![]() |
#1 |
Moderator
|
![]() Jak uzyskać taki kolor ....cz; II - wątek zbiorczy
Zapraszam do II cz;
Link do I wätku . Jak uzyskać taki kolor ?- wątek zbiorczy ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak uzyskać taki kolor ....cz; II - wątek zbiorczy
malowane złotym bursztynem 6.41 garniera (na sprany loreal 7.43) po 1 myciu od skóry ok 5 cm jest rudy kasztan, a reszta po same końce jest ciemny blond z bardziej złotym.
Wyrówna się to po kilku farbowaniach? Sytuacja mnie dziwi bo nie wiem czego to wina. Włosy wcześniej były malowane jasna miedziany blond palette h8 a potem raz pomalowane loreal creme 7.43 złoty miedziany blond. Nie były traktowane żadnymi rozjasniaczami. Jak uzyskać równy kolor? cierpliwie malować kasztanowymi odcieniami i samo się wyrówna? Kupiłam 7.34 loreala i nie wiem czy od razu malować czy robić pigmentacje i dopiero tym kolorem... Pozdrawiam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Właścicielka czterech Kotowatych oraz mama małego Skrzata... ![]() Moim marzeniem są dłuuugie włosy...oraz jednolity piękny ciemny rudy! ![]() "Podążaj za pragnieniami, pamiętaj lecz, że cokolwiek zrobisz los trzykrotnie Ci odpłaci..." ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziewczyny prosze o pomoc
![]() sama wiec pomalowalam włosy farbą garniera jasny opalenizujący kasztan ale to co mi wyszło przerosło moze oczekiwania ![]() teraz na głowie od nasady ciemy kasztan z rudą poświatą a im blizej koncówek to włosy wpadają w rudo-blond. Jaką farbę kupić żeby uzyskać średni brąz w chłodnym odcieniu. Rozważam też drugą opcje, iść do fryzjera i zrobić pasemka tylko czy od tego mi się włosy nie posypią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
I ja zgłaszam się z prośbą do mądrzejszych w tym temacie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
drevnikkocurek, owszem, powinno.
martika, kolejne pasemka tylko je dodatkowo popalą. poszukałabym chłodnego brązu typu 4.1. czyli popielatego brązu. badziabadzia, może coś typu 9.2?
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
witam dziewczyny
![]() ![]() a mój kolor to taki: ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
SceneQueene, dziękuję za odpowiedż, myślisz, ze Farba Majirel 9,22 bardzo jasny blond opalizujący głęboki będzie ok?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie: jakimi drogeryjnymi farbami uzyskam niezbyt ciemny kasztan ale bez czerwieni?
Pozdrawiam, ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Właścicielka czterech Kotowatych oraz mama małego Skrzata... ![]() Moim marzeniem są dłuuugie włosy...oraz jednolity piękny ciemny rudy! ![]() "Podążaj za pragnieniami, pamiętaj lecz, że cokolwiek zrobisz los trzykrotnie Ci odpłaci..." ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Przekopałam się przez cały temat odnośnie koloryzacji farbą Elumen, jednak zdaje się tam wiać pustkami więc postanowiłam poprosić Was o pomoc, może któraś z Was ma już doświadczenie w farbowaniu Elumenem.
* zdjęcie #1 * zdjęcie #2 * zdjęcie #3 W mojej głowie rodzi się jedno główne pytanie: jak uzyskać taki efekt? Które odcienie farby Elumen należy ze sobą połączyć i w jaki sposób? Samą farbę zamawiam na internecie, a zabieg farbowania zrobi mi miejscowa fryzjerka, gdyż sama sobie nie ufam, jeszcze bym sknociła sprawę na maksa. ;P Poniżej podsyłam zdjęcia swojego odcieniu włosów (robione przy świetle dziennym). Z góry mówię, iż na głowie miałam już wiele kolorów, sprawdziłam już wiele odcieni rudości i zazwyczaj (tak jak i w przypadku zdjęć) farbuję je Loreal'em Preference 'Mango', który no niestety...szybko traci swój urok. * zdjęcie #1 * zdjęcie #2 Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomocną odpowiedź ![]() PS. Czy konieczne jest rozjaśnianie moich włosów? PSS. Nie zwracajcie uwagi na zniszczone końcówki, itp. - wraz z nadejściem ostatniego dnia moich matur - ścinam je, bo sama nie mogę na nie patrzeć. :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej Lavaneth,
A masz może doświadczenie z nieco ciemniejszy mi radościami na poziomie 6/7? Szukam nieczerwonej farby ale najlepiej drogeryjnej Bo jakbym miała sama mieszać to masakra a tu w otoczeniu brak odważnych a od fryzjera nie chce się uzależnić. Zastanawiam się nad jesiennym liściem Joanny ale nie wiem czy nie wychodzi czerwono? Pozdrawiam! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witam! Ja z kolei mam pytanie dotyczące farb na poziomie 8 z refleksem opalizującym - chodzi o farby drogeryjne. Po schodzeniu z ciemnego brązu (poziom 4) uzyskałam swój wymarzony kolor (poziom 8), który niestety wypłukał się w ciągu tygodnia przybierając odcień żółty. Czy ma ktoś może sprawdzone farby drogeryjne, które w tym przypadku mogą coś zdziałać? Dodam, że włosy myję szamponem Stapiz Sleek do włosów blond. Próbowałam szukać farb z numerem 8.2 jednak albo nie umiem szukać, albo pozostają mi tylko farby profesjonalne. :/ Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Hejka, wiecie może jak uzyskać taki kolor?
Ja obstawiam na jasny popielaty blond ale nie jestem pewna http://bi.gazeta.pl/im/5/10946/z1094...Rosnowska-.jpg http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/...ie_5940805.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Czy jeśli mam naturalne czarne włosy i użyję bardzo jasnej farby (bez uprzedniego osobnego rozjaśniania), to czy wyjdzie mi brąz? Obejrzałam parę filmików na YT, z których wynika, że tak (przykład: klik). Dziewczyna używa L'Oreal Exellence Creme 8.1 "Ash Blonde". Nigdy nie farbowałam włosów i wypadałoby iść do fryzjera, ale wolałabym sama farbować sobie włosy w domu, gdyż bardzo szybko mi rosną i musiałabym co kilka tygodni farbować sobie odrosty. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Jaką farbą???
Witam serdecznie.
W załączniku jest zdjęcie z kolorem włosów, który bardzo bardzo bym chciała mieć, lecz nie wiem jaką farbą go wykonać. Od zawsze sama farbuję włosy w domu. Mój naturalny to ciemny blond, aktualnie mam lekko rozjasnione włosy. Czytałam, że podobny kolor można uzyskać farbą z schwarzkopf pralina 750, ale na pewnym blogu dziewczyna zrobila fotorelacje z farbowania nią i strasznie ją 'zjechała' że tak powiem ![]() Czy ktoś mogłby mi doradzić/ pomóc? Z góry dzięki. ![]() Tu jest też link do zdjecia: http://styl.fm/item/1255386 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Witam, kiedyś już pisałam w części pierwszej o poradę odnoście rozjaśniania włosów, teraz nabrałam do tego już naprawdę chęci i zakupiłam rozjaśniacz.... ale po kolei.
Moje włosy z natury są kręcone w odcieniu gorzkiej czekolady. Od jakoś 16 roku życia (a mam 24) farbowałam włosy na czarno, jagodowa czerń, czekolada, czasami były jakieś maliny, czerwienie ale wiadomo że wychodził tylko czerwony refleks. Wiec jakby nie patrząc to moje włosy przechodziły gehenne martretując je także ciągle prostownicą, a farbę nakładałam zawsze na całość włosów a nie odrosty niestety;/ farbowałam je jakoś co 4-5 miesięcy ZAWSZE całość. Już od jakiś 2-3 lat praktycznie nie prostuję włosów może się zdarzy to raz na miesiąc, ale nie tak jak wcześniej codziennie ![]() Kupiłam rozjaśniacz do całych włosów z Joanny Intensiv Blond 4-5tonów, i właśnie się zastanawiam czy jedno rozjaśnianie mi starczy aby uzyskać kolor jaki chcę osiągnąć, czy może lepiej zrobić kąpiel rozjaśniającą?? ale jak to się robi?? Jestem w tym noga bo nigdy w życiu nie rozjaśniałam włosów. Drugie pytanie jest takie: Jak uzyskać kolor widoczny na 4 bądź 5 zdjęciu??? Bardzo proszę o pomoc! 1 i 2 zdjęcie - moje teraźniejsze włosy (sorry za jakość i busz na głowie ale było to robione po popołudniowej drzemce ;P) 3 zdjęcie - rozjaśniacz 4 i 5 zdjęcie - kolor jaki chcem uzyskać aha i odrost na mojej głowie ma jakieś 3 cm i co z tym zrobić przy rozjaśnianiu skoro moje włosy są z natury ciemne?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Ktory szapon farba da mi odcien ciemny blond ale nie wpadajacy w jakis rudawy?
Ktora farba badz szampon koloryzujacy da mi odcien ciemny blond ,ale zeby nie podchodzil w jakis rudy,bo czesto sie to niestety zdarza...taki brzydki rudawny ciemny blond..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam zagwozdkę, otóż od 2 lat farbuję włosy na blond (1 zdjęcie to ja) i powiem wprost, że już mi się znudziło katowanie włosów, gdyż po prostu mam problem z ułożeniem ich po myciu (puszą się, mimo tego że są dość grube i zdrowe - na moje oko są suche, bo mogę włosów nie myć ponad tydzień i nie będzie nic po nich widać ![]() Ścięłam je ostatnio i jakby "od zera" zaczęłam znów o nie dbać, no ale do rzeczy - chcę się pozbyć tego blondu na poziomie 10, a zrobić takie ombre jak na drugim zdjęciu (bo zniszczone końcówki zawsze można ściąć). Myślałam o Majirel 8.2 (drugie zdjęcie z Rosie H-W to kolory jakie chcę uzyskać). Nie wyjdą zielone? A może macie jakieś inne sprawdzone farby do takich zadań? ![]() Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ktory szapon farba da mi odcien ciemny blond ale nie wpadajacy w jakis rudawy?
Polecam farbe Garnier Olia 7.12. Kolor wyszedł mi chłodny ciemny blond i ladnie pokryl włosy w kolorze zoltego blondu z ciemnym odrostem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć ! jestem tu nowa i pierwsze co to chciałam się was poradzić odnośnie zmiany koloru moich włosów
![]() od dawna farbuje włosy na ciemniejszy (od 16 roku życia). Znudziło mi się to już całkowicie i postanowiłam zaszaleć i zostać blondynką ![]() Obecnie nie farbowałam włosów od pół roku i wróciły mi moje naturalne bo nie widać odrostów. Mam teraz taki odcień włosów :http://kurzonkowy.blox.pl/resource/brazowewlosy.jpg półdługie, niezbyt gęste. Chciałabym uzyskać kolor miodowego blondu taki jak na tym obrazku : http://z5.kowbojki.pl/33a9ce76c7379a...riz-Barros.jpg Co zrobić? jak rozjaśniać? Stopniowo czy nie? Boję się że po użyciu rozjaśniacza moje włosy będą w opłakanym stanie ![]() Czytałam ostatnio o dekoloryzatorach i kąpielach rozjaśniających , co myślicie ? Jaki będzie najlepszy i najbezpieczniejszy sposób żeby stać się blondynką ??? Pomóżcie Pozdrawiam : brązowooka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Heyy
![]() Chciałabym mieć sombre takie jak w załączonym zdjęciu nr.4 o odcieniach ze zdj.3 ![]() Mam włosy cienkie, delikatne i ostatni raz farbowałam je niecały rok temu. (sayosem mix czekolady i ciemnego brązu) ale kolor dawno się wypłukał i obecny kolor moich włosów przedstawia zdj nr.1 i 2 Proszę pomóżcie zaniedługo idę na wesele i chciałabym fajnie wyglądać ;P Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim! Posiadam dość nietypowy "problem" a'propos zmiany koloru włosów. Już od dłuższego czasy wyobrażam sobie siebie w blond czuprynie, ale nie mogę się zdecydować... albo i nie potrafię. Obecnie mam na głowie rude włosy i minimalne odrosty w kolorze mysiego, ciemnego blondu. Domyślam się, że nie jest to prosto sprawa. Macie może jakiś pomysł, sposób, jak doprowadzić moje włosy do blondu bez pomocy fryzjera? Zależy mi bardzo na czasie i budżecie przeznaczanym na tę inwestycję.
![]() W załączniku umieszczam zdjęcie, na którym widać mniej więcej jaki mam kolor włosów obecnie w świetle dziennym (teraz troszkę bardziej sprany) oraz zdjęcie włosów o kolorze blond, jaki chciałabym mniej więcej uzyskać. Liczę na waszą pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
...
|
Cytat:
Wystarczyła mi jedna kąpiel rozjaśniająca, potem farbowałam joanną srebrnym pyłem i wyszło równo i jasno ![]() Niestety mam tylko zdjęcia kamerką internetową w sztucznym oświetleniu zaraz po farbowaniu - klik.
in the light of the world with breaks for coffee and snacks Edytowane przez Whim Czas edycji: 2014-05-20 o 22:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: z brązu na blond
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
A spotkał się ktoś z loreal prodigy? Jaka jest trwałość tych farb? Nie chciałabym kupić kota w worku a na recenzjach bardzo różne zdania widzę. ..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Znacie jakąś farbę (mile widziane drogeryjne), która poradzi sobie z żółtym/miedzianym blondem tak, żeby go dość konkretnie ochłodzić (nie chodzi już o rozjaśnianie)? Interesuje mnie coś takiego, jak na zdjęciu. Stockholm loreala wygląda bardzo ładnie na opakowaniu?
![]() *Tak, wiem - joanna gołębi popiel, ale ostatnio nie mogę dostać tego odcienia w żadnym sklepie i szukam czegoś innego. Poza tym kiedyś jej użyłam i się baardzo szybko wypłukała.
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
/11 - jakiś podwójny popiel z profesjonalnych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Marzy mi się taki kolorek wlosów, obecnie mam złoty blond. Jaką farbę kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
SceneQueene i Whim, dziękuję bardzo za odpowiedź. A jak sądzicie, bardzo mi to zniszczy włosy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Sklepowa farba brąz jak czarny
Mozecie mi polecić farbe sklepową,nie profesjonalną z hurtowni,która nie będzie rudościami,lecz ciemnym,prawię wręcz czarnym chłodnym kolorem?Potrzebuje na szybko,możecie coś zaproponować?Dziewczyny z wątku "brązowowłose" doradzały jednak,są to farby z hurtowni,a mi zależy na stosunkowo "niskiej" cenie i czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.