Jak zagadać do chłopaka z tej samej szkoły? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-25, 20:08   #1
wikyy9558
Raczkowanie

Jak zagadać do chłopaka z tej samej szkoły?

Hej, sytuacja wygląda dość dziwnie, przynajmniej z mojej strony tak wygląda. Spotkałam tego chłopaka w autobusie ponieważ zdarzy się, że do domu wracamy tym samym. Łapaliśmy dość często kontakt wzorokowy i również często mijaliśmy się na korytarzu. Może wydawać się to błahe ale za każdym razem wtedy nasze spojrzenia się spotykały. Często też mijam się z nim kiedy kończę okienko w bibliotece a on je zaczyna - również wtedy łapiemy kontakt wzrokowy.
Myślałam że jest młodszy ode mnie bo wcześniej go nie widziałam a tutaj ma maturze próbnej okazało się że jest z tego samego roku i zdaje maturę z historii tak jak ja. Pomyślałam żeby może do niego zagadać ale najpierw z koleżanką wpadłyśmy na durny plan żebym zaobserwowała go na ig i zaakceptował oraz zaobserwował mnie a później dodał na snapie. Czuje się jak gimbuska ze bawie się w takie podchody ale boje się zwyczajnie zagadać bo myślę że mnie od razu pośle do diabła... bardzo prosiłabym o radę w jaki sposob do niego zagadać lub też o inną rade - czy może lepiej poczekać aż sam to zrobi?
wikyy9558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-25, 20:36   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Jak zagadać do chłopaka z tej samej szkoły?

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-25, 20:42   #3
wikyy9558
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Czy to dobry pomysł zaprosić go na fb? Chciałabym sprawdzić w ten sposób czy jest zainteresowany bo gdyby dodał to może chciałby tez jakoś zagadać.
Stary 2018-11-25, 21:00   #4
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-25, 21:05   #5
wikyy9558
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wiem, że bardzo mało znaczy - praktycznie tyle co i nic. Nie mam nic do stracenia dlatego zaprosiłam go na fb
Stary 2018-11-25, 22:19   #6
InterferonAlfa
BAN stały

Trochę creepy tak go dodawać na wszystkim w necie zamiast zagadać. W szkole moglabys udawac ze po prostu pytasz jak mu idą przygotowania do matury z historii i chlopak gdyby był zainteresowany miał zagwostke czy ma szansę itp..
A jak walisz do niego na wszystkich frontach to już pewnie wszyscy w okolicy wiedzą że na niego lecisz
InterferonAlfa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-02, 19:26   #7
wikyy9558
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez InterferonAlfa Pokaż wiadomość
Trochę creepy tak go dodawać na wszystkim w necie zamiast zagadać. W szkole moglabys udawac ze po prostu pytasz jak mu idą przygotowania do matury z historii i chlopak gdyby był zainteresowany miał zagwostke czy ma szansę itp..
A jak walisz do niego na wszystkich frontach to już pewnie wszyscy w okolicy wiedzą że na niego lecisz
Może się wydawać jak to określiłaś creepy, ale wczoraj sam wysłał mi zaproszenie na fb, więc powoli takie opcje mu się kończą. Teraz jeśli będzie chciał to może się odważy i zagada.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-12-02, 19:45   #8
otsochodzi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wikyy9558 Pokaż wiadomość
Może się wydawać jak to określiłaś creepy, ale wczoraj sam wysłał mi zaproszenie na fb, więc powoli takie opcje mu się kończą. Teraz jeśli będzie chciał to może się odważy i zagada.
Po prostu wyślij mu wiadomość czy się znacie bo nie akceptujesz zaproszenia od nieznajomych. Jeśli jest tobą zainteresowany to napiszę wiadomość w stylu "nie, ale możemy się poznać" i dalej pociągnie temat sam.

Taka neutralna wiadomość to nawet nie jest podryw z twojej strony, tylko odbicie piłeczki do faceta. On teraz cię dodał i może dalej się wahać czy co ciebie napisać czy nie, a tak to postawisz go "pod ścianą" i dodasz jaj, wyjaśnisz sytuację.
otsochodzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-03, 18:35   #9
wikyy9558
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez otsochodzi Pokaż wiadomość
Po prostu wyślij mu wiadomość czy się znacie bo nie akceptujesz zaproszenia od nieznajomych. Jeśli jest tobą zainteresowany to napiszę wiadomość w stylu "nie, ale możemy się poznać" i dalej pociągnie temat sam.

Taka neutralna wiadomość to nawet nie jest podryw z twojej strony, tylko odbicie piłeczki do faceta. On teraz cię dodał i może dalej się wahać czy co ciebie napisać czy nie, a tak to postawisz go "pod ścianą" i dodasz jaj, wyjaśnisz sytuację.
Masz rację, że to jest neutralna wiadomość i nawet nie wygląda na podryw, ale problem leży bardziej we mnie i w tym, że ja się po prostu strasznie denerwuje bo boję się, że się zbłaźnię
Stary 2018-12-03, 18:40   #10
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Zagadywanie o notatki itp to najgorsze co możesz zrobić. W ten sposób zostaniesz jego kumpelą od notatek, a nie dziewczyną. To dobry temat na START, ale potem musisz przejść na bardziej osobiste tematy + flirtować wzrokiem i uśmiechem. Gadając o szkole zostaniesz kumpelą i nic więcej...

Zaproszenie na FB jest ok jako wstęp, możesz też napisać i wtedy będzie łatwiej na żywo podejść jak już kilka zdań wymienicie przez neta.

Jeśli boisz się o zbłaźnienie to podejdź do niego jak będzie mniej ludzi, lub sam. Ale w szkole to raczej nierealne, musiałabyś wyczaić o której przychodzi, którym autobusem i "przypadkiem" tam się znaleźć.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-03, 20:19   #11
lady666macbeth
Zakorzenienie

no i fajnie że Cię zaprosił pierwszy na fb teraz pora na krok z Twojej strony, zagadaj!

Edytowane przez lady666macbeth
Czas edycji: 2018-12-03 o 20:21
lady666macbeth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-04, 15:33   #12
wikyy9558
Raczkowanie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86202598]Zagadywanie o notatki itp to najgorsze co możesz zrobić. W ten sposób zostaniesz jego kumpelą od notatek, a nie dziewczyną. To dobry temat na START, ale potem musisz przejść na bardziej osobiste tematy + flirtować wzrokiem i uśmiechem. Gadając o szkole zostaniesz kumpelą i nic więcej...

Zaproszenie na FB jest ok jako wstęp, możesz też napisać i wtedy będzie łatwiej na żywo podejść jak już kilka zdań wymienicie przez neta.

Jeśli boisz się o zbłaźnienie to podejdź do niego jak będzie mniej ludzi, lub sam. Ale w szkole to raczej nierealne, musiałabyś wyczaić o której przychodzi, którym autobusem i "przypadkiem" tam się znaleźć.[/QUOTE]

Właściwie to nie trudno byłoby mi to sprawdzić bo jeździmy czasami tym samym autobusem w drodze powrotnej. Tak samo nie trudno byłoby mi zdobyć jego plan lekcji aby się upewnić bo wszystkie wiszą na korytarzu szkolnym.. Tyle, że nie chce wyjść na jakąś walniętą stalkerke
Stary 2018-12-04, 15:39   #13
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Cytat:
Właściwie to nie trudno byłoby mi to sprawdzić bo jeździmy czasami tym samym autobusem w drodze powrotnej. Tak samo nie trudno byłoby mi zdobyć jego plan lekcji aby się upewnić bo wszystkie wiszą na korytarzu szkolnym.. Tyle, że nie chce wyjść na jakąś walniętą stalkerke
Czemu? Nie masz za nim biegać, tylko wpaść na niego i zagadać. On nawet nie będzie wiedział że specjalnie się koło niego pojawiłaś. Będziesz się czaić to Ci inna go zwinie.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-04, 16:50   #14
lady666macbeth
Zakorzenienie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86206195]Czemu? Nie masz za nim biegać, tylko wpaść na niego i zagadać. On nawet nie będzie wiedział że specjalnie się koło niego pojawiłaś. Będziesz się czaić to Ci inna go zwinie.[/QUOTE]

Stary 2018-12-04, 16:51   #15
samotny_t
BAN stały

Cytat:
Tak wpaść przypadkiem to nie jest najgorszy pomysł. Pamiętaj natomiast, żeby nie tracić za dużo czasu na takie akcje, bo możesz w ten sposób rozpraszać się od tego, co w Twoim wieku najważniejsze, czyli nauki. To też taka ogólna rada później na ewentualne relacje z nim, jeśli takie nastąpią.
samotny_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości