|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"reklamacja"oceny, do studentek ;]
Zdarzyło wam się kiedyś odwoływać od oceny np. z ćwiczeń? Pytałam dzisiaj w dziekanacie i jest taka możliwość, nawet mnie kobitka zachęcała ale się zastanawiam jakbym na tym wyszła.. co myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Blond forever!
|
Dot.: "reklamacja"oceny, do studentek ;]
Ale o co konkretnie chodzi?
Kwestionujesz np ocenę z kolokwium, bo uważasz, że ćwiczeniowiec niesłusznie Ci ją wstawił? Czy chcesz po prostu tą ocenę poprawić? No i w sumie wszystko zależy od tego jaka to jest osoba i z nią lepiej załatwiać tego typu sprawy, a nie przez dziekanat... Chociaż z niektórymi lepiej wcale nie zaczynać...
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Możliwość jest. Powinnaś miec to nawet zapisane w regulaminie studiów. Ja osobiście nigdy nie musiałam podważać oceny prowadzącego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
oj nie wiem czy to dobry pomysł
ego wykładowców jest zwykle bardzo napuszone dlaczego chcesz się odwołać?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jest to raczej sprawa honorowa niż jakaś pogoń za piątkami. Dostałam niższą ocenę za "niechlujność" pracy, prowadząca nie była w stanie mi powiedzieć czego jej brakowało i wymyśliła na poczekaniu taki argument, wściekłam się strasznie bo była to praca dobra i wyczerpująca i naprawdę się do tego przyłożyłam, a ewentualna "niechlujność" chociaż to moim zdaniem mocno przesadzone była spodowana stresem, wiecie jak to jest. Dodam, że 30 prac (taklich 3 pytania opisowe) zostało sprawdzone w 10 minut (!) Już bez szczegółów jak to wszystko przebiegało, dowiadywałam się w dziekanacie co i jak, ale chcciałabym wiedzieć czy ktoś to kiedyś w ogóle robił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zależy czy studiujesz na państwowej czy na prywatnej uczelni. z doświadczenia wiem, że kadra na państwowych to jedna wielka klika i możesz sobie tylko biedy narobić. załamująca bezradność, wiem, bo sama przechodziłam przez to... nie dość że nikt nie potraktował mnie poważnie to jeszcze nieźle oberwałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
co prawda dopiero jedna sesja za mną i oceny faktycznie były na miarę moich możliwości, to gdyby była odwrotna sytuacja ... pewnie bym siedziała cicho ;]
co do ćwiczeń to nie wiem, ale po niezdanym egzaminie pisemnym z geologii osoby może nie odwoływały się do dziekanatu, ale chciały mieć wgląd w pracę bo uważały, że napisały naprawdę wszystko, wynik jest pewnie niesprawiedliwy i zwrócili się z tym do profesorka ( w dodatku dziekana wydziału ;D). i jak myślicie, kto miał niepodważalną rację ? ![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poszla do faceta (pan profesor re-habilitowany) zeby wyjasnic tę sprawę, ewentualnie dowiedziec sie gdzie popelnila az takie błędy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
ja pisałam kiedyś egzamin, wielki......... opisówka totalna, ale napisałam wszystko byłam pewna że na 5
okazało się , że oceniono prace na 4 z czym się nie zgadzałam, sięgałam wielu źródeł żeby przygotować się do egzaminu i wyczerpująco napisałam odpowiedzi szybko poleciałam do sekretariatu dowiedzieć się kto oceniał moją pracę i poprosiłam wykładowcę ![]() ocena została poprawiona i pani w sekretariacie szybko zmieniła wpis wszystko odbyło się w obecności kilku osób, które również poparły moją stronę ![]() czasami warto jest dopilnować swego, zwłaszcza jeśli jesteśmy tego pewni! ale też nie wiadomo na kogo się trafi, widzimisię profesorka może być ważniejsze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.