego nie pokojącego nie widział ) Ze ma mnie nie boleć. A ja się zwijam z bólu. . . Więc dlaczego ten ząb nie chce się wyleczyć co może być tego przyczyną. ? Ząb leczony pod mikroskopem. Powtórne leczenie kanałowe nie przynosi efektu. Ponadto mówie dentyscie wczoraj boli mnie ząb nr 6 7 i 5 a on mówi ze 6 u nas nie dawno leczona normalnie była a może pod ta 6 i 7 być stan zapalny ale przez to, że ząb ma plomby to tego nie widać. Powiedział, ja nie wiem, w kórym zębie ma pani stan zapalny. Jedna dentystka u nich mówi, że ząb nr 6 należało zrobić kanałowo a nie normalmie o dlatego boli., Ryczę z bólu zębów. 8 wydarłam 7 sie nie chce wyleczyć 6 i 5 boli nie chcą leczyć . Jak wyrwie te zęby górne po prawej stronie ale będzie wstyd chodzić bez zębów. Wczoraj po wydarciu ósemki zjadłam 2 ketonale 100 nimesil i dziś nimesil od nowa w ruch poszedł. Tak się nie da żyć. Dopiero za tydz we wtorek mam wizytę u nich na dalsze powtórne leczenie kanałowe. Nawet prace zaniedbuje przez te bóle.

Edytowane przez uniperfect
Czas edycji: 2019-01-06 o 11:52
Stary 2019-01-06, 11:54   #4
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez uniperfect Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w klinice. Wydarłam zęba nr 8. Ząb martwy. nie reagował na zimno, dentysta mówi, że to była martwa ósemka, i bardzo trudno było by do niej dojść z narzędziami do leczenia kanałowego, a ząb bołał jak przy stanie zapalnym. 4 dentysta przyjmował mnie już w tej klinice. Ponadto miałam leczony ząb nr 7 kanałowo. Po wyleczeniu zęba zrobił się na drugi dzień stan zapalny. Nie wiem jaka była przyczyna tego stanu zapalnego. Pisałam wam już o tym. Pani doktor otworzyła zęba wyczyściła kanał jeden od nowa , We czwartek na kolejnej wizycie zamkneła kanał materiałem bodajże mt białe coś tam ale nie wiem czy dobrze dosłyszałam. Na razie kanału nie wypełniła . Chyba doszło do perforacji w zębie. Na wypełnienie mam za 1,5 tyg , bo pani doktor czeka czy dalej będzie bolał. przy okazji konsultowałam wczoraj zęba nr 7 z tym lekarzem co mi wydzierał . Pan doktor zrobił zdjęcie tego zęba nr 7. Pan doktor powiedział, że na zdjęciu nie ma już zmian okołowierzchołkowych ( dokładnie tak powiedział. nic innego nie pokojącego nie widział ) Ze ma mnie nie boleć. A ja się zwijam z bólu. . . Więc dlaczego ten ząb nie chce się wyleczyć co może być tego przyczyną. ? Ząb leczony pod mikroskopem. Powtórne leczenie kanałowe nie przynosi efektu. Ponadto mówie dentyscie wczoraj boli mnie ząb nr 6 7 i 5 a on mówi ze 6 u nas nie dawno leczona normalnie była a może pod ta 6 i 7 być stan zapalny ale przez to, że ząb ma plomby to tego nie widać. Powiedział, ja nie wiem, w kórym zębie ma pani stan zapalny. Jedna dentystka u nich mówi, że ząb nr 6 należało zrobić kanałowo a nie normalmie o dlatego boli., Ryczę z bólu zębów. 8 wydarłam 7 sie nie chce wyleczyć 6 i 5 boli nie chcą leczyć . Jak wyrwie te zęby górne po prawej stronie ale będzie wstyd chodzić bez zębów. Wczoraj po wydarciu ósemki zjadłam 2 ketonale 100 nimesil i dziś nimesil od nowa w ruch poszedł. Tak się nie da żyć. Dopiero za tydz we wtorek mam wizytę u nich na dalsze powtórne leczenie kanałowe. Nawet prace zaniedbuje przez te bóle.
O ile się orientuję normalne jest, że 8 się wyrywa, nie ma po co leczyć tego zęba, jest do niczego niepotrzebny. Ja też miałam wyrywane, ból okropny, ale wszystko przeszło i teraz jest ok.
Ale w życiu bym się nie zgodziła na usuwanie innych. To skrajność.
Czytałaś opinię tej przychodni?
Ja bym na twoim miejscu poszła po konsultacje zupełnie gdzie indziej, bo to wszystko dobrze nie wygląda.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-06, 12:03   #5
uniperfect
Rozeznanie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;86332165]O ile się orientuję normalne jest, że 8 się wyrywa, nie ma po co leczyć tego zęba, jest do niczego niepotrzebny. Ja też miałam wyrywane, ból okropny, ale wszystko przeszło i teraz jest ok.
Ale w życiu bym się nie zgodziła na usuwanie innych. To skrajność.
Czytałaś opinię tej przychodni?
Ja bym na twoim miejscu poszła po konsultacje zupełnie gdzie indziej, bo to wszystko dobrze nie wygląda.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Znajoma mnie namówiła na nich, jeźdzę 70 km do nich . U mnie w mieście nie było terminów, Mogłam jechać 3o km do miasta obok mojego. Za każdym razem przyjmuje mnie inny lekarz. Nie mam 1 lekarza każdy tam każdego kryje. 7 miała krzywe kanały ząb trudny do wyleczenia więc niech robią resekcje wierzchołka zronią hemiskecje i odbudują na koronce. Ale niestety dentystka tego nie robi a z chirurgami się nie skonsultuje, Ząb ma jeszcze 1 kanał niewypełniony ale ona go nie wypełni dopóki zab bolał bedzie.
Stary 2019-01-06, 12:12   #6
Fleur_D
Zakorzenienie

Odpuść sobie tę klinikę i poszukaj gabinetu gdzieś bliżej domu. Często zdarza się, że takie kliniki, to nie żadne kliniki, tylko zbieraniny stomatologów, którzy nie poradzili sobie w prowadzeniu praktyki pod własnym nazwiskiem. Jest tam duża rotacja lekarzy, pacjenci trafiają własnie tak jak ty czyli do kilku lekarzy po kolei. Sprawdź w internecie opinie o lekarzach z twojej okolicy, wybierz takiego, który przyjmuje regularnie i pod swoim nazwiskiem, ewentualnie z 1-2 kolegami po fachu. Zostając w tamtym miejscu stracisz jeszcze więcej czasu i pieniędzy.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-06, 12:23   #7
Devon_rose
Zakorzenienie

Koszmar a nie klinika.
Możliwe, że zatrucie nerwu się nie powiodło. Ja miałam 3 razy zatruwany a na 4 wizycie usunięty.
A przed 1 wizytą z tą 7 to mnie wszystkie zęby bolały.

A Tobie radzę szukac na miejscu dentysty, który z miejsca przyjmuje z bólem. Może masz pogotowie dentystyczne w okolicy?

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !

Edytowane przez Devon_rose
Czas edycji: 2019-01-06 o 12:27
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-06, 13:18   #8
uniperfect
Rozeznanie

sztuczną szczekę zakładają za darmo jak się nie ma wszystkich zębów a jak nie będę miała zębów od 4 do 7 to sztuczna szczęka odpada . Proteza jakakolwiek odpada bo nie ma zębów sąsiadujących by stała proteze nie wyjmowaną mieć na implanty mnie nie stać. Mam nr 4 do ponownego leczenia kanałowego ktoś kiedyś leczył państwo tego zeba nie wypełnił kanałów ale nie ma ząb stanów zapalnych są nie do końca wypełnione kanały ale tego zeba im nie powierzę pójdę gdzie indziej z tym zębem. Ja tylko pragnę by uratowali mi ten ząb nr 7 jak najszybciej wizyte niestety mam dopiero za 1,5 tyg .Oby nie wydarli . Niech ratuja a potem z innymi zębami się gdzie indziej przepisuje wszędzie jest taniej niż u nich.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Odpuść sobie tę klinikę i poszukaj gabinetu gdzieś bliżej domu. Często zdarza się, że takie kliniki, to nie żadne kliniki, tylko zbieraniny stomatologów, którzy nie poradzili sobie w prowadzeniu praktyki pod własnym nazwiskiem. Jest tam duża rotacja lekarzy, pacjenci trafiają własnie tak jak ty czyli do kilku lekarzy po kolei. Sprawdź w internecie opinie o lekarzach z twojej okolicy, wybierz takiego, który przyjmuje regularnie i pod swoim nazwiskiem, ewentualnie z 1-2 kolegami po fachu. Zostając w tamtym miejscu stracisz jeszcze więcej czasu i pieniędzy.
Dawno bym to zrobiła jakby nie ta 7 którą za darmo poprawia. Robi dentystka powtórne leczenie Zdarla plombę i od nowa czyściła kanały zamykała materiałem mta czytałam mta oznacza to, że przy 1 leczeniu lub przy drugim czyszczeniu mogła dentystka przebić ścinay zęba. Ząb miał krzywe kanały , ponoć dodatkowy kanał może sobie niue umiałą z nim poradzić. Ja już z tym zębem byłam u mnie w mieście dentysta zajrzał do zęba zrobił zdjęcie i mi mówi ząb ma dodatkowy kanał cięzki ząb ale ja nie mam czasu robić pani tego zeba dał tyko antybiotyk. Przyjdż pani za 2 miesiące dał mi do rozumienia szukaj se innego dentysty. Ząb bolał okropnie to pojechałam głupia do kliniki. Ta robiła pod mikroskopem to chyba dodatkowy kanał widziała Jakbym wedziała o dentystach w mieście obok 30 km to bym tam pojechała wtedy nie wiedziała o dwóćh gabinetach dentystycznyych tam. O jednym dowiedziałam się w piątek. Inni tel nie odbierali. Teraz dowiedziałam się że jest jeszcze jeden dentysta u mnie w miescie . Inni dobry dentysta u mnie w mieście ma termin za rok inny na koniec lutego. Szkoda mi tej 8 ale jak była martwa choć zmian wokół wierzchołka nie miała to czemu martwa była

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Koszmar a nie klinika.
Możliwe, że zatrucie nerwu się nie powiodło. Ja miałam 3 razy zatruwany a na 4 wizycie usunięty.
A przed 1 wizytą z tą 7 to mnie wszystkie zęby bolały.

A Tobie radzę szukac na miejscu dentysty, który z miejsca przyjmuje z bólem. Może masz pogotowie dentystyczne w okolicy?
z tego co wiem, to nerwu się nie usuwa, Ta moja siódemka jest martwa więc czemu boli . Nie miałam zatrucua tylko wkładane lekarstwa przeróżne przeciwzapalne do zęba.
Stary 2019-01-06, 15:51   #9
Devon_rose
Zakorzenienie

Martwe zęby nie bolą. Mam jednego. Dentystka zdziwiła się że gmeranie w kanale mnie nie boli.
Bolą zapalenia okołowierzchołkowe.
Ja tego zęba bym wyrwała jak są krzywe kanały bo to będzie się paprać.

A czemu nie poszlaś na nfz? Może trafilabyś na dobrego dentystę a nie takich "specjalistów" gdzie wizyta to inny lekarz.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Mam zęba do resekcji korzenia. 6 lekarst przeciezapalnych nic nie dało. Ząb trochę boli. Właśnie miałam wypełniony kanał a za kilka dni czeka mnie resekcja.
A potworny ból to byl tylko przy tej mojej 7. Nawet ketonal nie działał.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-06, 19:06   #10
uniperfect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Devon_rose Pokaż wiadomość
Martwe zęby nie bolą. Mam jednego. Dentystka zdziwiła się że gmeranie w kanale mnie nie boli.
Bolą zapalenia okołowierzchołkowe.
Ja tego zęba bym wyrwała jak są krzywe kanały bo to będzie się paprać.

A czemu nie poszlaś na nfz? Może trafilabyś na dobrego dentystę a nie takich "specjalistów" gdzie wizyta to inny lekarz.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Mam zęba do resekcji korzenia. 6 lekarst przeciezapalnych nic nie dało. Ząb trochę boli. Właśnie miałam wypełniony kanał a za kilka dni czeka mnie resekcja.
A potworny ból to byl tylko przy tej mojej 7. Nawet ketonal nie działał.
Sobotni dentysta mówił , ze już zmian okołowierzchołkowych nie mam i że nie powinien boleć. Może dentystka pod mikroskopem nie widziała wszystkich kanałów. Ale pod mikroskopem czwarty kanał widać chyba, Ja już miałam plombę i plombę ściągała zakładała na 1 kanał lekarstwo zamykała kanał materiałem mta czyli chyba perforacja była . Jeszcze kanału nie wypełniła. Ja mam zapalenie dziąseł innemu dentyście wmawiałam, że inny ząb mnie okropnie boli dentysta oczyścił dziąsło wokół zęba i odpukać 2 tyg zab mnie nie boli, Przy stukaniu lekko tylko boli. . Może też być tak, że mam zapalenie okostnej wokół tego zęba. Dziś bolały mnie tak okropnie dziąsła od środka, ze umierałam z bólu. Dlatego nie wydrę dopóki nie dowiem się co mi jest. Może mi się paradontoza robi jak mam takie okropne bóle dziąseł Na implanta mnie nie stać
Stary 2019-01-06, 21:11   #11
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2023-12-18 o 22:37
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-06, 22:16   #12
andra
Wtajemniczenie

Zgadzam się, ale może być do nich długie czekanie.
Na pewno nie chodzić i nie płacić już tam więcej. Poszukać kogoś bliżej kto się zgodzi robić po innych. To dla niego będzie trudnej a dla ciebie pewnie kosztowne.

Ja byłam w takiej pożal się boże klinice. Zapłaciłam za plombę z 3 stron a ☠☠☠☠a zrobiła zęba tylko z jednej... Ale nie wróciłam tam bo po co, to jak z fryzjerem co krzywo obciął

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
andra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-07, 15:52   #13
Kirenne
Zadomowienie

Skoro coś zrobili źle za pierwszym razem to czy pytałaś o możliwość jakiejś reklamacji? Żeby nie dopłacać do tego interesu ?

Daj znać co zdecydujesz, bo też wolałabym tak jak dziewczyny piszą iść do kogoś innego.
Stary 2019-01-07, 19:01   #14
uniperfect
Rozeznanie

Nie nie płacę za powtórną kanałówkę. Zapłaciłam tylko za wydarcie ósemki. W ten czwartek jadę na usuwanie kamienia bo mnie bolą okropnie dziąsła. A w następny wtorek na dalszą poprawkę. Jak się ten ząb uda wyleczyć to ponoć do jednego dentysty u mnie w mieście, gdzie chodzi moja kuzynka czeka się na 2 -3 tyg. Więc z zębem do poprawki po dentyscie państwowym pójdę do niej kanałówka powtórna u niego od 350-950 zl ząb dwukanałowy to powinien być tani i na leczenie ostatniej jaka pozostała mi w jamie ustnej też pójdę do niego. Przy okazji niech skontroluje czy inne zęby , które mnie pobolewały a dentyści się uwzięli że w zębach tych mam duże plomby i przez to oni nic złego nie widzą,. Byle zab poprawiany przestał boleć nie chce go wydzierać Pytanie czemu zamykała kanał mta po założonej plomnie, czytałam, że mta to perforacja skąd się perforacja wzięła. ?
Stary 2019-01-07, 20:27   #15
Kirenne
Zadomowienie

Cytat:
Nie nie płacę za powtórną kanałówkę. Zapłaciłam tylko za wydarcie ósemki. W ten czwartek jadę na usuwanie kamienia bo mnie bolą okropnie dziąsła. A w następny wtorek na dalszą poprawkę. Jak się ten ząb uda wyleczyć to ponoć do jednego dentysty u mnie w mieście, gdzie chodzi moja kuzynka czeka się na 2 -3 tyg. Więc z zębem do poprawki po dentyscie państwowym pójdę do niej kanałówka powtórna u niego od 350-950 zl ząb dwukanałowy to powinien być tani i na leczenie ostatniej jaka pozostała mi w jamie ustnej też pójdę do niego. Przy okazji niech skontroluje czy inne zęby , które mnie pobolewały a dentyści się uwzięli że w zębach tych mam duże plomby i przez to oni nic złego nie widzą,. Byle zab poprawiany przestał boleć nie chce go wydzierać Pytanie czemu zamykała kanał mta po założonej plomnie, czytałam, że mta to perforacja skąd się perforacja wzięła. ?
A co to za polecany dentysta? Okazało się, że moja pani stomatolog jest na razie poza zasięgiem, więc kogo polecasz?
Stary 2019-01-09, 19:14   #16
uniperfect
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kirenne Pokaż wiadomość
A co to za polecany dentysta? Okazało się, że moja pani stomatolog jest na razie poza zasięgiem, więc kogo polecasz?
Ja mieszkam 70 km od Rzeszowa jeśli dojeżdżałabyś tyle to mogę ci na priv nazwisko lekarza napisać . Mnie męczą dojazdy już. Jest jeden dentysta w mieście obok mojego ale w google się nie wyświetlał jak szukałam dentystów , gdy miałam stan zapalny w zebie. Dowiedziałam się o nim przez przypadek . Jak mnie bolała w robocie ósemka to znajoma mi mówi jedź do miasta obok do takiego dentysty bo weekend i co zrobisz . zadzwoniłam do tego dentysty ale go nie było. Więc podzwoniłam po innych dentystach w tym miescie i jedna pięlęgniarka mi mówi u nas pan doktor pani nie przyjmnie dziś proszę zadzwonić na parkową tam jest taki i taki dentysta . I tak się dowiedziałam o istnieniu dentysty. Kolega mojego byłego dentysty kiedyś u niego pracował , więc raczej musi być dobry. W końcu tą ósemką wydarłam w klinice. Jutro mam na kamień i mnie strach oblewa zawsze bolą mnie okropnie zęby po kamieniu . Tak około tyg dwóch bolą i siedzę na tabketkach wtedy, Zawsze miałam ręcznie kamień wietłem usuwany. Teraz mam mieć ultradźwiękiem ciekawe czy znów będę umierać z bólu. Co mnie podkusiło by tak daleko na leczenie zebów jeździć. U tych dwóch dentystów na kanałówce bym ze 200 zł mniej płaciła. Coś czuje. że 7 nie do uratowania. a 5 i 6 leczyć mi nie chcą. 6 źle poleczyli 5 boli przy nagryzaniu . Oby ta 7 się uspokoiła i wtedy szukam innegpo dentysty. W Rzeszowie ponoć Paliga jest dobry mówiła mi znajoma. Paliga to chyba małżeństwo oboje są dentystami,

Edytowane przez uniperfect
Czas edycji: 2019-01-09 o 19:19
Stary 2019-01-09, 23:39   #17
Ondiine
Wtajemniczenie

O matko, nigdy bym się nie zgodziła, żeby mnie ciągle przyjmował inny lekarz Trzeba było się spróbować zapisać na bardziej odległy termin, ale od razu na kilka wizyt.
A poprawki powinni Ci robić w cenie.
A co do bólu po leczeniu, zawsze radzę chwilę odczekać, bo ja miałam zawsze tak, że po borowaniu 2/3 dni mnie bolały te zęby przez taką zwykłą ingerencję, a później jak ręką odjął.

Kiedyś miałam też problem ze skruszonym zębem, skruszyło mi się szkliwo, oczyścił (wtedy przypadkowy dentysta, bo moja dentystka była w ciąży), założył plombę i bolało, więc znów poszłam, poprawka i znów boli i tak byłam chyba trzy razy na poprawce, aż powiedział, że następnym razem zrobi mi kanałówkę, uciekłam i bolało, ale stwierdziłam, że do niego nie wrócę, bo nie dam sobie zrobić kanałówki na zdrowym zębie i całe szczęście, bo mnie po 2/3 dniach też przestał boleć Możesz mieć podobnie, może boleć przez ingerencję.
Stary 2019-01-10, 00:46   #18
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

A te zeby bola cie nieprzerwanie czy np. po jedzeniu, piciu?
Mialam tak kiedys, zab leczony kanalowo, potem plomba, mnie nagle zaczelo bolec. Mialam wrazenie, ze bola mnie 3 zeby naraz, a to okazalo sie, ze przy pracy przy zebie odslonila sie szyjka i bol tak pulsowal.
Ale to mozna bardzo latwo sprawdzic (dentysta ma taka rurke ktora moze powietrze takie sprzezone wypuscic cienkim strumieniem i jak to pusci prosto na szyjke, to wtedy mocno boli).
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-10, 18:40   #19
uniperfect
Rozeznanie

Byłam dziś w klinice. Jedna dentystka usuwała mi kamień . Robią ultradźwiękiem i faktycznie nie bolało . Bolała cena 250 zł. Potem z tej wizyty poszłam do drugiej dentystki na poprawkę tego zęba, Uznała że ząb mnie boli przy najdłuższym kanałe wypełniła kanał założyła plombę i kazała obserwować zęba czy będzie bolał. Wg niej może mnie znów boleć bo ząb miał ostry stan zapalny. Mówię dentystce pani doktor boli ząb albo 6 co mi inny dentysta od was leczył albo obok 5 nie wiem który. Postukała i mówi oba tak samo bolą. Ale ma Pani inne terminy do innych dentystów to niech oni się nimi zajmią, Ona nie wie czemu one bolą Ząb 6 miał dużą próchnicą zamiast zrobić kanałówkę wyleczył normalnie dentysta. I dlatego boli. Dałam na 1 zęba 270 zł drugi ze zdjęciem 330 zł trzeci 1300 zł z pantonogramem i kamień 250 zł i wydarcie ósemki 200 zł . 2400 zł już wydałam. Z pantonogramu wynika, że mam ząb nr 4 do leczenia jeszcze kanałowo i ósemka normalnie. Ale mnie boli jeszcze górna 6 i 5 i chyba dolna 5. Nie wiadomo co z 7 będzie. Nie mam kasy już na leczenie. Nie wiem co w następny piątek szefowa powie ma mi dać umowę ale nie wiem na ile 4 wycenili mi na 1400 zł Dentystka mówi mi żebym z 4 przyjechała w następny tydz ale ja nie dam tyle za zęba. Mówi mi powie mi pani wtedy czy ząb 7 boli . A ja naprawdę nie wiem który boli czy 7 czy 6 czy 5 bo wszystkie są obok siebie. Dzwoniłam do dentysty u mnie w mieście najbliższy termin na 29 stycznia dopiero. Zapłaciłam 300 zł za 6 zdjecie innego zeba było robione i od nowa mam płacić gdzie indziej za nią. Do 29 stycznia szmat drogi. Dentystka nie ma pojęcia czemu 7 boli. Obym umowę na długo dostała. Muszę 8 i 4 wyleczyć plus spr co z 5 dolną i 5i 6 górną . Jak wszystkie do leczenia będą skąd ja kasę weznę. Módlmy się aby ta 7 się uspokoiła. Za zwykłe przeleczenia zeba zapłaciłam 270 zł a drugiego 300 zł. Dawniej płaciłam 130 zł lub 200-300 zł ale gdy lekarstwo było zakładane. Mój były dentysta zakładał mi lekarstwo na 3 miesiące aż i potem leczył. U niego wyleczyła chyba z 7 zębów w tym jeden miał hemisekcje i starczyło mi 3000 zł na to. A tu trza być milionerem.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Jeszcze musiał ząb dolny się popsuć. Muszę mieć tańszego dentyste. Dzwoniłąm do miasta obok termin na 24 stycznia ale to też klinika jakaś jest. Do klinki nie chce już iść. W tym tyg zażywałam ketonal . Nie dam 1000 zł za zęba nr 4 plus 300 zł plomba plus zdjecie, nie ma mkasy. A jak 6 będzie do kanałówki , bo ten co leczył mówił, ze może trzeba będzie jednak kanałówkę robić jak zwykłe leczenie nie pomoże to kanałówka zostaje. 5 górna i 5 dolna mają już plomby i dentysci mówią że jak jest plomba to nie widać próchnicy. Oby do kanałówek nie były te zęby .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-10, 18:41   #20
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2019-01-10, 18:58   #21
uniperfect
Rozeznanie

Państwowo to bym rok czasu czekała. Prywatnie rok czasu są terminy u mnie w mieście na leczenie. ja nie wiedziałam, że mam 8 do wydarcia. Dostałam okropnych bóli zęba w piątek myślałam, ze to ta 7 a nie 8. Inny dentysta mówił, ze 8 do leczenie jest. Jechałam do klinki licząc że inny dentysta 7 do kończy a on mówi, ze najbardziej boli 8 że martwa itd Ja nie jechałam jej wydzierać myśłałam, że ząb do normalnego leczenia jest. Ja nigdy nie wiem, który ząb boli.
patrzyłam na cennik w innych gabinetach 300 zł za kanał 200 zł za plombę. Nic taniej U waż też tak drogo ?
Stary 2019-01-10, 19:02   #22
Konto usunięte

Powiedz mi, dlaczego grzebiesz w tylu zebach naraz? Skoncentruj sie na kawalkuszczeki, tym od ktorego zaczelas, a reszte narazie zostaw. I przede wszystkim zwolnij, bo tak szybko pedzisz z tymi zebami do przodu, ze chyba juz sama nie nadazasz. Zrob termin na jednego zeba z tych zaczetych na poczatku i to u tej dentystki, co tego zeba robila, a nie u jakiejs innej.
Ja tez juz od ponad roku lecze zeby (glownie po tym jak mi spartaczyla 4 zeby jedna dentystka i wstawila tam plomby, ktore nie nadaja sie do trzymania w zebach i powoduja rozwoj prochnicy) i nadal mam jeszcze dwie rzeczy, ktore musze zrobic (ale ktore na chwile obecna nie bola, wiec czekam, bo nie mam x tysiecy oszczednosci na zrobienie wszystkich mozliwych zebow). Robi sie jeden zab naraz, bo wtedy mozna reagowac. Ja tak np. mialam robiona duza plombe w jednej 7, poszlam do domu zadowolona z plomba, ktora kosztowala mnie prawie 800 zlotych, a na drugi dzien zaczelo bolec. Bum, jednak kanalowe. No dobrze, bylam zla, bo mi sie wydawalo, ze dentysta powinien to w jakis sposob przewidziec, ze bedzie potrzebne kanalowe (do dzis nie wiem, jak to dokladnie jest), ale przynajmniej wiedzialam na 100%, ze to ta 7 mnie boli, a nie 6 czy 5. Poszlam na leczenie kanalowe (i nie pod mikroskopem ale tradycyjnie, z tymi igielkami), bylam kilka razy i dopiero jak ta cala procedura sie zakonczyla, to zajelam sie innym zebem. Ale ja sobie robilam termin raz na dwa, trzy tygodnie, bo kto ma czas i pieniadze siedziec wiecznie u dentysty? + nie wiem jak ty, ja po znieczuleniu czuje sie do niczego.
I po co sciagac kamien jakas super hiper metoda? Ja jestem bardzo wrazliwa na bol osoba, ale sciaganie kamienia naprawde mozna wytrzymac, dopoki nie robi tego ktos meganiedelikatny.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

I czy to nie jest tak, ze z bolem na NFZ musza przyjac?
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-10, 19:06   #23
uniperfect
Rozeznanie

W piątek w pracy dzwoniłam do wszystkich dentystów blisko mnie i do miasta obok i nikt mnie z okropnym bólem nie przyjął. U mnie w mieście za 100 zł ósemkę by wydarli. Ryczałam z bólu w pracy. Jescze jeden zab mnie bolał ale przestał na szczęście. Pytałam się tej od kamienia czym leczy się stan zapalny dziąsęł nie umiała mi na to pytanie odpowiedzieć

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-10, 19:08   #24
Konto usunięte

Cytat:
W piątek w pracy dzwoniłam do wszystkich dentystów blisko mnie i do miasta obok i nikt mnie z okropnym bólem nie przyjął. U mnie w mieście za 100 zł ósemkę by wydarli. Ryczałam z bólu w pracy. Jescze jeden zab mnie bolał ale przestał na szczęście. Pytałam się tej od kamienia czym leczy się stan zapalny dziąsęł nie umiała mi na to pytanie odpowiedzieć
Ja ci powiem. Nie wiem, czy to pomoze na zaawansowany stan zapalny dziasel, ale na poczatek na pewno pomoze i troche ulzy. Kup sobie plyn Eludril do plukania, poza tym delikatna paste do zebow sensitive np. sensodyne. Poza tym pij szalwie/plucz nia jame ustna. Poza tym mozna dostac od dentysty rozne mascie, ktore naklada sie miejscowo na te dziasla, ktore bola. To naprawde pomaga.
Stary 2019-01-10, 19:13   #25
uniperfect
Rozeznanie

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8635167 7]Powiedz mi, dlaczego grzebiesz w tylu zebach naraz? Skoncentruj sie na kawalkuszczeki, tym od ktorego zaczelas, a reszte narazie zostaw. I przede wszystkim zwolnij, bo tak szybko pedzisz z tymi zebami do przodu, ze chyba juz sama nie nadazasz. Zrob termin na jednego zeba z tych zaczetych na poczatku i to u tej dentystki, co tego zeba robila, a nie u jakiejs innej.
Ja tez juz od ponad roku lecze zeby (glownie po tym jak mi spartaczyla 4 zeby jedna dentystka i wstawila tam plomby, ktore nie nadaja sie do trzymania w zebach i powoduja rozwoj prochnicy) i nadal mam jeszcze dwie rzeczy, ktore musze zrobic (ale ktore na chwile obecna nie bola, wiec czekam, bo nie mam x tysiecy oszczednosci na zrobienie wszystkich mozliwych zebow). Robi sie jeden zab naraz, bo wtedy mozna reagowac. Ja tak np. mialam robiona duza plombe w jednej 7, poszlam do domu zadowolona z plomba, ktora kosztowala mnie prawie 800 zlotych, a na drugi dzien zaczelo bolec. Bum, jednak kanalowe. No dobrze, bylam zla, bo mi sie wydawalo, ze dentysta powinien to w jakis sposob przewidziec, ze bedzie potrzebne kanalowe (do dzis nie wiem, jak to dokladnie jest), ale przynajmniej wiedzialam na 100%, ze to ta 7 mnie boli, a nie 6 czy 5. Poszlam na leczenie kanalowe (i nie pod mikroskopem ale tradycyjnie, z tymi igielkami), bylam kilka razy i dopiero jak ta cala procedura sie zakonczyla, to zajelam sie innym zebem. Ale ja sobie robilam termin raz na dwa, trzy tygodnie, bo kto ma czas i pieniadze siedziec wiecznie u dentysty? + nie wiem jak ty, ja po znieczuleniu czuje sie do niczego.
I po co sciagac kamien jakas super hiper metoda? Ja jestem bardzo wrazliwa na bol osoba, ale sciaganie kamienia naprawde mozna wytrzymac, dopoki nie robi tego ktos meganiedelikatny.

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

I czy to nie jest tak, ze z bolem na NFZ musza przyjac?[/QUOTE]
Żadnego zęba nie mam już zaczętego. Dlatego się zastanawiam czy zostać tutaj czy iść gdzie indziej. Tu mam wizytę na wtorek 1000 zł leczenie plus plomba , patrzę gdzie indziej 300 zł za jeden kanał ząb ma dwa kanały byłoby za 600 plus plomba a nie 1000 zł plus plomba. Mam szybkie terminy bo mnie zęby bolą. Nie mogę codziennie łykać ketonala 100 albo pić nimesilu . Przydał by mi się tani dentysta z szybkimi terminami. Raz mi dentysta powiedział nie leczona próchnica od razu powoduje , że w przyszłości ząb trzeba kanałowo robić.
Stary 2019-01-10, 19:39   #26
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Stary 2019-01-10, 20:12   #27
uniperfect
Rozeznanie

W moim województwie na ma dentystyki. Wszyscy ode mnie studiowali albo w Katowicach albo w Lublinie albo w Krakowie. Z tego co mi mówiono to nic skomplikowanego nie mam juz. Więc gdzie indziej bym coś kasy zaoszczędziła. Tak naprawdę boje się powierzyć w następnym tyg tej dentysce od 7 innego zeba. Ona chce mi nr 4 kanałowo leczyć ząb nie boli to jakaś poprawka po dentyście państwowej . A jak będzie leczyć tak jak tą 7 leczyła. Ja bym chciała aby dentysta któryś mi powiedział w końcu czy ząb nr 5 i 6 góry faktycznie są do leczenia czy ząb dolny do leczenia bo każdy z klinki robi zdjęcia stuka puka i nikt z nich nie wie czy tę zeby są do leczenia. Są plomby kiedyś były normalnie leczone i teraz zwalają winę na plomby, że przez nie nic nie widać, Ta z dziś wysyła mnie z tymi zębami do innych dentystów, by oni podjęli decyzje. U poprzedniego dentysty szłam co tydz na leczenie ząb jak wyleczył to od razu przestawał boleć brał 300-600 zł za kanałówkę i wiedział , które zęby ma leczyć. raz miałam podobny problem wszyscy mi wmawiali że mam jednego zęba zdrowego poszłam do niego mówię mu że zęby bolą i że ten jeden też boli. A on od razu rozwiercił tego zęba dał lekarstwo na 3 miesiące i potem bez kanałowego wyleczył go normalnie . 2 dentystów mi wmawiało wtedy, ze zab zdrowy a on jeden wyleczył mnie z bólu tego zeba. Anioł nie dentysta Wraca dopiero w maju niestety do maja daleko
Stary 2019-01-10, 20:29   #28
Konto usunięte

Nie lecz teraz czworki skoro nie boli. Wylecz najpierw te zeby, ktore bola.
Stary 2019-01-10, 21:25   #29
uniperfect
Rozeznanie

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8635215 7]Nie lecz teraz czworki skoro nie boli. Wylecz najpierw te zeby, ktore bola.[/QUOTE]

Chętnie bym to zrobiła ale ta dentystka co ma mnie teraz przyjąć nie chce innego zęba leczyć po za tą czwórką . Z innymi zebami odsyła mnie do innych dentystów w tej klinice . Ona po prostu nie wie, który ząb oprócz tej czwórki jest do leczenia Na pantonogramie nic nie widać a ona tylko kieruje się panatonogramem. Najlepszy był środkowy dentysta jak mu powiedziałam, że 1 ząb boli to sto razy stukał w zeba oglądał zdjecie, az mówi ta czarna kropka na zdjeciu mi się nie podoba rozwiercił zeba i okazało się że była mała próchnica obok dziąsła. Nie wiedział też , który na stówę mnie boli ale szukał do upartego aż znalazł który tą ząb. Brawa dla niego

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

dziś liczyłam, że mi da znieczulenie komputerowe bo jej mówiłam, że bola mnie dziąsła to dała mi zwykłe wbija w dziąsło strzykawkę,
Stary 2019-01-10, 22:42   #30
Konto usunięte

Cytat:
Chętnie bym to zrobiła ale ta dentystka co ma mnie teraz przyjąć nie chce innego zęba leczyć po za tą czwórką . Z innymi zebami odsyła mnie do innych dentystów w tej klinice . Ona po prostu nie wie, który ząb oprócz tej czwórki jest do leczenia Na pantonogramie nic nie widać a ona tylko kieruje się panatonogramem. Najlepszy był środkowy dentysta jak mu powiedziałam, że 1 ząb boli to sto razy stukał w zeba oglądał zdjecie, az mówi ta czarna kropka na zdjeciu mi się nie podoba rozwiercił zeba i okazało się że była mała próchnica obok dziąsła. Nie wiedział też , który na stówę mnie boli ale szukał do upartego aż znalazł który tą ząb. Brawa dla niego

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

dziś liczyłam, że mi da znieczulenie komputerowe bo jej mówiłam, że bola mnie dziąsła to dała mi zwykłe wbija w dziąsło strzykawkę,
Skoro nie chce ci robic innego zeba, to odpusc sobie te wizyte. Poczekaj az dostaniesz sie do lekarza, ktory ci zrobi te zeby, ktore trzeba robic. Nie zaczynaj nowych. To tylko jeszcze bardziej poglebi wrazenie, ze wszystko cie boli.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości