|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() smażony ryż- pyszne i szybko:)
przepis na tą prostą potrawę podpatrzyłam u mojego wietnamsko- amerykańskiego znajomego, który specjalizował sie głównie w dziwnie pachnących zupach rybnych (nie ryzykowałam konsumpcji), ale też umiał świetnie przyrządzać ryż
![]() potrawka jest banalnie prosta i naprawde smaczna: potrzebny jest: ryż kawałki piersi kurczaka groszek cebula marchew jajka sos sojowy czosnek gotujemy ryż na sypko, smażymy kawałki kurczaka z wyciśniętymi ząbkami czosnku, potem na tym samym oleju smażymy cebule w krążkach i marchewkę pokrojoną w słupki, aż będą miękkie. dorzucamy ryż, kurczaka, groszek, dodajemy dużo sosu sojowego, smażymy wszystko razem parę minut. na osobnej patelni smażymy zwyczajną jajecznicę i na koniec dodajemy do ryżu. proporcje są właściwie dowolne i zależą od upodobań uczestników obiadu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: smażony ryż- pyszne i szybko:)
moze byc ciekawe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
heh robilam kiedys cos podobnegi tylko ze w wersji wegetarianskiej i okrojonej - z cebulka, cukinia, pomidorami i tona przypraw. a jajek nie smazylam osobno tylko wbijalam w ryz i mieszalam. pychotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
zaintrygowało mnie dodanie tej jajecznicy, więc będe musiała spróbować
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
nioe do konca to co lubie, ale zle tez nie bylo...z uwagi na to, ze ryz juz mialam gotowy( do salatki:P ) to wyszlo wszystko bardzo szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.