|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jestem załamana i już chyba nie wierzę w miłość.
Miał tak ktoś z was albo ma? Bo ja już jestem zmęczona, zniechęcona, popadam w uczucie beznadziei. O mnie: bliżej mi do trzydziestki, niż do dwudziestki, parę związków za sobą, wszystkie udane do pewnego momentu, a później z różnych powodów się rozpadały. Głównie z powodu tzw. 'zmęczenia materiału', związki po 2-3 lata, ostatni związek zakończył się niezbyt przyjemnie dla mnie, przyłapałam partnera na zdradzie. Kiedy się trochę pozbierałam, a trochę to trwało, zaczęłam standardowo 'poszukiwania'. No i tu zaczyna się jazda, nie ma nikogo, czarna dziura. Spotykałam się ze znajomym, ale on był bardziej zainteresowany, niż ja. Później parę randek, również nic ciekawego. Kolega, który się mną nie zainteresował, choć ja nim tak. I zero jakiejś takiej bratniej duszy, nawet jakiejś takiej uczuciowej sytuacji w życiu. Ludzie się spotykają, tworzą związki, są tzw. 'seksprzyjaciółmi', randkują, fascynują się kimś, mają z kim iść do kina czy pogadać przy kawie, a ja nie. Czuję się jak na jakiejś wielkiej pustyni. Wśród moich znajomych dużo par, mam też kilku wolnych kumpli, ale nigdy nie było między nami nic więcej, poza przyjaznymi relacjami i nie sądzę, żeby miało się to zmienić. Kiedy poznaję kogoś nowego fajnego, to albo to nie 'to' - zarówno z jego jak i z mojej strony, to nie tak, że ja odrzucam każdego, albo młodszy o parę lat, na przykład 5-6, a dla mnie to już jednak dużo. Bo przepaść, ja po studiach i pracuję, on dopiero co zaczyna wchodzić w życie studenta, niedojrzały, dziecinny, a ja chcę poważniej i tak dalej. Jestem przerażona, załamana. Próbowałam nowych miejsc, imprez z nieznanymi ludźmi, szalonych wypadów. Nikogo dotychczas nie spotkałam. Mam już za dużo lat, żeby pozwolić sobie na przelotne, nie prowadzące do niczego związki, bo super, poznam kogoś na rok czy dwa, ale wtedy będę już miała naprawdę 30 lat, a do tego czasu chciałabym już być z kimś 'na serio', myśleć o dziecku i życiu. Poza tym wszyscy już będą pozajmowani.
Najgorsze jest to takie uczucie pustki, niepewności dotyczącej przyszłości i tego, czy ja mam jeszcze jakieś szanse na miłość. Chyba przestałam w nią nawet wierzyć, ciężko mi sobie wyobrazić, że teraz oto spotykam kogoś, kto wywraca moje życie do góry nogami i zostajemy parą. A później jest fajnie, miło, zaczynamy wspólne życie i wszystko się dobrze kończy. Brakuje mi ciepła, zrozumienia, bratniej duszy. Mimo tego, że spotykam ludzi, to wciąż nie mogę spotkać nikogo dla siebie, osoby z którą coś 'zatrybi', czy jak to się mówi. Wiem, że sama dam sobie radę, bo mam pracę, mam gdzie mieszkać, mam przyjaciół, po pracy zajmuję się też swoim hobby. Ale to smutne, wracać do pustego domu, nie mieć komu opowiedzieć o tym, co się zdarzyło. Panicznie boję się samotności, nie chcę być singielką do końca życia. |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jestem załamana i już chyba nie wierzę w miłość.
Kolejna która na wymagania z kosmosu i narzeka ze nie ma facetów..
nawet z twojego opisu wynika ze są tylko ze ci nie pasują...bo kolega, bo młodszy pare lat, bobto bo tamto.. W wieku ok 30 większość już jest związana mniej lub bardziej poważnie. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Polecam mniej patrzeć ma fasady a bardziej na to jakimi są ludźmi . Może wtedy dostrzeżesz kogos wsrtosciowego |
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta jak masz takie myslenie, to chyba nie wejdziesz nigdy w zaden zwiazek, bo co jak to sie skonczy po roku czy dwoch? Skad niby wiesz? Zreszta sorry, ale jak sama sie tak zamykasz na ludzi, bo ktos jest mlodszy o 5 lat i to juz jest problem, to sie nie dziw. Nie wiem jakie masz inne wymagania od facetow, ale jezeli podobnie, no to sama sie ograniczasz.
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Mam podobnie... Faceci, których spotykam wydają się fajni tylko na początku. Później okazuje się, że boją się związków, odpowiedzialności i szukają jedynie seksu bez zobowiązań. Był też taki, co oczekiwał, że będę za nim chodzić, wszystko inicjowac... Niedoczekanie. Uważam, że dwom osobom powinno zależeć. Może gdzieś tam chodzi po świecie odpowiedni facet dla mnie, ale jeszcze niestety nie spotkałam go.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Też tak mam, tyle że mam 30lat i jest to zrozumiałe, ale w wieku 26 lat takie rozkminy?! masakra:P
Też się spotykałam z różnymi, i częściej z mojej strony nie klikało, to nie jest kwestia wymagań tylko chemii, albo pyknie albo nie. U mnie od 1,5 roku nic się nie dzieje i jakoś z tym żyje, są gorsze problemy w życiu. Także wyluzuj Autorko, to dobry wiek, żeby się rozwijać zawodowo, swoje pasje i iść do przodu - chociaż każdy wiek jest na to dobry:P Martwić to się będziesz za kilka lat
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Chyba najgorsze z tego wszystkego jest jojczenie i narzekanie jakby cale zycie mialo by sie krecic tylko wokol czy ma sie faceta czy nie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#9 |
|
BAN stały
|
Autorko, rozumiem że chcesz faceta, który będzie miał około 30 lat, ogarniętego życiowo (finansowo), inteligentnego, interesującego, pragnącego poważnego związku itd.
Teraz zadaj sobie pytanie jak bardzo sama jesteś atrakcyjna. Jedynie fizycznie. Oceń się w znienawidzonej przez niektórych skali 1-10. I jaki wynik?
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#12 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Autorko, od ilu lat jesteś tak sama-sama i nikogo-nikogo konkretnego na widoku?
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorko, nie szukaj na siłę, nie szukaj na już. Jesteś seryjną monogamistką. Może czas pobyć samej tak serio serio, bez ciągłego rozglądania. Musisz się nawet dobrze poczuć z myślą, że może związek na lata nie jest Ci pisany. Nie każdemu jest. Na razie masz straszną spinę, że ktoś się musi pojawić, zanim skończysz 30 lat. A co jeżeli miłość życia jest Ci pisana np. w 32 roku życia?
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-02-09 o 14:33 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
[1=ad661336dba67467d5566b7 c0c939a9c82ec46ac_5f7e487 29cea2;86480232]A to 3ba miec 8/10 czy tam wiecej zeby takiego miec? Ponizej to juz nie ma szans wg ciebie?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie mogę powiedzieć, że nie ma szans bo w totolotka też ktoś wygrywa. Tylko widzę te nierealne wymagania, które są określanie jako "zwyczajne" i się zaśmiewam. Słyszałem powiedzenie, że jeśli chcesz być żoną generała, to weź sobie za męża kapitana z ambicjami. U wielu kobiet jednak widzę postawę, że one nie chcą kapitanów.
|
|
|
|
|
#15 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#18 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
A jeżeli masz poniżej 5/10 ten penis nawet nie musi być zbyt dokładnie myty. W końcu nierealnym wymaganiom mówimy nie.
|
|
#20 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do bycia ogarniętym finansowo, to nie wymagam, żeby zarabiał kokosy. Bez faceta jestem w stanie się utrzymać. Wolałabym, żeby był ciekawą osobą, z jakąś pasją i fajnymi marzeniami, planami, niż super bogaty. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
Może mi ktoś wyjaśnić zasady oceny atrakcyjności ludzi w skali od 1 do 10?
|
|
|
|
|
#22 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
zasłużysz, to umyje!
|
|
|
|
#23 |
|
Zadomowienie
|
Tu nie chodzi aby grać byoe kogo ale zauważyłam se sporo samotnych kobiet ok 30 mabardzo bardzo duże wymagania
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Chciałyby kogos mieć ale niktb nie odpowiada |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86480312]Może mi ktoś wyjaśnić zasady oceny atrakcyjności ludzi w skali od 1 do 10?
[/QUOTE]Bo to jest niewyjaśnialne. W końcu np. modelka Kate Upton według niektórych to 10/10, a według innych Miss Piggy i "weźcie ją stąd".
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;86480312]Może mi ktoś wyjaśnić zasady oceny atrakcyjności ludzi w skali od 1 do 10?
[/QUOTE]Też chciałabym się tego dowiedzieć. Jakieś wytyczne dla ogółu?
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
Z dwie operacje plastyczne i może skoczę o oczko w skali.
|
|
#27 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak długo są w tych związkach? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
A Autorka musi Ci tłumaczyć sprawy dla wszystkich oczywiste w stylu "facet musi mi się podobać (subiektywnie)"? Chyba wiadomo, że nie zwiąże się z kimś, kto jej się nie podoba.
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
No, a mamy brać kogoś, kto nie pasuje? Kogoś, kto ma inne priorytety życiowe zupełnie, jest skrajnie niedojrzały, jest 'Piotrusiem Panem', zwyczajnie nie pociąga? Naprawdę? To nie chodzi o to, żeby mieć kogoś, tylko mieć kogoś, z kim można stworzyć coś stałego. Mam pracę, mam hobby, jestem inteligentna, czemu być z kimś poniżej poziomu albo z osobą zupełnie niedopasowaną, skazując ten związek z góry na niepowodzenie? Chyba chodzi o to, że ludzie ok. 30 już mają jakieś doświadczenie i wiedzą, że z niektórymi ludźmi to po prostu nie wypali. Życie to nie jest jakaś bajka, gdzie miłość zwycięża wszystko.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Musiałaby mieć jakieś inne ciekawe właściwości poza wyglądem zewnętrznym, żebym w ogóle zwróciła na nią uwagę.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.