|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wybór fotelika samochodowego
Witam wszystkich,
Stoję przed zakupem fotelików samochodowych dla moich 18-to miesięcznych bliźniaków (parka). Wybór trudny, przebrnęłam. Mam dwa typy: Maxi-cosi Tobi i Maxi-cosi Axiss. Nie dopuszczam możliwości zakupu foteli 9-36kg (nie wystarczające bezpieczeństwo) oraz 9-25kg. Wolałabym 9-18kg. Regulacja do pozycji półleżacej konieczna (długie podróże). Oczywiście preferuję nowy, nie używany. Cena w okolicach 500zł za jeden, podobnie jak powyższe modele. Problem pojawia się przy doborze fotelika względem auta- ani partner ani ja nie posiadamy prawa jazdy, jak i oczywiste auta. Podróżujemy z członkami Rodziny ich autami, jak mamy się wybrać gdzieś w odwiedziny, do lekarzy (często, bo mieszkamy w małym mieście i wszystko jest sporo oddalone). W związku z tym musimy zdyskwalifikować system Isofix. Obawiam się, że któryś z foteli nie będzie stabilny w większości aut. Może ktoś stał przed podobnym wyborem i trafił w fotelik dosyć uniwersalny, bo wiadomo, że odpowiedni do wszystkich aut nie powstał. Obawiam się, że wydam 1000zł na na nowe foteliki, które przez to, że nie będą kompatybilne z siedzeniami, stracą po części swoje bezpieczeństwo. Dodatkowo super by było, jeżeli na tylnym siedzeniu oprócz dwoch fotelików zmieściłabym się ja 😋, a że jeździmy różnymi samochodami (od małych po większe) foteliki nie mogą być bardzo szerokie. Proszę o wskazówki, każda może być cenna. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wybór fotelika samochodowego
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wybór fotelika samochodowego
A masz możliwość żeby podjechać do sklepu 8* albo podobnego z właścicielami samochodów, którymi podróżujecie najczęściej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.