|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
służba zdrowia
Dziewczyny, czy wu też macie ciągłe problemy z państwową służbą zdrowia? Ja od pól roku nie mogę dostać się do internisty, mam częste infekcje dróg oddechowych i potrzebuję pomocy lekarza, już mi ręce opadają...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: służba zdrowia
miałam podobne problemy z dostaniem się do specjalisty na nfz, więc po kilku miesiącach męki wykupiłam ostatecznie pakiet medyczny i to zmieniło wszystko. Okazało się, że można się przebadać bez problemu oraz dostać do lekarza. Zastanawiałaś się nad takim rozwiązaniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Myślałam raczej o znalezienie dobrego lekarza, który przyjmuje prywatnie. Nad pakietem się nie zastanawiałam, bo wydaje mi się, że spora impreza i nie stać mnie na taki pakiet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja niestety prawie zawsze chodzę prywatnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dziewczyny robiłam dokładnie tak, jak Wy. chodziłam prywatnie, ale pewnego dnia najzwyczajniej w świecie siadłam z długopisem i to wszystko policzyłam. koszt wizyt + badania przy dolegliwości, gdzie trzeba być pod stałą kontrolą lekarza był kilka razy droższy niż roczne wydatki na pakiet medyczny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
no właśnie, w nagłych wypadkach zazwyczaj tak się kończy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
wiem Monia, to nas kosztuje kosmiczne pieniądze. Ale ja wolę wydać dodatkową kasę i mieć pewność, że pójdę do lekarza który się poważnie mną zaopiekuję. A niestety przy wizytach na NFZ czuje się jak natręt, a nie pacjent. Do tego te chore terminy
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jak to od pół roku nie możesz się dostać do internisty? Gdzie są niby takie kolejki? Ja do internisty czekam 1 dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.