MORWA BIAŁA humavit działa? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-02, 21:19   #1
Judytka2
Rozeznanie

Smile

MORWA BIAŁA humavit działa?

Drogie wizażanki,

czy któraś z was miala te tabletki z Humavitu MORWA BIAŁA? Podobno sa skuteczne ale nie wiem tego na pewno i chcialabym sie Was poradzic...Moze słyszałyscie cos o tych tabletkach? Ponoc eliminują czesc węglowodanów z pozywienia a wlasnie węglowodany sa przyczyna tego ze czasem waze pare kilo wiecej Wiem ze ogólnie takie tabletki rozkładajace węglowodany działają. Bo zapobiegaja wzdeciom i innym objawom towarzyszacym przy nadmiernym spozywaniu chleba itp.Sama maialam takie o nazwie FABACUM tylko ze byly za drogie dla mnie i szkoda mi bylo kasy. A moze te są lepsze?? dziekuje Wam z góry za wszelkie informacje Załączam opis:

Suplement diety w postaci tabletek z morwą białą.
Uzupełnia codzienną dietę w substancje stabilizujące poziom cukru we krwi, zmniejszające jego przyswajanie po posiłkach i jednocześnie wspomagające odchudzanie.
Liście morwy białej (Morus alba) zawierają substancje hamujące działanie enzymów odpowiedzialnych za rozkład węglowodanów w organizmie (ograniczające metabolizm cukrów złożonych w glukozę). Dzięki temu część węglowodanów przechodząc przez jelita pozostaje niestrawiona i wydalana z organizmu, co w efekcie prowadzi do ograniczenia wchłanianie glukozy przez organizm i uzyskania niższego poziomu cukru we krwi po posiłkach. Pomaga to w utrzymaniu prawidłowej wagi ciała i wspomaga odchudzanie, redukując do 35% wchłaniania kalorii po posiłkach oraz zapobiega lub łagodzi przebieg cukrzycy typu II.
Dodatkowo związki zawarte w morwie białej wpływają na obniżenie poziomu trójglicerydów, jak również "złego" cholesterolu LDL, podczas gdy poziom "dobrego" cholesterolu HDL ulega podwyższeniu.
Dzięki tym wyjątkowym właściwościom preparat z morwą białą polecany jest w szczególności osobom chorym na cukrzycę insulinoniezależną oraz zmagającym się z nadwagą.
Przeznaczony dla osób dorosłych.
Zawartość:
180 sztuk tabletek (masa 1 tabletki: 0,40 g).
Skład:
liść morwy białej (Morus alba);
substancje pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna (nośnik), skrobia ziemniaczana (wypełniacz), fosforan triwapniowy (stabilizator), stearynian magnezu (s. przeciwzbrylająca).
Dawkowanie:
3 razy dziennie po 2 tabletki przed posiłkiem.
Nie należy przekraczać zalecanej dawki dziennej.
Zawartość składników w dziennej dawce produktu (6 tabletek):
Morwa biała (Morus alba) 720,0 mg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg morwa_biala[1].jpg (5,3 KB, 3816 załadowań)
Judytka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-02, 22:05   #2
Atram
xxyy

Dot.: MORWA BIAŁA humavit działa......?.....

ile kosztuje?
Stary 2006-06-02, 22:13   #3
Judytka2
Rozeznanie

Co do ceny to pisze ze od 15zl.do 20zl. Zalezy gdzie No i duzo tabletek jest bo 180.
Stary 2006-06-03, 11:32   #4
Judytka2
Rozeznanie

widze ze chyba nikt nic nie wie .
Stary 2006-06-03, 12:06   #5
natalas5
Zadomowienie

a gdzie to mozna kupic?? ja bym se kupila
natalas5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-03, 12:29   #6
Judytka2
Rozeznanie

w aptece Ja własnie przed chwileczka kupilam Nie moglam wytrzymac i poszlam do apteki i kupilam napisze wam czy dziala po jakims czasie
Stary 2006-06-03, 13:31   #7
anamnezis
Rozeznanie

Ja to mam. Ale nie moge powiedzieć nic o efektach bo "jadłam" te tabletki tylko kilka razy. W sumie ciężko określić czy jakieś tabletki rzeczywiście ograniczają przyswajanie węgli/ tłuszczu. No bo jak to spradwzić w warunkach domowych?
i pragnę powrócić przed oblicze Tego,
w imię Którego zawsze walczyłem.
anamnezis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-03, 14:09   #8
Judytka2
Rozeznanie

Ja wziełam teraz pierwsze dwie i narazie jest dobrze zjadlam dosc duzo pierogów i brzuch mnie nie boli i czuje sie lżej. jestem zadowolona bo ostatnio po takich rzeczach to umierałam z bólu. Podobnie dzialal fabacum. Tylko ze kręci mi sie troche w głowie.....Nie wiem. Moze to po tych tabletkach...Nie wiem. Ale od rana mnie głowa bolala wiec mam nadzieje ze to od pogody
Stary 2007-01-17, 20:19   #9
Emmapill
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Judytka2 Pokaż wiadomość
Ja wziełam teraz pierwsze dwie i narazie jest dobrze zjadlam dosc duzo pierogów i brzuch mnie nie boli i czuje sie lżej. jestem zadowolona bo ostatnio po takich rzeczach to umierałam z bólu. Podobnie dzialal fabacum. Tylko ze kręci mi sie troche w głowie.....Nie wiem. Moze to po tych tabletkach...Nie wiem. Ale od rana mnie głowa bolala wiec mam nadzieje ze to od pogody
Witam!
Trochę czasu minęło od ostatniego postu w tym wątku ale dopiero teraz go przez przypadek odnalazłam
Mam pytanie odnośnie działania tego preparatu z MORWĄ BIAŁĄ?
Czy są jakieś efekty odchudzające ? Jak długo trzeba stosować żeby efekty zaczęły być widoczne? Czy warto spróbować tzn. jak samopoczucie po tym preparacie? Cena jest zachęcająca ale czy warto?
Dziękuję i pozdrawiam
Emmapill jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 05:44   #10
pingwin2
Zakorzenienie

Takie suplementy to wyrzucone w błoto pieniądze. Zamiast szukać cudownych środków trzeba zabrać się za dietę i trening, bo cudów nie ma.

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 07:12   #11
jotemka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Takie suplementy to wyrzucone w błoto pieniądze. Zamiast szukać cudownych środków trzeba zabrać się za dietę i trening, bo cudów nie ma.
Dobry pomysł
jotemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 23:17   #12
Emmapill
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
Świetne rady!!! Masz jeszcze jakieś mądrości w zanadrzu?!? Chętnie poczytam

Pozdrawiam
Stary 2007-01-19, 01:20   #13
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emmapill Pokaż wiadomość

Pozdrawiam
nie ma sie co ironicznie śmiac bo to prawda.Nie ma cudownego lekarstwa na odchudzanie.
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-19, 11:29   #14
marli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emmapill Pokaż wiadomość

Pozdrawiam

Jeśli coś jest zabawne to raczej Twoja reakcja, która pokazuje że niewiele wiesz o zdrowej diecie i zdrowym odchudzaniu. Po co zadawać pytania jeśli w taki sposób reaguje się na odpowiedź kogoś znającego się na rzeczy...
marli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-19, 13:20   #15
Emmapill
Przyczajenie

Poprostu wolałabym dostać odpowiedź na moje pytanie bo o rzeczach oczywistych nie lubię dyskutować!!!

Pozdrawiam

P.s. A o dietach i zdowym odchudzaniu już przeczytałam cała bibliotekę...i nadal szukam ...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-28, 18:34   #16
bonheur
Rozeznanie

GG do bonheur

powoli przymierzam się do corocznego "wiosennego odchudzania", oczywiście wiem, że podstawą są zdrowe, regularne posiłki, brak słodyczy i tening (i właśnie tak zamierzam się za to zabrać), ale po przeczytaniu tego wątku pomyślałam, że skuszę się jeszcze dodatkowo na tą Morwę...

ale teraz naszła mnie jeszcze taka myśl , czytała ostatnio też o produktach typu CLARINOL CLA oraz ich zbawiennym działaniu na celulit, i tak się zastanawiam, czy warto łączyć przy diecie te dwa preparaty? czy ich działanie jest różne czy bardzo podobne? czy nie będę poprostu powielała tych samych składników?
może ktoś jest zorientowany w tej kewstii?

bonheur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 11:36   #17
anastazjaa
Zadomowienie

podbijam temat!
anastazjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 13:19   #18
szumasima
Raczkowanie

aa no wlasnie jak wam tam z morwa dziewczyny

szumasima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-14, 17:01   #19
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Szczerze mówiąc to brałam to przez jakiś okres czasu jako pomoc w trzymaniu wagi i ani nie schudłam ani nie przytyłam. Po odstawieniu również nie przytyłam, czyli wniosek z tego taki, że ani nie pomaga ani nie szkodzi.

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-26, 08:39   #20
Beateczka129
Przyczajenie

Hehe czy wy drgie Panie naprawdę myślicię że mając problem z nad wagą będziecie jadły wszytsko w dużych iliściach i wezmiecie dziennie sześć tabletek HUMAVIT i będziecie miała wymażaną wagę i talie...hahaha
Brałam te tabletki przez miesiąc i schudłam 10 kog! i wyglądam jak anorektyczka ale jedząc te tabletki nie jadałm zadnych słodyczy i posiłki były trzy razy dziennie najpóżniej o 18 ostatni posiłek Przy tym piłam jeszcze ziołowe herbatki
Polecam ten lek bo jest nie drogi i skuteczny!
Beateczka129 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-27, 20:53   #21
Arctica
Raczkowanie

Ja kiedyś brałam - dawno temu i nie zauważyłam żadnych efektów - ani w spadku wagi, ani w zmiejszeniu chęci na słodycze. W moim mniemaniu to pieniążki wyrzucone w błoto - nie działa. No chyba, że miałam za mało sugesti.
Stary 2008-11-27, 20:56   #22
Arctica
Raczkowanie

Sorka za jeden wątek pod drugim, ale przeglądarka mi się przeładowała.

Wracając do tematu - nie bardzo wierzę, aby dzięki takim tableteczką schudnąć aż tyle w tak krótkim czasie. Może dzięki jakimś termogenikom, przeczyszczaczą lub lekom z pochodną amfy (stanowczo odradzam to gówno), ale nie dzięki jakiejś morwie.
Stary 2008-11-28, 08:22   #23
bonheur
Rozeznanie

GG do bonheur

Cytat:
Napisane przez Beateczka129 Pokaż wiadomość
Hehe czy wy drgie Panie naprawdę myślicię że mając problem z nad wagą będziecie jadły wszytsko w dużych iliściach i wezmiecie dziennie sześć tabletek HUMAVIT i będziecie miała wymażaną wagę i talie...hahaha
Wydaje mi się, że żadna z dziewczyn nie miała tego na myśli i nikt nie spodziewa się cudów po tabletkach. Chodziło o opisanie ich działania w kontekście wspomagania normalnej, zdrowej diety

bonheur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-22, 16:14   #24
Corinne1
Raczkowanie

Sama zażywam tę Morwę już od dłuższego czasu. Niestety, polega to na tym, że zaganiana, zapracowana rzadko kiedy pamiętam o tym, żeby je zarzyć. Jeżeli jestem akurat w domu i wiem, że ma zamiar zjeść coś kalorycznego po prosty...biorę Morwę i mam mniejsze wyrzuty sumienia. Innego działania nie stwierdziłam To jest chyba to jedyne. Nadzieja matką głupich, jak powiadają...
Stary 2009-02-04, 15:24   #25
xNoxReasonx
Raczkowanie

GG do xNoxReasonx

Mojej mamy znajomy bierze te tabletki ważył 150 kg teraz waży 110 więc schudł 40 kg i dalej wpieprza słodycze i jakoś chudnie więc może na jednych to działa na drugich nie
Stary 2009-02-13, 22:39   #26
Vanderlei
Przyczajenie

Nie traktujcie tego suplementu jako cudownego preparatu na odchudzanie,gdyż głównym zadaniem morwy jest obniżanie poziomu cukru we krwi,a nie redukcja tkanki tłuszczowej.Nie jest to specyfik o działaniu termogenicznym typu Termonex, Stimulant X czy Hydroxycut,lecz o działaniu eliminującym wchłanianie pewnych składników odżywczych i obniżającym poziom cukru we krwi.Szczególnie zainteresowane powinny nim być osoby chore na cukrzyce,gdyż może być brany wspomagająco przy jednoczesnym injekcyjnym dostarczaniu insuliny.
Sam zacząłem brać Morwę Białą z uwagi na właściwości obniżania poziomu glukozy,jednakże przy okazji trzymam dietę wysokobiałkową,robię aeroby,trenuję siłowo...
Vanderlei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-15, 13:10   #27
zlotko855
Rozeznanie

witam
szukalam interesujacego mnie tematu i znalazlam tutaj slowo o termonexie bralam go przez miesiac i jestem baaardzo zadowolona z tego spalacza tluszczu, tylko niestety teraz ten srodek zostal wycofany (...) i kupilam "reform". wiem, ze rozni sie troche skladem. chcialam spytac, czy ten srodek jest rownie dobry? czy moze polecacie cos innego?

jesli to nie na temat to przepraszam

"całe życie z wariatami i niech tak już zostanie "
zlotko855 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 21:25   #28
Regina08
Przyczajenie

Tego preparatu nie powinny brać osoby z prawidłowym wynikiem poziomu cukru we krwi. Obniżenie cukru jest groźne a morwa biała obniża.
Zaczęłam brać morwę trzy miesiące temu, bo jestem zagrożona cukrzycą. Wiadomo, kochałam i kocham słodycze, mam dość sporą nadwagę, więc potencjalna pacjentka diabetologa.
To moja przyjaciółka - diabetolog poleciła morwę białą, ale uwarunkowała skuteczność odpowiednią dietę. Słodycze oczywiście odstawiłam, bardzo ograniczyłam owoce ( dozwolone kiwi, grapefruit) mam zjadać jak najwięcej zielonych i czerwonych warzyw, ale bez buraków i marchwi. Sama piekę chleb na zakwasie. Schudłam z nr ubrań 50 na 46. Sądzę, że między innymi wielką zasługą jest chleb własnego wypieku, bez spulchniaczy, wybielaczy i środków zapobiegających pleśnieniu, czerstwieniu itp.
Moja nadwaga wzięła się z powodu rzucenia palenia. Mimo że starałam się nie jeść w nadmiarze i takie tam ble ble, to tyłam w zastraszającym tempie. W sumie 30 kg. Po pięciu latach od pozbycia się nałogu nic nie mogłam zrobić. Waga ani drgnęła i zaczęły się problemy zdrowotne.
Mój organizm pozytywnie zareagował na morwę białą w połączeniu z dietą. Mam jeszcze trochę zawyżone wyniki poziomu cukru, ale już nie takie alarmistyczne.
Regina08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 07:36   #29
asa44
Przyczajenie

witam,
to naprawdę działa!!!
też miałam problem z poziomem cukru, na czczo miałam zawsze ok.106,108, czasami nawet 126!
kupiłam morwę białą i jem 3 x dziennie po 2 tabletki .Po ok. tygodniu tak mi się ustabilizował cukier, że mam na czczo zawsze poniżej 100, a często nawet 89,90.Dla mnie to bardzo ważne, bo byłam zagrożona cukrzycą, miałam cukrzycę ciążową, a poza tym moja mama cierpiała na te dolegliwość, brała nawet insulinę.Nie zauważyłam wyraźnych efektów w odchudzaniu,ale apetyt na słodycze mi poważnie zmalał,więc może wkrótce schudnę .Dla mnie nie to było najważniejsze.
pozdrawiam
asa44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-27, 07:58   #30
Trida
Raczkowanie

GG do Trida

Pozwolę sobie podbić temat, ponieważ zaczęłam brać ową morwę białą (mama kiedyś kupiła i przestała jeść, więc postanowiłam skończyć opakowanie )

Ponoć morwa obniża cukier itd... I teraz zaczęłam się zastanawiać, czy w ogóle to brać, ponieważ mój cukier na czczo przeważnie oscyluje w okolicach 50 (kiedyś spadł do 30).

Może pytanie wyda się głupie, jednak proszę o poważną odpowiedź.
Trida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości