Psychiczna wariatka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-01-04, 09:16   #1
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

Psychiczna wariatka

Zachowuje się jak wariatka. Od kilku dni stale płacze, do płaczu doprowadza mnie wszystko. Kiedyś brałam tabletki antykoncepcyjne. Przestałam. Teraz do nich wróciłam ( biorę tydzień).

Jednocześnie z partnerem powstał minimalny problem. LOGICZNIE zdaje sobie sprawę, że wymyślam problem.
Do tej pory przebywaliśmy z partnerem w innym mieście niż domy rodzinne. Tutaj spotykaliśmy się kilka razy w tygodniu. Trzy tygodnie do sylwestra, nasze ostatnie spotkanie w tym mieście powiedział „widzimy się w sylwestra”. Zezłościłam się. Dlaczego mamy się nie widzieć tak długo, skoro nie mamy żadnych obowiązków, które by przeszkadzały, a za to mamy samochody i tylko godzinę drogi ( nawet niecała)? Stwierdził, że tak tylko palnął. Spotkaliśmy się po tygodniu. Potem Sylwester. Pytam się, jak teraz się spotkamy ( do miasta w którym oboje zwykle przebywamy wracamy w połowie stycznia). On jeszcze o tym nie myślał. Zrobiło mi się przykro. Powiedziałam o tym. Umówiliśmy się na czwartek. Rano pisze, że jednak nie może, ponieważ się rozchorował. Piątek mu nie pasuje. W niedzielę widzimy się na imprezie, więc po co w sobotę. Wspomnę, mówiłam, że ja mogę przyjechać. Nie oczekuje, aby jechał za każdym razem on.

Logicznie, jest to głupie, lecz jest mi makabrycznie przykro i nie umiem tego żadnej sposób kontrolować. Czuje się odsunięta, jakbym wymuszała spotkania. Rozmawiałam z nim o tym i tłumaczy wszystko zwykłym zbiegiem okoliczności. I nie wiem ile po prostu szukam problemu, czy tabletki mi jakoś niszczą jakikolwiek dobry humor.

Oczekuje jakiejkolwiek rady. Brzmi to wszystko żałośnie. Wiem.
kwiatuszkowo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 10:07   #2
Tajemniczy13333
Raczkowanie

Dot.: Psychiczna wariatka

Wiesz, ja kiedyś tak miałem że przez 2 lata nie potrafiłem bez ex wytrzymać jednego dnia, a jak się spóźniła pół godziny to byłem zły, musisz mieć też inne życie po za nim, bo tak to oszalejesz.
Tajemniczy13333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 10:31   #3
KiszkaPasztetowa
Raczkowanie

Zawsze zastanawialo mnie dlaczego ludzie mimo, ze widza iz ktos ich jawnie olewa albo nie wykazuje zbytniego zainteresowania - sa jeszcze bardziej nachalni.Bo dokladnie tak to z boku wyglada - wymuszasz te spotkania.Serio taki zwiazek Cie satysfakcjonuje? Ze musisz sie prosic bo inaczej Twoj facet ma Cie gdzies.Troche godnosci i honoru
KiszkaPasztetowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 10:38   #4
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

Po za tym widujemy się jakieś 5 razy w tygodniu. Więc nie powiedziałabym zlewa.
Stary 2019-01-04, 10:39   #5
Antoiineette
Rozeznanie

Wygląda na to, że chłopak potrzebuje wytchnienia. Każdy ma inne potrzeby jeśli chodzi o częstotliwość spotkań. Dobrze by było gdybyś miała swoje życie i swoje zainteresowania a nie tylko czekała na jego telefon kiedy będzie mu pasowało się spotkać. Dodatkowo każdy powinien mieć przestrzeń dla siebie itp itd...
ALE! trochę dziwne, że wcześniej widywsliscie się kilka razy w tygodniu, a teraz nagle raz w tygodniu od biedy na imprezie mu wystarczy. Pewnie, pozornie to nic strasznego, może chłopak chce nadrobić zaległości towarzyskie w swoim mieście rodzinnym, bo np dawno nie widział się z kolegami z tamtego miasta. Oczywiście, może to być powód rzadszych spotkań. Jednak Nie chcę wyjść na przewrazliwiona, ale z doświadczenia wiem że my kobiety zwykle mamy dobrą intuicję i gdy "wariujemy" to najczęściej nie bez powodu. Obserwuj sytuację, czy nadal będzie unikał spotkań. Nie nalegaj, nie oferuj że sama przyjedziesz. Jego kolej na wyjście z inicjatywą. Zobacz czy sytuacja zmieni się gdy wrocicie do tego innego miasta. Jeśli nadal nie będzie chętny do spotkań, możliwe że coś się w nim wypaliło i potrzebuje czasu by to przemyśleć.
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.”
Antoiineette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 11:15   #6
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kwiatuszkowo1 Pokaż wiadomość
Po za tym widujemy się jakieś 5 razy w tygodniu. Więc nie powiedziałabym zlewa.

Co z tego jak są to wymuszane spotkania?
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 11:31   #7
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

Wcześniej nie odebrałam ich jako wymuszone. Sam się pytał o której u niego będę, uznając do za oczywiste że się spotkamy. Podobnie jak jeździł do mnie. Będę o 14 jak zawsze i tyle.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-01-04, 11:33   #8
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Facet jest Tobą chyba trochę zmęczony. Idę o zakład, że uważa iż mu się narzucasz. Nie potrzebuje tak częstych spotkań lub z jego strony coś się wypaliło. Dałabym mu złapać oddech, a potem umówiła się na poważną, szczerą rozmowę. Im szybciej wyjaśnicie, czy oczekujecie od związku tego samego, tym lepiej. I bez płaczu, bez histerii. Spokojna rozmowa, konkretne pytania i odpowiedzi.
Ellen_Ripley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 11:42   #9
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

Rozmawialiśmy. Mówil że to tylko kwestia pecha i nieprzemyślanych słów. Że jak wrócimy do miasta to wszystko będzie jak zawsze.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Dzwoni i piszę normalnie.

Dlatego się pogubiłam.
Stary 2019-01-04, 11:43   #10
Konto usunięte

Cytat:
Rozmawialiśmy. Mówil że to tylko kwestia pecha i nieprzemyślanych słów. Że jak wrócimy do miasta to wszystko będzie jak zawsze.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Dzwoni i piszę normalnie.

Dlatego się pogubiłam.

A czy Ty rozumiesz, że ludzie też chcą mieć czas dla siebie?
Rozchorował się, więc może nie ma ochoty na nic.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 11:49   #11
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

Próbuje znaleźć wyjasnienie. Poznać opinie osób trzecich. Już od początku piszę że ciężko mi rozróżnić, bo logicznie wiem że przesadzam, ale serce i emocje to co innego.

Nie musisz na mnie naskakiwać, być wredną.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-04, 11:57   #12
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Ludzie myślą że im więcej tym lepiej, a potem się nagle wypala po kilku miesiącach. Do tego pewnie ciągle piszecie/dzwonicie i własnego życia nie macie.

Poza tym Twoje szukanie problemów właśnie potwierdza moje podejrzenia i to Ty jesteś tą stroną, która się wypaliła bo denerwuje Ciebie WSZYSTKO. Ewentualnie masz problem ze sobą, a nie ze związkiem, wtedy terapia jakaś albo chociaż kilka spotkań z psychologiem.

Odpuść, spotykajcie się rzadziej, mniejszy kontakt. Chociaż to jest raczej nierealne, bo skoro widywaliście się po 5 razy, to teraz 2 razy on uzna za to, że jesteś obrażona. Ale musisz spróbować, bo stawiam że on odetchnie.
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 12:02   #13
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;86323701]Ludzie myślą że im więcej tym lepiej, a potem się nagle wypala po kilku miesiącach. Do tego pewnie ciągle piszecie/dzwonicie i własnego życia nie macie.

Poza tym Twoje szukanie problemów właśnie potwierdza moje podejrzenia i to Ty jesteś tą stroną, która się wypaliła bo denerwuje Ciebie WSZYSTKO. Ewentualnie masz problem ze sobą, a nie ze związkiem, wtedy terapia jakaś albo chociaż kilka spotkań z psychologiem.

Odpuść, spotykajcie się rzadziej, mniejszy kontakt. Chociaż to jest raczej nierealne, bo skoro widywaliście się po 5 razy, to teraz 2 razy on uzna za to, że jesteś obrażona. Ale musisz spróbować, bo stawiam że on odetchnie.[/QUOTE]

A powiedz co mnie DENERWUJE? Przykład. Wyciągasz skąd wnioski? Bo NIE denerwuje mnie, a jest mi przykro. To duża różnica. I zaznaczam od początku, że stałam się taka od momentu brania tabletek. Dlatego też chciałam wiedzieć, ile z tego powoduje moją płaczliwość.
Zadziwię Cię też, mamy własne życie. Często wychodzę z koleżankami itp.
Stary 2019-01-04, 12:09   #14
Konto usunięte

Cytat:
Próbuje znaleźć wyjasnienie. Poznać opinie osób trzecich. Już od początku piszę że ciężko mi rozróżnić, bo logicznie wiem że przesadzam, ale serce i emocje to co innego.

Nie musisz na mnie naskakiwać, być wredną.

Nie naskakuje i nie jestem wredna po prostu zadałam Ci proste pytanie.

Dla mnie histeryzujesz i przesadzasz.

Jeśli takie rozchwianie i nadwrażliwość zrobiła Ci się po braniu leków, to je zmień.
Stary 2019-01-04, 12:12   #15
paczanga
Zadomowienie

Cytat:
A powiedz co mnie DENERWUJE? Przykład. Wyciągasz skąd wnioski? Bo NIE denerwuje mnie, a jest mi przykro. To duża różnica. I zaznaczam od początku, że stałam się taka od momentu brania tabletek. Dlatego też chciałam wiedzieć, ile z tego powoduje moją płaczliwość.
Zadziwię Cię też, mamy własne życie. Często wychodzę z koleżankami itp.
Skontaktuj się z ginekologiem, może musisz je zmienić na inne, patrząc na Twoje poprzednie wątki wydaje mi się, że wcześniej przeżywałaś każdą pierdołę, możliwe że zmiany hormonalne spowodowały, że teraz nad każdą rozpaczasz.
paczanga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 12:12   #16
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86323779]Nie naskakuje i nie jestem wredna po prostu zadałam Ci proste pytanie.

Dla mnie histeryzujesz i przesadzasz.

Jeśli takie rozchwianie i nadwrażliwość zrobiła Ci się po braniu leków, to je zmień.[/QUOTE]

Właśnie kiedyś tak nie reagowałam. Owszem, jestem osobą emocjonalną, ale teraz mam nasilone wszystko makabrycznie
Stary 2019-01-04, 12:15   #17
Higurashi
Czarna owca

Też na jednych tabletkach byłam bardziej drażliwa. Jeśli uważasz, że to zbiega się w czasie - porozmawiaj z lekarzem, spróbuj innych.
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-01-04, 12:17   #18
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie kiedyś tak nie reagowałam. Owszem, jestem osobą emocjonalną, ale teraz mam nasilone wszystko makabrycznie

Skontaktuj się z ginekologiem w takim razie.
Stary 2019-01-04, 14:01   #19
kamila_mila
Przyczajenie

Widzę trzy opcje:

a) zawiniły tabletki - źle odbierasz jego zachowanie
b) facet jest o krok dalej w związku niż Ty, przeszło mu już zauroczenie i nie ma ochoty "każdej wolnej chwili" spędzać z Tobą, zauważył życie poza związkiem - może on właśnie taki jest, gdy nie patrzysz przez różowe okulary
c) przeszła mu mięta do Ciebie - odsuń się na trochę i nie wychodź z inicjatywą: albo zatęskni i wróci ze swoim zaangażowaniem, albo stwierdzi że to mu pasuje i odejdzie. Koniec
kamila_mila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-01-04, 19:32   #20
kwiatuszkowo1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamila_mila Pokaż wiadomość
Widzę trzy opcje:

a) zawiniły tabletki - źle odbierasz jego zachowanie
b) facet jest o krok dalej w związku niż Ty, przeszło mu już zauroczenie i nie ma ochoty "każdej wolnej chwili" spędzać z Tobą, zauważył życie poza związkiem - może on właśnie taki jest, gdy nie patrzysz przez różowe okulary
c) przeszła mu mięta do Ciebie - odsuń się na trochę i nie wychodź z inicjatywą: albo zatęskni i wróci ze swoim zaangażowaniem, albo stwierdzi że to mu pasuje i odejdzie. Koniec
Dziękuję.
Stary 2019-01-05, 09:49   #21
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Zmień tabletki - kiedyś przez trzy miesiące brał tabletki, po których miałam podobne objawy - wszystko mnie denerwowało, z pierdoły robiłam wielki problem, ba - nie mogłam wytrzymać sama ze sobą. A zdecydowanie nie jestem osobą, która robi problem z drobiazgów i czepia się dla zasady. Stawiam na to, że te konkretne tabletki nie są dla Ciebie - poszłabym jak najszybciej do gina.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości