![]() |
#1 |
BAN stały
|
mój chłopak paranoicznie przeżywa moją przeszlość..
jestem ze swoim chlopakiem prawie rok, jestesmy wobec siebie szczerzy wszystko sie idealnie wrecz uklada, naprawde strasznie sie kochamy ale..
no wlasnie jest jedno ale a propo 'szczerzy' kiedys rozmawialismy o swojej przeszlosci (nasze kontakty z plcia przeciwna, ewentualne poprzednie zwiazki) wiadomo chlopak chcial wiedziec czy jestem jeszcze dziewica itd no i bylam wtedy ta dziewica jeszcze wiec byl spokojny i sie cieszyl, jednak jeden maly myk z przeszlosci strasznie go męczy rok temu zanim jeszcze w ogole wiedzialam ze bede z moim obecnym chlopakiem mocno kręcilam z jego kumplem, nie bylismy w związku aczkolwiek nie raz dawane byly buziaki lub dochodzilo do zblizen na imprezach (nieseksualne zblizenia, tylko fizyczne) moj chlopak obecny nie raz to wtedy widzial, z reszta gdy rozmawialismy to wypytal o wszystkie szczegoly i od tamtej pory strasznie sie nimi zamęcza potrafi w trakcie naszego zblizenia poruszyc z nienacka ten wątek, widać ze sie męczy tymbardziej ze chodzi z tym kumplem do klasy i codizennie widzi go w szkole nie wiem co mam robic boje sie i on z reszta tez ze doprowadzi to do tragedii lada chwila, kocham go i on kocha mnie nie chcemy zeby tak to sie sknoczylo ale przyznam ze mnie to juz troche zaczyna dolowac bo ilez mozna, temat sie ciągnie od tygodni.. on to akceptuje w pelni wszystko tylko jakby sie nie moze pogodzic ze dotykal mnie(?) czlowiek ktory jest jego kumplem moze spotkalyscie sie z takim problemem lub wiecie co z tym zrobic pomozcie!!! Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2018-12-06 o 12:11 Powód: przywrócenie treści |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mój chłopak paranoicznie przeżywa moją przeszlość..
Nie spotkalam sie, bo nie bylabym z facetem, ktory traktuje mnie jak rzecz, ktora mozna zmacac/miec pretensje, ze ktos te rzecz macal.
Zostaw takiego kolesia z kompleksami jak stad do ksiezyca, bo sie bedzie nakrecal i robil Ci pieklo z zycia. Nie masz zadnego obowiazku 'byc czysta' dla faceta, a jesli jakikolwiek taki łos sie pojawi na horyzoncie, to pozegnaj go ciule. Ciekawe kiedy taki typ faceta w spoleczenstwie sie w koncu przestanie objawiac, by nie robic nastolatkom pozniej wody z mozgu, gdzie blona miedzy nogami swiadczy o czyjejs wartosci badz bezwartosciowosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
po drugiej stronie szafy
|
Zaczęłam pisać, ale widzę że natash88 podsumowała temat idealnie.
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny miś, ma używaną dziewczynę ;/ A tak serio, nie wiem czemu ludzie zadają pytania na które nie chcą znać odpowiedzi. Jeżeli mu to tak ciąży i nie akceptuje tego to niech Cię zostawi. Albo Ty jego, bo to mu nie przejdzie za dzień, tydzień czy miesiąc. Będzie Ci wypominał przeszłość i wpędzał w poczucie winy.
![]() |
#5 |
po drugiej stronie szafy
|
Tu nawet nie jest kwestia rozmowy, bo ten gość wszedł świadomie w związek z tą "używaną". I teraz biedaczek sobie z tym poradzić nie może. Ach.
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masochista? Albo sadysta.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Jak można być świadomie z kimś, kto otwarcie przyznaje, że traktuje Cię jak rzecz? Weź zostaw to dziecko i poszukaj normalnego faceta.
#9 |
BAN stały
|
a to nie jest po prostu jakas kwestia jego wrazliwosci?
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
po drugiej stronie szafy
|
No na pewno w jakimś sensie jest. Nie tyle wrażliwości, co przewrażliwienia i histeryczności. No ale związał się z Tobą mimo że wiedział i widział to co wiedział i widział, więc...albo chłopie jesteś w stanie z tym żyć i zamknąć dziób w tym temacie, albo nie i każde idzie w swoją stronę.
Nie ma sensu się męczyć w tym ciągłym wypominaniu przeszłości, bo po prostu się wzajemnie znienawidzicie.
#11 |
Zadomowienie
|
Chciałam spytać ile macie lat, ale doczytałam, że chodzicie do szkoły. Jemu polecam dorosnąć i dojrzeć do jakiegokolwiek związku.
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Wrazliwosci na co? Na pewno nie w zwiazku z Twoim dobrem, bo juz ustalilysmy, ze jestes 'naduzyta' rzecza w tym ukladzie.
To jest jego chore przekonanie, ze a) kobieta ma byc czysta, b) nieczysta kobieta jest jakas plama na honorze. Jesli to jest wrazliwosc, to trzymaj mnie losie z dala od takich 'wrazliwcow'. |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Przerazajaca jest postawa, ze dziewictwo nic nie znaczy. Tu nie chodzi o kawalek blony tylko podejscie do zwiazku, do milosci do zycia, o system wartosci, szacunek do samego siebie i kogos itd. Przerazajace, ze sa osoby, dla ktorych to nie ma znaczenia. I to nie znaczy oczywiscie, ze mozna kogos osadzac itd. Ale straszne, ze uprawianie seksu nie jest traktowane jak oddanie siebie ukochanej osobie na ktora sie czekalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
18 lat mamy oboje
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- no u nas jest wlasnie przeswiadczenie ze dziewictwo jest wazna rzecza, oboje sie cieszymy ze moglismy zrobic to ze soba a nie juz z kims randomowym wczesniej ale przesada jest tbh zeby sie czepiac o to ze sie calowalam z kims podczas gdy on robil to samo, dla niego problemem nest w tym wszystkim ze calowal mnie jego kumpel a nie ze w ogole ktokolwiek mnie calowal takze nie wiem naprawde |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
po drugiej stronie szafy
|
Pomijając to, że nie o dziewictwo w wątku chodzi, to straszne to jest przekonanie, że najcenniejsze co można dać partnerowi, to kawałek błony. Straszne też jest to, co się dzieje z przekonaną o tym kobietę, jak ją jej ukochany wybrany na oddanie mu dziewictwa zostawi.
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Odnoszę wrażenie, że wątek idzie trochę w jakąś dziwną stronę. Przecież chłopak ma problem z tym, że jego obecna dziewczyna mocno flirtowała z jego kumplem. Chłopak to wszystko widział i teraz sobie z tym nie radzi.
A tu się robi kolejny wątek o dziewictwie i "wybrakowaniu":rolley es: |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
Pigeons ma racje troche zaczelo to isc nie w tym kierunku co trzeba
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- on sam powiedzial ze bedzie juz sam sie z tym meczyl i ze nie chce nam zniszczyc zwiazku, ale jednak no nie wiem czy to bedzie ok jak bedzie chodzil przywalony jakis ciagle z tego powodu, zadtanawialismy sie juz nawet nad specjalista dla niego bo za niedlugo ta cala sytuacja rozwali nam zwiazek i oboje mamy tego swiadomosc |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, polecam zostawić dzieciucha, niech dorośnie do związku bo zryje ci psyche tymi oskarżeniami. Za młoda jesteś na takie coś. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
po drugiej stronie szafy
|
Tu chodzi chyba o rozkręcającą się dyskusję o wartości dziewictwa
![]() Ja akurat rozumiem podejście "inna sprawa jak to obcy człowiek, a inna jak mój kolega/koleżanka" - też czułabym dyskomfort będąc z eksem, albo kimś, kto był blisko z moją kumpelą. Natomiast ja bym po prostu w taki związek Autorko nie weszła. On wszedł i no niestety, albo ten fakt szybko przeboleje, albo się rozstaniecie.
#23 |
Zakorzenienie
|
Bo jestes Jego własnością. Koleś dobrze by się czuł w kraju muzulmanskim. Czy on też był prawiczkiem i żadnych kontaktów fizycznych nie miał? Brakuje żeby wyzywał cię od szm.....
![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Było takie powiedzenie że Towar macany należy do macanta ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Jak go poznała była dziewica a z tamtym tylko buziaki itd. tak zrozumiałam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Krótko mówiąc na imprezach z kolegą (o którym wtedy myślałaś że może to będzie związek) przytulałaś się i dawaliście sobie buziaki, poza tym byłas dziewicą i inicjację przeszłaś z własnym chłopakiem - a ten się zadręcza jakbyś co najmniej sypiała z różnymi facetami za kasę?
Skala: absurd. |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
BAN stały
|
tak on tez byl prawiczkiem tyle ze w sumie u siebie mial analogiczna sytuacje do mojej bo tez tam z jakas laska po katach sie calowali, byla tez taka sytuacja ze zarywal do moich przyjaciolek ale ja mam to gdzies to be honest- bo po co rozdrapywac przeszlosc, byl wolny mogl robic co chcial i ja mu tlumacze to samo, ale on potrafi miec juz stany lekowe zwiazane z tym nie wiem jestem w maturalnej klasie i szczerze mowiac chce sie skupic na tym a dodatkowy strup na glowie to ciagle przesluchania w sprawie juz takich drobiazgow co do moich kontaktow z jego kolega, np: jak szybko sie calowalismy(????) i osttanio nawet podczas naszego calowania przytoczyl ten fakt i kazal mi pokazac jak szybko calowalam sie z tamtym, zrobilam juz mu o to jazde bo nie jest to normalne i w ogole to jest jakas paranoja ale potem doszlismy tam jakos do porozumienia plus przeszlismy jego kolejny atak lekowy takze ja jestem osobiscie wykonczona tym wszystkim ale z nadzieja czekam ze jemu to przejdzie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
raczej niedojrzalosci, no ale chodzicie jeszcze oboje do szkoly, wiec chlopak jest dosc mlody. Moze z wiekiem mu przejdzie a moze nie. Ale troche to smieszne, bo rozumialabym jeszcze przezywanie seksow z inna osoba ale calowania i macania
![]() Cytat:
![]() Albo niech sie przestanie z tym kumplem kumplowac - moze mu pomoze jak skonczycie szkole i nie bedzie go codziennie widywal ale no to jest po prostu dziecinne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Uciekaj od niego, zniszczy Cię psychicznie, wmówi, że jesteś złym człowiekiem, dziwką i uzależni od siebie, bo tylko on jest w stanie Cię zaakceptować z Twoim wybrakowaniem ...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem tu nie ma o czym dyskutować. Ten facet ma zaburzenia do leczenia u psychiatry.
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ty czytasz później swoje wypowiedzi? Widzisz jak to brzmi?
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Masz 18 lat, zapisz się może do psychologa albo porozmawiaj o tym z kimś starszym- zaufanym, jak widzi zachowanie Twojego chłopaka i jak to może się rozwinąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.