|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ciąża a niskie ciśnienie
Witam. Czy są tu mamy bądź ciężarne, ktòre zaszły w ciążę mając niskie ciśnienie? Chodzi mi o osoby, ktòre miały ten problem zanim zaszły w ciążę.
Moje ciśnienie czasem wynosi 97/60 a w ciąży może spaść jeszcze bardziej. Mam juz jedno dziecko, ale nie wiem czy przed pierwszą ciążą też miałam ten problem bo tego nie sprawdzałam. Naczytałam się o tym, że kobiety z niskim ciśnieniem w ciąży często mdleją. Czy faktycznie jest aż tak źle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciąża a niskie ciśnienie
Przed ciążą miałam na co dzień ciśnienie 90/60, czasem niższe. W ciąży miałam za to wyższe, zwykle ok. 110/75. Nie działo mi się nic, co nie byłoby objawem ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Też mam niskie ciśnienie, podczas obu ciąż było jeszcze niższe, ale nie wpływało to negatywnie na moje samopoczucie, przebieg ciąży czy poród.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Martynka ja też mam niskie ciśnienie, w ciąży miałam normalne a mimo to i tak zemdlalam 3 razy i kilka razy robiło mi się ciemno przed oczami ale zdarzyłam usiąść. W czasie porodu też zemdlalam ale to chyba raczej z boli niż z niskiego ciśnienia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.