|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Cukrzyca ciążowa
Proszę o pomoc bo wariuje.
Miałam robiona krzywą cukrowa i pomiar po godzinie i po dwóch był dobry. Tylko pomiar na czczo miałam 96 a dopuszczalne jest 91. Mój gin wysyłał mnie od razu do szpitala ale mój facet z racji tego ze wie jak działają na mnie szpitale załatwił ze pójdę do poradni. Jednak jeżeli dalej będzie coś nie tak będę musiała iść do szpitala. Jestem w 30tc. U mnie w rodzinie występowała cukrzyca tzn na tej zasadzie ze mamy lekko podwyższoną ale nic się z tym nie dzieje (nawet u starszych osob). Ciśnienie i reszta w porządku do tej pory tylko teraz ten cukier. Z racji tego ze od małego blakalam się po szpitalach na sama myśl o nim robi mi się nie dobrze, wariuje. Jak tam jestem potrafie ciągle płakać, jestem cały czas zdolowana, a ciśnienie wtedy skacze mi jak nie wiem, dochodzi nerwica żołądka... boję się szpitali, odbija mi tam. Do tej pory było wszystko w normie obawiam się ze pójście do szpitala może pogorszyc wszystko(zaczną się skoki ciśnienia, wymiarowanie, osłabienie oranizmu itd). Jak się pozbierać. Wiem ze teraz nie chodzi o mnie więc jak będę musiała to pójdę ale wiem też ze to jak działa na mnie szpital może zaszkodzić małemu, a raczej to jak panicznie się boję szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cukrzyca ciążowa
Cytat:
Witaj, lekarzem nie jestem ale już trzeci raz mam cukrzycę ciążową. Przy podwyższonym poziomie cukru na czczo pewnie dostaniesz insulinę na noc. Ale u mnie w mieście, nie jest to powód do hospitalizacji- po prostu w szpitalach ginekologicznych są poradnie cukrzycowe i się tam chodzi normalnie na wizytę do lekarza. Jeśli jest u Ciebie taka poradnia to dzwoń i się zapisuj. Przy cukrzycy ciążowej z insuliną szybciej trzeba robić ktg, niż w normalnej, zdrowej ciąży ale nie pamiętam od którego tygodnia. Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzięki za szybką odpowiedź. Trochę mnie uspokoilas
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Miałam cukrzycę ciążową i sporo znajomych miało - nawet był taki wątek na wizażu słodkie mamy, może jeszcze nawet istnieje.
Przy kontrolowanej cukrzycy żadna z ww osób ani ja nie leżałyśmy z tego powodu w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Idz do lekarza diabetologa. Wprowadz juz teraz diete z niskim indeksem glikemicznym. Mam cukrzyce ciazowa i nie mam potrzeby isc do szpitala z tego powodu.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Dzięki zaraz poszukam wątku, właśnie szukałam zanim założyłam ten ale nic nie znalazłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- No właśnie mój załatwił że narazie pójdę do diabetologa ale trochę mnie nastraszyl tym ze może i tak pójdę do szpitala :/ eh a ja na prawdę to tragicznie przechodzę... jak bym mogła to nawet w domu bym rodziła :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Nie wiem czy coś mam z tel czy wątku już nie ma. Poszukam wieczorem na komputerze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tu jest 2 cz wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=802192
jest on trochę opustoszały ale możesz sobie poczytać przepisy i porady innych chorych na cukrzycę ciążową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() |
#9 |
.
|
U mnie krzywa wyszla dużo gorzej i jakoś nikt nie proponował nawet szpitala. Nie nakręcaj się niepotrzebnie.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja na początku jak zobaczyłam wyniki myślałam że wszystko ok. A nawet jak szłam na badania miałam świadomość że jak wyjdzie nie tak to po prostu dieta. Zbil mnie z tropu tym szpitalem. Ale jak mówicie że to nie jest konieczne z reguły to jest mi o wiele lepiej.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Cukrzyca czy nie
Hej dziewczynki. Mam do was pytanie. Jestem w 30tyg ciazy. Czy któraś z was miała wprowadzona dietę cukrzycowa mimo tego że nie miała cukrzycy? Nie wiem czy to normalne?
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Mam do was pytanie. Czy któraś z was miała wprowadzona dietę mimo tego że nie miała cukrzycy? Nie wiem czy to normalne? Mierzylam teraz kilka dni cukier i mieszcze się w normie dla ciężarnej a mimo to kazano mi stosować dietę dla cukrzyków.
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
.
|
Dziecku ani tobie to nie zaszkodzi, wiec w czym problem?
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
W tym ze mam już dietę potrzebną żeby nie zaszkodzić ani sobie ani dziecku i ona koliduje z tą dieta cukrzyka.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.