|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Truskawki w czekoladowej polewie
Nie wiem czy nie znacie już tego deseru ale jakby go ktoś nie znał to proszę: truskawki na słodko.
-Wlewamy do rondelka trochę mleka i wstawiamy na gaz. Cały czas mieszając dodajemy po kawałeczkach kilka kostek białej czekolady. Pamiętajcie tylko by czekolady było więcej niż mleka, bo to ważne! Później gdy już cała czekolada się rozpuści zakręcamy gaz i oblewamy czekoladą umyte, z oderwaną szypułką, niepokrojone truskawki. Później wstawiamy do lodówki i po ok. 30 minutach wyjmujemy z lodówki i zabieramy się do pałaszowania. Trzeba pamiętać o 3 rzeczach: -czekolady trzeba dać o wiele więcej niż mleka! -truskawki ładniej wyglądają i lepiej smakują gdy są niepokrojone! -lepiej nie dodawać cukru, ponieważ deser będzie stanowczo za słodki! Smaczniuśnego !!
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Truskawki w czekoladowej polewie
Ciekawy przepis i pysznie brzmi. Trzeba będzie spróbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ehhh,ja uwiebiam truskawki w czekoladzie
![]() ![]() no i do tego kieliszek szampana ![]() ![]() ![]()
Wróbelek to mała ptaszyna, Wrobelek istota niewielka, On brzydką stonogę pochłania, Lecz nikt nie pokochał wróbelka, Więc wołam: Dlaczego nikt nie pamięta, Że wróbelek do druh nasz szczery Kochajcie wróbelka dziewczęta, Kochajcie do jasnej cholery... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
cześc!!
mogłabys podac porporcje napewno robisz to na oko ale taka "kucharka" jak ja to musi miec wszytsko czarno na białym :P. chciałabym wyprobowac Twoj przepis. bede miała ok 14 gosci wiec jakie proborcje beda najlepsze? pozdrawiam ciepło!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
KASIAAO:
-na jedną porcje tego deseru potrzeba 5 łyżek mleka, jeśli dodamy jeszcze łyżeczkę soku z cytryny i szczyptę cynamonu (dosłownie na czubeczku łyżeczki) to możemy dać pół tabliczki czekolady. Z sokiem cytrynowym i cynamonem lepiej zastygnie sos. Truskawek dajemy tyle, żeby zostało tylko trochę miejsca w filiżance, lub poprostu tyle ile chce nasz gość. Przepraszam wszystkich że zapomniałam o cytrynie i cynamonie!!!!!!!!!!!!!!!! Czekolada też może być czarna, to zależy ponieważ niektóre osoby wolą czarną, ja osobiście wolę białą.
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Szypułki
Można jeszcze tak jak robi anabella - maczać po prostu truskawki w tym sosie z szypułkami, lub bez, jak kto woli. Jeśli polewamy truskawki to chyba lepiej z szypułkami. Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania to śmiało piszcie.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Szypułki
Jeśli macie jeszcze jakieś wariacje na temat truskawek to piszcie, bo mam ochotę pogotować
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szypułki
ja rozpuszczam czekolade w rondleku ,dodaje smietany ,mieszam i w ciepej czekladzie maczam truskawki nabijajac je na patyczki od szaszlyków i zjadam
![]() elegancka wersje mozna zrobic w fondue ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
truskawkowe !!
dzieki za dokładny przpis wykonanie nie jest trudne wiec działa dokonam juz niedługo a te wykałaczki to dobry pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jest na gotowaniu naprawdę dłuuuugi wątek na temat truskawek i przepisów, w których występują.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
jadłam niedawno i sie zakochałam w takich truskawkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.