|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy ciągnęłaś kiedyś relację z facetem, któremu nie zależało? | |||
| Nigdy. Gdy mu nie zależy, nie narzucam się. |
|
13 | 44,83% |
| Raz mi się zdarzyło. |
|
9 | 31,03% |
| Zdarzało się. |
|
7 | 24,14% |
| Bardzo często tak mam. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Jak zachowuje się zauroczony mężczyzna?
W dobie Tindera poznanie nowej osoby jest niemal na wyciągnięcie ręki. Wielbiciele tej aplikacji często umawiają się z wieloma osobami, żeby wreszcie znaleźć tą właściwą. Dopóki to się jednak nie uda, tworzą układy oparte na seksie lub po prostu z nudów od czasu do czasu umawiają się z jedną z koleżanek... Nie ma w tym nic złego, dopóki trafiają na kobiety, które mają takie same oczekiwania. Problem pojawia się jednak, gdy on się bawi, a jej zależy...
Wy też pewnie zauważyłyście w ostatnich miesiącach wysyp wątków typu: - nie odzywa się po spotkaniu, czy do niego napisać, - na spotkaniu jest świetnie, ale rzadko się widujemy, - nie pisze do mnie pierwszy, nie interesuje się co robię między spotkaniami, - dąży do seksu, ale nadal twierdzi, że jestem koleżanką, - woli spotkania z kolegami, - mówi, że nie chce mnie zranić, ale nie czuję jego zaangażowania... Czasem niektóre z nas tłumaczą sobie takie zachowania nieśmiałością, brakiem umiejętności postępowania z kobietami, pracą, złamanym sercem... Przejmujemy inicjatywę, bo przecież jest równouprawnienie i nie ma co siedzieć jak księżniczka w wieży i czekać na księcia... Potem nawet nie zauważamy, że nasze zachowanie wygląda, jakbyśmy zapomniały o swojej wartości i były zdesperowane. Bo jak właściwie nazwać to, że zabiegamy o kogoś, kto nas nie chce? Ale przecież mężczyźni wcale nie zapomnieli, jak adorować kobietę, która im się naprawdę podoba! Podobno mają to w genach! Podobno są uparci i wiedzą czego chcą. Jak to było u Was na początku związku? Co wasz przyszły partner robił, że widziałyście, że zależy mu na znajomości? Na co uwagę powinny zwrócić dziewczyny, które mają tendencję do niezauważania tego, że facetowi nie zależy?
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak zachowuje się zauroczony mężczyzna?
Cytat:
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2019-02-11 o 00:08 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja raz ciągnełam niby związek z facetem poznanym przez tindera.
Po roku ja miałam plany o wspólnym mieszkaniu a on stwierdził, że nie wie czego chce i nie traktował tej relacji jak związku. Niby byłam głupia ale widywaliśmy się co drugi dzień, rozmawialiśmy o wszytskim, poznałąm jego znajomych więc oczywiste było, że traktuje mnie poważnie. Jak siępotem okazła ..... jednak nie.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
|
|
|
#4 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Mężczyźni nie zapomnieli jak adorować kobietę, która jest tego warta. Za chwilę pewnie posypią się gromy, ale mężczyzna znający swoją wartość i planujący prawdziwy związek nie pomyśli o kobiecie, że jest warta adorowania skoro na bardzo wczesnym etapie znajomości seks jest dla niej normalką. Tak samo jeśli okaże się, że ma okazałą ilość partnerów seksualnych, którymi byli też np. jej obecni koledzy, przyjaciele. I nie, kobieto on ci tego nie powie wprost. Użyje właśnie typowych wymijających stwierdzeń, że nie jest jeszcze gotowy na związek, woli z tobą przyjaźń (koniecznie z dodatkiem seksu) itp. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2. To samo co wyżej. 3. Skoro twierdzi że jesteś koleżanką, to chyba sprawa oczywista. Nie chce związku. 4. Co znaczy woli? To że interesuje się kobieta nie znaczy że zostawi kolegów i poleci na wezwanie. 5. To akurat typowa gadka "fajna jesteś, ale na związek nie licz". |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A niby po co miałby to robić?Niedawno byłam w podobnej relacji, gdzie gość właśnie mówił takie rzeczy. Wątpię, że zależało mu na czymś więcej. Powiedział wprost, że nie szuka związku i dziewczyny. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wychodzę z założenia że gdy drugiej osobie zależy, to da się wyczuć. Tu nie chodzi tylko o dążenie do spotkań czy deklaracje, ale widoczne zainteresowanie - moim dniem, samopoczuciem, poglądami, szukanie kontaktu, czy to na żywo czy online.
I uważam też że jeśli drugiej osobie nie zależy, to żadne "udawanie niedostępnej" nie pomoże. I z drugiej strony - jeśli komuś zależy, to go nie odstraszysz inicjując spotkania czy kontakt.
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale patrząc na tematy na forum to jednak nie widać, bo są pytania w stylu "facet po pierwszej randce się nie odzywa, czy ja mu się podobam". |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mojego faceta poznałam na badoo , w marcu będziemy mieć 3 rocznicę.
Ogólnie widać po nim było od początku że mnie polubił, że jest zainteresowany moją osobą, tym co mówię. Zawsze wychodził pierwszy z inicjatywą spotkania i pisał pierwszy (zresztą zostało tak do dziś ) ogólnie to jak facetowi zaczyna zależeć, to widać to, nawet taka ślepa jak ja to zauważyłam.---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
Widać to zainteresowaniem, nawet jeśli chodzi o tak przyziemne rzeczy jak np co zjadłaś na śniadanie. o maleńkie, drobne sprawy.
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz to zrób eksperyment. Dwa konta na portalach randkowych. Jedno kobiety, a drugie mężczyzny w wieku 25 lat, bez zdjęć. W opisie obu osób napisz wprost, że jesteś atrakcyjna/y i szukasz znajomości wyłącznie do seksu bez zobowiązań. Potem sobie porównaj ile będzie osób zainteresowanych taka relacją z kobietą, a ile z mężczyzną.
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
Nie interesują mnie kompletnie takie eksperymenty, ponieważ mnie nigdy nie dotyczyły i nie będą dotyczyć. Tego mogę być pewna. Wiem jedno, że mogę oczekiwać od potencjalnego partnera, tego co sama jestem w stanie mu zaoferować.
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak mi na jakieś kobiecie zależy to:
- zagadam, wezmę numer - piszę/dzwonię, po kilku wymianach lub jednym tel. propozycja spotkania (nie ma sensu długo pisać, komu to potrzebne? Jak ma być fajnie to w realu a nie online) - jeśli kobieta nie odmawia spotkań (po drugiej odmowie już się nie odzywam, a jeśli ona zainicjuje to nie proponuje spotkań, jeśli ona tego nie zrobi) to dążę do widywania się 1-2x w tyg. - jeśli ona sama pisze/chce się spotkać, to oczywiście to akceptuję i nie unikam Tyle wystarczy, jeśli tego nie ma to gość niezainteresowany ;D |
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Mój obecny TŻ pokazał mi, że mu zależy, na wiele sposobów.
- Kul żelazo póki gorące - czyli każde kolejne spotkanie nadchodziło szybciej, było bardziej intensywne - nie było miejsca na dni nieodzywania sie, bez kontaktu. Po prostu złapał bakcyla na mnie ![]() - interesował się mną, moim życiem, mijającym dniem itd - rozmowa płynęła naturalnie, nikt nie musiał nikogo udawać -poznal mnie bardzo szybko z całą rodziną -dązyl do kontaktu fizycznego (przytulanie, pocałunki,trzymanie za rękę), ale nie napierał na seks -spelnial obietnice, był punktualny, odwoził zawsze do domu, myslal "za mnie", np jak się spotykaliśmy wieczorem to wiedział, że będę głodna i miał zawsze jakaś przekąskę |
|
|
|
|
#15 | |
|
Śnięta Mucha
|
Cytat:
Nie zdarzyło mi się to nigdy, a jestem, według pewnych wizażowych standardów już bliska trumny i mam za sobą wieloletnie relacje.
Everyone you meet is fighting a battle inside you know nothing about Be kind. Always Wyzwanie Czytelnicze 25 / 34 (26) Wyzwanie Filmowe 5 / 100 100 książek w 2023 92 / 55 Edytowane przez Pani_Robot Czas edycji: 2019-02-11 o 00:02 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Jesli chodzi o mojego meza to dzwonil codziennie i rozmawialismy po kilka godzin i pisal na gg. Interesowal sie moim zyciem i przejmowal co sie w nim dzieje. Szybko podejmowal decyzje odnosnie spotkan. Nie bylo nie mam czasu a dzielilo nas ponad 400km. To sie naprawde czuje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#17 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Zgadzam się całkowicie. Dodam jeszcze, że jeśli "coś iskrzy" to księżniczkowanie jest nie na miejscu. Jeśli nie iskrzy to mogę sobie poksiężniczkować- dla mnie to jasny sygnał, że facet ma mi dać spokój i że nie jestem zainteresowana bliższą relacją. I jeśli facet umie odczytywać sygnały niewerbalne to zrozumie moją oziębłość i sie wycofa. Zaoszczędzi nam to obojgu przykrej rozmowy i daje szansę na kontynuowanie zwykłej znajomości.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli mu zależy, to nie ma się przez sekundę wątpliwości. Przez cały czas, nie tylko przez namiętny początek. W momencie, kiedy chce się zakładać wątek na Wizażu, to już wiadomo że nie ma o czym. Szczególnie, jeśli się pomija "szczegóły", które wiadomo że całkowicie zmieniłyby spojrzenie na sytuację. Jeżeli w ogóle się czuje jakieś obawy przed spytaniem go o to, na czym się stoi, czuje się jak desperatka i woli się pytać obcych osób, to już wiadomo, że to nie to. Jeżeli wszystkie sygnały są identyczne jak w poprzednich relacjach, które źle się skończyły, to znaczy że ta będzie taka sama. Jeżeli on choć raz wspomniał, że nie jest gotowy/boi się zaangażować itp., to nic z tego nie będzie. |
||
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
tak. ciagnelam. obecnie mam kochanego mezczyzne, ale ciagne tez znajomosc z innym, o wiele starszym mezczyzna. nam obojgu zalezy tylko na jednym, ale ciagniemy to bo nam to odpowiada.
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Także wspólnego mózgu u facetów nie stwierdzono. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja naiwna romantyczka zawsze myślałam, że ludzie szukają partnerów odpowiadających im inteligencją, poczuciem humoru, wartościami, zainteresowaniami itd., a tu chodzi tylko o to, żeby za szybko do łóżka nie iść i to rozwiązuje wszystkie problemy świata ![]() Rozsądna osoba z dużym temperamentem płci dowolnej raczej nie będzie czekała miesiącami na konsumpcję związku, bo całkiem mądrze dojdzie do wniosku, że po co ryzykować zakochanie w osobie, której wystarczy raz na dwa tygodnie po ciemku 5 minut. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Ja tam w ogóle jestem wrogiem udawania. Potem jest dramat, bo fasada odpada i tam jest zupełnie inny ktoś. A osób, które uważają brak zainteresowania, elementarnego szacunku i olewanie za jakiś objaw wysokiej wartości, w ogóle nie rozumiem. Podam przykład: kiedyś lata temu umówiłam się kilka razy z facetami z internetu. Ponieważ jestem z natury spóźnialska i zwalczam tę brzydką cechę, zawsze bardzo pilnowałam, żeby być na czas i byłam. I co? I się okazało, że wg niektórych kobieta, która ma powodzenie, zawsze musi się spóźniać, bo inaczej okazuje, że jej zależy Więc ja umówiona na 16:00 i 16.00 czekająca na miejscu byłam tą strasznie starającą się i o niskim poczuciu wartości
|
|
|
#23 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#24 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodatkowo, mam wrażenie że niektórzy ludzie mają jakieś masochistyczne skłonności wchodzenia z znajomości, które od początku są skazane na porażkę i widać to z każdej strony. Facet się spóźnia, wystawia, nie odpisuje na wiadomości? Raz był miły, więc trzeba lecieć do niego z zawieszonym jęzorem. Jak ludziom na sobie zależy to nie bawią się w żadne gierki. Nie trzeba się stosować do idiotycznych poradników "mężczyźni kochają zołzy" ( czy jakoś tak). |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle, ze da się to wyczuć i jeśli ktoś na początku się nie wysila to mało prawdopodbne ,ze wyjdzie z tego super związek. Edytowane przez niezdecydowa27 Czas edycji: 2019-02-12 o 20:04 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ciekawe czy zwolenniczki takich poradników byłyby zadowolone, że ich facet też w międzyczasie korzysta z jakiejś instrukcji. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co innego jeśli się ma w sobie naturalnie tyle dystansu, humoru i asertywności. I jest taką kobietą co się nie boi być sama, zawsze umie spakować walizki albo skonczyc związek który jej nie sluzy. Edytowane przez niezdecydowa27 Czas edycji: 2019-02-12 o 20:38 |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami.

ogólnie to jak facetowi zaczyna zależeć, to widać to, nawet taka ślepa jak ja to zauważyłam.