![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak się zachowujecie po alkoholu?
Upijacie się na wesoło, na smutno? Odwaliłyście jakieś akcje będąc pod wpływem?
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak się zachowujecie po alkoholu?
Rzadko piję, więc małą ilością potrafię się nawalić. Zazwyczaj mam taki sam nastrój jak przed wypiciem, niewiele się zmienia a jak już to raczej na plus. Często czuję wtedy, że gadka lepiej mi się lepi.
+ mam ochotę na papierosy tak bardzo, że w zasadzie mogłabym odpalać jednego od drugiego i jeśli to domówka to siedzieć na balkonie cały wieczór... ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Strzelaj lub emigruj!
|
U mnie wygląda to tak:
-włącza mi się gastrofaza i jem wszystko, co znajduje się w zasięgu moich rąk. Najlepsze jest solone/tłuste/smażone -strasznie chce mi się spać -a jak już dużo wypije włącza mi się maruder- narzekam jakie to życie jest złe itepe... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 |
zielony stworek
|
[1=3d8bff70f80d7c90d7fb188 6fcde1de8ca56be25_65a543f f917fd;86531259]Treść usunięta[/QUOTE]
Dokładnie tak. Z używek polecam kawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
upijam sie latwo bo ogolnie nie pije, wiec to 3-4 razy w roku gdzie wypije 2 lampki wina juz mi szumi w glowie
![]() Wiecej nie pijam, nie chce rzygac, miec kaca, niszczyc sobie zdrowia etc. Takze nigdy nie bylam bardzo pijana a juz na pewno nie tak,zeby czegos nie pamietac (jak sie zdarzalo kolezankom), ale widze, ze wlacza mi sie wtedy gadatliwosc i przyjazn w stosunku do calego swiata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie upijam się. Nie znoszę uczucia mdłości i wirującego wokół mnie świata, więc 3-4 drinki to mój limit.
Po alkoholu jestem przeważnie weselsza, bardziej gadatliwa, mam większy apetyt. Czasami chce mi się spać, głównie po winie. Akcji nie odstawiam.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
To zależy w jakim nastroju sięgam po alkohol a staram się zazwyczaj sięgać po niego kiedy mam dobry humor, bo wiadomo, ze alkohol potęguje nastrój. Najczęściej lubię pić w zaufanym towarzystwie, kiedy czuje się bezpiecznie i jest dużo śmiechu, jakieś fajne „akcje” typu jak w załączonym obrazku
![]() IMG_1550963154.279039.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
BAN stały
|
U mnie alkohol potęguje "stan przedalkoholowy", więc jeśli mam doła, to będzie picie na smutno i nic-nie-ma-sensu-chcę-umrzeć. W zwyczajnym nastroju - jest jego podkręcenie. W świetnym - świat należy do mnie, a w ogóle to ściągnę spodnie i pokażę wam dupę, to przecież takie zabawne, hahaha
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle to takich akcji mam niemało na koncie (kto nie wylewa za kołnierz, niech pierwszy rzuci butelką), ale największego moralniaka miałem po tym, jak popiliśmy z kumpelem u niego w domu, po czym postanowił odprowadzić mnie do domu (ciekawe dlaczego? ![]() ![]() ![]() Tak mnie hultaj upił podstępnie!!! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Po alkoholu jestem dusza towarzystwa
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nigdy chyba nie zdarzyło mi się pić na smutno, więc nie wiem czy to po głębiło mój stan. Większe ilości alkoholu wiążą się u mnie ze spotkaniami z fajnymi ludźmi, więc choćby dlatego mam dobry humor
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
.
|
piję w małych ilościach, więc mam kontrolę nad swoim zachowaniem. nie odwalam dziwnych akcji. po alkoholu mam delikatnie lepszy humor.
![]() |
#14 | |
Holy Crap!
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pani Mizantrop
|
Nie upijam sie
![]() Ale ostatni raz byl daaawno temu, obecnie popijam jedynie czerwone wino dla smaku.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja nie znam, co to za sprawa?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
zielony stworek
|
Nie wszyscy mogą i nie wszyscy muszą, a czasem nie wszyscy powinni pić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Holy Crap!
|
Dodajmy do tego, że jak ma się słabą głowę to pić z umiarem. Nie pić, bo inni piją tyle a tyle. Potrafić odmawiać gdy nie ma się ochoty, wbrew protestom i zdziwionym minom.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ostatnio "nawalilam się jak meserszmitt" w sylwestra 2011 i narzygałam kuzynce do zlewu. Od tamtej pory nie pije alkoholu w dużych ilościach. Jak juz cos się dzieje to wypije maksymalnie jedno piwo czy dwa drinki (a najczesciej nic nie pije bo robie za kierowce). To zachowuje się normalnie. Bez ekscesów.
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
tylko dalej nie wiem o co chodzi bo każdy tu po prostu odpowiada na pytanie w wątku a z alkoholem jak to z każdą używką są i dobre i złe skutki zależy kto jak do tego podchodzi, jak lisnov ma problem z alkoholem powinna pójść na terapie co nie znaczy, że ja nie moge przy niej alkoholu chwalić
ostatnio spotkałam się z kolega który rzucił palenie i nie pali od 3 tyg nie przeszkadzało mi abym przy nim paliła sam namawiał czy chce wyjść na taras na papierosa i wychodził ze mną dla towarzystwa przy czym sam nie palił, wiec można i tak zależy od silnej woli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Chyba nigdy nie bylam pijana: im wiecej alkoholu, tym bardziej jestem zmeczona i chce mi sie spac, wiec moja najwieksza "akcja" odwalona po alkoholu bylo zapewne zwiniecie sie do domu i pojscie spac #yolo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Jestem wtedy strasznie głośna i wszędzie mnie pełno. Absolutnie nie mogę zasnąć. Jak położę się pijana ok 1-2 w nocy to na bank obudzę się o 6-7 rano. Dlatego między innymi właśnie nie piję, bo nie potrafię - jestem strasznie irytująca i nie mogę potem spać. Kompletnie nie mogę jeść jak piję alkohol, jak jestem pijana to nic nie przełknę, co jeszcze gorzej mi robi i kolejnego dnia jest jeszcze większy dramat
![]() Jeśli mam się napić to najchętniej wytrawne wino bądź inny cierpki/gorzki alkohol, którym będę się pomału delektować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Juz nie pamietam
![]() Raz w zyciu upilam sie na smutno, zestresowana, po otrzymaniu zlej wiadomoaci. I to byl straszny blad. Tylko potwornie rozbolala mnie glowa. A tak, po niewielkiej ilości jestem rozluzniona i bardziej pogodna, rozgadana. Z alko trzeba ostroznie. Takie jest moje zdanie.[1=3d8bff70f80d7c90d7fb188 6fcde1de8ca56be25_65a543f f917fd;86533265]Treść usunięta[/QUOTE] Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Tak samo. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2019-02-24 o 15:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przestalam upijac się do urwania filmu po tym, jak pewnego razu narobiłam głupot. Teraz staram się to robić tylko do pewnego stopnia. No i coraz gorzej znoszę kaca, także dobre samopoczucie po alkoholu przestaje mi się kalkulowac, kiedy myślę o tym, co będzie następnego dnia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, że Lisnov miała problem z alkoholem?
To ciekawe jest w tym kontekście, skąd jej pomysł na taki wątek? Chce się porównać i sprawdzić, czy zachowuje się normalnie albo nie? Hm.. Ale nawiązując do pytania w wątku - ja mam zatkany nos! Nienawidzę tego, zawsze przed wyjściem, gdzie będę pić alkohol biorę jakieś leki antyhistaminowe, bo przecież mnie tak zatyka, jakbym miała ciężkie przeziębienie - bez kataru. Ale oprócz tego, to jestem przerozkoszna, głośna, radosna i chętnie flirtuję z facetami ![]() Jak przegnę to rzygam dalej niż widzę i mam totalny helikopter, kiedy się położę - więc robię wszystko, żeby się nie kłaść. Jak mi drętwieje twarz to wiem, że muszę zwolnić albo zbastować ![]() Ale okres upijania się, zatruć i ciężkiego kaca na szczęście mam za sobą i teraz zdarza mi się lekko wstawić co najwyżej. Czasem jednak myślę z sentymentem za tamtym okresem mojego życia ![]()
O powodzeniu decydują cztery czynniki. Niestety nikt ich nie zna. Edytowane przez Kafkazmlekiem Czas edycji: 2019-02-24 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja się upijam na wesoło, mam słabą głowę więc mocno szumi mi w głowie już po 2-3 drinkach - to się zdarza tak z 5-6 razy w roku przy okazji jakichś większych nasiadów ze znajomymi, nie piję do zgona, nie miewam kaca - w pewnym momencie jak zaczyna mi 'padać bateria' to idę grzecznie spać. Jak byłam kilka lat młodsza to znacznie bardziej 'szalałam' i kończyło się to dużo gorzej, po jednym z takich incydentów mam bliznę na twarzy :P:
![]() |
#29 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;86533455]Chyba nigdy nie bylam pijana: im wiecej alkoholu, tym bardziej jestem zmeczona i chce mi sie spac, wiec moja najwieksza "akcja" odwalona po alkoholu bylo zapewne zwiniecie sie do domu i pojscie spac #yolo[/QUOTE]Haha siostro!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#30 |
Wizażowy Kot Igor
|
Bardzo rzadko pijam alkohol. Unikam mocnego, typu wódka, whiskey itp. Jeśli już to ewentualnie mogę być na lekkim rauszu i nigdy dalej. Jako nastolatka zatrułam się alkoholem raz i było to tak nieprzyjemne uczucie, że mam nauczkę na całe życie i to dosłownie, bo na sam zapach mocnego alkoholu mam już odruch wymiotny.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.