|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wada wymowy pomocy:(
Hej wszystkim, jestem Klaudia mam 23lata mój problem polega na tym, że gdy mówię to jezyk jest miedzy zębami
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam klaudia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Wada wymowy pomocy:(
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Interleukina Druga
|
W dzieciństwie miałam taką wadę zgryzu, że moje zęby były ustawione za bardzo do tyłu i język nie mieścił mi się między nimi, mówiłam niewyraźnie. Na szczęście rodzice szybko zareagowali i już od 7 roku życia nosiłam aparat (ruchomy, nie stały oczywiście. Na niego przyszedł czas później). Być może u Ciebie problem też jest spowodowany nieprawidłowym zgryzem. Koniecznie wybierz się do ortodonty. Warto też umówić się na wizytę do logopedy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
tak jak dziewczyny doradziły - ortodonta i logopeda. innej opcji nie ma.
a cos się stało że tak nagle zaczęło Ci to przeszkadzać? znam masę ludzi z wadami wymowy, więc nie jest to jakieś bardzo rzadkie zjawisko. nie zadręczaj się sama za bardzo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Do ćwiczeń - logopeda, koniecznie. Wygląda to tak, że logopeda ustawia ćwiczenia a ty codziennie musisz je w domu wykonywać - samo się nie zrobi. Z logopedą będziesz się spotykać co jakiś czas (zależnie od potęgi problemu), a ty na co dzień praca, praca i praca. Logopeda w tym wieku to raczej prywatnie tylko - jeśli nie możesz znaleźć, to nawet do podstawówki się przejdź, spytaj o logopedę - może będzie prywatnie chciał przyjąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;86352256]Do ćwiczeń - logopeda, koniecznie. Wygląda to tak, że logopeda ustawia ćwiczenia a ty codziennie musisz je w domu wykonywać - samo się nie zrobi. Z logopedą będziesz się spotykać co jakiś czas (zależnie od potęgi problemu), a ty na co dzień praca, praca i praca. Logopeda w tym wieku to raczej prywatnie tylko - jeśli nie możesz znaleźć, to nawet do podstawówki się przejdź, spytaj o logopedę - może będzie prywatnie chciał przyjąć.[/QUOTE]
Logopeda jak najbardziej, ale ja bym w pierwszej kolejności poszła do ortodonty, bo te problemy z językiem i wymową pewnie wynikają z wady zgryzu i dopóki się tego nie wyleczy to sam logopeda może niewiele dać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.