|
Notka |
|
Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 24 GB śmieci - Jak usunąć niepotrzebne pliki
Skanowałam system Avastem i wyszło mi że mam 24 GB zbędnych plików. Najwięcej bo 6366 mam z kategorii Win Log Files, ale ja nawet nie wiem co to znaczy
![]() Ktoś coś pomoże? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: 24 GB śmieci - Jak usunąć niepotrzebne pliki
A co zaznaczyłaś w CCleaner? Bo domyślnie ma ustawienia bezpieczne i nie kasuje wszystkiego. Generalnie logi można spokojnie usunąć, nawet ręcznie, daj może zrzut czy coś jak to wygląda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy mogę tu wstawiać linki, ale może się uda. Coś takiego pokazał mi antywirus po przeskanowaniu laptopa:
https://drive.google.com/open?id=1oh...GmvxxggiTcbul0 Nie wiem co powinnam pozaznaczać w CCleanerze, ostatnio jak go wykorzystałam pozostawiłam domyślne ustawienia, ale efektu nie było i po ponownym przeskanowaniu antywirus wskazał to samo. Byłabym wdzięczna za każdą pomoc, zwłaszcza że sama kompletnie nie znam się na laptopach i nie wiem jak usuwa się takie rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja tam nie bawiłbym się w ręczne usuwanie. Zgrałbym na dysk zewnętrzny najpotrzebniejsze rzeczy i od razu formatował cały dysk. Po postawieniu Windowsa, śmiga jak nowy.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jak jest sie zieloną w temacie to samodzielne usuwanie plikow systemowych moze sie skonczyc zle. Zamiast tego proponuje ci zrobic backup danych i oddać laptopa do reinstalacji systemu.
PS. Antywirusa też zmień, Avast to straszny shit. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Chyba faktycznie lepiej udam się z tym do fachowca. Dodam jeszcze, że co ciekawe mój laptop się kompletnie nie ścina, działa sprawnie, bez żadnego zarzutu, a te zbędne pliki wyszły zupełnie przy okazji wyszły na jaw.
Dziękuję za każdą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Robienie formatu gdy komputer działa płynnie jest głupotą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
To chyba by było najlepsze rozwiązanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:30.