|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Uciążliwy problem :(
Hej kochane.
Od kilku lat intensywnie leczę się ginekologicznie. Przechodziłam przez infekcje, na które brałam mnóstwo leków. Zapisywano mi antybiotyki na infekcje grzybicze jak i bakteryjne oraz leki doustne przeciw nawrotom które brałam przez 3 miesiące co tydzień. O higienę dbam bardzo starannie, jestem w tym temacie wyczulona. Niestety uciążliwości nie dają mi spokoju. Często czuję nieprzyjemne kłucie, a po szkole na wkładce jest żółta plama z nieprzyjemnym zapachem. Odczuwam również ból przy stosunku takie nieprzyjemne tarcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uciążliwy problem :(
Cytat:
- dieta przeciwgrzybiczna ( poczytaj o niej, zamiennie może być dieta o niskim Ig dla cukrzyków) - probiotyki. Probiotyki powinnaś stosować stale , doustnie i dowaginalnie. I te naturalne( zjadać): domowe kiszonki, jogurty, kefiry I te apteczne - są dla kobiet i tabletki z probiotykami dedykowane przy tendencji do nawracających infekcji grzybicznych i kapsułki dowaginalne. + Konicznie należy przeleczyć także partnera. I to po każdym twoim zakażeniu. To ze nie ma objawów, nie oznacza że nie nosi na sobie bakterii i grzybów którymi Cie zakaża. Prezerwatywa nie chroni, ponieważ u mężczyzn bakterie i grzyby bytują także na mosznie. + Jeśli stosujesz antykoncepcję hormonalna, to przy takim problemie, niestety należy odstawić bo ona zwiększa podatność na infekcje intymne. + seks oralny i analny też może wzmagać ten problem.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2018-11-15 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.