Konto osobiste - jaki bank polecacie? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-24, 21:38   #1
Tereskaa
Zakorzenienie

Konto osobiste - jaki bank polecacie?

Witajcie.

Aktualnie mam konto w mBanku, jednak zaczeli mi pobierac oplate za karte - 6 zl jesli przez miesiac nie zaplace karta w sklepach za laczna kwote 300 zl, wczesnien limit byl 100 zl albo 2 zl oplaty, wiec tak sobie podwyzszaja jak chca. Chcialabym w zwiazku z tym zmienic bank, w jakim banku polecacie zalozyc konto zeby nie bylo oplaty za prowadzenie konta, za przelewy, za wyplaty w bankomacie, za karte i innych oplat? Czy w ogole istnieje taki bank gdzie nie pobieraja oplat za nic a jedynie zyja z obracania naszymi pieniedzmi?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 22:13   #2
Selfish Girl
Life is a drink ...

Dot.: Konto osobiste - jaki bank polecacie?

W WBK jest niby konto polecenia i NA DZIEŃ DZISIEJSZY darmowe ale znając życie to niedługo zmieni się regulamin i też będa opłaty :P
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 22:37   #3
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
W WBK jest niby konto polecenia i NA DZIEŃ DZISIEJSZY darmowe ale znając życie to niedługo zmieni się regulamin i też będa opłaty :P

Mam je. Oplata za karę 7 zł i wszystkie bankomaty bez prowizji lub darmowa karta (przy iluś tam wykonanych transakcjach) i wypłaty tylko z Bzwbk bez prowizji. Noenawidze tego banku. Nie sądziłam, że ktoś go poleci

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 22:47   #4
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Mam je. Oplata za karę 7 zł i wszystkie bankomaty bez prowizji lub darmowa karta (przy iluś tam wykonanych transakcjach) i wypłaty tylko z Bzwbk bez prowizji. Noenawidze tego banku. Nie sądziłam, że ktoś go poleci
Znaczy się, źle mnie zrozumiałaś :P ja nie polecam tego banku bo sama osobiście się wyniosłam z tego banku na rzecz mbank :P ale moja mama ma konto te godne polecenia i ... ma wszystko za darmo więc nie wiem czy coś u Ciebie nie pokręcili albo zmienili skubańce znowu regulamin - muszę sprawdzić mamie konto czy przypadkiem jej nie sciągają kasy z konta.
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 23:18   #5
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Znaczy się, źle mnie zrozumiałaś :P ja nie polecam tego banku bo sama osobiście się wyniosłam z tego banku na rzecz mbank :P ale moja mama ma konto te godne polecenia i ... ma wszystko za darmo więc nie wiem czy coś u Ciebie nie pokręcili albo zmienili skubańce znowu regulamin - muszę sprawdzić mamie konto czy przypadkiem jej nie sciągają kasy z konta.

Aaaa myślałam, że polecasz
Sprawdź mamie :tak: jak ma Mastrcard to pobierają jej 7 zł, jak Vise to 2 zł, chyba, że z niej korzysta na określoną kwotę - wtedy ma darmo

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 09:27   #6
_Aneta
Zakorzenienie

Smart ma chyba póki co wszystko za friko, gdzieś czytałam. Ale ciekawe jak długo :P
Stary 2015-06-25, 10:06   #7
Tereskaa
Zakorzenienie

Obawiam się, że wszędzie nas tak będą skubać, szkoda tylko, że nie wykazują ile zarabiają na obracaniu naszymi pieniędzmi Najbardziej mnie wkurza, że zmieniają sobie regulaminy jak im się podoba i za chwilę mogą nas skasować po 100 zł, bo kto im zabroni. Czyli wychodzi na to, że najlepiej trzymać pieniądze w skarpetce

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
Smart ma chyba póki co wszystko za friko, gdzieś czytałam. Ale ciekawe jak długo :P
A to jakiś rodzaj konta w którymś z banków czy po prostu taki mało znany bank?

Stary 2015-06-25, 10:11   #8
_Aneta
Zakorzenienie

Nowy bank
Stary 2015-06-25, 10:15   #9
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nowy bank
To ja chyba nie ufam takim nowym bankom, już wolę stracić te 72 zł przez rok na opłatę za kartę niż stracić wszystko Bardziej mi chodziło o banki, które są już kilka lat na polskim rynku i które wiadomo, że nie znikną tak szybko jak powstały ciągnąc za sobą nasze pieniążki

Stary 2015-06-25, 10:25   #10
_Aneta
Zakorzenienie

Bez przesady, banki objęte bankowym funduszem gwarancyjnym są bezpieczne
Stary 2015-06-25, 10:29   #11
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Bez przesady, banki objęte bankowym funduszem gwarancyjnym są bezpieczne
Każdy ma własny fundusz gwarancyjny w głowie i własnej przezorności, tak ja uważam. Amber Gold też miało być takie pewne...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 10:31   #12
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
To ja chyba nie ufam takim nowym bankom, już wolę stracić te 72 zł przez rok na opłatę za kartę niż stracić wszystko Bardziej mi chodziło o banki, które są już kilka lat na polskim rynku i które wiadomo, że nie znikną tak szybko jak powstały ciągnąc za sobą nasze pieniążki
To nie jest aż taki nowy bank. To pod zmienioną nazwą dawny FM Bank.
Środki pieniężne zgromadzone na rachunkach prowadzonych przez ten bank, w tym rachunkach lokat, są gwarantowane przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny w zakresie przewidzianym w ustawie o Bankowym Funduszu Gwarancyjnym, czyli do 100 000 euro.

Nie żebym polecała, sama tam nie mam konta. Też mam mbank i szukam alternatywy.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 10:36   #13
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
To nie jest aż taki nowy bank. To pod zmienioną nazwą dawny FM Bank.
Środki pieniężne zgromadzone na rachunkach prowadzonych przez ten bank, w tym rachunkach lokat, są gwarantowane przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny w zakresie przewidzianym w ustawie o Bankowym Funduszu Gwarancyjnym, czyli do 100 000 euro.

Nie żebym polecała, sama tam nie mam konta. Też mam mbank i szukam alternatywy.
Jakoś FM bank niewiele również mi mówi, bardziej bym liczyła na np. Millenium, PKO czy coś w tym stylu. Tylko pewnie tam wygląda to jeszcze gorzej niż w mBanku... A mBank był kiedyś takim poczciwym bankiem, jestem w nim prawie od początku i kiedyś wszystko było finansowane z obrotu naszymi pieniędzmi, a teraz pootwierali sobie oddziały i za coś muszą je utrzymać

Stary 2015-06-25, 10:38   #14
magda_go
Raczkowanie

My z mezem mamy konto w banku pekao. Polecam mimo iz platne. Tzn jest oplata z karte jesli tam wplywow na konto nie ma, chyba z 6zl. Kilka groszy sms z kodem do przelewu i tyle. Tez jest mozliwosc wyplacania kasy w jakimkolwiek bankomacie chyba do 3 razy na miesiac. Za darmo oczywiscie. Przelewy dochodza bardzo szybciutko. My mamy pekao ze wzgledu na czeste zakupy na allegro i sie sprawdza bo wplywy na payu np dochodza natychmiast.
magda_go jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 10:39   #15
_Aneta
Zakorzenienie

Przecież Amber Gold to nie był bank... No ale każdy robi co chce, chcesz duży to szukaj dużego, tu nie pomogę niestety :P
Stary 2015-06-25, 10:44   #16
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież Amber Gold to nie był bank... No ale każdy robi co chce, chcesz duży to szukaj dużego, tu nie pomogę niestety :P
Ja wiem, że Amber Gold nie był bankiem, ale podobnie jak w banku ludzie zostawili tam pieniądze. Tylko o to mi chodziło.

Stary 2015-06-25, 11:41   #17
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Witajcie.

Aktualnie mam konto w mBanku, jednak zaczeli mi pobierac oplate za karte - 6 zl jesli przez miesiac nie zaplace karta w sklepach za laczna kwote 300 zl, wczesnien limit byl 100 zl albo 2 zl oplaty, wiec tak sobie podwyzszaja jak chca. Chcialabym w zwiazku z tym zmienic bank, w jakim banku polecacie zalozyc konto zeby nie bylo oplaty za prowadzenie konta, za przelewy, za wyplaty w bankomacie, za karte i innych oplat? Czy w ogole istnieje taki bank gdzie nie pobieraja oplat za nic a jedynie zyja z obracania naszymi pieniedzmi?
Alior Sync? Nieźle się wkurzyłąm, jak zobaczyłam, że kasują 6 zł za kartę, a ja i TŻ mamy u nich chyba po 3 karty. Zastrzegłam wszystkie, zostawiłam tylko jedną na urlop do Polski. Jak wrocę do siebie, to od razu zamykam u nich konto, wkurzają mnie już te banki, które z darmowych nagle robią się droższe od PKO BP.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 11:45   #18
Tereskaa
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51873442]Alior Sync? Nieźle się wkurzyłąm, jak zobaczyłam, że kasują 6 zł za kartę, a ja i TŻ mamy u nich chyba po 3 karty. Zastrzegłam wszystkie, zostawiłam tylko jedną na urlop do Polski. Jak wrocę do siebie, to od razu zamykam u nich konto, wkurzają mnie już te banki, które z darmowych nagle robią się droższe od PKO BP.[/QUOTE]

Ja myślę, że gdyby weszło prawo wysyłania obowiązkowych aneksów do umowy w formie pisemnej to może licząc koszty druku i wysyłki tak lekką ręką by sobie nie zmieniali regulaminów. A tak wystarczy, że umieszczą info na stronie i w zasadzie bez konsekwencji dla siebie.

Stary 2015-06-25, 11:46   #19
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy ma własny fundusz gwarancyjny w głowie i własnej przezorności, tak ja uważam. Amber Gold też miało być takie pewne...
W czym pewne? W zysku? ludzie podpisali bardzo ciekawe umowy, na wlasne zyczenie, zapewne ich nie czytając.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 11:51   #20
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_go Pokaż wiadomość
My z mezem mamy konto w banku pekao. Polecam mimo iz platne. Tzn jest oplata z karte jesli tam wplywow na konto nie ma, chyba z 6zl. Kilka groszy sms z kodem do przelewu i tyle. Tez jest mozliwosc wyplacania kasy w jakimkolwiek bankomacie chyba do 3 razy na miesiac. Za darmo oczywiscie. Przelewy dochodza bardzo szybciutko. My mamy pekao ze wzgledu na czeste zakupy na allegro i sie sprawdza bo wplywy na payu np dochodza natychmiast.
Pogrubione dyskwalifikują bank w moich oczach, nie bede placic za przelewy a łaski mi nie robią, ze "aż" 3 razy w miesiacu moge skorzystać z bankomatu
Stary 2015-06-25, 11:59   #21
Konto usunięte

Cytat:
Ja myślę, że gdyby weszło prawo wysyłania obowiązkowych aneksów do umowy w formie pisemnej to może licząc koszty druku i wysyłki tak lekką ręką by sobie nie zmieniali regulaminów. A tak wystarczy, że umieszczą info na stronie i w zasadzie bez konsekwencji dla siebie.
A jeszcze jak rzadko sprawdzasz konto to juz w ogole Ja nie wchodze czesciej niz raz na miesiac, bo to nie jest moje biezace konto. Szkoda, strata dla nich, mam u nich konto walutowe, konto oszczednosciowe i konto biezace. Nie lubie jak sie robi ze mnie osla.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 12:06   #22
magda_go
Raczkowanie

Paulincia no sorry dzis nie ma nic za darmo. Albo placisz za obsluge konta i masz przelewy za free albo placisz za przelewy nie placac za prowadzenie.
Oplate za sms sami chcielismy ponosic z wygody niz latac z jakas karta kodow jednorazowych albo tokenem.
I 3x mozesz skorzystac z bankomatu jakiegokolwiek, innego niz bankomat pekao.
magda_go jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-25, 12:11   #23
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_go Pokaż wiadomość
Paulincia no sorry dzis nie ma nic za darmo. Albo placisz za obsluge konta i masz przelewy za free albo placisz za przelewy nie placac za prowadzenie.
Oplate za sms sami chcielismy ponosic z wygody niz latac z jakas karta kodow jednorazowych albo tokenem.
I 3x mozesz skorzystac z bankomatu jakiegokolwiek, innego niz bankomat pekao.
Tak, pisałam o wypłacie z obcego bankomatu, sorka za skrót. Oczywiscie, ze da się za to wszystko nie płacić. Ja nie placę i nie zamierzam. Poza kartą kodów istnieje tez DARMOWA autoryzacja przez sms

Edytowane przez PaulinciaKWC
Czas edycji: 2015-06-25 o 12:23

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-25, 12:22   #24
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

magda_go serio, wystarczy pomyslec jakie się ma potrzeby i mozna dopasowac konto w taki sposob, zeby uniknąc opłat. Jak ktos duzo korzysta z karty to smialo moze wziąc konto z jedyną opłatą za kartę i bedzie z niej co miesiąc zwolniony jesli wyda np. 200zł lub zrobi dajmy na to 3 dowolne transakcje na karcie. Jak ktoś ma regularną pensje to moze brac konto, gdzie wszelkie opłaty są zniesione pod warunkiem zaksiegowania łącznych wpływów np. w wysokosci 1000zł. A czasem mozna utrafić bezwarunkowo darmowe oferty.
Stary 2015-06-25, 12:40   #25
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
magda_go serio, wystarczy pomyslec jakie się ma potrzeby i mozna dopasowac konto w taki sposob, zeby uniknąc opłat. Jak ktos duzo korzysta z karty to smialo moze wziąc konto z jedyną opłatą za kartę i bedzie z niej co miesiąc zwolniony jesli wyda np. 200zł lub zrobi dajmy na to 3 dowolne transakcje na karcie. Jak ktoś ma regularną pensje to moze brac konto, gdzie wszelkie opłaty są zniesione pod warunkiem zaksiegowania łącznych wpływów np. w wysokosci 1000zł. A czasem mozna utrafić bezwarunkowo darmowe oferty.
Prawda. Tak samo zreszta korzysta sie z karty kredytowej- z głową.
Stary 2015-06-26, 16:08   #26
Wolha
Zadomowienie

Złóż wniosek o zamknięcie konta. Zadzwoni do ciebie konsultant, zapyta dlaczego chcesz zamknąć i będzie przekonywał do zostania. Mnie zaproponowali rok bez opłat za kartę.

Wolha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 19:56   #27
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

mam konto w mbanku i wielce zdziwiona przeczytałam o zmianie regulaminu ale spoko trzeba zrobić transakcje na koncie na 300 zł żeby mieć konto za zero. więc sobie myślę okej wychodzi więcej za operacje na koncie wyrobie się spokojnie. ale cwaniaki zastrzegli że zakupy tylko - żadne przelewy się nie liczą. trzeba będzie zacząć więcej płacić kartą za zakupy albo pomyśleć nad zmiana banku. znajoma poleca mi ing- sama ma chwali bo przy płatnościach za 100 zł miesięcznie macie wszystko za 0. poza tym maja fajny system nagradzania płatności bezgotówkowych za każde wydane 5 zł dostajecie 1 pkt a potem zebrane punkty można wymienić na nagrody z symboliczną dopłatą gotówkową. albo mbank pozostanie przy swoim lub pójdzie po rozum do głowy. przy wcześniejszych wprowadzeniach takich opłat wiele klientów odeszło więc na jakiś czas odpuścili a teraz weszło trzy razy drożej
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 21:23   #28
Michasia222
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
mam konto w mbanku i wielce zdziwiona przeczytałam o zmianie regulaminu ale spoko trzeba zrobić transakcje na koncie na 300 zł żeby mieć konto za zero. więc sobie myślę okej wychodzi więcej za operacje na koncie wyrobie się spokojnie. ale cwaniaki zastrzegli że zakupy tylko - żadne przelewy się nie liczą. trzeba będzie zacząć więcej płacić kartą za zakupy albo pomyśleć nad zmiana banku. znajoma poleca mi ing- sama ma chwali bo przy płatnościach za 100 zł miesięcznie macie wszystko za 0. poza tym maja fajny system nagradzania płatności bezgotówkowych za każde wydane 5 zł dostajecie 1 pkt a potem zebrane punkty można wymienić na nagrody z symboliczną dopłatą gotówkową. albo mbank pozostanie przy swoim lub pójdzie po rozum do głowy. przy wcześniejszych wprowadzeniach takich opłat wiele klientów odeszło więc na jakiś czas odpuścili a teraz weszło trzy razy drożej
w ING też trzeba zapłacić kartą na 300 zł żeby była za darmo
Stary 2015-11-22, 10:19   #29
izzsa
BAN stały

Ale w ING wprowadzili ostatnio chyba jakieś opłaty za prowadzenie konta osobistego. Głośno o tym było w sieci.

Edytowane przez izzsa
Czas edycji: 2015-12-06 o 17:56
izzsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-22, 10:38   #30
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tiaara Pokaż wiadomość
mam konto w mbanku i wielce zdziwiona przeczytałam o zmianie regulaminu ale spoko trzeba zrobić transakcje na koncie na 300 zł żeby mieć konto za zero. więc sobie myślę okej wychodzi więcej za operacje na koncie wyrobie się spokojnie. ale cwaniaki zastrzegli że zakupy tylko - żadne przelewy się nie liczą. (...)
Również mam mBank i również mnie tym wkur... zdenerwowali, bo przelewów to ja mam nawet na więcej, ale z zakupami kartą gorzej. Ale nie zmieniam, bo 6 zł za prowadzenie konta mogę przeżyć, a na plus jest kilka innych rzeczy (łatwe logowanie, interfejs, przyjazna infolinia).
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości