|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Co powoduje, że mężczyźni rezygnują z kobiet albo uganiają się za nimi?
Witam wszystkich
![]() Jak w temacie chciałabym, żebyście opisały z własnego doświadczenia. Jeśli są tu jacyś mężczyźni bardzo proszę o wasze zdanie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co Powoduje, że mężczyźni rezygnują z kobiet albo uganiają się za nimi?
Rezygnują bo:
- jest jakaś lepsza/jakaś inna - zniechęcają się np. charakterem dziewczyny, czymś co zrobiła, czymś co im nie pasuje - nigdy nie byli tak naprawdę aż tak zainteresowani, traktowali to jako umilenie czasu (albo patrz pierwszy myślnik )Uganiają się za: - super dziewczynami 10/10 - mniej super dziewczynami, ale w ich mniemaniu "najlepsza liga" ;D - pewnymi siebie dziewczynami - czasem: za popularnymi dziewczynami, np. w grupie znajomych, takimi co każdy powie: a Kaśka to jest świetna laska, super piękna, świetne ciało i potem np. 4 kolesi się do niej ślini a np. już Zuzia też jest ładna, ale trochę mniej przebojowa i mniej się rzuca w oczy i za nią już tak nie latają.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Rezygnują, bo:
- już ja mają w jakiś sposób i im się znudziła. Uganiają się, bo: - nie mogą jej mieć, jest obojętna, niedostępna, albo jej tak nie zależy... - inni też są zainteresowani.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Uganiają się za dziewczyną ,która czymś ich zaintrygowała ,np urokiem osobistym, urodą ,intelektem, poczuciem humoru,czymkolwiek co trafia 100/100 w ich gust.Baby mają przecież tak samo. Bądź też latają jak kot z pęcherzem za dziewczęciem, które łatwo zaliczyć a wybredne nie jest ,więc grono chętnych ,bezmózgich samców będzie zawsze orbitować gdzieś blisko. W ogóle nie widzę sensu trafiania do szerokiego odbiorcy, lepiej trafić do jednego ale właściwego.
Edytowane przez robcia Czas edycji: 2015-03-05 o 15:23 |
|
|
|
|
#5 |
|
plum plum
|
- bo się zauroczyli,
- bo odezwał się ich instynkt zdobywcy, - bo mają ochotę na seks
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Co powoduje, że uganiają się ?
- nie mam pojęcia. plejada czynników. Ja czasem sam nie rozumiem czemu niektóre dziewczyny niesamowicie mnie kręcą (okej, uroda ma wpływ), a inne nie. Ot po prostu kombinacja urody, charakteru, zachowań. Co powoduje, że rezygnują ? 1. Wieczne jazdy, a 99 % facetów lubi po prostu święty spokój 2. Po 10 seksie spadły im różowe okulary i zorientowali się, że ich "kochanie" ma całe spektrum wad, zwłaszcza tych związanych ze zrytym charakterem typu niereformowalna księżniczka itd. - faceci nie naprawiają "wadliwych" egzemplarzy, tak jak to robią kobiety z misją pt: "on przy mnie zmieni się". ![]() 3. Sami są przeciętni więc znaleźli też sobie przeciętną dziewczynę ALE nadarzyła się okazja na pannę z "wyższej ligi", z którą powinni nie mieć szans, ale nagle dziwnym trafem mają. 4. Dziewczyna zwyczajnie im się znudziła - nie mogą znaleźć z nią wspólnego języka, nie ma żadnych zainteresowań. Na dłuższą metę po prostu nie ma co z nią robić. 5. Dziewczyna chce mieć faceta przez 24 h na wyłączność. Każde wyjście do kolegów to jazda, każda koleżanka to jazda. 6. Dziewczyna okazała się być wredną, tępą zołzą ![]() No, to tyle co mi przychodzi do głowy
Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2015-03-05 o 16:09 |
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Moje ostatnie doświadczenia:
-traktuj faceta jak gówno, księżniczkuj, wódź go za nos, wystawiaj w ostatniej chwili: będzie za tobą latał jak kretyn, -pokaż że ci na nim zależy, daj wsparcie, toleruj pewne rzecz: bedzie cie olewac. True story. |
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
"Moje ostatnie doświadczenia:
-traktuj faceta jak gówno, księżniczkuj, wódź go za nos, wystawiaj w ostatniej chwili: będzie za tobą latał jak kretyn, -pokaż że ci na nim zależy, daj wsparcie, toleruj pewne rzecz: bedzie cie olewac. True story." moje skromne xx-letnie doświadczenie : jest dokładnie odwrotnie. jak pisałem w innym wątku,jeżeli rozmawiamy o mężczyznach,nie chłopcach. poza tym:jak Gregorius |
|
|
|
|
#10 | |
|
multitasking ninja
|
Cytat:
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że ja piszę o mężczyznach, nie chłopaczkach (a chłopaczkami na poziomie gimnazjum może być i pan 30+ czy 40+). ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- - zgadzam się. I jednak mam dobre zdanie o mężczyznach, nie każdy jest głupim miśkiem. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to traktuję mało poważne
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"zazdrośćcie mi , jakie mam powodzenie" ? Widać źle to odczytałam, a sensu w samym lataniu specjalnie nie widzę. Fajniejsze jest być z kimś, z kim można stworzyć dobry związek, nie idealny- dobry.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
lokalna gwiazda
|
Przeanalizowałam swoje doświadczenia i muszę stwierdzić, że żaden facet ze mnie nie zrezygnował. Toż chyba jakimś ideałem jestem
.Mój mąż zawsze twierdził, że jestem doskonałym połączeniem urody i intelektu, ale żeby nie było zbyt pięknie, to jestem zbyt niska i jego zdaniem powinnam położyć się pod walec drogowy by zyskać na wzroście/pominę dowcip, który zawsze mi serwuje /.Ja zawsze byłam dziwna - potrafiłam wysłuchać faceta, który mówił o swojej pracy, mimo że nie miałam o tym zielonego pojęcia. Oni też muszą się wygadać. A z jego doświadczeń - zawsze wybierał kobiety rzucające się w oczy, aroganckie, pewne siebie. Takie, które nie były łatwym łupem. Po czasie przekonywał się, że to nie arogancja, a raczej chamstwo, pewność siebie, to tylko głośne zachowanie, by zwrócić na siebie uwagę i zero intelektu. Dodatkowo parcie na kasę i "wychowywanie" sobie faceta. Lekceważenie jego spraw. |
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
Rezygnują, z tych które:
- przejawiają silną desperację - za wszelką cenę próbują im zaimponować - chcą wszystko zrobić same, bo przecież potrafią ![]() - wiecznie coś mówią- ile można udawać, że się słucha? - są podatne na różne manipulacje- każda zabawa się nudzi - są bardziej ich matką niż partnerką - pędzą na każdy gwizd - rezygnują ze swoich planów, żeby zadowolić misia - "są tak usłużne, że codziennie robią obiad, a raz w tygodniu romantyczną kolację" - nie mają własnego życia, zainteresowań - nie dają im odetchnąć, muszą ich mieć całą dobę, wyjście na piwo z kolegami jest problemem wagi państwowej, 2 godzinki gry na kompie to skandal i brak zainteresowania, odebranie telefonu od innej kobiety oznacza zdradę - nigdy nie są zmęczone - zawsze są zmęczone ![]() - nie dbają o siebie i są nieatrakcyjne - mają dużo kompleksów, często mówią o swoich niedoskonałościach- po pewnym czasie facet zaczyna to zauważać - pozwalają im na wszystko, dają im wolną rękę pod każdym względem - nie szanują siebie, pozwalają się obrażać, nie mają swojego zdania, każda decyzja musi być zaakceptowana przez partnera - nie są konsekwentne Uganiają się za: - kobietami, które znają swoją wartość - czują się atrakcyjne i to widać - mają swój specyficzny charakter i nie zamierzają go zmienić- prędzej zmienią partnera - potrafią być kobiece i delikatne, a jednocześnie "groźne" kiedy trzeba ![]() - imponują im pod pewnym względem - takimi, o których uwagę trzeba się postarać - są dobre w swojej dziedzinie, mają pasję - zachowują się naturalnie- mają swoje humory i nie starają się tego za wszelką cenę ukryć, nie idą na mecz, bo to ich nie interesuje, śmieją się wtedy, gdy ktoś/coś je naprawdę rozśmieszy - nie są przerażająco moralne i uczciwe, są sprytne kiedy trzeba
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Co powoduje, że facet rezygnuje z kobiety?
Zależy, bo to zbyt ogólne pytanie. Ale zakładając, że dziewczyna nie jest niczego winna, a facet zerwał np. po 3 latach bo poznał inną to jak dla mnie GŁUPOTA ![]() Jeżeli facet ugania się za kobietą? Tutaj jest kilka powodów. Np. jeżeli ugania się za zajętą kobietą, która jest bądź co bądź szczęśliwa - CHORE AMBICJE włażenie komuś z buciorami w życie. Chore ambicje to też panna nieosiągalna, która go ignoruje na wszystkie sposoby. 2. Po prostu mu się podoba, jest fajna, ładna i WOLNA to wtedy jest zdrowe uganianie
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
uganiaja sie; bo wydaja im sie atrakcyjne interesujace,
gdy sa pewne siebie,gdy im nie zalezy wtedy bardziej chca zdobywac.. rezygnuja bo ; niewolnictwo w zwiazku, bo dziewczyna przestaje byc interesujaca, bo spotykaja ciekawsza, bardziej intrygujaca, |
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciekawa jestem co takiego robisz, że masz takie ogromne powodzenie.
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Od samego początku znajomości należy zlewać nawet jesli zalezy mi na tej osobie?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedna jest dobra rzecz w tej strategi - nie wyobrazasz sobie nie wiadomo czego, nie analizujesz kazdego jego slowa i nie zwracasz uwagi na obiecanki. Zaczynasz sie nim ekscytowac dopiero, gdy udowodni ci, ze jest zainteresowany, tak ze nie bedziesz miala watpliwosci. To jest akurat dosc zdrowe. Sama nie wiem... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję wybierania chłopców na cel swoich amorów.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Zlewac nie tyle chlopaka, co jego aroganckie teksty, bezcelowe zaczepianie itp. Jak zaprosi na randke to trzeba sie zgodzic, jak go chcesz. Aha, Autorko, pamietaj, ze prawie nigdy nie dostaniesz tego typu rady na temat facetow od faceta (sorry, Leszy). Oni tez na swoich forach nie chca rad od dziewczyn ("nie pytaj ryb jak lowic ryby itp.). Oni nie lubia slyszec, ze maja sie starac i chca zeby bylo latwo im, a nie tobie. |
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
uganiają się za takimi kobietami, które nie zastanawiają się, co zrobić, aby się za nimi uganiali
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Raczkowanie
|
Nie spotkalam jeszcze faceta, ktory by twierdzil, ze o kobiete trzeba sie starac.
A widzialam takich co sie starali, jak im zalezalo. Ale nie stosuj tego Autorko jako metode na zdobycie konkretnego faceta, bo to jest metoda w ktorej zakladasz, ze mozesz go stracic, bo chcesz takiego, ktory bedzie sie staral od poczatku. |
|
|
|
|
#29 | |
|
Raczkowanie
|
Nie no ja tak nie robie,ale po prostu poznalam kiedys chlopaka ktory byl do tego stopnia nadgorliwy ze jak poszlam z nim na wesele to chcial mi kupowac sukienke, kwiaty, zabierac mnie w 10 miejsc na 1 spotkaniu, stworzyl ramke z naszym foto i kazal mi postawic na biurku, a spotkalam sie z nim 2 razy, a juz mi wyznawal milosc.To odstrasza.
Z kolei jak ktos mocno na poczatku olewa to w zyciiu bym sie nie umawiala z nim drugi raz. I dziwi mnie ze spotykalam facetow ktorzy z 6 razy proponowali randke no ale to czasy liceum..Ale jednak jak ktos nie jets bluszczem , widac ze nie stanowie od razu priorytetu to jakos tak bardziej ciagnie do tej osoby. Najlepsze jest nie zatracic sie w zadnej z tych opcji. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Edytowane przez tesknota25 Czas edycji: 2015-03-05 o 22:51 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Rezygnują, bo kobiety nie są niezależne i ograniczają. A biegają za nimi jak są niezależne.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

)

Ciekawa jestem co takiego robisz, że masz takie ogromne powodzenie.