![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
znowu o prezentach...tym razem dla babci!
zostało mi 24h, czyli jak na mnie i tak niezle, bo dla reszty rodziny prezenty sa już ukryte głeboko w szafie
ostałą się babcia i kompletnie nie wiem co jej kupić...może macie jakiś pomysł? aha: ciepły szal/sweter coś pachnącego geriavit ksiązką .... to wiem, ale przecież nie mogę za każdym razem dawać tego samego(albo podobnego), poza tym w ostatnim dniu w sklepach nie ma już NIC!! chybą ze wiecie gdzie w lublinie można dorwać np soir de paris:/ pomożecie?(pomożemy??) pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: znowu o prezentach...tym razem dla babci!
Jakiś fajny czajniczek do parzenia herbaty i do kompletu kilka herbat o fajnych smakach?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Moja dostanie typowo babciny prezent
![]() Na dzień babci natomiast zawsze dostaje nalewke babuni ![]() ![]() Ale wiesz... Trudno mi doradzic cos dla twojej babci bo jej nie znam i nie wiem co jej sie spodoba. A z prezentów uniwersalnych- Sarenka ostatnio radzila komus kupić zestaw herbatek. Mysle ze to tez niezły pomysł ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja mojej babci chcę kupic takie jajeczko albo cytrynke, która odmierza czas gotowania, bo babcia niestety czesto juz zapomina co o której wstawiła i tak to jej bardzo pomoze. Dostanie też kosmetyki, ale zastanawiam sie równiez nad czyms nietuzinkowym... chyba przejde wszystkie sklepy zanim cos znajdę fajnego. Szczególnie, ze moja babcia jest z tego typu co to im nic nie potrzeba tylko jeden kostium, jedne perfumy i dezodorant i absolutnie nie chce kłopotac nikogo zadnymi zachciankami.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja kupiłam kapcie, własnie takie góralskie, ciepłe, bo wiem, że miała kiedys takie i była zadowolona. Dooże też czekoladki jakieś, może Rafaello...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Kochane jeśteście, dzięki
![]() No właśnie moja babcia jest też z tych, które absolutnie nie chcą żadnych prezentów, natomiast uwielbiają je dawać ![]() i też chciałabym kupić jej coś specjalnego...ciapy góralskie, takie ciepłe już ma, chyba dwie pary nawet ![]() heratę pije tlko jedną, z torebek, bo taką łatwiej jest jej zaparzyć(no cóz, nie jest najmłodsza, chyba nie dałaby sobie rady ze specjalistycznym ![]() a słodyczy jeśc nie możę ![]() no i co ja zrobvię...teraz muszę iśc do kuchni i pomagac, zostanie niewiele czasu...no ale jestem dobrej myśli i naprawdę dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja mojej babci między innymi kupiłam takie podstawki pod szklanki/kubki - korkowe, a na wierzchu śliska warstwa z obrazkiem (mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi...)
Poza tym możesz np. jakieś rodzinne zdjęcie powiększyć i oprawić w ramkę. Albo kupić kalendarz np. z papieżem... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
ćwir ćwir
|
Prezenty dla babci
Wahasz się co kupić swojej babci? Skończyły Ci się pomysły, a wena nie nadchodzi i szukasz wskazówki? Lub może wpadłaś na pomysł idealnego prezentu i chciałabyś się tym pochwalić, podpowiedzieć innym? Możesz napisać to tutaj, zapraszamy
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezenty dla babci
Polecam różne kosmetyki typu kremy, maseczki, balsamy oraz witaminki w kompletach, wiem ze kiedyś kupowałam cały zestaw wit.Centrum bodajże.
Lecz co kupić tym razem? hmm... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Może pyszny miodek w dużym słoju
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Babci jak mamie- szaliczek, apaszke, perfumy, bizuterie..
wszystko zalezy od tego jaka babcia jest cos ladnego do domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
W przypadku mojej babci sprawa jest prosta:
- herbaty - babcia uwielbia testować coraz to nowsze herbatki i często przesiadujemy u niej właśnie nad filiżanką herbaty... - świeczki ozdobne i zapachowe - babcia ma taki "oltarzyk" ze zdjęciami dziadka, mojego taty i wujka, którzy już odeszli... wieczorami kładzie się do łóżka i zapala świeczkę przed ołtarzykiem.
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
a z moją babcią sprawa jest trudna, nie jest typem babci która nosi perfumy, biżuterię itp... jak już to medalik
![]() ogólnie równa z niej babka, tylko nieco staroświecka.
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo cos do domu np. obraz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
w TV dziennikarka chodzila po ulicy i pytala sie "co kupiles/las babci jako prezent?"
Jedna odpowiedz mnie rozbroila "zlozylismy sie, i wykupilismy miejsce na cmentarzu" ![]() Bez komentarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
moja babcia na pewno ucieszyłaby się z :
- jakiegoś drobiazgu do domu, typu ładny kryształowy wazon, ozdobna filiżanka, komplet zapachowych mydełek itp. - kosmetyków - to jest chyba uniwersalny prezent ![]() - biżuterii, jw; babci akurat kupiłabym broszkę albo korale - szalu, apaszki
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Ostatnio dałam mojej babci, coś w rodzaju witamin na serce, w butelce, ponad 30zł. Myślę, że cena niezbyt wygórowana a starszej i jak już to często bywa schorowanej kobiecie na pewno się przyda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Ja babciom kupowałam:
-szale, apaszki -rękawiczki skórzane -biżuterię, broszkę -szkatułki lub pudełeczka na biżuterię -bibeloty do mieszkania -ramkę ze zdjęciem moim, brata i rodziców (obie babcie były bardzo zadowolone i wzruszone) W tym roku jeszcze nie myślałam nad prezentami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
szaliczek, jakas ozdobka (szkatulka, figurka), bizuteria, dobry likierek, ramke ze zdjeciami wnukow
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie zastanawiałm sie jakos specjalnie nad prezentami dla babci,ale teraz jest okazja- 50. lecie ślubu.
Planuję poszperać u mnie w domu, trochę u dziadków poprzeglądać zdjęć i ukratkiem wziąć , żeby odbitki zrobić, a nastepnie kupić wielką antyramę (naprawdę sporych rozmiarów) i zrobić taki kolaż ze zdjęć z ostatnich 50 lat. Takie podsumowanie ich dotychczasowego stażu małżeńskiego. Ja myślicie, może być? ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Kwasna truskawko mytak robilismy rodzicom i maja takie dwie antyramy ( bo jedna dostala mama chyba na urodziny i pozniej tata powiedzial, ze on tez chce swoja miec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super sprawa. Mysle, ze to jest wzruszajacy prezent. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ok koniec offtopu ![]() Dla babci to zazwyczaj kupujemy ubranie, czasem perfum (kosmetyków nie używa, a perfumuje tylko chusteczkę ![]() ![]() Ciężka sprawa z tymi dziadkami. Choc z drugiej strony moi cieszą się z wszystkiego co dostaną.
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Moje babcie też zazwyczaj się cieszą z tego co dostaną
![]() ![]() huh. a u mnie, Babci kupuje się chyba najczęściej kosmetyki.Moja Babcia ukochana bardzo lubi kosmetyki dove ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Moja jedna babcia tez sie cieszy ze wszystkiego a druga roznie hehehe
Raz powiedziala ze chcialaby taka duza chuste na ramiona, kupilam i sie cieszyla, ale jak rok wczesniej dostała duża filiżankę na herbatę już byla mniej zadowolona. A i co roku obowiazkowo ksiazka (uwielbia czytac). W tym roku myślałam o: porcelanowej filiżance ze spodeczkiem w ładne kwiatowe wzory (ale może być znów niezadowolona)? coś słodkiego, jakaś bombonierka albo cukierki w ładnym opakowaniu? może kapcie albo narzuta na łóżko? książka już jest ![]()
żona maj 2010 ![]() Aniołek 25.05.2011- 9tc ![]() córka lipiec 2012 ![]() ![]() Aniołek 26.05.2015- 5tc ![]() Edytowane przez slonneczko123p Czas edycji: 2008-11-22 o 17:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ehh, ja zupełnie nie mam pomysłu co kupić babci
![]() Wszelkie ozdoby odpadają, tak samo kosmetyki - ma tego sporo. Biżuteria i ubrania - też ma, a poza tym nie wiem czy sie spodoba Kupiłabym książkę, ale tu jest problem, bo nikt z rodziny nie pamięta, kiedy babcia ostatnio czytała książkę ![]() No i więcej pomysłów nie mam, a chciałabym żeby to było coś praktycznego...
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
ja proponuje papucie xd mogłyby być jakieś śmieszne (np. tygrysie łapy albo któliczki
![]() taki prezent to prawie jak skarpetki, bo można do każdego dopasować (ale 'prawie' robi wielką różnicę) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ja z moją babcią nie bede miała problemu, uwielbia wszelkie kremy przeciwzmarszczkowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
A ja bym chciała mieć problem z kupieniem babci prezentu. Nie poznałam żadnej, czego bardzo żałuję (jak byłam malutka, to jeszcze moja prababcia żyła).
Tak więc cieszcie się, póki możecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Kochane, proszę Was, poradźcie.
Co roku po za prezentami od dzieci nasi dziadkowie otrzymują prezent od nas, wnuczek. W tym roku postanowiłyśmy kupić jeden prezent dla obydwojga, ale kompletnie nie mamy pomysłu... Jako że dziadkowie mają za pół roku 50-lecie, a młodsi wnukowie wciąż ślepo wierzą w istatnienie Mikołaja, pomysł z antyramą, albumem etc. odpada. Zależy nam, by było to coś praktycznego (babcia wiecznie narzeka na zbyteczną ilość figurek, świeczników, wazonów) i o niewygórowanej cenie. Czego powinnyśmy szukać?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.