![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() MORWA BIAŁA humavit działa?
Drogie wizażanki,
czy któraś z was miala te tabletki z Humavitu MORWA BIAŁA? Podobno sa skuteczne ale nie wiem tego na pewno i chcialabym sie Was poradzic...Moze słyszałyscie cos o tych tabletkach? ![]() ![]() ![]() ![]() Suplement diety w postaci tabletek z morwą białą. Uzupełnia codzienną dietę w substancje stabilizujące poziom cukru we krwi, zmniejszające jego przyswajanie po posiłkach i jednocześnie wspomagające odchudzanie. Liście morwy białej (Morus alba) zawierają substancje hamujące działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie (ograniczające metabolizm cukrów złożonych w glukozę). Dzięki temu część węglowodanów przechodząc przez jelita pozostaje niestrawiona i wydalana z organizmu, co w efekcie prowadzi do ograniczenia wchłanianie glukozy przez organizm i uzyskania niższego poziomu cukru we krwi po posiłkach. Pomaga to w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i wspomaga odchudzanie, redukując do 35% wchłaniania kalorii po posiłkach oraz zapobiega lub łagodzi przebieg cukrzycy typu II. Dodatkowo związki zawarte w morwie białej wpływają na obniżenie poziomu trójglicerydów, jak również "złego" cholesterolu LDL, podczas gdy poziom "dobrego" cholesterolu HDL ulega podwyższeniu. Dzięki tym wyjątkowym właściwościom preparat z morwą białą polecany jest w szczególności osobom chorym na cukrzycę insulinoniezależną oraz zmagającym się z nadwagą. Przeznaczony dla osób dorosłych. Zawartość: 180 sztuk tabletek (masa 1 tabletki: 0,40 g). Skład: liść morwy białej (Morus alba); substancje pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna (nośnik), skrobia ziemniaczana (wypełniacz), fosforan triwapniowy (stabilizator), stearynian magnezu (s. przeciwzbrylająca). Dawkowanie: 3 razy dziennie po 2 tabletki przed posiłkiem. Nie należy przekraczać zalecanej dawki dziennej. Zawartość składników w dziennej dawce produktu (6 tabletek): Morwa biała (Morus alba) 720,0 mg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
xxyy
|
Dot.: MORWA BIAŁA humavit działa......?.....
ile kosztuje?
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Co do ceny to pisze ze od 15zl.do 20zl. Zalezy gdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
widze ze chyba nikt nic nie wie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a gdzie to mozna kupic?? ja bym se kupila
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
w aptece
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja to mam. Ale nie moge powiedzieć nic o efektach bo "jadłam" te tabletki tylko kilka razy. W sumie ciężko określić czy jakieś tabletki rzeczywiście ograniczają przyswajanie węgli/ tłuszczu. No bo jak to spradwzić w warunkach domowych?
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ja wziełam teraz pierwsze dwie i narazie jest dobrze zjadlam dosc duzo pierogów i brzuch mnie nie boli i czuje sie lżej. jestem zadowolona bo ostatnio po takich rzeczach to umierałam z bólu. Podobnie dzialal fabacum. Tylko ze kręci mi sie troche w głowie.....Nie wiem. Moze to po tych tabletkach...Nie wiem. Ale od rana mnie głowa bolala wiec mam nadzieje ze to od pogody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Trochę czasu minęło od ostatniego postu w tym wątku ale dopiero teraz go przez przypadek odnalazłam ![]() Mam pytanie odnośnie działania tego preparatu z MORWĄ BIAŁĄ? Czy są jakieś efekty odchudzające ? Jak długo trzeba stosować żeby efekty zaczęły być widoczne? Czy warto spróbować tzn. jak samopoczucie po tym preparacie? Cena jest zachęcająca ale czy warto? Dziękuję i pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Takie suplementy to wyrzucone w błoto pieniądze. Zamiast szukać cudownych środków trzeba zabrać się za dietę i trening, bo cudów nie ma.
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
nie ma sie co ironicznie śmiac bo to prawda.Nie ma cudownego lekarstwa na odchudzanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli coś jest zabawne to raczej Twoja reakcja, która pokazuje że niewiele wiesz o zdrowej diecie i zdrowym odchudzaniu. Po co zadawać pytania jeśli w taki sposób reaguje się na odpowiedź kogoś znającego się na rzeczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Poprostu wolałabym dostać odpowiedź na moje pytanie bo o rzeczach oczywistych nie lubię dyskutować!!!
Pozdrawiam P.s. A o dietach i zdowym odchudzaniu już przeczytałam cała bibliotekę...i nadal szukam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
powoli przymierzam się do corocznego "wiosennego odchudzania", oczywiście wiem, że podstawą są zdrowe, regularne posiłki, brak słodyczy i tening (i właśnie tak zamierzam się za to zabrać), ale po przeczytaniu tego wątku pomyślałam, że skuszę się jeszcze dodatkowo na tą Morwę...
ale teraz naszła mnie jeszcze taka myśl , czytała ostatnio też o produktach typu CLARINOL CLA oraz ich zbawiennym działaniu na celulit, i tak się zastanawiam, czy warto łączyć przy diecie te dwa preparaty? czy ich działanie jest różne czy bardzo podobne? czy nie będę poprostu powielała tych samych składników? ![]() może ktoś jest zorientowany w tej kewstii?
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
podbijam temat!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
aa no wlasnie jak wam tam z morwa dziewczyny
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc to brałam to przez jakiś okres czasu jako pomoc w trzymaniu wagi i ani nie schudłam ani nie przytyłam. Po odstawieniu również nie przytyłam, czyli wniosek z tego taki, że ani nie pomaga ani nie szkodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Hehe czy wy drgie Panie naprawdę myślicię że mając problem z nad wagą będziecie jadły wszytsko w dużych iliściach i wezmiecie dziennie sześć tabletek HUMAVIT i będziecie miała wymażaną wagę i talie...hahaha
![]() Brałam te tabletki przez miesiąc i schudłam 10 kog! i wyglądam jak anorektyczka ale jedząc te tabletki nie jadałm zadnych słodyczy i posiłki były trzy razy dziennie najpóżniej o 18 ostatni posiłek ![]() ![]() Polecam ten lek bo jest nie drogi i skuteczny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś brałam - dawno temu i nie zauważyłam żadnych efektów - ani w spadku wagi, ani w zmiejszeniu chęci na słodycze. W moim mniemaniu to pieniążki wyrzucone w błoto - nie działa. No chyba, że miałam za mało sugesti.
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Sorka za jeden wątek pod drugim, ale przeglądarka mi się przeładowała.
Wracając do tematu - nie bardzo wierzę, aby dzięki takim tableteczką schudnąć aż tyle w tak krótkim czasie. Może dzięki jakimś termogenikom, przeczyszczaczą lub lekom z pochodną amfy (stanowczo odradzam to gówno), ale nie dzięki jakiejś morwie.
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Sama zażywam tę Morwę już od dłuższego czasu. Niestety, polega to na tym, że zaganiana, zapracowana rzadko kiedy pamiętam o tym, żeby je zarzyć. Jeżeli jestem akurat w domu i wiem, że ma zamiar zjeść coś kalorycznego po prosty...biorę Morwę i mam mniejsze wyrzuty sumienia. Innego działania nie stwierdziłam
![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mojej mamy znajomy bierze te tabletki ważył 150 kg teraz waży 110 więc schudł 40 kg i dalej wpieprza słodycze i jakoś chudnie więc może na jednych to działa na drugich nie
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Nie traktujcie tego suplementu jako cudownego preparatu na odchudzanie,gdyż głównym zadaniem morwy jest obniżanie poziomu cukru we krwi,a nie redukcja tkanki tłuszczowej.Nie jest to specyfik o działaniu termogenicznym typu Termonex, Stimulant X czy Hydroxycut,lecz o działaniu eliminującym wchłanianie pewnych składników odżywczych i obniżającym poziom cukru we krwi.Szczególnie zainteresowane powinny nim być osoby chore na cukrzyce,gdyż może być brany wspomagająco przy jednoczesnym injekcyjnym dostarczaniu insuliny.
Sam zacząłem brać Morwę Białą z uwagi na właściwości obniżania poziomu glukozy,jednakże przy okazji trzymam dietę wysokobiałkową,robię aeroby,trenuję siłowo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
witam
![]() szukalam interesujacego mnie tematu i znalazlam tutaj slowo o termonexie ![]() jesli to nie na temat to przepraszam ![]()
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Tego preparatu nie powinny brać osoby z prawidłowym wynikiem poziomu cukru we krwi. Obniżenie cukru jest groźne a morwa biała obniża.
Zaczęłam brać morwę trzy miesiące temu, bo jestem zagrożona cukrzycą. Wiadomo, kochałam i kocham słodycze, mam dość sporą nadwagę, więc potencjalna pacjentka diabetologa. To moja przyjaciółka - diabetolog poleciła morwę białą, ale uwarunkowała skuteczność odpowiednią dietę. Słodycze oczywiście odstawiłam, bardzo ograniczyłam owoce ( dozwolone kiwi, grapefruit) mam zjadać jak najwięcej zielonych i czerwonych warzyw, ale bez buraków i marchwi. Sama piekę chleb na zakwasie. Schudłam z nr ubrań 50 na 46. Sądzę, że między innymi wielką zasługą jest chleb własnego wypieku, bez spulchniaczy, wybielaczy i środków zapobiegających pleśnieniu, czerstwieniu itp. Moja nadwaga wzięła się z powodu rzucenia palenia. Mimo że starałam się nie jeść w nadmiarze i takie tam ble ble, to tyłam w zastraszającym tempie. W sumie 30 kg. Po pięciu latach od pozbycia się nałogu nic nie mogłam zrobić. Waga ani drgnęła i zaczęły się problemy zdrowotne. Mój organizm pozytywnie zareagował na morwę białą w połączeniu z dietą. Mam jeszcze trochę zawyżone wyniki poziomu cukru, ale już nie takie alarmistyczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
witam,
to naprawdę działa!!! też miałam problem z poziomem cukru, na czczo miałam zawsze ok.106,108, czasami nawet 126! kupiłam morwę białą i jem 3 x dziennie po 2 tabletki .Po ok. tygodniu tak mi się ustabilizował cukier, że mam na czczo zawsze poniżej 100, a często nawet 89,90.Dla mnie to bardzo ważne, bo byłam zagrożona cukrzycą, miałam cukrzycę ciążową, a poza tym moja mama cierpiała na te dolegliwość, brała nawet insulinę.Nie zauważyłam wyraźnych efektów w odchudzaniu,ale apetyt na słodycze mi poważnie zmalał,więc może wkrótce schudnę .Dla mnie nie to było najważniejsze. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie podbić temat, ponieważ zaczęłam brać ową morwę białą (mama kiedyś kupiła i przestała jeść, więc postanowiłam skończyć opakowanie
![]() Ponoć morwa obniża cukier itd... I teraz zaczęłam się zastanawiać, czy w ogóle to brać, ponieważ mój cukier na czczo przeważnie oscyluje w okolicach 50 (kiedyś spadł do 30). Może pytanie wyda się głupie, jednak proszę o poważną odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.