"reklamacja"oceny, do studentek ;] - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-21, 19:51   #1
Oli0210
Raczkowanie

"reklamacja"oceny, do studentek ;]

Zdarzyło wam się kiedyś odwoływać od oceny np. z ćwiczeń? Pytałam dzisiaj w dziekanacie i jest taka możliwość, nawet mnie kobitka zachęcała ale się zastanawiam jakbym na tym wyszła.. co myślicie?
Oli0210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 20:09   #2
Blondi2989
Blond forever!

Dot.: "reklamacja"oceny, do studentek ;]

Ale o co konkretnie chodzi?
Kwestionujesz np ocenę z kolokwium, bo uważasz, że ćwiczeniowiec niesłusznie Ci ją wstawił?
Czy chcesz po prostu tą ocenę poprawić?
No i w sumie wszystko zależy od tego jaka to jest osoba i z nią lepiej załatwiać tego typu sprawy, a nie przez dziekanat...
Chociaż z niektórymi lepiej wcale nie zaczynać...
Stary 2009-05-21, 20:14   #3
Wroclovianka
Zakorzenienie

Możliwość jest. Powinnaś miec to nawet zapisane w regulaminie studiów. Ja osobiście nigdy nie musiałam podważać oceny prowadzącego

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 20:17   #4
arrachnee
Zakorzenienie

oj nie wiem czy to dobry pomysł

ego wykładowców jest zwykle bardzo napuszone

dlaczego chcesz się odwołać?

PUSTAK BLOG
różne wersje lakierów essie
Rossmannowe -40% - zakupy 1 2

Cytat:
Napisane przez vadi
patyk jest uniwersalny

arrachnee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-21, 20:27   #5
Oli0210
Raczkowanie

Jest to raczej sprawa honorowa niż jakaś pogoń za piątkami. Dostałam niższą ocenę za "niechlujność" pracy, prowadząca nie była w stanie mi powiedzieć czego jej brakowało i wymyśliła na poczekaniu taki argument, wściekłam się strasznie bo była to praca dobra i wyczerpująca i naprawdę się do tego przyłożyłam, a ewentualna "niechlujność" chociaż to moim zdaniem mocno przesadzone była spodowana stresem, wiecie jak to jest. Dodam, że 30 prac (taklich 3 pytania opisowe) zostało sprawdzone w 10 minut (!) Już bez szczegółów jak to wszystko przebiegało, dowiadywałam się w dziekanacie co i jak, ale chcciałabym wiedzieć czy ktoś to kiedyś w ogóle robił
Oli0210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 12:45   #6
ElettroVoce
Raczkowanie

zależy czy studiujesz na państwowej czy na prywatnej uczelni. z doświadczenia wiem, że kadra na państwowych to jedna wielka klika i możesz sobie tylko biedy narobić. załamująca bezradność, wiem, bo sama przechodziłam przez to... nie dość że nikt nie potraktował mnie poważnie to jeszcze nieźle oberwałam.
ElettroVoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-22, 12:53   #7
WhiteCherry
Zakorzenienie

co prawda dopiero jedna sesja za mną i oceny faktycznie były na miarę moich możliwości, to gdyby była odwrotna sytuacja ... pewnie bym siedziała cicho ;]

co do ćwiczeń to nie wiem, ale po niezdanym egzaminie pisemnym z geologii osoby może nie odwoływały się do dziekanatu, ale chciały mieć wgląd w pracę bo uważały, że napisały naprawdę wszystko, wynik jest pewnie niesprawiedliwy i zwrócili się z tym do profesorka ( w dodatku dziekana wydziału ;D).
i jak myślicie, kto miał niepodważalną rację ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-22, 12:56   #8
mmmadzia88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ElettroVoce Pokaż wiadomość
zależy czy studiujesz na państwowej czy na prywatnej uczelni. z doświadczenia wiem, że kadra na państwowych to jedna wielka klika i możesz sobie tylko biedy narobić. załamująca bezradność, wiem, bo sama przechodziłam przez to... nie dość że nikt nie potraktował mnie poważnie to jeszcze nieźle oberwałam.
Ja studiuję na prywatnej i podobno jedna z lepszych w Wawie, ale no cóż byla taka sytuacja, ze mialysmy egzamin z antropologii, wiedzialysmy ze trzeba bedzie na egzaminie wybrać sposród 3 tematów jeden i go opisać. Jeden z tematów to był pewniak, więc jeszcze przed egzaminem wspólnie sie uczylysmy, zrobilysmy sobie taki plan tej pracy, jakie ważne merytorycznie rzeczy nalezy wypisac.. no i rzeczywiscie trafil się tez i ten temat do wyboru.. napisalysmy podobnie.. jakie bylo nasze zdziwienie gdy ja dostalam 5 a moja kolezanka dwóje ;/
Poszla do faceta (pan profesor re-habilitowany) zeby wyjasnic tę sprawę, ewentualnie dowiedziec sie gdzie popelnila az takie błędy pan powiedzial, ze jej nie pokaze pracy i tyle
mmmadzia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 19:25   #9
Karlain
Rozeznanie

ja pisałam kiedyś egzamin, wielki......... opisówka totalna, ale napisałam wszystko byłam pewna że na 5
okazało się , że oceniono prace na 4
z czym się nie zgadzałam, sięgałam wielu źródeł żeby przygotować się do egzaminu i wyczerpująco napisałam odpowiedzi
szybko poleciałam do sekretariatu dowiedzieć się kto oceniał moją pracę i poprosiłam wykładowcę ten wyciągnął prace i przyznał mi rację
ocena została poprawiona i pani w sekretariacie szybko zmieniła wpis
wszystko odbyło się w obecności kilku osób, które również poparły moją stronę
czasami warto jest dopilnować swego, zwłaszcza jeśli jesteśmy tego pewni!
ale też nie wiadomo na kogo się trafi, widzimisię profesorka może być ważniejsze a sprawdzanie prac opisowych też nie e jest sprawiedliwe, jeden oceni tak drugi inaczej, testy mają albo dobrą albo złą odpowiedź nie ma błędu w ocenie
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości