Czy mężczyźni lubią doświadczone ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-02-19, 13:24   #1
Bayadasaurus
Przyczajenie

Czy mężczyźni lubią doświadczone ?

Przyjęło się że mężczyźni preferują dziewice i najpewniej ma to związek z tym że ewolucyjnie samiec chce mieć pewność że tylko on zapłodni partnerkę. Ostatnio jednak spotkałem się z opinią że wielu mężczyzn kręci jeśli jego partnerka jest nie tyle doświadczona co bardziej doświadczona od niego. Ja muszę przyznać że doświadczona + prawiczek naprawdę bardzo mocno mnie kręci, zwłaszcza jeśli doświadczona jest młodsza. Być może jest to wynikiem tego że lubię rzeczy powszechnie uznane za nietypowe, a w popkulturze utrwalony jest raczej odwrotny obraz. Ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na ten temat ?
Bayadasaurus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-19, 13:53   #2
edan84
BAN stały

Dot.: Czy mężczyźni lubią doświadczone ?

Tak, że ferie są za długie i najwyższa pora abyś wrócił do książek.

Każdy wybiera sobie partnera jaki mu odpowiada. Jedni wolą dziewice, inne prawiczków a jeszcze inni doświadczonego partnera. Choć wybór partnera do związku pod tym katem jest nieco dziwny. Zreszta ogólnie - pytanie o przeszłość seksualna partnera jest zwyczajnie chamskie, nieeleganckie i ogólnie bym się zastanowił wtedy nad sensem dalszej znajomosci.
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-19, 14:36   #3
sygnalista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bayadasaurus Pokaż wiadomość
Przyjęło się że mężczyźni preferują dziewice
Mnie nie pociągają dziewice. Żadnej nie rozdziewiczyłem, z tego co mi wiadomo.
sygnalista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-19, 14:40   #4
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sygnalista Pokaż wiadomość
Mnie nie pociągają dziewice. Żadnej nie rozdziewiczyłem, z tego co mi wiadomo.
Ja trzy. Dwie były takie sobie, jedna była bardzo fajna w łóżku i energiczna, lepsza od wielu nie-dziewic.
Wiec wiele zależy od charakteru, sposobu bycia. Ofkorz, liczy się tez doswiadczenie, ale doswiadczenie nie zastąpi wielu innych rzeczy.
Stary 2019-02-19, 16:16   #5
MATRIX266
BAN stały

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
Tak, że ferie są za długie i najwyższa pora abyś wrócił do książek.

Każdy wybiera sobie partnera jaki mu odpowiada. Jedni wolą dziewice, inne prawiczków a jeszcze inni doświadczonego partnera. Choć wybór partnera do związku pod tym katem jest nieco dziwny. Zreszta ogólnie - pytanie o przeszłość seksualna partnera jest zwyczajnie chamskie, nieeleganckie i ogólnie bym się zastanowił wtedy nad sensem dalszej znajomosci.
Coś czuje, że cie sytuacja z twoją dziewczyną o, której był temat tak nastawiła negatywnie do takich pytań.

Pytania takie nie są anie chamskie ani nieeleganckie aczkolwiek mogą być różnie postrzeganie i nie każdy może chcieć odpowiadać.
MATRIX266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-19, 16:21   #6
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MATRIX266 Pokaż wiadomość
Coś czuje, że cie sytuacja z twoją dziewczyną o, której był temat tak nastawiła negatywnie do takich pytań.

Pytania takie nie są anie chamskie ani nieeleganckie aczkolwiek mogą być różnie postrzeganie i nie każdy może chcieć odpowiadać.
Zawsze są chamskie i nieeleganckie
Stary 2019-02-19, 16:22   #7
sygnalista
BAN stały

Wiele lat temu korepetycji z angielskiego w domu udzielałem i kilka (pojedynczo) było fajnych chyba dziewic i widziałem że chyba mogłoby coś być, miesiącami przychodziły na te lekcje. A ja nic i do tematu zajęć wracałem jak tylko któraś offtopic zaczęła nawet nieflirtowy. A sam z siebie nigdy nie zainteresowałem się żadną która na dziewicę wyglądała. W ogóle nigdy nie pociągały mnie młode dziewczyny.
Stary 2019-02-19, 16:24   #8
edan84
BAN stały

Cytat:
Wiele lat temu korepetycji z angielskiego w domu udzielałem i kilka (pojedynczo) było fajnych chyba dziewic i widziałem że chyba mogłoby coś być, miesiącami przychodziły na te lekcje. A ja nic i do tematu zajęć wracałem jak tylko któraś offtopic zaczęła nawet nieflirtowy. A sam z siebie nigdy nie zainteresowałem się żadną która na dziewicę wyglądała. W ogóle nigdy nie pociągały mnie młode dziewczyny.
A to błonę dziewiczą widać na twarzy?
Stary 2019-02-19, 16:26   #9
sygnalista
BAN stały

Cytat:
A to błonę dziewiczą widać na twarzy?
Po zachowaniu wnioskowałem. 16, 17 letnie dziewczyny.
Stary 2019-02-19, 20:18   #10
MATRIX266
BAN stały

Cytat:
Zawsze są chamskie i nieeleganckie
To twoja subiektywna opinia nic więcej.

A odrzucanie dziewicy jest eleganckie, bo słyszałem opinie, że mogę nie chcieć nie doświadczonej ale jak ktoś odrzuca za ilość partnerów dużą to głupota.
MATRIX266 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-19, 20:21   #11
edan84
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MATRIX266 Pokaż wiadomość
To twoja subiektywna opinia nic więcej.

A odrzucanie dziewicy jest eleganckie, bo słyszałem opinie, że mogę nie chcieć nie doświadczonej ale jak ktoś odrzuca za ilość partnerów dużą to głupota.

No pewnie ze głupota. Bo nie powinno Cię obchodzic ile partnerka miała partnerów seksualnych w życiu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-19, 20:24   #12
MissScully
Rozeznanie

Czaderski tytuł
rodem z okladki Cosmo :-D
Stary 2019-02-19, 20:36   #13
SchokoBons85
Raczkowanie

ja wolę mniej doświadczonego partnera, młodszego i prawiczek mi też nie przeszkadza to nawet łechta ego kiedy mogę faceta pokierować a urocze gdy on jest zawstydzony bo nie bardzo wie co i jak, chyba mam predyspozycje na milfa w przyszłości hahaha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
SchokoBons85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-19, 20:56   #14
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf
BAN stały

Cytat:
Przyjęło się że mężczyźni preferują dziewice i najpewniej ma to związek z tym że ewolucyjnie samiec chce mieć pewność że tylko on zapłodni partnerkę. Ostatnio jednak spotkałem się z opinią że wielu mężczyzn kręci jeśli jego partnerka jest nie tyle doświadczona co bardziej doświadczona od niego. Ja muszę przyznać że doświadczona + prawiczek naprawdę bardzo mocno mnie kręci, zwłaszcza jeśli doświadczona jest młodsza. Być może jest to wynikiem tego że lubię rzeczy powszechnie uznane za nietypowe, a w popkulturze utrwalony jest raczej odwrotny obraz. Ktoś mógłby coś więcej powiedzieć na ten temat ?
Gdzie się przyjęło? Ty wśród małp żyjesz, że dalej sama biologia kieruje twoim życiem? Bez obrazy, ale myślałam, że ludzie są świadomi takich podstawowych rzeczy jak długość ciąży, sposób w jaki się w nią zachodzi itd. na tyle, żeby nie musieć szukać dziewicy w strachu, że będą wychowywać nie swoje dzieci. Chyba nie musisz zapładniać dziewczyny na pierwszej randce, więc w czasie waszego związku zauważysz, że nie jest w ciąży z innym?

Większość facetów, która marzy o dziewicach to nie miała okazji nikogo rozdziewiczać. Ci którzy mieli zazwyczaj nie polecają. Wiele dziewczyn krwawi, nie da się odbyć pełnego stosunku, bo je boli. Seks oralny też z reguły wymaga wprawy. Nic specjalnie przyjemnego jak się nie ma zapędów sadystycznych.
f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 09:43   #15
sygnalista
BAN stały

[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;86517323]Większość facetów, która marzy o dziewicach to nie miała okazji nikogo rozdziewiczać. Ci którzy mieli zazwyczaj nie polecają. Wiele dziewczyn krwawi, nie da się odbyć pełnego stosunku, bo je boli. Seks oralny też z reguły wymaga wprawy. Nic specjalnie przyjemnego jak się nie ma zapędów sadystycznych.[/QUOTE]
To jest chyba (mnie całkowicie obca) chęć bycia tym pierwszym dla dziewczyny a jakość seksu mniej się liczy w takim wypadku i nie zniechęca na przyszłość. O, trochę jak zdobycie dziewiczej dotąd góry czy dotarcie do takiegoż zakątka tylko że jeszcze głupsze.
Stary 2019-02-20, 11:50   #16
Bayadasaurus
Przyczajenie

Cytat:
To jest chyba (mnie całkowicie obca) chęć bycia tym pierwszym dla dziewczyny a jakość seksu mniej się liczy w takim wypadku i nie zniechęca na przyszłość. O, trochę jak zdobycie dziewiczej dotąd góry czy dotarcie do takiegoż zakątka tylko że jeszcze głupsze.

No tak, według zasady że facet powinien być zdobywcą, a kobieta powinna być zdobywana, a co to za zdobywca który zdobył tylko to co zdobyli wszyscy ? Dumę daje to co czego nie zdobył przed tobą nikt. I odwrotnie, trudny do zdobycia szczyt budzi respekt i szacunek a szczyt na który wespnie się każdy to dupa, a nie szczyt. Mnie to podejście osobiście jest obce i wolę otwarte seksualnie dziewczyny pod warunkiem że nie przeszkadza im na przykład brak umiejętności czy doświadczenia partnera i zawsze będą chętne do bycia nauczycielką/rozprawiczenia. Piszę to bo znam niestety sporo otwartych seksualnie kobiet które oburzają się dlaczego jako niedziewice cieszą się mniejszym powodzeniem (jakby jeszcze mężczyźni mieli obowiązek się interesować nie dziewicami), ale jednocześnie oczekuje że to facet ma mieć umiejętności seksualne a kobieta nie musi.
Bayadasaurus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 11:53   #17
5b94b96d11b0c4ca017e4749d503f31bbfa540c7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SchokoBons85 Pokaż wiadomość
ja wolę mniej doświadczonego partnera, młodszego i prawiczek mi też nie przeszkadza to nawet łechta ego kiedy mogę faceta pokierować a urocze gdy on jest zawstydzony bo nie bardzo wie co i jak, chyba mam predyspozycje na milfa w przyszłości hahaha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
haha jeżeli to Twoje zdjęcie to jeszcze długo nie będziesz miała problemu z młodszymi
Ja chyba też wolałabym kogoś z małym doświadczeniem jak moje, czyli prawiczka, ciut starszy albo młodszy, wszystko jedno. Na pewno nie z dużą różnicą wieku (pow. 5 lat) w żadną stronę, zawsze wybierałam rówieśników i tego zamierzam się trzymać w przyszłości, bo z nimi dogaduję się najlepiej.
5b94b96d11b0c4ca017e4749d503f31bbfa540c7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 12:16   #18
sygnalista
BAN stały

Cytat:
No tak, według zasady że facet powinien być zdobywcą, a kobieta powinna być zdobywana, a co to za zdobywca który zdobył tylko to co zdobyli wszyscy ?
Atrakcyjne kobiety nie idą z każdym, taka nie dziewica to jest zdobycz ale ja na to tak nie patrzę.
Stary 2019-02-20, 12:19   #19
edan84
BAN stały

Cytat:
Atrakcyjne kobiety nie idą z każdym, taka nie dziewica to jest zdobycz ale ja na to tak nie patrzę.
A to nieatrakcyjne dziewczyny chodzą do łóżka z każdym?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-20, 12:27   #20
sygnalista
BAN stały

Cytat:
A to nieatrakcyjne dziewczyny chodzą do łóżka z każdym?
Chodzi mi o to że mniej atrakcyjną łatwiej posiąść przeciętnemu facetowi niż bardziej atrakcyjną. To "z każdym" mi się przypomniało z Kariera Nikodema Dyzmy, gdy Dyzma pochwalil się Krzepickiemu że mial okoliczność z Niną Kunicką to ten jakoś tak "Przepraszam panie Prezesie ale ja nie uwierzę żeby Nina puszczała się z każdym" A Dyzma "A kto Panu powiedział że z każdym? Ze mna rozumie Pan? To nie z każdym"

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Chodzi mi o to że mniej atrakcyjną łatwiej posiąść przeciętnemu facetowi niż bardziej atrakcyjną.
To tak delikatnie mówiąc.
Stary 2019-02-20, 12:36   #21
edan84
BAN stały

Czy mężczyźni lubią doświadczone ?

Cytat:
Chodzi mi o to że mniej atrakcyjną łatwiej posiąść przeciętnemu facetowi niż bardziej atrakcyjną. To "z każdym" mi się przypomniało z Kariera Nikodema Dyzmy, gdy Dyzma pochwalil się Krzepickiemu że mial okoliczność z Niną Kunicką to ten jakoś tak "Przepraszam panie Prezesie ale ja nie uwierzę żeby Nina puszczała się z każdym" A Dyzma "A kto Panu powiedział że z każdym? Ze mna rozumie Pan? To nie z każdym"

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

To tak delikatnie mówiąc.
W pewnej, dużej ogólności może i prawda. Nie wiem, pewnie miałem zbyt mała liczbę kobiet.

Zasady, o której piszesz, w swoim życiu nie zauważyłem. A wiedzieć musisz, że jestem szkaradny.
Powiem więcej, najbardziej atrakcyjna kobietę jaka miałem (i atrakcyjną ona była) „posiadłem” bardzo szybko.

To o czym piszesz istnieje tylko w świadomości niepewnych siebie facetow, którzy boja się atrakcyjnych kobiet, a pewni siebie są przy tych mniej atrakcyjnych. Nie wiem, może to strach przed liczna konkurencja, z która wtedy trzeba się zmierzyć przy atrakcyjnej kobiecie?
Stary 2019-02-20, 12:42   #22
kwiat_pustyni92
Raczkowanie

Cytat:
No tak, według zasady że facet powinien być zdobywcą, a kobieta powinna być zdobywana, a co to za zdobywca który zdobył tylko to co zdobyli wszyscy ? Dumę daje to co czego nie zdobył przed tobą nikt. I odwrotnie, trudny do zdobycia szczyt budzi respekt i szacunek a szczyt na który wespnie się każdy to dupa, a nie szczyt. Mnie to podejście osobiście jest obce i wolę otwarte seksualnie dziewczyny pod warunkiem że nie przeszkadza im na przykład brak umiejętności czy doświadczenia partnera i zawsze będą chętne do bycia nauczycielką/rozprawiczenia. Piszę to bo znam niestety sporo otwartych seksualnie kobiet które oburzają się dlaczego jako niedziewice cieszą się mniejszym powodzeniem (jakby jeszcze mężczyźni mieli obowiązek się interesować nie dziewicami), ale jednocześnie oczekuje że to facet ma mieć umiejętności seksualne a kobieta nie musi.
Serio dziewice się cieszą nadal większym zainteresowaniem a juz niby ten stereotyp zanika.
kwiat_pustyni92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-20, 12:48   #23
sygnalista
BAN stały

Cytat:
W pewnej, dużej ogólności może i prawda. Nie wiem, pewnie miałem zbyt mała liczbę kobiet.

Zasady, o której piszesz, w swoim życiu nie zauważyłem. A wiedzieć musisz, że jestem szkaradny.
Powiem więcej, najbardziej atrakcyjna kobietę jaka miałem (i atrakcyjną ona była) „posiadłem” bardzo szybko.

To o czym piszesz istnieje tylko w świadomości niepewnych siebie facetow, którzy boja się atrakcyjnych kobiet, a pewni siebie są przy tych mniej atrakcyjnych. Nie wiem, może to strach przed liczna konkurencja, z która wtedy trzeba się zmierzyć przy atrakcyjnej kobiecie?
No to albo jesteś szkaradny pociągająco albo masz świetne gadane. Albo forsę z którą się obnosisz.

Pewność siebie ani chybi sporo daje ale nie zaklinajmy rzeczywistości. Atrakcyjne kobiety generalnie nie lecą na nieatrakcyjnych mężczyzn. To chyba wszem i wobec wiadomo.
Stary 2019-02-20, 12:54   #24
edan84
BAN stały

Cytat:
No to albo jesteś szkaradny pociągająco albo masz świetne gadane. Albo forsę z którą się obnosisz.

Pewność siebie ani chybi sporo daje ale nie zaklinajmy rzeczywistości. Atrakcyjne kobiety generalnie nie lecą na nieatrakcyjnych mężczyzn. To chyba wszem i wobec wiadomo.
Nie uznaje zasad, ze coś wszem i wobec wiadomo. Może dlatego nie zauważyłem zależności, o której piszesz.
Albo jak już pisałem - zbyt mała liczba kobiet.
Stary 2019-02-20, 17:40   #25
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kwiat_pustyni92 Pokaż wiadomość
Serio dziewice się cieszą nadal większym zainteresowaniem a juz niby ten stereotyp zanika.
Mnie nigdy dziewice nie jarały, z żadną nie byłem i jakoś źle się z tym nie czuję. Wolę już taką co wie co i jak, zna swoje ciało i wie czego chce, a nie że będzie miała w głowie "ciekawe jakby było z innym".
f284c48a05423b409a451c4db0eed2c1276616e1_6008c4288f43f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości