|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Dziwne zapalenie pęcherza od 3 miesięcy?
Witajcie,
Od trzech miesięcy borykam się z niezwykle uciążliwymi objawami ze strony układu moczowego. Problem zaczął się nagle, dolegliwości które odczuwam to: pieczenie, szczypanie i uczucie "zimna" w pęcherzu oraz świąd w cewce moczowej. Najgorzej jest pod koniec mikcji oraz gdy pęcherz jest pusty. Ginekologicznie mam wszystko w porządku, było USG przezpochwowe, wziernikowanie oraz cytologia. Na problem z pęcherzem zażywałam Urosal (który pomógł w 70 %), następnie Furonil (po trzech tabletkach wymiotowałam całą noc , więc leku nie dokończyłam), następnie Biseptol cały tydzień (poprawa o 80 %) i ostatnio przez 7 dni brałam Furaginę (tu również była poprawa o ok. 80 %). Innymi słowy - leki pomagały, ale nie całkowicie. Wciąż odczuwam właśnie takie przewlekłe dolegliwości. Zażywam codziennie Żurawinę , Urosept oraz okazyjnie D-mannozę. Bez efektów. Co do badań moczu - po kuracji Furaginą miałam robiony posiew, nic nie wyszło. Co to może być? Do urologa boję się pójść, gdyż zamierzają pobrać mocz przez cewkę, a ja mam te miejsca tak podrażnione, że chyba nie wytrzymałabym tego.... Błagam, doradźcie coś, bo już opadam z sił... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Dziwne zapalenie pęcherza od 3 miesięcy?
Może powinnaś kontynuować leczenie furaginą, jak brałam kiedyś urofuraginum max to było tam info że minimum 7 dni a nawet dłużej można brać, jeśli dolegliwosci nie miną chyba wizyta u lekarza Cie nie ominie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Moderator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.